Imorgon kör vi igång...

med byggandet av den nya altanen. J var och köpte och körde hem virket till den idag och unde tiden han gjorde det hämtade jag och Vincent svärföräldrarna. Nu har vi avnjutit grillad lax med ris och sås, mums, och jag är nu trött och ligger i sängen och ska sova. Konstigt att man kan vara trött redan då jag och Vincent sov i 2½ timme i eftermiddags, men det va väldigt välbehövligt.


Syjunta

Hde inte tid att skriva igår kväll för jag var på min första syjunta. Det är genom fabella som jag kommit i kontakt med denna grupp och det var jätteskoj igå. 5 stycken var vi och 2 hade jag inte träffat innan, alla hade vi vårat eget lilla pyssel. Erica som vi var hos bjöd på mumsig furktsallad och det var natuligtvis en hel del prat också. Hoppas jag inte skrämde folk ed min framfusighet och att jag är extremt lättroad, då jag inte har sovit så bra i ett par nätter nu. Som sagt skoj var det och nästa gång är det ska vi vara här.

Vincent sover inte så bra nuförtiden, det går bra fram till 12-1, men sen är det bara kaos. Han kan inte komma till ro, är han i sin säng ar det skrik, ligger han hos oss snurrar han bara runt och sparkar mig i magen. Det går ganska bra i famnen men då kan jag inte sova. I natt sov han till 12, fick mat och somnade om, vaknade vid halv 2 somnade om i min famn vid halv 3. Ba in honom till sin säng så jag skulle få sova. Han vaknade igen 4 och då fick han komma in till oss när han snurrade runt lite men lugnade ner sig efter ett tag och jag fick sova till halv 6. Då var det dags att gå upp för att hinna med allt idag.

Idag kommer Js föräldrar, de ska hjälpa oss med altanen, så det är en del att fixa även om bara det viktigaste prioriteras.

Vincent fick en maracas igår


Prova jeans

Det är tydligen inte bara jag som ska prova innan jag köper. Idag har Vincent provat jeans, med lite hjälp av expediten så gick det bra och han var glad att han slapp sitta i vagnen. Det blev ett par coola jeans till honom.

Jag har bestämt för att inte titta på numret som står där bak i mina shorts utan fokusera på att de känns sköna, för det är ju det som är huvudsaken, eller bensaken kanske.


Gårdagen

Trött som attan va jag efter gårdagen så jag prioriterade att slappa i soffan. Jag och Vincent började med att åka och tvätta bilen och det gick smärtfritt då det inte var någon kö till biltvätten. Med en ren och fin bil åkte vi för att inhandla förvaringsbackar, måste ju ha någonstans att stoppa saker i förråd och garage.

Därefter drog vi till Korpen där vi mötte upp Nina och Ville och när Linda och Martin var klara slöt de också upp. Hungriga som vi var tog vi en promenad till fornsalen för lunch. Linda och Nina har aldrig varit där och jag tycker det är skönt att det inte är gott om plats och inte så mycket folk. Efter lunchen, Linda intog sin i almedalen, bar det uppför becken för att möta Clara och Max. Nu var det shopping som gällde och det blev 2 pyjamasar, en body och ett par jeans till Vincent och 2 linnen och ett par shorts till mig. Nu visade det sig att båda jag och Vincent är lite stora för våra byxor så det får bli en tripp in till stans snart igen. Trist trist.


Äntligen har jag fått Vincent stående på foto

Österbybrädgård var det som stod på tur för att kolla in virke till altanen som ska byggas i helgen. Sen åkte vi hem och Jbörjade iva upp den gamla altanen, ojoj den så inte rolig ut under. Det ska bli kul när den nya är färdig och vi kan börja titta på möbler till den.


Arbetet har börjat


Vincent övervakade


En av reglarna efter att en kofot använt den som stöd


En annan regel låg inte ens på betongblocket


Ett av betongblocket har en kil

Man kan undra vad det är för någon som byggt????? Vi ska i alla fall göra det ordentligt.

Nu ska det städas då det är städdag.


Orkar inte

Orkar inte skriva idag så det blir en uppdatering imorgon.


Spontant besök

Det blev ett spontant besök hem till Linda och Martin idag. En skön promenad i Tingstäde i solskenet. Varmt som attan var det. Tanken var att vi skulle ha kört till stan för att tvätta bilen, men ett besök hos Linda och Martin kändes mycket roligare och jag kan ju tvätta den imorgon när vi ska in ändå.

När Vincent väl vaknade efter att vi kom hem så har det varit fullt ös på honom. Jag får hålla ett öga på honom hela tiden för man vet aldrig vad han pysslar med. Nu sitter han här och dicker ur sin pipmugg alldeles själv, duktig kille. Han börjar bli lite trött, men det är inte riktigt tid för läggdags än.

Jag börja få lite ångest för trädgården, gräsmattan borde klippas, det börjar bli tid för att klippa rosorna och rensas i rabatterna. Man ska inte tala om att fönsterna behöver putsas, har inte gjort det sen förra julen. Jaja får väl se om jag hinner med det i helgen.


Lilla Elis



Nu är det dags för varma mackor med köttbullar.



Jag tävlar...


"Jag är med i utlottningen om ett presentkort värt 500kr från Carl&Co hos Tant Ulrika


Tragiskt

Gårdagen hade inte mycket på sitt schema. Jag och Vincent mös runt hemma medans J var och fixade i lokalen. Då jag led av lite sömnbrist så tog Vincent och jag en gemensam eftermiddagsvila. Den blev 2 timmar och mamma ringde och väckte oss, det gjode inget då man inte kan sova bort hela dagen. Middagen bestod av Max-mat och på kvällen slappades det framför tvn. Jag missade helt värmen igår, vilket känns lite dumt, men det kommer fler dagar.

Nu har det börjar det bli vamt och shortsen ska fram. I mitt fall finns det inga shorts att plocka fram för de som jag hade förra året är för gravid och jättestora och de som jag hade året innan är för små. Känns tragiskt att jag inte kan använda dem och jag trodde jag skulle komma i mina gamla kläder nu, men icke. Ja det är väl bara att gå ut och shoppa ett par. Inser också att jag måste prova klänningen som jag tänkt ha på mig på mitt kusinbarn Victorias dop. Hoppas den passar då det inte är något jag vill shoppa.



Elis(?) har kommit

Syster ingde för en liten stund sedan och berättade att Elis (troligtvis blir det hans namn, inte helt bestämt än) tittade ut klockan 1 i natt. En grabb på 4180 g (hoppas jag kom ihåg rätt) och 52 cm, så inte så liten. Ska bli så skoj att snart få träffa dem. När de bara bestämt sig för namnet så ska hans present sys färdig.



Yrvädret är hemma

Nu har jag hämtat hem grabben så nu är det full fart här hemma igen. Det är i och för sig ganska mycket fart ändå med 2 katter och en hund.
Att sova borta från mamma och pappa var tydligen inget hemskt alls, jätteskönt tycker vi. Linda har tagit väl hand om vår son. Jag däremot tyckte det var lite jobbigt och vid 9 var jag tvungen att sms:a och fråga hur det gick och jag fick ett lugnande besked. I fall han skulle vara jobbig skickade jag med kladdmuffins till Linda och Emil. Kvällen igår var jättetrevlig och vi fick träffa trevliga människor.

Orkar inte skriva så mycket då jag är himla trött idag.


Lite nervös

I natt ska Vincent sova borta för första gång och även om jag litar på att Linda kommer klara detta galant så känns det lite nervöst. Han är ju inte alltid helt lätt att ha att göra med. Jag och J ska på dinnersafari ikväll så det är däärför lillpysen ska sova borta.

J stack till stan i morse för att fixa i lokalen vi ska vara i ikväll och Sparky blev jätteledsen för att han inte fick följa med, satt och pep i köket. Lyckan vände snart för honom när han insäg att det serveras macka med leverpastej och lite synd tyckte jag ju om honom så han fick skalkarna, sen satt han under Vincent och väntade på att något skulle ramla ner. Han var inte ensam med detta utan Zorro såg och på och hoppades att han skulle få något. Vincent va jätteduktig idag med mackan och åt alla småbitar själv och inte alls mycket som hamnade på golvet, det går framåt.





Jag och Vincent har också varit i stan och handlat, det blev 250 liter jord, 30 liter välling och 10 burkar barnmat. Vi körde också och hälsade på pappa. Sparky bli inte helt glad nr vi åkte men när vi kom hem låg han och myste i sängen med Sanna och hade inte tid att hälsa. Han är lite underlig. Nu springer han runt i trädgården med sina pinnar.

Nej nu ska det packas ner de saker som Vincent ska ha med sig, får ju inte glömma något.


Stark mat

Både jag och J tycker väldigt mycket om stark mat och igår lagades en av favoriterna, fajitaskyckling. Det är himla gott och himla enkelt, går inte att misslyckas med. Så här kommer receptet:

Skär kyckling i lagom bitar, inte för stora och inte för små. Bryn dem i en stekpanna, när de är färdigbrynta lägger man i paprikabitar och steker lite till. Nu kommer kryddan, häll över en på Fajitas sås (finns på tacohyllan, flytande kryddmix) och stek ett tag typ 5 minuter. Häll över en 3:a matlagninsgrädde eller lite mer, lite soja och kalvfond och låt puttra. Smaka av med mer fond och soja. Servera med ris.

Hur smarrigt som helst.


Stort tack till Nina och Robban

Idag var det dags för mig att gå till frisören och jämna till firsyen lite, är fortfarande inte helt nöjd då jag vill att det ska vara så pass långt att jag kan sätta upp det men för att komma dit måste man ju se lite klok ut. Jag kände inte riktigt för att ha med mig Vincent så Nina och Robban ställde upp på att vara barnvakt. Helt ovärderligt. Inte bara var de barnvakter utan bjöd även på lunch, en smarrig makaronilåda. Då Sandra min barndomsvän ringde när jag åka så jag tackade inte för att de ställde upp, fy på mig. Så ett jättestort tack för idag. Jag är också så glad att det gick så bra och tydligen inte saknade mamma alls.

Efter denna underbara start på dagen åkte jag och Vincent till Ica Maxi för att handla. Det var jättemycket folk och när vi kom in i affären såg jag att alla kundvagnar med babysits var tagna. Jaha det var bara att gå ut och hämta en vanlig trodde jag, men nej då satt de fast i varandra. Med några vänliga själars hjälp fick vi loss en vagn, dock hade skamlet skrämt Vincent så han gallskrek, men väl nere i vagnsitsen var allt bra igen. Tydligen såg han så mycket och var helt tagen av situationen. Lite nervös över min något spralliga son skulle ramla ut höll jag i honom med ena handen hela tiden. Detta gjorde att handlingen tog ganska lång tid. Vincent var i alla fall jätteduktig där han satt.


Han sover inte även om det ser ut så, var inte så lätt att ta kort med mobil och en tung vagn

Nu ska maten snart lagas och jag är vrålhungrig.



Barnsäkerhet

Jag blir inte riktigt kolk på det här med barnsäkerhet. Man ska sätta för så de inte kan öppna lådor, skåp och hindra dem från att utforska saker. Men när slå de sig oftast jo när de ramlar och jag kan ju inte vara med hela tiden och hjälm känns lite överdrivet. Vincent han fösöker nu stå och med hans rangliga ben går det inte så bra, jag försöker ha honom under uppsikt så jag ser nä det är på gång, men idag missade jag helt och när jag ser honom står han mot spisen och håller sig i det nedersta handtaget och försökte få tag i det andra handtaget. Inte helt stabilt. Jag vill också att han ska lära sig vad som är ok och inte och inte behöva plocka bort allt som han inte får röra. För jag tycker det är tråkigt att man ska behöva tömma halva bokhyllan bara för att han inte ska äta upp dem. Det här med lås för lådor och skåp kommer jag naturligtvis att använda där det finns farliga grejer typ under vasken. Jaja jag hoppas jag kan följa min egna önskemål.

Eftersom vi har varit hemma hela dagen har det varit lugnt här och Vincent har sovit bra och länge. Han somnade för natten för en stund sedan utan att ens krångla med att ställa sig på knä och skrika. Nu hoppas jag på en bra natt också.



Förmiddagste

Vilket härligt väder det är idag, även om det blåse lite kallt. I förmiddags satt jag och Vincent och drack te på farstukvisten och tittade på bilar, det kom 2 stycken. Det var så mysigt att sitta i solen om bara må och se på sorken när han tittade på allt som hände, ja det hände väl inte så mycket, men i alla fall.




Det är nästan standard med macka med leverpastej på fömiddagarna, det är inte helt kladdfritt men gott (tycker Vincent).


Onsdag

På schemat idag stod det Babykonsert med vårtema i Terra Nova kyrkan. Innan vi gick dit blev det lunch med Linda och Nina samt deras Hurtiga som vi är så gick vi från öster till Terra Nova, det är ingen liten bit och vi gick i rask tack så vi kom dit i god tid och svettiga. Vincent va helt fascinerad av de som sjöng och var tyst och stilla under hela konserten. Även Martin och Ville verkade tycka det var skoj. Efter konserten fick de känna, lukta och smaka på olika saker. När vi va färdiga så gick vi tillbaka till stan i inte lika rask takt. Det känns som man har gjort lite nytta.

Idag har jag som varje onsdag städat huset och lagade också mat till oss ikväll, ungstekt falukorv med ris. Vincent och katterna tittade instresserat på det som hände vi spisen. Så jag känner mig himla duktig och förtjänar att slappa framför tvn ikväll.


Det är kul att titta på när mamma lagar mat


Lycka

Nu har i alla fall Vincent också sovit hela natten. Han somnade vid 7 igår och fram till klockan halv 1 stoppa J i nappen 3 gånger. Sen vaknade han vi 4 och tyckte det var dags att gå upp, det tyckte inte jag så han fick komma till vår säng där han somnade om igen efter ett litet tag. Det måste väl räknas som hela natten och han åt inget heller. Det är nästan så att jag känner mig utsövd.

Med inspiration av Linda och Nina har jag nu också gjort mina egna våtservetter. Främst ska jag ha dem i köket för vi har så många förpackningar kvar med köpevåtservetter.


Äckligt

Jaha då var det dags i år igen. Igår plockade vi bort den första fästingen på Zorro så nu är det dags för fästingmedel på honom. De är så grymt äckliga. Jag trodde de inte kommit fram än då det har varit så kallt på nätterna, men fel av mig.


Fasanrace

Idag har vi tillbringat hela dagen hemma hos Nina och Ville. Malena och Ebbe var också där och när de åkte kom Mia och Irma. Nina bjöd på sitt supergoda surdegsbröd och kladdmuffins. Det va lika trevligt som alltid att vara där och det var jättekul att träffa Malena och Ebbe. Vi har försökt fika med dem hur länge som helst men har alltid var något som kommit i vägen i form av sjukdomar. Påväg hem hade jag chickenrace med två fasaner, men tack och lov väjde de dumma fåglarna i sista stund och jag hade naturligtvis bromsat upp min fart.

Efter gårdagen funderade jag mycket på det är med kvinnligt och manligt med uppfostran. När jag var lite följde jag ofta med pappa till motorcross tävlingar där han va läkare och jag tyckte det var jättekul och drömde att när jag blev stor skulle jag också köra. Nu blev som tur var inte så. Jag kommer också ihåg att brosan hade en skrållan docka. I alla fall var jag tvungen att ringa mamma och fråga hur de tänkte när de uppfostrade oss. Mamma sa att det på den tiden var mycket prata om feminism, men det var inget de gick in för jättemycket utan vi fick syssla med det som vi ville. Hon berättade att en luciadag var Erik jätteledsen för att han inte fick vara lucia, men natuligtvis fick han vara det då. En sak som hon sa var är att det är ändå det manliga som är bäst, till exempel det är bra om en tjej är pojkflickig, men inte att en kille är flickpojkig. Du sa en massa bra, mamma, och jag hoppas att jag kommer ihåg rätt och fyll gärna med att kommentera.


Utmaning

Jag har blivit utmanad av Nina att göra en glad-lista.

Detta gör mig glad idag:

+att jag har en icke-mammig och social son
+att J äntligen har kommit hem från jobbet
+att Vincent och jag tillbringat dagen hos Nina, goa Nina i deras mysiga hus, tillsammans med trevliga mamma-vänner
+att jag ätit smarriga kladdmuffins
+att jag är mammaledig

Det är inte alls dumt att tänka efter vad man är glad över just idag, gör det du med!!!


Måndag

Vincent har precis somnat, lite senare än vanligt. Förhoppningsvis kommer han att sova bra i natt, de senaste nätterna har han sovit i vår säng från 12 och det är inte helt optimalt.

På eftermiddagen va vi hembjudna till Cilla och Max och där var också Tina och Isak, Johanna och Ebba och NIna och Ville. Hon bjöd på en härlig chokaldkaka, den hade smet ovanpå som smakade after eight. Det var mycket prat om vad som är kvinnligt och manligt och hur vi vill att våra pojkar ska växa upp och även tjejer för den del. Tina gav förslag till mig att vi ska låta Vincent skrika, napp ska han få, men bäst är det om han somnar om själv, och inte få någon mat på nätterna, för jag tror inte han är hungrig utan att det är en vana. Det ska vi göra en helg när båda är hemma och inget annat är planerat, vilket verka bli i slutet på maj.

Nej nu ska det slappas farmför tvn innan jag somnar


Ramlade över en blogg

Har precis suttit och läste en ganska nystartad blogg, innan du fanns, ända från början. Den handlar om att göra barn med hjälp av IVF och allt runt omking det. Hon skriver inlevande och det känns som man kan sätta sig in lite hur hon har det och denna blogg kommer jag följa. Håller tummarna för att det går bra.


Blir det en kusin idag?

Idag är det beräknat att Vincent ska få en kusin, en liten pojke ska det bli. Troligtvis kommer han nog vilja stanna i sin mammas mage ett tag till, men man vet aldrig och det är spännande. Vi hoppas i alla fall att allt går bra.

Dagen idag har innhöll en demonstration, fika, bad, klippning samt dammsugning av hemmet (se nu blev det rättstavat mamma). Demonstationen var mo besparingarna av för- och grundskolan och de tycker vi inte om att de gör. Efter att ha gått från öster till almedalen tog J, Jag, Vincent, Robban, Nina och Ville en fika för att sedan gå upp till bilarna och bege oss till badet. Jag trodde att Vincent hade blivit glad för att bada, men idag var det ingen bra dag och han är väldigt svår charmad i vattnet. Det var inte förän på slutet som han verkar gilla det och när han fick komma upp blev han lika glad som vanligt. Vi hoppade över fikan efteråt då Vincent ätit dåligt innan och det var en grejer vi skulle göra hemma. Väl hemma blev det gröt till sorken. Jag klippte J medans Vincent fick titta på som han sen belönades med att titta på när det dammsögs. Han tycker det är jätteskoj när dammsugaren kommer fram och är han på golvet kryper han direkt dit.

Lite bilder från dagen


Vincent  prova kiwi för första gången






Sprutlackerad

Det är inte alls varmt idag, baa 5 grader i luften och en iskall vinden. Detta gjorde att den tänkta promenaden på standpromenaden i morse inte blev av utan jag och Vincent promenerade i innerstan istället. J jobbade med lokalen där vi ska vara nästa lördag, det är dinnersafari, och det var tänkt att vi skulle kolla lite grejer när han var klar. När Vincent vaknade tog vi oss en värmade fika i gallerian på Hästgatan 10. Vincent tyckte det var toppen att kolla i sin barnvagnsbok samt på folket som gick förbi, för min del tyckte jag det var en rackar'ns god macka och cafe latte. När vi var varma och goa igen så gjorde vi lite inköp, bland annat ett parasoll till vagnen och för att få den lite mer färgglad slog jag till på ett rött.

J var ju inte minsta klar med vad han pysslade med så vi åkte hem och käkade lunch, men när han var färdig vid 2 åkte vi in igen och köpte en ny dvd. Den gamla hackar så hemskt att det är himla tråkigt att titta. Jag trodde inte det blev med en ny dvd, men vilken skillnad det var, till och med vår gamla tjock-tv.

Vincnet har lagt till med den fula ovanan att sätta ut tungan och blåsa när han äter vilket resulterar i att det blir mat på både bordet och mig. Hade starka funderingar på att använda regnponcho idag. Under de få timmar vi har varit hemma idag så har det mest låtit bomp och sen ett skrik, han har nog slagit i det mesta med sitt huvud. En gång blev det en bula vid ögat.




Såhär ser man ut när det inte går som man vill


ajaj på ögat


Hemmadag

Nu när natten va så bra så har vi inte behövt åka hemifrån för att hålla oss på gott humör utan idag har vi varit hemma. Jag har påbörjat det eviga jobbet med att få bort ogräs från uppfarten och Vincent tyckte det va himla skoj och vill hjälpa till, men det innebar tydligen att äta på skaftet till krattgrejen (vet inte vad den heter som jag använder). Det lär ta ett tag innan det bli färdigt. Vincent fick sitta på filten på altanen och leka lite, dock under uppsikt eftersom altanen ä så spetig och han lär få spetor i händerna om han kryper runt där. Han ä ju inte jätte intresserad av att bara sitt så det blev inte så länge. Annars ha vi tagit det lungt, gått en sväng och tittat på förbi passerande bilar, det kom hela 3 stycken och en buss när vi satt på farstun och fikade. Bussen var den som var roligast.

Mama-tidningen kom igår och de hade med en ny träningsform för att bli av med mamma-magen. Innan jag läste den så tänkte jag det ska jag göra, men efter att ha läst innebar den baa att man skulle få magmusklerna att gå ihop igen. Jag behöver hjälp med att bli av med hänget som ligger framför magmusklerna så det blir att göra något annat för att bli av med det. Tråkigt. Jaja man ska väl äta bättre och träna mer.

För att fira att jag sovit bättre bakade jag kladdmuffins, oj vad smarriga de blev. Det stod i receptet att man kunde frysa in dem, men jag tror inte att det räcker så länge.





Vilken skillnad

Efter en ganska jobbig insomningsperiod, från 19-21.30 han fick somna i min famn i soffan då det var det enda som fungerade, så sov han till 2.30 då han vaknade och så gnydde lite. Jag var trött och orkade inte konstra så han fick fortsätta sov i vår säng. Tro det eller ej han sov till 6.30, det är första gången på riktigt länge han har sovit så länge. Han verkade inte heller hungrig i natt så han fick ingen ersättning. Vet inte om det beror på att han fick fullkornsvälling igår kväll det får utvisa sig i kväll. Jag känner mig som en ny människa idag.

Gårdagen tillbingade vi i stan. Vi böjade med att byta till sommardäck och eftersom hela bagageutrymmet var fullt med däck fick inte vagnen plats så det blev sele istället. Sen blev det lunch med Linda för att sen ordna en del inköp av blöjor, nappar och bajspåsar. Vincent hängde med på mammas mage och verkade nöjd med det att han slumrade till en halvtimme. Vi mötte därefter upp Clara och Nina och deras grabbar, en fika på McD och sen strosa runt på stan. Clara var snäll och tog min skötväska under sin vagn så jag slapp kånka på den också. När man har den på axlarna också gör det att belastningen på selen blir fel och inte alls skönt att gå längre sträckor. Tackar tjejerna som underhöll och höll mig på gott humör vilket var precis det jag behövde.

När vi köpte vår bil för ett år sedan fick inte med originalmattorna som ska ligga på golvet och jag har kollat med jämna mellanrum och det finns några, men inte har det gjort det. Igpr när jag ändå var inne och bytte däck hörde jag mig för och äntligen finns dom. Fick precis ett sms att de har kommit till butiken så då kan vi komplettera bilen med dem imorgon. Bättre sent än aldrig.


På jakt efter kameran


Sömn en lyx

som jag tyvärr inte får tillräckligt av. Natten till igår ville inte Vincent sova riktigt efter kl 1 vilket gjorde att inte heller sov så mycket, när morgonen kom var jag så psykiskt trött att jag började gråta och eftersom jag itne kan somna om så gick jag och tränade i gymmet och blev på lite bättre humör. Då jag visste att mitt tålamod inte var på topp och att en dag hemma skulle bli svårt så hörde jag med Nina om hon ville hålla mig sällskap och det ville hon. Det blev en dag på stan med lunch på Joda till att börja med, jag trängde mig på hennes och Johannas lunch. Johanna är gravid och hon är verkligen jättefint gravid med bara en utputande mage, inte som en annan som var en valross. Efter lunchen strosade Nina och jag tillsammans med de små på stan och avslutade med en fika på Siesta. Oj vad mysigt det var, pecis vad jag behövde och Vincent var exemplarisk och sov i 2 timmar efter lunchen.

På kvällen åkte jag till Vibble för att vara med på klädvisning av märket Lingon & Blåbär. Tyvärr har de inte jättemycket för små bebisar utan mer när de blir lite äldre. Det var i alla fall himla skönt att komma hemifrån själv en stund. J ringde vid halv 9 och sa att jag fick komma och avlösa honom då Vincent inte riktigt ville sova utan baa gnällde och hade sig, så det var bara att packa ihop sig och åka hem. Hemma var det en lite gosse som inte verkade direkt trött och inte förrän 10 somnade han. Man kunde då tro att han skulle sova bra, men inte, han vaknade vi halv 1 och fick ersättning för att sen vakna igen halv 2 och nar man då kom han in i hans rum stod han upp i sängen och skrek. Han vaknade sen vid 5 då han fick komma till vår säng där han bara snurrade runt och ligger och sparkar på en. Jag hoppas att det är tänder på väg som gör att han är orolig på nätterna och att det ska gå öve för jag behöver sova.

Något som är himla jobbigt är att j ag fått så svårt att somna om på nätterna och ibland tar det 1 timme innan jag somnar om. Jaja nu ha jag väl gnällt lite väl.
Skönt är att han är vår lilla solstråle på morgnarna vid frukosten i alla fall.





Kontroll

Idag var det dags för 8 månadeskontrollen på bvc. Vincent väger nu 10, 520 kg och är 72 cm, en riktigt bit är vår grabb. Vår bvc tant är lite lustig, när hon kom för att hämta oss kröp Vincent runt på golvet och under tiden vi är på väg till rummet fråga hon om han kryper än. Men hallå såg hon inte det, inte nog med det hon lyckas fråga 3 gånger till om han kryper än. Det verkar vara mycket i hennes huvud. Hon konstaterade också att han har 2 tänder, han fick den andra vid 5,5  månad så de har synts ett tag. Har de inte journalen till att skriva i om hans utveckling. Hon lyckades också antyda till att han väger lite för mycket och att jag inte ska ge så mycket välling, men de 2 gånger / dag är helt ok, och att jag kunde försöka med vatten när han vaknade på natten fast hon ångade sig när jag sa att han vaknade vi 11-12 tiden till att han var nog hungrig och ersättning gick bra. Man blir lite kluven.

Efter bvc besöket åkte vi hem till Linda och Martin där också Nina och Ville var. Det var fullt tjatter på grabbarna, de hade väl en del att berätta då de var så länge sen de sågs och alla förflyttar de sig, antingen framåt eller bakåt. Linda bjöd på mumsigt fika och sen tog vi en promenad för att de små vilddjuren skulle sova. Vincent sov som en stock och jag fick väcka honom när vi kom hem. Efter en tripp till stan för att lämna J sove han nu gott i sin säng.


Nina

Idag har jag bland annat träffat Nina och det gör mig så glad. Jag är alltid glad efter att jag träffat eller pratat med henne och det var alldeles för länge sen sist. Nina är en underbar person och jag känner mig lyckligt lottad över att ha blivit hennes vän. Det som gör att man alltid är glad efter att ha umgåtts med henne är att hon ger mycket komplimanger, tyvärr är jag lite dålig på att ta emot dem, men de värmer väldigt mycket. Hon är en snäll och glad person som bjuder mycket på sig själv och får mig att skratta ofta. En sak som är lite extra är att hon får mig att tänka till på saker som jag vanligtvis inte funderar så mycket på och det gillar jag starkt. Jag försöker visa henne min uppskattning, men idag känns det som jag inte alls gjorde det och en sådan underbar person bör få veta vilken värme hon sprider omkring sig. Jag hoppas verkligen inte det blir lika långt mellan de gånger vi ses som det blev nu på grund av sjukdomar. Du ska veta att du har en stor plats i mitt hjärta, vännen.



Skorpion på besök

Igår hittade vi en bokskorpion, ett litet litet djur som lever på bland annat boklöss och kvalster. Den kan också kallas bibliotekariens bästa vän. Lite äcklig men helt ofarlig.



Jag vill inte bli en hönsmamma

Det var inte länge sedan han ställde sig på knä den lille sorken och idag så reste han sig på fötter när han stod på knä vid sin gåstol. Tycker det går lite väl fort. Jag är så rädd att han ska slå sig när han håller på så där för varken knä sittandet och definitivt inte att stä är speciellt stabilt så jag vill hela tiden vara i närheten så att jag kan fånga honom om han skulle ramla. Vill verkligen inte vara så hönsig för att han har ju redan ramlat ett antal gånger och det är inte så himla farligt, men jag vill ändå skydda honom fån allt ont. Ja det går väl inte riktigt ihop och han måste få utforska på egen hand och lära sig av sina misstag. Jag får lägga band på mig.
Vincent har idag fått prova på att äta macka själv och det gick väl inte så bra då han gjorde de till en boll i handen som han inte fick i munnen och en del hamnade på golvet till Sparkys glädje.



Nu är äntligen spjälskyddet fixat och det var inte bara ett snöre som hade lossnat utan 5 och de andra satt ganska löst och kunde gå när som helst. Tyvärr gick det inte att använda symaskinen då det var alldeles för tjockt tyg så det blev till att sy allt för hand. När ändå symaskinen var framme så passade jag på att sy köksgardinerna, innan har de bara varit uppstrukna, och nu hänger de på plats igen.

Gymmet är nu redo för att användas igen så imorgon börjar jag min träning. Det ska bli så skönt för axlarna och ryggen.


Mysigt att rulla runt i solskenet


En påsklilja hann slå ut innan påsken var över


8 månader

Jaha då återstår det bara 4,5 månad av min mammaledighet, hu vilken ångest jag får, vad tiden har sprungit iväg. Det är alltså Vincents 8-månadersdag och det har varit fullt ös på honom hela dagen som vanligt. Vi har plockat lite i groventrén och förrådet och har till och med slängt ett par skor, de ni är första gången på ett par år.
När J och jag satt och drack kaffe i väntan på att jag och Vincent skulle ut och gå, han skulle vara riktigt trött innan vi gick. Vincent fick lite macka och satt och mumsade när J säger att ska ni ut och gå så bör du nog skynda dig. Jag tar en mun kaffe och innan jag hunnit svälja har han somnat i matstolen. Jaha det var lite snopet och han blev inburen till sängen. Tyvärr sov han bara en halv timme så det blev att gå ut och gå för att få honom att somna om, vilket han gjorde efter ett tag och sov en timme till.


Trött så trött


Vi har även utforskat ugnen idag

Grattis till min lille sork.


Röjningen har börjat

Ja då har vi börjat röja i garaget för att vi ska kunna fortsätta med förrådet så att vi kan få ihop gymmet igen och jag kan komma i gång med träningen igen. Vi har så mycket pappskräp så J tog fram tunnan och satte fyr på eländet och då passade vi på att samla ihop lite kvistar som blåst ner och elda upp dem med. Det är väl inte så mycket jag har gjorrt förutom att underhålla Vincent, mån någon måste göra det med. Han har i alla fall röjt en gång ända in så imorgon ska vi ta itu med förådet. Det kommer bli en hel flyttande för att sen flytta tillbaka det till förrådet, men så får det bli.

Idag har vi också tagit en sväng till stan för att handla lite på ÖoB och Maxi. Jag hade trott att Vincent skulle sova när vi åkte, men han var vaken ända tills vi åkte hem. Vi ha nu bara 2 sovpass per dag. Han är fortfarande ganska svår att lägga och i förmiddags så var han gång på gång uppe på knäna och ett par gånger ramlade han och slog huvudet i spjälorna. Ojojoj vad ledsen han blev. Till mellanmål på eftermiddagen fick han prova macka med leverpastej och det var väl lite tvetydiga signaler om det var gott eller ej.


Gapar stort


Usch!


Jag trot jag kräks


fast det var ju ganska gott




Glad påsk

Jag har ju glömt att säga glad påsk till alla, så jag gör det nu. GLAD PÅSK


Mitt påskris håller på att slå ut


Vårsalongen

Vincent går på nya upptäcktsfärder varje dag. Det bästa är att krypa efter Sparkys leksaker. I morse hittade han sin brandbil som skulle undersökas noga. Han kan numera också ställa sig på knä mot saker och han kryper mer åp alla 4 nu och hasar bara fram ibland. Man ramlar förståss en del och slår sig, men inget farligt. Han är en ganska lät gråtande pojke, men jag frösöker få honom att tänka på annat istället för att trösta hela tiden för oftast är det för han blir rädd.


(han ville inte alls titta in i kameran)

Efter lunch idag åkte jag och Vincent till Våsalongen i Visby för att titta på konst. Den största anledningen ä att en av mina kollegor är en av de som ställer ut. Det är första gången som jag är där och det var jättetrevligt att det är så många konstnärer att alla borde hitta någon de gillar. Min kollega är superduktig och jag gillade hennes verk mycket. En annan som jag vars verk jag föll för var en kille som målar på kalksten, det var så himla läckert, fast dyrt.


Sparky i en av Vincents dreglisar


Sommarhatt

Jag glömde ju att jag har köpt en sommarhatt till Vincent. Han måste ha något som skydda mot solen i ögonen eftersom han sitter framåtvänd i vagnen. Det blev en storlek större än vad han kunde ha så kan han ha mössa under nu.



Han bet mig precis i hälen den lilla och blev ledsen, för det smakade väl inte så gott, men nu är han glad igen för nu ha han hittat mina skor. Bäst att gå efter.


Jag har klämt mig :(

Tycker lite synd om mig själv, mest för att ingen är hemma och kan tycka lite synd om mig. När jag skulle knäppa fast Vincent i vagnen när vi kom in till stan så klämde jag tummen i det himla spännet så att det blev en blodblåsa, ajajaj. Det gjorde så in i rackarns ont och gör fortfarande ont när jag skriver på datorn efter som jag vanligtvis har tummen liggande på mellanslagstangenten, men det går inte nu då blåsa är där så det bli att skriva med den i luften.
Se själv vad ont jag har.


Skoj är i alla fall att vi har träffa Linda, Emelie, Torgny och Rasmus idag. Emelie med familj är nere på besök från Stockholm och deras lille Rasmus är bara 2 månader, liten liten pojke i jämförelse med Vincent. Eftersom det var fullt med folk i stan så tog vi en lunch på fornsalen där det var lugnt och skönt och helt okej mat. Jag åt en chili- och saffranssallad med grillad haloumi och efter det en kaffe med kaka som ingick i priset, det är bra det. Rasmus visade sig vara en riktig sömntuta idag och sov igenom hela lunchen förutom en kort stund då man fick vara snabb med kameran. Annat var det Vincent som vanligt hade full show för alla som ville se, han är ett litet charmtroll vå son, :). Han fick hänga med Linda en sväng för att titta i den lilla butiken och det var inga problem, vilket bådar gott för den 25 april då han ska passas av Linda och även sova över hos dem. Det var så längesen vi såg Emelie sist och då jag var en riktig tjockis och det var sommar. Hoppas det inte dröjer lika länge tills nästa gång.




De lilla taget han var vaken


Det var lite svårt att få fokus på Vincent då han studsade mycket


Pysselmani

Jag håller på att sy den grejen till syrrans nya bebis och som vanligt går jag upp i det helt och varje ledig tid vill jag sy. Det är så spännande att se hur den kommer att bli. Kommer jag bli nöjd eller inte?

Härom dagen ställde sig Vincent på knä i sängen med händerna på kanten, så då var det tydligen dags att sänka sängen. Det är himla långt ner att lägga honom. Ofta får han sova i vär säng på dagarna eftersom det är lättare att få honom att somna då, men idag märkte jag inte att han vaknade så nä jag väl kom in i sovrummet var han på väg att krypa ur sängen, så nu får han sova i sin egen säng eller i vagnen. Jag är glad att inget allvarligt har hänt, men håller han på såhär är det snart oundvikligt.

Idag har Mia och Irma varit här på besök och med sig hade de den lilla dvärgschnauzern Roxy. Jag bjöd på gönsaksoppa till lunch. En av de godaste sopporna jag vet och så himla enkel, koka potatis i bitar och frysta sommargrönsaker tillsammans med buljong och curry och när potatisen klar slå man i lite mjölk låter den bli varm och smka sedan av med salt och mer curry. Då Vincent inte ville somna tog vi en promenad i solskenet och både Irma och Vincent somnade fort. Vincent fick sova kvar i vagnen ute och sov i två timmar, ovanligt för honom. När de båda sov kvar ute kunde vi avnjuta en kopp kaffe och lite kladdkaka (resterna från i lördags). Det var jättetrevligt att de kom på besök och vi fick lära känna dem lite mer.


Irma redo att ta Vincent


Hänger du med?

J har blivit förkyld igen och jag hoppas verkligen att inte vi blir smittade igen för nu räcker det med förkylningar. Spaky har fått en allergisk reaktion på benen och över ögat så nu får han gå på kortison ett par dagar. Det är tur att man har lite hemma så man imte behöver gå till veterinären och få recept.


Ojojoj vad han snackar

Fast det är ju min son så jag är ju inte så förvånad, men hela tiden behöver man inte prata till och med jag är tyst ibland. De gånger han är tyst är när han äter och när han är nöjd i vagnen. Hemma patas det nästan konstant känns det som och är han tyst så vet man att han hittat något som är skoj och som han troligtvis inte får ha.

Idag har vi börjat påskpynta, inte så mycket men i alla fall. Det vi har gjort är att plocka in påskriset och det står nu och väntar på att få fjädrar på sig vilket planeras att göras imorgon när ståltråden är hittad.


Min dreglande solståle


Såhär cool är man nä man är i trädgården med mamma

Egentligen skulle Linda och Martin kommit hit idag, men vi tog en tripp till stan alla 4 istället. I väntan på att de skulle komma in till stan så hittade jag en jacka. Precis en sådan som jag ville ha, snygg och regn- och vindtät, och dessutom nedsatt i pris, ,så jag slog naturligtvis till. Enligt Linda är den en typisk Catti-jacka och hon har så rätt. Jag är ju alltid inne tidigare än vad som är bestämt så man måste ju fördriva tiden. När de väl kom in blev det en lunch i solen, mysigt mysigt, och sedan en härlig promenad i solskenet till Maxi. Himla trevligt att gå i där och tjattra lite och fick lär mig ett och annat om hår. Minde skoj var att det ligger så mycket grus på vägara att det dammar väldans när bilarna kör förbi.


Min nya fina jacka


Vad hände?

Ena dagen låg han relativt still där man la honom och man visst att han stannade där, dvs man kunde lämna honom ett tag för att göra annat. Man kunde sätta honom utanför toaletten för att sedan göra sina behov, idag får jag sätta honom i matstolen då hemmet inte helt är anpassat för krypande barn. Favoriterna är min skor, damsugaren och spegeln i sovrummet. Alla tre grejerna är sådant som jag inte gärna vill att han äter på, så man får hålla koll hela tiden för hjan ta sig genom hela huset snabbt som attan.

Idag ha han återigen försökt klättra in i hyllan under skötbordet, han fick upp båda händerna men sen tog huvudet stop. Slutar man då, nej du då försöker man i alla fall komma in tills det gö för ont då börjar man gråta. Han har också försökt få tag på DVD-boxarna, men då va det också en hyllkant ivägen och det hela slutade i gråt. Han komme väl snart vara randig i huvudet.
Det är enfröjd att ha honom i gåstolen för då kommer han inte åt lika mycket.


Det blev en tur till stan idag. Vi hade lite ärenden att uträtta, men då har jag ändå glömt en hel del. Efter våra utättade ärenden tog vi en promenad med Clara och Max. Det blev en ganska lång och behaglig promenad i det fina vädret med en paus för fika på lasarettet. Smaskens. Vi fick också träffa Claras mamma när vi var på hennes jobb och lämnade börd, trevligt att träffa mina vänners föräldrar tycker jag.


Grattis Sandra

I dubbel bemärkelse. Idag fyller min barndomsvän Sandra år och igår förlöste hon sina tvillingpojkar. De kom lite tidigare än beräknat, vilket var i mitten på maj, och alla mår bra. Ska bli så spännande att se bilder på dem. En present i föskott.
Kram på dig gumman.

Hoppas det inte dröjer allt för länge tills jag kan åka ner och hälsa på dem.

Jag har nu börjat sy på presenten till Vincents kusin som är beäknad till den 19 april. Jag hoppas verkligen den blir fin. Det är inte att hinna med nu då Vincent far runt överallt och allt ska undersökas. Snabb har han blivit också så det gäller att vara med.


Fabellaträff

Det var pyssel vi ägnade oss åt på gårdagens fabellaträff. Det pysslades med allt från scrapbooking, stickning, broderi, göra påskkort och göra halsband. Himla skoj va det att sitta där och pyssla och prata med de andra tjejerna och även om det bara var andra gängen som jag var med kändes inte alls stelt utan helt natuligt. Några av oss hade med fika i form av chokladbollar, någon sorts kaka med jordnötter och jag hade naturligtvis med mig en kladdkaka. Jag gjorde hallon- och lakritskladdkakan men jag tog inte i hallonen förrän på slutet så de skulle vara lite mer hela. Mycket smarrigt alltihop.



I övrigt var gådagen lugn och skön. Jag, Vincent och Sparky tog en morgonpomenad, så tyst och lugnt. Det är fullt fart på den lilla krabaten och man bör hålla lite koll på honom då han är väldigt nyfiken och ska inspektera allt och han patar hela tiden nästan.



Ensam hemma

Eller det kanske man inte kan säga när det jag, Vincent, en hund och 2 katter som är hemma och bara J som är borta, men det känns ensamt i alla fall. Det är 40-årsfest idag som vi båda skulle gått på, men nu är både jag och Vincent fortfarande kassliga så vi bestämde oss för att stanna hemma. Det var tur då barnvakten Nina är sjuk samt även Ville, tur i oturen för alla. Imorgon är det i alla fall  min tur att lämna hemmet själv då det är fabella träff. Det ska bli så himla kul att träffa tjejerna igen och lära känna dem lite mer.

Vi kunde inte ta sprutan på Sparky själv denna månad så det blev en tripp till veterinären, känns lite klent att man inte kan ta hand om sin egen hund, men där fick en hålla i och den andra spruta. Han var livrädd och slingade sig ur mitt grepp hela tiden coh de är mer vana. Ska se om vi kan använda deras grepp nästa gång för det blir dyrt att springa dit varje månad.

På eftermiddagen tog vi en promenad i det fina vårvädret och kameran åkte fram för att ta lite vårbilder.


Blå blommor


Gula blommor


Krokus i vår trädgård


Påskliljor på väg


också Sparky

Jaja ni kommer säkert gnälla över att jag inte kan de första blommorna, men så är det med min blomkunskap, helt kass.


Underhållning

Det är inte lätt att underhålla en snorig pigg liten rackare. Man tycker att han borde vara lite trött när man är förkyld, men inte Vincent han håller igång som vanligt. Det man själv får göra att torka snor då och då samt försöka hitta något som gör honom glad vilket idag har varit en ciderflaska och en plastslev.





För att fördriva tiden lite har vi varit på Coop och handlat grejor till Vincent i form av blöjor och mat, det var skönt att komma hemifrån en stund. Nu på kvällen fick Vincent bada för att rensa näsa lite samt att han tycker det är skoj.


Äckliga körkmack



Denna äckliga insekt har nu gjort bo i vår dörrkarm som vanligt när solen kommer fram och värmer. De är ju inte diekt skadliga, men ändå, de letar sig in i huset och då får man spola ner dem. Har inte hittat något sätt att få bort dem och katterna vill inte äta dem. Har någon något förslag?


Lite små rossliga

Vincent är lite smårosslig, mycket slem i halsen verkar det som och något snorig, men han är hur pigg som helst ändå. Torts detta har han sovit i sin säng hela natten, det var lite kämpigt fram till 12 då han fick ersättning och sedan sov han fram till 6. Leendet som mötte en när man kom in var så man kunde smälta, vår lilla sötnos.
Det vekar som det är sådana tider då det är många som är krassliga.

Igår skulle vi ha åkt hem till Malena och Ebbe men då den familjen drabbats av lite sjukdomar hoppade vi det och gjorde en spontat besök hos Linda och Martin. Det blev en sund fika med macka och sen en pomenad i vårsolen. Så himla mysigt väder. Martin och Vincent fick ligga på golvet och kolla in varandra och de verkar ha mer utbyte av varandra nu än de hade för en månad sedan.


Nära nära, man måste kolla noga. Vincents napp verkar intressant


Måste kolla in paparazzimammorna också


Pappa skojar till det på morgonkvisten, så glad bli man då