Måndag

Måndag den 31 augusti, Js första dag som pappaledig och min mammaledighet är slut (har ju semester denna vecka). Tyvärr är J fortfarande ganska förkyld och ynklig så det händer inte så mycket. Jag och Vincent tog en sväng in till stan och handlade lite blöjor och klistergrej till fotoalbumen. Började faktiskt sätta in kort i de inhandlade fotoalbumen, men mitt limstift var så dåligt att bilderna släpper så nu har det blivit smådubbelhäftande bitar som jag hoppas ska göra susen.

och så lite bilder

På spång


På något sätt lyckades han börja klä av sig



Kalas

Max hade kalas idag och det ville vi inte missa. J kunde tyvär inte följa med då han är förkyld så det blev bara jag och Vincent. Där var en par mammor som jag inte träffat förut och är ju alltid kul att träffa nya människor. Två av dem hade tjejer som verkar lite impade av Vincent och det verkade lite ömsesidigt. Han och en av dem gick och kollade in i en trädgåd tillsammans och åt bär från en buske, hur gulliga som helst. En som verkar vara Vincents favorit är Max pappa Johan som alltid får Vincent att lysa upp.
Max fick massa paket och vi blev bjudna på mumsig fika. Tack Max att vi fick komma på ditt mysiga kalas och titta på mammas och pappas målarkonster i lägenheten.




Lördag

Det har inte hänt mycket idag, en sväng in till stan för att kolla gungställningar och sandlådor. Tydligen inte säsong och då är utbudet mycket tunt. Ska se om vi hittar något på nätet istället.

Vincent och hans sopborste


Vincent och hans böcker


Vincent ute med koppel utan hund


Vincent och Sparky på språng


Förskola

I eftermiddags så va jag och Vincent och besökte en förskola. Det är en uteförskola så när vädret tillåter är de ute hela dagen, men vi dåligt väder är de inne. Den kändes verkligen toppen och personalen var jättetrevlig. Så nu grämer jag mig massor att jag inte har satt upp honom i den kön innan. Jaja det är väl inte så mycket att göra åt det utan jag får ställa honom i kö och hoppas på det bästa.

Vi skulle vara där halv 2 och eftersom Vincent vanligtvis sover tills dess så tänkte jag att jag åker in till stan innan så tar vi en sväng på stan och sen går vi dit, så är han pigg och glad när vi är där. Men inte ville han somna i bilen och inte heller när vi gick omkring. På vägen dit försökte jag sänka ryggstödet så att han skulle somna, men han blev bara arg. Tack och lov var han glad hela tiden där och även i vagnen på vägen till bilen. Han somnade sen i bilen hem vid 3, dvs 3 timmar senare än vanligt. För att inte nattningen skulle bli konstig så väckte jag honom när vi kom hem och han har varit ganska glad ändå.

Nu hoppas jag på en lika bra natt som igår, han vaknade första gången 3. J har haft sin sista arbetsdag idag och på måndag börjar han sin pappaledighet. Vi har nästa vecka tillsammans innan jag börja jobba. Bäst att njuta så mycket det går.


Torsdag

Förmiddagen spenderade vi hemma och tog det lugnt. Bytte sängkläder, det är tydligen jätteroligt att leka med de gamla samt i täckena, och en promenad för att titta på korna.

På eftermiddagen åkte vi hem till Caroline, en kollega, och deras två barn Alinne och Nellie, snart 3 år och 4 månader. Mycket sööta barn. Alinne var jättesnäll mot Vincent och hjälpte honom samt tog på sig den eviga uppgiften att plocka upp det han slängde på golvet. Hon bjöd på kladdkaka och kaffe, min smak.

Sen var det bara hem och ge Vincent mat innan det var dags att skjutsa J till stan för kräftskiva med sin herrklubb. NU har han äntligen somnat och jag ska avnjuta en pizza framför tvn och sen slappa lite och hoppas på en bra natt. Verken i nacke och axlar har böjat ge med sig lite och är kanske bort tills imorgon.


Vill inte sova

Igår var Vincent jättesvår att natta. Han somnade till men vaknade direkt när jag la ner honom. Vi prövade att han skulle somna själv och han gnällde i sängen hela tiden och ville inte alls somna, han fick vara själv i en halvtimme typ men skrek han ordentligt gick vi natulrigtvis in. Han blev jätteglad när vi kom. Det hela slutade med att han fick somna i min famn framför tvn och han fick ligga där tills jag skulle gå och lägga mig. Han sov ända till halv 2 då han fick flytta in till oss för jag satt troligen illa igår för nacken, axlar och skulder gjorde ont som bara den. Det gör fortfarande on även om jag kört med värme hela morgonen. Jaja det är inte mycket att göra åt saken utan bara bita ihop och hoppas på att det blir bättre.

Igår var vi inne i stan och lunchade med Linda på Etage. Det var riktigt gott och Vincent verkade mycket nöjd med allt folk. Innan lunchen var vi en liten stund på jobbet och tyvärr så är jag inte lika sugen på att jobba nu. Tråkigt tycker jag eftersom jag faktiskt sett fram emot att komma tillbaka.


Elaka tand

Vincent vaknade ungefär 45 minuter efter att han hade somnat för natten igår och var helt otröstlig. Det var inte ett vanligt skrik utan ett jag har ont. Efter lite dividerande om vad det kunde vara kom vi på att han håll ju på att få en kindtand och när jag kände på den skrek han ännu mer. Stoppade i honom en alvedon och försökte få honom att somna, men icke bara skrik. I förhoppning på att han skulle somna blev det en biltur och han somnade, men inte så länge för direkt när vi kom hem så började han skrika igen. Ny biltur, somnade igen och vaknade när vi kom hem. Jaja det vara bara att byta om och borsta tänderna och gå och lägga sig med honom. Han somnade sött och har snurrat runt massor i natt. Vid 2 vaknade han och var otröstlig igen, ny alvedon och krypa ner hos mamma igen.

Idag är han inte alls snorig och vaknade lika pigg som vanligt halv 6. Hoppas tanden inte spökar i natt.

Han har också blivit värsta mammagrisen och vill inte att pappa ska lägga honom och hänger mycket i mina byxor. Vi får hoppas att han ändrar sig i nästa vecka då J är hemma.

Nej nu ska jag sörpla vidae på mitt kaffe så jag piggnar till.


Present och klippning

Vincent är fortfarande lite snorig, men han är lika pigg som vanligt så det är fullt ös här hemma. Natten var inte så skoj då han inte alls kom till ro i sin säng utan fick ligga hos mig i soffan ett lite tag och då somnade han till och kunde sova en liten stund i sin säng. Vid 22 kom han över till oss och J och jag har legat på varsin kant och Vincent har snurrat en del i mitten. Det har ändå gått ganska bra att sova. Hoppas det går bättre i natt.

För att komma ut lite gick vi ut på en promenad. När Vincent skulle krypa baklänges nerför trappen så såg jag att någon av kissarna hade lämnat en present i form av en mus som nästan tappade huvudet. Vincent höll på att trampa på den så jag ryckte bort honom och samlade stort mod för att plocka bort den. Vanligtvis brukar jag låta de ligga så får J ta de när han kommer hem, men det kändes inte så bra just nu så det vara att plocka bort den, fy vad äckligt.

Efter middagen fick Vincent sin första klippning. Alla de söta lockarna försvann, men förhoppningsvis är det inte lika varmt för honom nu.
Här är resultatet



Vincent verkligen älskar sina böcker och plockar gärna med dem. Favoriterna är Mästerkatten i stövlar och Den gröna katten. Katter är tydligen det som gäller. Han plockar ut den från hyllan och går och ger dem till en för att nästan direkt hämta en ny. Bruka försöka läsa lite grann för honom när han kommer.


Hemma igen

Nu ha vi kommit hem efter ett par dagars stim och stoj hos syster och hennes familj. Ja någon vilohelg var det inte i ett hus med 3 ungar, en på 2½, en på 1 och en 4 månaders. Vincent var som vanligt på allt och hittade den nya favoriten en sopborste.

Jag klarade att hitta dit utan att köra fel en enda gång och det var naturligtvis inte så farligt som jag trodde. Vi har shoppat lite, varit på kräftskiva och bara varit hemma. Skönt att inte ha en massa måsten när man åker upp. Med oss hem tog vi 4 postens blålådor med barnböcker och en förkylning. Det var jättemysigt att träffa dem och jag hoppas de kommer på besök snart.







Det har inte blivit så många bilder, inte en enda på Elis.

När vi kom av båten igår åkte vi direkt till Villes kalas. Perfekt väder och det var trevligt att träffa alla.

Idag har vi varit i stan och köpt näsdroppar så jag hoppas att natten blir lite bättre än föregående.


Sigge och 1-årskontroll

Natten vet jag itne riktigt hur den har varit, det enda jag kommer ihåg är att jag hämtade honom vid 3, så det får väl klassas som ganska bra.

Idag åkte hela familjen till BVC för Vincents 1-årskontroll. Han knallade omkring i väntrummet och försökte smita ett par gånger och gick själv in till vår BVC-tant och läkaren som var där. De frågade inte så mycket utan tyckte han så ut som han mådde bra så det blev lite klämmande och lyssnande bara. Natuligtvis vägdes han och mättes, 11,815 kg och 78,5 cm, och så fick han en spruta. Han var jätteduktig och ryckte bara till lite grann. Vet inte om det är på grund av sputan eller något annat för han har varit väldigt gnällig och balansen har varit lite sämre än vanligt. Hoppas han är sitt glad jag imorgon.

Imorgon bär det av till Stockholm för mig och Vincent, båten går 7 så vi måste upp tidigare än vanligt. Jag och J kom på nu att han skulle ha önskat sig en GPS i födelsedagspresent och det hade känts bra att ha nu, men men jag har fått en vägbeskrivning så det ska nog iinte vara några problem.


Här har vi klädhängaren Sigge:




Inte blev det bättre

Vincent va vaken 3 timmar i natt, så att han bara fick sova en gång hjälpte inte. Efter 2 timmar ringde jag J och sa att jag kunde hämta honom för att se om han ville somna då, men inte det nej fast tack och lov somnade han snabbt i min famn när vi kom hem. Jag hoppades innerligt att han skulle sova länge men halv 7 vaknade han och var pigg, det var inte jag.

Som om detta inte räckte så han J stukat foten och är med andra ord inte till så mycket hjälp. Jag försökte förhandla bort middagen då jag inte är det minsta sugen på mat, men det gick inte hem så nu blir det köttbullar och makaroner.

På eftermiddagen var vi på öppna förskolan så att jag skulle få lite avlastning, vilket jag fick och dessutom lite folk omkring mig. På vägen hem hämtade vi upp ett paket från en bokklubb, en klädhängare till Vincent. När jag får tid över kommer det en bild.

Nej nu har man inte tid att sitta här...
Skönt att få gnälla av sig lite.


Inget vidare

Ja det är så jag mår för tillfället. Efter ett gäng nätter med dålig sömn så mår jag inte så bra, känner mig som en kass mamma då jag absolut inte har något tålamod med allt han ska pilla på som han inte får. Han vill ju inte diekt sitta och leka med mig heller, efter ett par minuter tröttnar han och springer vidare. Jag är väl på grund av detta extremt behov av sällskap och känner mig lite elak för att jag suger åt mig av deras energi, men det är det jag lever på för tillfället.

Idag spenderade vi eftermiddagen med Lee och Wilhelm. Det var jättelängesen vi täffade dem så det var jätteskoj och hennes mage har växt massor, spännnande att de ska ha nummer 2 i februari redan. Pojkarna röjde runt och Vincent försökte kasta ut grejer genom deras franska balkong, han har dille på att kasta saker i allt som har en öppning. Tackar massor för sällskapet, ni fick mig att öveleva denna dag.

Nu ska jag bara klara morgondagen med sen är J ledig på onsdag och på torsdag åker jag och Vincent till Stockholm för att hälsa på syster med familj. Är ganska nervös för jag har aldrig kört i stockholmstrakten, men är glad att jag inte ska in i stan.

Nu bli det en tallrik flingor till middag, J är på personalfest och jag orkar inte laga mat.


Något bättre

Vaknade upp arg som ett bi i morse och det kändes inte som att det var en så bra start på dagen. Anledningen vara att Vincent sovit dåligt även i natt, mellan 1 och halv 5 så sov han jätteoroligt och med andra ord jag med.

Det som gjort att denna dag blev lite bättre är att Vincent inte har varit fullt så gnällig och sur på allt och då inte prövat mammas tålamod. På eftermiddagen hade jag tänkt att vi skulle lekt i Almedalen men vi kom iväg så sent att det blev lite shopping på ÖB och Coop.

Idag har han också kommit på hur man ska ta sig förbi skostället och upp i trappen, hittade honom på fjärde trappsteget slitandes i hundbajspåsarna. Verkligen dags att komma på en ny lösning.

Har man inte annat för sig kan man öva att gå i gummistövlar, inte alls så lätt




Igår tog vi en promenad och tittade på korna, mycket spännande tyckte Vincent




Nu har vi fått sittdelen till vagnen som vi ärvt så den används nu som hemmavagn. Han sitter mycket bättre i den.


Dålig dag

Efter en natt med dålig sömn så har både jag och Vincent en dålig dag. Han är sur på allt och mitt tålamod är i botten. Jag hoppade till och med över träningen i morse när han sov för att vila själv och i eftermiddags när han sov vilade jag också men inte hjälpte det då han inte sov så länge. Inte ens kaffe har hjälpt för att få mig pigg, så nu hoppas jag bara att J kan komma ifrån jobbet vid halv 6, men som denna dag varit så lär han väl bli sen.

Så är det någon som vill umgås med oss i morgon eftermiddag så skulle vi tycka det var toppen.


Öppna förskolan

Idag gjorde vi höst premiär på öpnna förskolan. Tyvärr hade vi inte kollat upp öppet tiderna ordentligt, hade på känn att de hade ändrats, då de nu inte har drop in på fredagsförmiddagar längre. Tack och lov visste de att det skulle komma folk och då den slutna verksamheten inte satt igång än så vi fick komma in i alla fall. Skönt eftersom Vincent hade bajsat i bilen in och var i behov av en ren blöja.

Vincent tyckte det var lika kul som vanligt och gick mest hela tiden fram och tillbaka och hela tiden bitandes på något, ibland stannade han upp och gav bort det han hade i handen till någon. Han somnade gott i bilen hem och såov så pass bra att jag kunde lyfta in honom i sängen och jag kunde slappa i soffan.



Kalas för kompisen Martin

Martin fyller år den 18, men eftersom den inte är hemma då så fick vi komma och fira honom idag. Vincent sprang runt i det inte Martin säkra hemmet, tyvärr inte helt Vincent säkert så man fick hålla koll på honom. Detta gär att jag inte fick sitta så mycket tills det var dags för hans lunch och sen somnade han gott i vagnen så att mamma kunde ägna sig åt de delikata verken som Linda hade bakat, mums.

Martin verkade nöjd med paketen som bestod i böcker, mätsticka och leksaker för vatten. Han som inte tycker om gräs, verkade tycka det gick ganska bra idag och upptäckte även rabatten, så nu får mamma Linda hålla koll. Martin hade varit på 1-årskontroll igår och hade ett märke efter sprutan, men inga andra men, hoppas Vincent också tar det så bra.

Vi tackar Linda och Martin för att vi fick komma på mysig födelsedagsfika.

Martin


Första födelsedagen

Presenter, pannkakor, jordgubbar, massa lek och mys det var vad dagen erbjöd för Vincent på hans födelsedag. Presenterna öpnnades tillsammans med farmor & farfar via Skype och både aktivitetstavlan och bondgåden har det lekts flitigt med.

Leka lite i väntan på farmor & farfar


När pappa packar upp för långsamt


Såja


Ute och leka måste man också


Mina älsklingar


Upp i luften


Sparky fick också leka



Vincent 1 år

HIPP HIPP HURRA HURRA för min prins som idag fyller 1 år.

Oj vad det har gått fort, igår gick vi igenom det som inte var så skönt så idag koncentrerar vi oss på det roliga.

Vincent kan/har
- gå
- skaka på huvudet, klappa händerna m.m
- äta själv, fast bara med fingrarna
- plocka upp saker från golvet genom att böja sig ner eller sätta sig på huk
- bli arg när han inte får som han vill
- peka och säga titta
- 7 tänder

Vincent tycker om
- nästan all mat
- springa fram och tillbaka
- bada
- leka massa
- busa
- äta på elkablar

(mamma har hjärnstillestånd och kan inte tänka så jag kommer inte på så mycket)

Det är helt otroligt att man har fått vara med hela året och se honom utvecklas. Titta på honom när han studerar en och sen försök göra samma sak, det är som man bara smälter. Varje dag är ett äventyr och man vet aldrig vad han ska hitta på, så även denna dag. Vi har inte planerat så mycket utan ska mysa hela familjen.



ÄLSKAR DIG MIN SÖTNOS



Lugnt

Igår och idag har vi tagit det lugnt. Igår blev det en tripp till stan för lunch med jobb-Linda och lite shopping, glömde ändå lite grejer så de får jag ta en annan dag. Jobb-Linda kommer inte vara min kollega så länge till då hon har fått ett annat jobb. Jättekul för henne och det är hon värd, mindre kul för mig som inte har henne på jobbet.

Idag har vi varit hemma och lekt. J kom hem tidigt, redan kl 2, och Vincent blev jätteglad. J kunde inte gå på toa utan att han bröt ihop. Så mysigt att se att han tyr sig till pappa även om han varit borta mycket i sommar.

Bara Vincent somnar och jag klippt J ska vi mysa upp i soffan med lite onyttigt.

Dimma från igår morse


För snart 1 år sedan

Förra sommaren var man gravid och stor som ett hus.

Sista bilden på magen, 21 juli (lite mer än 3 veckor innan förlossning)


Här kommer min förlossningberättelse:

Vincent kom till oss 080812 08:50 och här är min förlossningsberättelse.


Efter ett 9 timmars långt besök på förlossningen den 10:e augusti eftersom jag trodde att vattnet hade gått (vilket det inte hade gjort) kom den första värken 02:07 den 12:e augusti. Värkarna kom då med 7-8 minuter mellanrum. Jag väckte sambon klockan 3 och meddelade att han kanske skulle göra sig redo för att köra in och gick sedan och satte på mig TENS.

Klockan 4 var de nere på 4 minuters mellan rum och jag ringde då till förlossningen. De rådde mig till att vara hemma en stund till och vänta tills de blev mer intensiva.

Halv 5 gick vattnet och jag ringde då in och sa att nu åker vi in eftersom vattnet har gått. Efter det blev värkar väldigt smärtsamma och var nere på 3 minuters mellanrum.


Vi kom in till förlossningen halv 6 och fick då göra en CTG-kurva. Nu gjorde värkarna så att jag inte kunde ligga nere så sambon fick sitta med hjärtmätaren i handen och försöka få in hjärtljuden. Klockan kvart i 6 kollade barnmorskan hur mycket jag hade öppnat mig, jag var öppen med 9 cm och övergick då till lustgas. Bm skulle sätta i en nål i handen men misslyckades 2 gånger så tredje gången gillt fick hon in en nål i alla fall.

Nu gjorde värkarna så fruktansvärt ont och det var inte helt lätt att träffa rätt med lustgasen. Det är som i ett töcken tiden efter det. Jag vet att jag fick en ny bm och hon bad mig lägga mig på sidan så att de kunde sätta en grej på barnets huvud. Efter ett tag frågade hon i vilken ställning jag ville föda i, enligt sambon grymtade jag att det skiter jag i, samt sa att jag kunde ta bort lustgasen och börja krysta och det gjorde jag, sen säger hon att jag ska flåsa och ta det lugnt, inte helt lätt, och så håller hon emot huvudet så att han inte skulle komma ut och de skulle hinna med. När hon väl släppte taget så tog jag i och ut kom vår son i full fart. Jag fick upp honom till bröstet direkt och sen tog det ett par minuter innan sambon fick klippa navelsträngen.


Då det gick så fort för honom att komma ut, fanns ingen tid att klippa, sprack jag hela vägen till ändtarmen och även ringmuskeln sprack upp. Efter långt väntande, då jag fick bedövning i underlivet och kunde informera den närmaste familjen om det nya tillskottet i släkten, konstaterade läkaren att jag skulle upp till operation för att sys ihop. Ny väntan på att allt ska vara klart på operation och jag har fortfarande inte förstått att jag varit med om en förlossning. Under denna väntan insåg jag att nålen i handen troligtvis satt fel eftersom det gjorde fruktansvärt ont när de satte i droppet. Den satt fel, den hade hamnat mot en kärlvägg.

Väl uppe på operation, klockan är nu 12, fick jag en ny nål, kändes inte alls, och ryggbedövning och sen påbörjades arbetet med att sy ihop mig. Narkospersonal och operationssköterskor var mycket snälla och pratade med mig hela tiden vilket kändes bra. Jag kom ut från operation och fick sedan ligga på uppvak till ungefär halv 3 då de körde tillbaka mig till bb och jag fick träffa sambon och Vincent igen. Eftersom de inte tömde min blåsa på operation fick jag på uppvaket en kateter då urinblåsan stäckte sig upp till revbenen och med ryggbedövning kunde jag inte gå förrän framåt kvällen.


Då jag föreställt mig att förlossning skulle vara en ganska lång process och att jag skulle tillbringa många timmar på förlossningen innan det var dags att föda var jag mycket chockad efter att han kom ut och skakade hela tiden tills långt fram på kvällen då det gick upp för mig att jag hade förlöst en liten son.

Väl nere på bb fick jag reda på att han var 52 cm lång, vägde 3995 g och huvudmått på 35,5 cm.


Jag har fortfarande ganska svårt att fatta att jag har varit med om en förlossning, den tog mindre än 7 timmar från första värk till att han kom ut, men tack och lov har jag väldigt lätt för att berätta om den vilket jag kommer att göra för att bearbeta denna upplevelse.


Jag har under min tid på bb träffat både de mest underbara barnmorskor men också de som jag inte helt känner tillförlit till.


Mina känslor om förlossningar har gjort att jag kommer att begära att bli förlöst med planerat snitt nästa gång. Det är i alla fall så jag känner nu och vem vet jag kan ju ändra mig till nästa gång.


Hoppas jag inte avskräcker någon från att föda vaginalt, för jag är glad att jag har fått vara med om en.


/080816

Denna lilla guldklimp var det som kom ut.


Jag fick i efterhand vet att jag fick en sfinkterruptur av 3:de graden, vilket är en förlossningskomplikation så om man ha en grvidförsäkring kan man få en liten ersättning. Jag fick också veta att de höll emot så att jag inte skulle spricka så mycket, men det var det ingen som berättade för mig då. Tycker att de kunde berättat för mig på BB vad som hände och varöfr de gjorde som de gjorde, men men.

Imorgon blir Vincent 1 år.



4 veckor kvar

Idag är det 4 veckor kvar tills jag börja jobba och tills dess skulle jag vilja ha en ny design. Någon som vill eller kan tipsa om en man kan vinna?
Har ju ingen tid att fixa den själv.


Helgen

Full fart har det varit hela helgen. I fredags firades både J och Vincent (som fyller år på onsdag), massa paket, fika, stoj och stim, grillad fläskfile och trevligt sällskap i form av Js föräldrar och syster med familj.





På lördag blev det en utflykt till Akebäck kyrka och Muramaris. En fika på stan och sen medeltidsmarknaden hann vi också med innan vi åkte hem och grillade hamburgare till middag.




Igår åkte vi ut en sväng till Åminne och kollade hur mysigt det var. Vincent fick pannkakor till lunch som han delade med sig till Sparky.


Vincents YouTube favoriter







Uppdatering om helgen kommer ikväll.


Besök

Idag fyller J år. Hans föräldrar och syster med familj är på ön över helgen så det kommer inte att bli så mycket bloggande.
Nu ska det firas.


Onsdag

Idag har det var en farande, trevligt har det varit.
I förmiddags åkte vi hem till Linda och Martin, Johan var också hemma men han målade huset så vi såg inte honom så mycket. Vincent sprang runt och skulle kolla allt och jag efter. Det blev lite att äta, en promenad, massa prat, Martin fick bada och sen blev de båda sura. Då passade vi på att åka hem. Inte blev han gladare av det dock och inte vill han sova.

Vi hann tack och lov bara vara hemma en halvtimme innan Nina ringde och frågade om vi ville komma på fika. Vi är ju sociala av oss så vi kastade oss in i bilen och susade hem till dem. Vincent och Ville fick leka (mycket gick ut på att äta sten) medan vi fikade (plocka sten ur munnar och se till att de trivdes). De fick korv med bröd till middag och oj vad de mumsade, tysta blev de också (inte ofta det händer, brås väl på mammorna kanske). Det var en pröving att hålla Vincent vaken på vägen hem, men det gick och nu sover han gott (hoppas jag, ta i trä).

Det har varit en perfekt dag.

Min sommarpojke (inte så nöjd dock)


Får jag eller får jag inte?


Poolen är död

Ja, i alla fall tills jag hittar hålet och lagar den. Kissen Zorro brukar sitta på kanten och lapa vatten utan klor och det ha gått bra hittills, men idag halkade han och ramlade i och därmed fälldes klorna ut och det blev hål i poolen. Tråkigt nu när det börjar bli fint väder igen, men jag får väl fixa den fort.

Något som var jättetrevligt var att Clara, Johan och Max kom ut på besök idag. De hade både med sig födelsedagspesent och lunch i form av korv med bröd. Presenten är en jättefin ljuslykta på en pinne som ska sättas vi terassen när jag kommit på var. För andra gången någonsin (tror jag) fixade jag grillen och det blev super, mycket bättre än när J gör det om jag själv får säga det. Max var duktigt och åt alldeles själv sin korv med bröd, Vincent fick lite hjälp. Gott som tusan var det, korv med bröd är helt underskattat, enkelt och gott.

J ska på middag med jobbet ikväll så vi äkte in och hämtade Spraky i eftermiddags. Vincent skulle pussa massor på pappa, sötnosen. Han skrek när J gick i morse, så det kommer bli jättebra när han ska vara hemma med Vincent.

Nej nu ska jag värma lite mat och slänga mig framför tvn och mysa med hunden.



Monster i vagnen

En dag på stan stod på schemat idag. Vi började med att åka till återvinningen, med alla banmatsburkar i glas tog det en evighet vi glasiglon. Fortsatte sen till city för lite shopping av presenter och lite annat smått och gott. Till lunch mötte vi upp jobb-Linda och det blev Max, mumsigt som bara den. Vincent satt och kastade majskrokar på Linda och även på marken.

Vincent kan få en väldigt mörk basröst och när vi stod i en kö på Coop satt han och pekade på reklamen för ATG och använde sin mörka röst, mannen bakom undrade lite snällt om jag hade ett monster i vagnen. Nja inte direkt då i alla fall, fast ibland kan han var ett litet monster. 

Under tiden som han sov efter lunch så tog jag en latte-to go och satte mig i Almedalen och tittade på folk. Det var inte alls så många klädda i medeltidskläder som jag trodde, men jag fick titta på någon sorts ringdans som en stor grupp utförde.

Lekplatsen blev målet när Vincent vaknade och han fick gunga. Han tycker det är så roligt och hela dagen var han på gott humör troligtvis för att det är så mycket att titta på.



Lördag och idag

Vi kom i väg som planerat med allt vad vi skulle ha med oss. Det krävs lite packning när man är det är en liten en som ska med, för man vet ju aldrig vad som händer.
Efter att ha sett lite grått ut på förmiddagen hade det nu blivit strålande solsken och varmt som den, med andra ord ett perfekt väder.
Ett gigantiskt liggunderlag ha rullats ut så att alla kunde sitta och där satt vi och pratade och hade det bra. Jag hade väl i för sig fullt sjå med att Vincent inte skulle sluka det ena och det andra, vilket är ett ganska stot jobb så man var lite disträ.
Indelade i 3 lag blev vi och den första grenen var tipspromenad, mitt lag var kasst men vi höll god min. Under tiden som vi gick tipspromenaden fixa Nina och Cattis (de som ordnade dagen) med grillen så att vi sen kunde avnjuta vad vi hade med oss att grilla. Jag försökte ha Vincent i vagnen ett tag, medan jag skulle äta, men inte ville han det.
Sen följde det med fler grenar så som äta godissnöre utan att använda händerna, stövelkastning, norskbakfylla och fotbollsgrej. Laget jag var med i tog hem godissnörtävlingen och bakfylletävlingen och kom 2 i de andra så det hela resulterade i att vi vann, HAHAHA.

Vincent sover vanligtvis ett par timmar utan knussel från det att man har nattat honom och då tänkte jag att det var onödigt att J kom och hämtade honom för jag skulle nog inte stanna så länge på kvällen och Vincent skulle ju ändå sova. Han vaknade upp en halvtimme efter nattning och gallskrek. Jag försökte gunga honom till sömns i vagnen, men efter ett tag (långt tag, envis som man är) gav jag upp och inser då att han har bajsat, jaha så det vara bara att byta blöja. J hade ringt när jag försökt få honom att sov i 20 minuter och frågat om han skulle hämta honom, men jag sa nej och trodde att det inte var så långt till sovstadiet, fel av mig. Nu försökte jag få honom att somna i famnen och då bajsar han en gång till, men efter ett nytt blöjbyte så gör jag ett nytt försök. Myggen hade nu gjort entré i massor och jag försökte skydda oss bäst det gick. När det var dags för sista grenen fick en annan tjej ta över och han var inte det minsta trött utan satt där med stora ögon och kollade. Vi packade sen ihop och klockan var då 9 och begav oss till bilen. Med stora förhoppningar om att han skulle somna i bilen hem så åkte vi. Hur fel kan jag ha??? Inte somnade han och J fick ta honom ett tag men då skulle han bara leka så jag tog över och vid 10 hade han äntligen somnat.

Jag hoppades så på sovmorgon, men inte fick man det halv 6 var han lika pigg som vanligt. Så idag ha jag också vilat när han har sovit. Idag har vi mest lekt och myst, var ute ett tag och tittade på allt och åt på allt.

Han fick äta middag helt själv idag, jag matade inte honom alls och han fick i sig en hel del. Han har blivit skitsu idag när jag försökt matat så därför fick han sköta det själv. Jag höll bara i tallriken så att den itne skulle åka i golvet.

Enda bilden jag tog igår


Äta sten


Äta pinne


Så länge

Ska skriva om gårdagen, men får göra det när Vincent sover för det är inte mycket lugn när han är vaken. Sä länge får ni nöjas med ett klipp från igår.



Fredag och idag

J va ledig igår och så hade vi tänkt att vi skulle fått en del gjort, men så blev det inte. Jag känner mig ändå nöjd för jag både tränade och klippte gräset, jag ser klippa gräset som lite träning för det tar ändå 1½ timme minst. Annars blev det bara handlat så det är en del och fixa i veckan innan Js föräldrar kommer på torsdag.

Idag ska jag och Vincent på Fabéllaträff och innan dess ska jag ha
- städat och dammsuga lite
- packa kläder till Vincent och mig för ikväll
- göra iordning välling
- laga middag till Vincent att ha med
- inhandla något att dricka till ikväll

Så jag ska passa på att fixa lite nu när han sover tror jag. Har även en massa bloggar att läsa eftersom jag inte satt vid datorn igår.