Nytt år

2009 har snart passerat och det har hänt så mycket detta år som få att bara strålar av lycka och ett nytt år väntar dvs 2010. Sonen Vincent har utvecklats massor från att kunna vända runt från ygg till mage och till att bara springa runt som en besatt, han äter själv istället för att ha mamma som mjölkkossa och han kommunicerar på sitt eget sätt, men det börja komma mer och mer odliknande ljud ifrån honom även om djurljud är det som är bäst.

Inte bara Vincent har utvecklats utan även Js och mitt förhållande i och med en förlovning och om allt går som det ska blir det giftermål nästa år.Gott nytt år!!!!

Undra vad 2010 ska bjuda på?Favorit

Vincent favorit låt nu.Hemma

Nu är vi tillbaka på ön efter att firat jul i Stockholm med våra familjer. Det har varit jättemysigt med massa god mat och trevligt sällskap och naturligtvis massa julklappar.

Tyvärr har inte Vincent varit på sitt bästa humör och är väldigt mammig och pappig, lämnar någon av oss rummet är det kris i hans värld. Han ville dock följa med sin farmor ner i källaren dagen före julafton, han klarade ganska mycket av trappan själv men (vad vi tror) så gick det inte så bra i slutet utan han föll ner för resten. Tankarna på att vi skulle tillbringa julafton på sjukhuset med vår lille prins han komma innan vi han undersöka honom. Han var mest chockad och bara några småbulor. Farmor som var i källaren hade hört någon komma men trodde det var farfar. Så det kan gå när han öppnar dörrarna själv.


Dagen innan resan till Sthlm


Julafton

Annandagen
Snart är det jul

Julen medför alltid en hel del stress och i år har det inte varit annorlunda, föutom den vanliga stressen så har det också stressats en hel del på jobbet eftersom vi flyttar till nya lokaler. På måndag ska vi infinna oss i de nya lokalerna eller i alla fall nästan alla. Jag ska vara kvar på vår gamla arbetsplats under måndag förmiddag och svara i telefon så att folk hinner komma igång där borta.

Veckan som varit ha också bjudit på ett telefonsamtal till sjukvårdsupplysningen då Vincent för rakt in i dörrposten och slog sig riktigt ordentligt precis innan han skulle sova. Det tog förhållandevis lång tid för honom att lugna ner sig och enligt sjukvårdsupplysningen kunde finnas risk att han fått en hjärnskakning så på deras inrådan skulle vi nypa honom lite då och då för att kolla att han inte blev medvetslös. Kul att nypa en kille som vanligtvis sover dåligt för att se om han reagera. Tack och lov hände inget ovanligt under natten utan vid 2 vaknade han och fick komma över till oss. Ett fint blåmärke har han fått.

Idag hittade jag äntligen ett bra fårskinnstofflor till Vincent med förstärkt sula, så nu slipper han definitivt att frysa om fötterna när han far runt. Vi blev också klara med alla klappar idag så nu ska de bara slås in.


Bada med Sparky


Första teckningen är ritad


Besök på dagis

J och Vincent har vari tpå besök på dagiset idag och det verkar bra. Vincent var till en början lite blyg men när han fick sen en bild på en traktor släppte det. Jag tror att det kommer att gå bra även om det är lite ovisst med vilken personal det ska vara.

Kaos är det på jobbet, så mycket man vill hinna med innan flytten, som blir av trots att 50 datorer saknas. Det löser sig tydligen på något sätt. Imorgon ska jag iväg och testa våra nya system, spännande.

Jag är så glad att det äntligen kommit snö så att världen känns lite ljusare och juligare.Lugn lucia

Ingt lucia tåg har det blivit idag, men det är ingen so  gråter över det. Vi fick en ganska bra natt och sovmorgon till 20 i 7. Vädret har varit regnigt och kallt och lusten att leka ute har inte infunnit sig så det har blivit inne lekar.

Sitter här och hoppas på att Gävlebocken ska brinna ner idag för då vinner jag bettingen på jobbet om den nu inte göra det hoppas jag på att ingen av oss vinner så vi kan köpa kakor för pengana och ha en riktig mysig fika.

Familjen har kommit upp så nu är julpyntat klatLite segt

Här år det lite segt idag då det var julfest med Js herrklub och jag var i för sig nykter och kom hem vid 23. Vincent hade barnvakt och det gick bra även om han sov oroligt. Han sov när jag kom hem och jag fick 2 timmars sömn innan han vaknade och då tog det 2 timmar att få honom att somna om, men jag fick sovmorgon tilll halv 7.

Idag har vi varit och inhandlat lite julklappar, men vi lämnade den andra tröttluvan hemma. Det blev en julklapp till Vincnetn från morfar och lite andra grejer. Man är lite under tidspress med Vincent när det gäller att hinna handla då han tröttnar ganska fort.

Har har böjat låta riktigt mycket dom om han fösöer prata men det kommer inga ord ut.


Tack morfar


Fullt upp

Det är verkligen full fart nu. Vincent röjer på somvanligt, slår sig, gråter och är glad igen. Den ena fläskläppen avlöser den andra och det går inte en dag utan att man har hjärtat i halsgropen när man tänker på vad som skulle ha kunna hänt. Han har böjat klättra lite också. Är lite orolig på hur han kommer se t när jag hämtar honom på dagis, gul och blå kanske med jätteläppar?

Det har äntligen blivit klart med förskolan och inskolningen börjar den 11/1 (korrigerat, trött är man).

Fullt upp med alla julbestyr är det också och jag tycker det är lite tråkigt att jag inte hinner fixa och pyssla lika mycket som jag vill, men det är väl bara att gilla läget.

På jobbet är det också full rulle då det snart är jul med julledighet och sen ledig för att skola in Vincent, smat att vi flyttar till nya lokaler nästa vecka.

Det är inte konstigt att man inte hinner med att blogga.

Ska försöka få lite vilder och något klipp snart.


Mysig hemmadag skulle det vara...

hade jag tänkt mig. Det har varit så mycket nu på helgerna och jag hade tänkt mig en lugn helg med familjen. Detta var en av anledningarna till att jag itne följde med på Fabellaträffen idag. Nu började inte helgen så då jag har jobbat idag i ett försök att samla in lite penga under januari eftersom jag måste vara ledig från jobbet för att skola in Vincent på förskolan.

Till mitt stora förtret har vi fortfarande inte fått något besked om inskolningsstart, och då har jag ringt både den administrativa tanten och förskolan direkt, men det är inte klart än. Hoppas chefen kommer godkänna min ledigheten även om den inte kommer 2 månader innan.

Mysigt har det i alla fall varit resten av dagen och J har lagat en mycket smarrig gryta, Boeuf boourguignon.

Vi har nu stängt av babyvakten för att par dagar sen i hopp om att både Vincent och jag ska sova bättre.


Mus i vårt hus

Jag fick en rapport hemifrån att vi hade en mus inne. Svaret blev som vanligt, jag kommer inte hem förrän den är borta. Man tycker kanske att man ska vänja sig när man bor på landet och de vill in såhär års, men de är det äckligaste djur jag vet. Jag är annars en stor djurvän men för detta djur finns inga som helst sympatier. Tack och lov var den borta när jag kom hem och jag kan nu vara lugn ett tag.

Det är tur att man har två katter och en hund som är super på att markera var de är om man får in en och man har en man som tar ut dem.