Mammas lilla hjälpreda

På förmiddagen var jag och Vincent och fikade hos Malena och Ebbe, sambon Conny var också hemma. Det röjdes friskt av de båda herrarn. Det sötaste var nog när Vincent puttade Ebbe i hans Bobby-car, Ebbe var så glad. Annars skulle de mest ha samma saker hela tiden, det är tydligen mest spännande. Hoppas inte Vincent tar efter klättrandet från Ebbe, för det var jisses vad han ska klättra.

Vi åkte sen vidare till stan där vi mötte upp Linda och Martin för en lite shopping tur. Jag hade tänkt att handla present till J, men det glömde jag. Trevligt var det även om det var mycket folk. Vincent fick gå en bit på öster, men det gick inte så fort för det var väldigt mycket att titta på och springa iväg ville han gärna.

Hemma röjdes det också och jag tog fram lite gamla köksgrejer som han kunde leka med under tiden jag diskade. Han tycker det är så skoj att röra runt och jag hoppas han kommer att bli mammas lilla hjälpreda i köket när han bli lite äldre. Jag hade tänkte att han ska få vara med och hjälpa till med så som han kan, om han han vill dvs.



Nu började regnet ösa ner så då passar det bra att krypa upp i sängen.


Onsdag

När mellanmålet ätits och vi gjorts oss färdiga så åkte vi in till stan. Jag fick en timmes helkroppsmassage, så himla skönt, jag var så avslappnad emellanåt att jag glömde andas. Vincent och J var nere i almedalen och tittade på fåglar och lekte på lekplatsen, fåglarna var det som var roligast. De hämtade sen upp mig och så åkte vi och köpte crosstrainern jag fick i mors dags pesent. Vincent ville gå en hel del på stan iställer för att sitta i vagnen och det gick väl bra tills han inte vill åt samma håll som oss, för bestämd är han så då får man bära honom en bit.

Hemma har vi lekt, satt ihop cosstrainern och lagat mat. Idag lagade jag ugnstekt färskpotatis och rödbetor med stekt kassler och fetaostcreme. Mycket smarrigt blev det, rödbetor med fetaostcreme är nästan oslagbart. Nu ska vi snart mysa upp i soffan när lillen har somnat.



Full fart

Sedan halv 6 i morse har det varit full fart som vanligt. J är ledig idag och han fick sova lite till. Vincent har efter frukosten sprungit fram och tillbaka mellan kök och vardagsrum med en boll i varsin hand. Han har ibland stannat och pillat lite på DVDn. Vid 8 somnade han som en stock och nu vaknade han hörde jag.



En dag på stan

Vincent och jag åkte in till stan tidigt idag, skönast att gå i affärerna innan alla turister har kommit in. Vi shoppade present till J och Vincent, de fyller år med fem dagars mellanrum. Efter att vi klarat av shoppandet gick vi till jobbet och käkade lunch. Vincent visade upp sina färdigheter med att gå och öppna lådor och diskmaskinerna verkar intressanta. Det var inte med glädjetjut de tog emot informationen att jag kommer en vecka senare än vad jag sagt, tydligen är man efterlängtad och det känns inte helt fel.
Sen bar det iväg till Cilla och Max och deras nyinköpta hus, som har jättepotential, stort och bra. Där var det full rulle med 6 ungar omkring ett år. Cilla bjöd på smarrig tårta och bullar, precis vad man behövde. Mycket prat och spring, Vincent klurade ut hur man öppnade grinden ut från trädgården. När jag kom hem insåg jag att jag mest lät klagande, hoppas jag inte drog ner stämningen, men det är skönt att prata av sig med folk i samma situation.

Nu ikväll känns det superbra och det kan jag tacka de underbara tjejerna för. Det kan ligga lite i att jag ska på massage imorgon, längtar....


Vincent äter nu morgonvälling själv




Sötmissarna tittar på när J kommer hem


Hemma idag igen

Ja idag har vi varit hemma igen, så med andra ord har det väl itne hänt så mycket. På eftermiddagen åkte vi in till stan och handlade mat sp att vi ska klara oss ett tag. Det börjar sina i skåpen.

Jag har nu börjat sticka på hälen på raggsockorna och det är ganska pyssligt. Har bestämt att detta får bli en prov socka som jag kommer ta upp när den är klar.

Det verkar som Vincent äntligen har fattat att man inte får pilla på vissa grejer och går därifrån när man säger till. Hoppas detta nu håller i sig, för det är ganska tjatigt att säga till honom.




Myskissarna



Idag har...

...vi busat och lekt en massa
...jag fått kokande vatten på mina tår (är glad att det inte var Vincent), missade när jag skulle hälla ut vatten i vasken, detta med avståndsbedömning
...vi gått en promenad och Vincent gick sista biten själv, fast han fick hålla mig i handen
...Vincent inspekterat bilen
...Vincent badat och tvättat håret (finns ett behov av klippning)
...vi sovit 1½ timme efter lunchen, jätteskönt
...Vincent jagat de stackars katterna som inte vill vara inne om vi är det
...Vincent bitit mig i fingret när jag skulle plocka ut bark, gräs och annat ur munnen
...vi pussats och kramats i massor, min gosekille
...jag sprungit massa efter Vincent

Nu hoppas jag på att J kan åka hem vid 7 så vi kan äta middag tillsammans. I fredags kom han hem kvart över 9 med Max-mat och igår vid halv 10.

På språng (från igår)


Inspektera bilen




Trött

Jag är så trött ikväll att jag inte riktigt orkar skriva känner jag.
Jag och Vincent har i alla fall varit hemma hos Linda idag. Vi har ätit lunch, gått på loppis (fanns inget att ha), handlat lite, druckit kaffe och pratat.
Ikväll har han Skypat med farmor och farfar och nu sover han gott hoppas jag.
Nu ska jag ta en tallrik flingor med mjölk (orkar inte laga mat) framför tvn och hoppas på att inte J blir så sen.


Äta själv

Idag har vi som sagt varit hos Mia och Irma. Vi kom dit vid halv 11 och blev då bjudna på brunch, pannkakor, bacon och frukt, mycket mumsig tyckte både jag och Vincent. Efter brunchen åkte vi till Ljugarn och tog en promenad, Vincent somnade på vägen dit och sov även en stor del av promenaden, som slutade vid ett cafe där en latte, vatten och kaka intogs, igen mycket mumsigt. Vincent tyckte inte alls det var kul att jag skulle gå och handla och inte heller att jag gick på toa innan vi skulle gå, blev han inte distraherad kollade han hela tiden efter mig, min lilla mammagris. Vi åkte sen vidare till en loppis, som tyvärr inte hade så mycket att erbjuda, och sen vidare till en leksaffär som ligger i närheten av där de har sin stuga. Där fanns en del skojiga leksaker, men tyvärr ganska dyrt, en hel del i trä fanns och annat som jag inte sett inne i stan. Efter denna tripp var Vincent ganska trött så vi drog oss hemåt och han somnade i bilen.

Vincent får nu äta själv när han får sina mål hemma, det blir kladdigt som bara den men det går i alla fall smidigt att ge honom mat. Han får en sked att äta med fast han använder mest fingrarna, men min förhoppning är att han kommer att använda den någon gång.



Jag satte skostället för trappen igår så att jag inte ska behöva vara så orolig hela tiden. Detta är vad jag möts av ikväll när jag kom ut i hallen.

Så nu får jag komma på en annan lösning tills vi beslutat att vi ska ha en grind eller ej.

Som vanligt sitter jag nu här och väntar på att J ska komma hem från jobbet och jag har ingen som helst aning när det blir. Det är slitsamt att nästan alltid ha kvällarna själv då Vincent är som grinigast, men men har ju iten så mycket val och det är bara några veckor till hoppas jag.


Matilsk

Jag är fruktansvärt matilsk, gå det lite för länge blir jag så otroligt arg, sur och ledsen samt dessutom hellt apatisk och tänker absolut inte laga mat eller säga vad jag vill ha, för jag vet inte vad jag vill ha. Tiden från att vara lite hunrig till att det har gått för lång tid är väldigt liten och jag har fortfarande inte lärt mig att äta i rätt tid. Igår stekte jag blodpudding när J satt och kämpade med att begära föräldrarpenning, jag var lite för hunrig och naturligtvis glömde jag bort maten och den fick steka lite för länge, sur som en ättika slänger jag upp maten på tallrikarna och tar den ena stekpannan för att slänga den i diskhon. På något underligt sätt lyckas jag bränna mig på underarmen med stekpannan jag håller i samma hand, jag muttrade något och brydde mig inte om det, men efter ett tag så gjorde det grymt ont och idag har jag ett fint brännmärke brevid det fina blåmärket skostället gav mig igår. 
 
Vincent verkar ha fått samma humö som jag idag har han gallskrikit under tiden jag lagade hans mat och den tog ungefär 10 minuter, inte alls irriterande. Det enda som hjälpte var att han fick vara i famnen och titta på när makaronerna kokade. Han gå fårn jätteglad till hysterisk på ingen tid alls. Så nu ska man försöka lära honom att tygla sig och lära känna sig själv, något som jag själv inte har lyckats med så det bådar ju iten så gott.

Jag är så trött på att vara hemma och det verkar Vincent också vara, så nu försöker jag planera upp de närmasta dagarna så att vi ialla fall kommer iväg en liten sväng. Idag har vi varit och handlat och innan dess en tur till Js jobb för att hämta Ica-kortet, (fick min kaffe när jag kom hem). Imorgon ska vi till Mia och Irma och någon dag i helgen ska vi umgås med Linda. Så är det någon i närheten som vill umgås så hör av er, för vi vill det.

Igår åkte vi inom en loppis på vägen hem och de hade ett gratis-bord. Den tyskbrytande tanten som hade hand om det tyckte absolut att Vincent skulle ha ett gosedjur och han föll för 2 st gamla McDonalds djur som han inte ville släppa så det var bara att ta med dem hem. De hamnade direkt i tvättmaskinen hemma, tänkte att tåler de inte det så får de hamna i soptunnan, men de gjorde de och Vincent har sprungit runt med dem massor.


Jag vill ha kaffe

Är så grymt sugen på en kopp kaffe, men inte finns det något kaffe hemma och jag ska inte handla förrän i eftermiddag. Jaja får väl ta en kopp te istället.


En massa klipp (mamma är ju stolt)

I natt gick det bättre, han vaknade vid halv 3 och eftersom jag var jättekissig satt jag bara i nappen och la honom ner och gick sen på toa. Jag tänkte att jag tar upp honom när jag är klar, men när jag kom tillbaka hade han somnat och sov den till halv 6. Det är ju nästan sovmorgon och jag kände mig mycket bättre idag.

Vi tog en tur in till stan idag och mötte upp Linda och Martin för en lunch och sen lite shopping. Bytte den solblekta tröjan mot en annan (tyvärr inte likadan men fin den också) och 2 tunikor till mig. Martin var itne det gladaste barnet och ville absolut inte somna så vid 2 åkte vi hem.

Hemma har vi mest lekt runt, lite inne och lite ute. Han var ganska gnällig så han fick underhållas mycket, bäst var nog att springa efter kisse som inte alls ville leka.

Bilder och klipp från dagen





Tillbaka till "dessa nätter"

Nätterna har vait bra ett tag, det har räckt med att stoppa i nappen en gång och så har han sovit fram till 5. Nu har de senaste nätterna varit precis som de var innan om inte sämre. Han vaknar upp och vill inte somna om, jag tar upp honom i famnen och sätter mig i fåtöljen i förhoppning om att han ska somna. Igår natt satt jag upp 2 timmar utan att han somna så pass hårt att jag kunde lägga tillbaka honom i hans säng, efter dessa timmar gav jag upp och vi la oss i vår säng, han somnade nästan direkt och låg sen och sparkade på mig resten av natten. I natt la ner honom efter 1 timme för jag trodde han sov ordentligt, men redan efter en kvart stod han upp igen. Jag var så trött att han fick komma in till oss och som vanligt ligger han och sparkar på mig hela natten. Även om J tog honom igår morse och idag så räcker det inte och imorgon ska han jobba. Idag har han varit upp sen 12 på dagen och somnade som en sten vid halv 7 så jag hoppas att natten blir bra.

Med lite sömn är inte tålamodet det bästa så jag är glad att vi har varit 2. Det blev en tripp till stan så att J kunde köpa sig en ny skärm, han är mycket stolt över den. Dagen har annars varit lugn och äntligen har jag tvättat husets fönster, detta är inte gjort sedan jag blev gravid dvs hösten 2007 så det var välbehövligt.

Nej nu är maten snart klar, kotletter och pommes.


Ställer sig upp

Nu ställer sig Vincent upp utan stöd och går mer och mer. Snart springer han väl så då kanske jag kan tappa de sista kilona innan jag börjar jobba. J har kommit på att det inte är direkt uppvilande att vara hemma utan Vincent kräver ganska mycket. Kanske börjar han förstå mig nu.

Idag har Vincent och jag varit en sväng på stan medan J var en sväng på jobbet. Vi traskade runt och kollade på rean som startade idag. Jag hittade en jättefin Villervalla tröja till honom, men upptäckte när vi kom hem att den är solblekt så jag får se om jag kan lämna tillbaka den även om de var på rea. Hittade i alla fall 3 andra tröjor till honom och en bok så han blev inte lottlös.

Hemma blev det en tur i trädgården med trimmern. Vincent lekte med skottkärran och Sparky med vatten.

J har varit ledig från i lördags och ska vara ledig imorgon med, jätteskönt, men det kan nog dröja innan han blir ledig igen och det är inte så kul tycker vi andra.






Dagen i övrigt

Ja den har inte varit så händelserik. Vi har mest myst runt alla tre.

Jag bestämde mig innan Vincent kom att jag inte skulle plocka bort så mycket om det inte va direkt farligt, men idag fick vi nog på att passa honom hela tiden. Han river ner allt så idag plockade vi undan DVD-boxarna vi har. Idag har han rivit sönder en räkning han fick tag i och han fick dessutom upp J garderob och drog i sönder en skjorta lite. Ett vadderat rum med grind för låter inte så illa alltid. Jaja han kommer väl förbi denna tid någon gång. Nästa barn måste ju bara bli något lugnare.

Jag har stått för matlagningen idag och det blir spagetti och köttfärsås, gjorde köttfärssås på 1,5 kg köttfärs så det ble ven hel del portioner till Vincent och massa till oss också. Skönt att ha i frysen och bara plocka fram när man inte orkar laga.

Vincent och hans brandbil (vägrade titta in i kameran)




Men så äntligen, fast då utan brandbil


Vincent

Idag fick jag en liten snutt när han går. Det är inte helt lätt då han inte reser sig utan stöd själv så jag fick hjälpa honom med den biten.



Lördag och J ledig

J är ledig idag och då passade han och Vincent att ha lite grabbtid så de åkte in till stan tidigt. De tvättade bilen och gick omkring och avslutade det hela med att veckohandla. Jag roade mig då med att läsa mama-tidning jag fick förra veckan och dricka en kopp te i solen samt att jag hann ta en liten tupplur innan de kom hem.

När båda är hemma får man ju också passa på att göra sånt som krävs att båda är hemma, dvs klippa gräset och häcken. Jag klippte gräsmattan och J, Vincent och Sparky roades sig i trädgåden under tiden. När sen J gick för att få Vincent att vila lite passade Sparky på att hoppa ner i poolen och äta sönder leksakerna som låg där i. Han har inte tagit något annat som är Vincents så jag föstår inte vad han fick för sig. J fick därmed klippa häcken och vi andra satt då och tittade på.

Vincent fick bada ikväll eftersom han var grön om benen och fötterna efter att ha krypit runt på en nyklippt gräsmatta.






Lång promenad

Efter förmiddagsmackan så begav jag och Vincent oss ut på en lång promenad till lilla affären. Det är ungefär 3-3,5 km dit och hem är det svag sluttande uppför. Jag hade på mig ett par skor som jag köpte i maj och har haft likadana innan så jag trodde inte jag skulle få skoskav, men det fick jag och tur som det var hade jag slängt ner mina flipflop i vagnen så jag fick gå hem i dem. Det är inte alls gjorda för långa promenader. Skönt var det i alla fall att komma ut och gå och Vincent var glad nästan hela tiden och skulle peka på alla träd och bilar.

Dagen i övrigt har inte bjudit på så mycket, vi har myst runt hemma och sovit middag tillsammans. Vincent har tagit varje chans att gå idag och han går längre och längre för varje dag. Det är väl bara att inse att han snart ger upp krypandet.

Redo för lång promenad


Hos Mia och Irma

I förmiddags åkte jag och Vincent in till stan för att inhandla katt- och hundmat samt mat till oss människor. Blev lite sur i djuraffären då ingen hjälpte mig med säckarna till bilen, jag hade Vincent i selen en säckk i varsin hand, en på 10 kg och en på 8 kg. Jag skulle i och för sig kunnat be om hjälp men det är jag alldeles för stolt för att göra, kan själv i alla fall sä länge ingen frågar om de ska hjälpa mig. Jaja efter massa slit och släp kom jag till bilen. Vi åkte sen för att göra den mer trevliga shoppingen dvs handla människomat. Vincent tycker det är super att handla, det är så mycket att titta på.

På eftermiddagen åkte vi och hälsade på Mia och Irma i deras stuga. Jättemysigt med en sommarstuga där man bara kan vara. Barnen badade i poolen, kröp runt i gräset och förstörde platsglas. Vi hade jättetrevligt och förhoppningsvis dröjer det itne så länge innan vi kan hälsa på dem igen.

Sötnosarna i poolen




Denna humla kröp bara omkring då den hade en stor gul klump och en vanlig vinge och en pytteliten vinge


Ikväll hann J komma hem innan Vincent skulle sova så idag är det han som står för nattningen.


Ett litet kalas

Jag fyllde ju år härom dagen och då måste man ju bjuda på lite födelsedagsfika. Till detta hade jag naturligtvis bakat en kladdkaka med nougat och daimtäcke, havrebollar och risbräck. Insåg att risbräck är himla enkelt och smarrigt som attan så det ska jag lära Vincent att göra när han blir äldre så har han variationer på det jag gjorde dvs chokladbollar och sockerkakssmet (utan bakpulver och åts med sked).

Dagen började väldigt dimmigt, men solen bröt igenom och det blev en kanonvarm dag. Efter att vi suttit och svettats och mumsat så fick barnen bada i poolen. Det var med blandad förtjusning, men för de som inte gillade fanns det annat att göra.

Tack Nina och Ville, Lee och Wilhelm, Linda och Martin och Mia och Irma för att ni kom. Jag fick två jättefina orkideer och jordgubbstryffel. En hade glömt presenten hemma så den får jag någon annan gång.

Kakan (gammal bild)


Vincent var fin dagen till ära


Wilhelm kollade in poolen


Ville tyckte om gå-vagnen mer än poolen


Wilhelm och Irma tyckte det var toppen i poolen


Martin tittade på


Vincent sov ett tag


En bra natt

Det blev en jättebra natt. Jag behövde bara gå upp 1 gång och sätta i nappen kl halv 2 sen sova han till 5. Då fick han komma in till oss så låg vi och myste tills halv 6.

Solen har äntligen trängt undan dimma så nu ska bara gräset torka.

Vincent har blivit värsta myskillen och ska kramas och pussas i massor. Det är himla trevligt så länge han inte bits i alla fall.


Vill inte sova

Lika svårt att få ungen att sova som igår, fast igår somnade han i alla fall lätt först men vaknade efter en halv timme och somnade inte igen förrän kl 9. Idag ligger han bara och skriker i famnen och lägger man ner honom i sängen står han och hoppar och skriker. Han är egentligen så trött så. Jag är också trött även om jag idag igen sov när Vincent sov efter lunch.

Nu äntligen somnade han efter att ha skrikit i 40 minuter. Kanske är tänder som spökar. Jag är så trött på nätterna att jag slumrar till när jag sitter med honom och det börjar kännas i nacken, även om jag fick massage i lördags.

Update: Jag varvade med att honom i famnen och låta honom ligga i sängen, det spelade ingen roll.

Han börjar få mer och mer balans och idag ha vi tagit något mer steg och lyfte till och med sin tomma leksakslåda när han stod upp.

Jag skulle göra rent poolen idag, men innan jag hann det var det någon som plumsade i med kläderna på, den lilla badankan. Vi har också tillbringat dagen med att studera när grannen kör son åkgräsklippare, tydligen mycket spännande.

Hoppas på en bra natt.


Måndag

Jag har bjudit hem lite folk på onsdag dag och innan dess ska jag ha bakat lite till, städat och handlat. Det går inte riktigt ihop då jag gick och la mig när Vincent sov i eftermiddag, även om det var skönt. Får bli skärpning i morgon så att jag hinner med, är ju inte så lätt när J jobbar massor och Vincent vill underhållas när han är vaken eller måste man ha lite koll på honom så han inte hittar på massa bus.

När han vet att han itne får göra något tittar han alltid på mig och skrattar och fortsätter, det lilla busfröet. Idag har han tagit 3 steg ett antal gånger, men han är ganska försiktig konstigt nog.

Han var ute och gick med sin stol idag och leksakslådan stod ivägen så han trampade i den och satte sig i den till slut.



Vi har även varit ute en sväng och Vincent skulle äta på allt.


Nu hoppas jag att J snart kommer hem så vi kan äta middag.


Överraskningen och resten av helgen

Igår kl 10 var jag inbokad på en 1-timmes massage. Det var helt underbart, även om det var något smärtsamt, och jag kände mig mycket bättre efteråt. J och Vincent gick runt på stan under tiden.

Sen var det bara hem och få i sig lite lunch, duscha och göra sig fin och iväg igen. Först lämna Vincent hemma hos Nina, hon och Robban satt barnvakt, är oerhört tacksam för att de passade honom, för att sen åka vidare till en jättegård för invigning av en morotskyl och en maskinhall. Där var det fullt med folk och det lektes, åts grillat lamm, pratades och dansades.

Tanken var att jag skulle ta Vincent på söndags morgonen, men då jag suttit upp i 2,5 timme med honom på natten för att han skulle somna om ordentligt, så var jag inte alls på humör för det så J gick snällt upp och tog honom. Jag sov vidare i 1 timme till sen gick det inte längre då det var full fart på Vincent. Under dagen bakade jag 2 kladdkakor, lekte med Vincent och slappade framför tvn när han sov.

På kvällen var vi på Kneippbyn på Nickelodeon med EMD, Johan Palm och Måns. Var väl inte där för att titta på dem så mycket mer för sällskapet, bland annat Nina med familj och Anders och Emma. Vi hade beställt bord så vi satt mest och mös. Vincent hade lite svårt för att somna och ville inte alls ha hörselskydden på sig, men efter lite tid med pappa somnade han gott och sov tills 4 i morse, inte illa.

Jag har knappt suttit vid datorn på hela helgen och det känns lite konstigt, men säkert sunt.


Presenter


Det är en jättebra födelsedag. När J och Vincent kom hem lades alla present upp i en hög och vi ringde upp Js föräldrar via Skype, sen var det dags att öppna presenter. Vincent var jätteglad för alla snören och Sparky var som tokig och ville också öppna.

Detta var vad jag fick

(allt ligger i diskstället jag fick)

Efter presentöppning åkte vi till en leksaksoutlet och inhandlade Fischer Price bondgården för ungefär halva priset och en bangbang. De hade inte jättemycket men en del grejer får små barn. Bondgården ska han få i födelsedagspresent. Vi åkte vidare och kollade på Tofta outlet, tyckte mest de hade en massa krimskrams och vi åkte vidare till Intersport och köpte 2 par shorts till J och 1 par till mig.

En av presenterna är en överaskning i morgon kl 10 inne i stan. Spännande.

Eftersom Sparky varit hemma själv mycket gick vi ut och provade den nya vattenspridaren, enligt J är det Vincent som valt.

(fin va?)

Nu håller J på att laga nachotallrik till oss och Vincent sover, så nu är det mys med sambon.


Min dag

Idag är det min dag och jag är barnsligt förtjust över att fylla år. Ingen åldersnoja här inte. Jag älskar att få paket och skulle aldrig komma på tanken att säga att jag inte vill ha några för jag vill ha många. Detta vet J om tack och lov.

Nu är han och Vincent iväg och handlar mat och fixar lite fler presenter, hihi, och jag ska ta mig en kopp kaffe till och mysa upp i soffa och läsa lite bloggar i lugn och ro.

Dagen till ära är det dessutom sol.


Torsdag

Igår var det dags för mamma att bege sig hemåt. Jag och Vincent skjutsade henne till flygplatsen. Hon verkade lite orolig för flygresan då det blåste ordentligt och planen är inte så stora, men hon ringde när hon kom hem och allt hade gått bra.

Vi begav oss sen hem till Nina och Ville. Ville var tyvärr inte på sitt toppenhumör och lyckades slå sig ett antal gånger, stackarn. Vincent därempt verkade tycka det var toppen att kom hem till dem, vilket bådar gott inför lördagen. Jag fick avnjuta Ninas underbara surdegsbröd med jordnötssmör, som jag längtat, och nugjorda cupcakes. Magen tackade och tog emot dessa läckerheter.

På kvällen lagade Anders och Emma middag till oss. En grymt god fiskrätt med ris. Vi satte uppe och pratade ett tag för att sen stupa i säng, i alla fall jag.

Vincent har så smått börjat gå på knäna och tycker det är roligt att krypa in i rum och stänga dörren, kontoret är bäst för där står en gammal dator bakom dörren.



Gårdagen

Inte hann jag blogga något igår. Det går inte att bloggar när Vincent är vaken, just nu sitter han och varvar ner i sin stol och ska snart sova, och sen var det full fart.

Mamma åker hem idag så för att inte bara ha suttit hemma hos oss tog vi en liten nostalgitripp för mamma här på ön, dvs kollade en gammal arbetsplats och annat. Det var en ganska behaglig tur men jag blev fasligt trött på slutet.

Vincent och jag hann ut en stund i det våta gräset innan det började regna (och det känns som det inte slutat än).

På kvällen kom Anders och Emma, Anders var min brors bästa vän. De kommer alltid över en gång varje sommar och brukar bo ett par dagar hos oss, alltid lika kul att träffa dem och de är så trevliga och mysiga att umgås med. När väl J kommit hem så blev det middag och en hel del snack.



I natt har han sovit jätteoroligt och vaknat ofta så med andra ord har jag det också fast jag är inte så trött ändå.
Att gå ut idag vekar inte vara så kul då det ser ut som en höststorm när man tittar ut.


Vincent sover

och jag ska dicka te och sticka


Vincent

I natt hämtade jag tydligen Vincent utan att vakna själv. Jag vaknade 20 i 1 av att jag tyckte han rörde sig för mycket och insåg att han låg hos oss. Gick och la honom i sin säng där han sov 1½ timme sen fick jag sitta uppe en timme för att han skulle somna om ordentligt.

Idag höll han på att få en kopp brännhett kaffe över sig. Dumma jag hade ställt det för nära bordskanten och han har länge armar än vad jag vet om. Tack och lov kunde mamma rädda honom innan han hann bränna sig.
Han ramlade på altanen så att han slog huvudet i dörrtröskeln. Oj vad han fick ont.

Det är sån fart på honom att jag inte hinner med. Det är bara tur att inget allvarligt har hänt.

Mammas älskling


Tisdag 7/7

Idag var det staden som gällde efter lunch. Det stora vi skulle kolla var present till mig, jag fyller år på fredag och jag baa älskar presenter. Vi hittade ett par och mamma fick gå i de butiker som hon vill också. Skönt var det också att gå där eftersom det faktiskt var sol idag.

Innan vi åkte till stan bakade jag Herman, fick i för sig köra och handla igen då jag glömt saker igen. Mamma passade Vincent under tiden och jag skulle bara ner till lilla butiken här i socknen. Herman avnjöt vi sen när vi kom hem med en kopp kaffe, smarrig som attan är han. Vincent ville med ha men fick nöja sig med majskrokar.

Nu klipper J gräset och jag ska snart göra mat.


Mamma och Vincent i stan


Vincent  kollar på Babblarna


Herman


Ettårskalas

Vincent och jag åkte till Malena och Ebbe i förmiddags för att fira att Ebbe har blivit ett år. Stora killen som var lite chockad när han vaknade då hans hem hade invaderats av konstigt folk som inte var där när han somnade. Malena hade fixat så fint med tårta, sockerkaka och kaffe till oss och banan, jordgubbar, puffat ris och majskrokar till barnen. Alla åt med stor förtjusning. Hemma hos dem får man röja som bara den och det var vad 6 killar gjorde i ett par timmar, det var grejer överallt och jag kände mig lite dum eftersom jag bara lämnade stället utan att hjälpa till att städa upp efter vad min son dragit fram. Han hittade ett skåp fullt med plastbackar som tydligen skulle ner på golvet. Tyvärr regnade det ute så vi fick vara inne, men det gick bra det med. Så kul att träffa tjejerna igen alla på en gång.
Stort grattis till Ebbe och Malena (hon har ju också fyllt år även om hon inte vill veta om det) i efterskott och tack för en undebar fika.

Vincent somnade som en sten i bilen hem och när han vaknat och fått lite frukt i sig tog vi en tripp till Maxi för att handla. Inte trodde jag att det skulle vara mycket folk en måndag klockan halv 3, men parkeringen var nästa full och jag var glad att vi körde med blipblip och slapp köerna till kassorna. Naturligtvis glömde jag ris, vilket vi ska ha ikväll, så vi får vänta med att börja laga mat till J kommer hem och han kommer väl vid 8. För att inte hungra ihjäl smaskar jag jordgubbar.

Vincent har varit bättre i magen idag, första gången på 7-8 veckor, så jag hoppas att det blir bättre och bättre.


Mamma har kommit

Jag och Vincent hämtade mamma/mormor idag klockan 10 på flygpplatsen. Det är så skoj att hon äntligen har kommit hit. Kör man inte bil är det inte så lätt att tas sig till ön från Skåne, men på sommaren går det flyg från Ängelholm vilket gör det hela mycket enklare.

Mamma var ganska trött efter resan, hon började igår med att resa till sin syster och den resan tog lång tid på grund av olika problem, så vi har tagit det lugnt här hemma idag. Ja, mamma och jag i alla fall. Vincent har röjt på som vanligt och det nyfunna grytskåpet är så kul, tills man drog ut gjutjärnspanna i knäet.

Enligt pognoser ska det bli dåligt väder ett par dagar så vi passade på att vara ute då det var soligt.

Fick honom på bild när han inte håller i sig



Nu sover han gott och J är snart hemma så vi kan ta och äta lite middag.


Hemmadag

Idag har vi varit hemma hela dagen. Vädret har varit ganska växlande mellan sol, regn och molnigt men ändå varmt. Tyvärr skulle vi hittat på något för vi båda har varit ganska rastlösa emellanåt även om vi har lekt mer eller mindre hela tiden.

Städat lite har vi i alla fall gjort. Mamma skrev en kommentar att jag inte behövde det, men det var inget avancerat bara så att inte dammråttorna tar över här hemma. Det dröjer ju inte sä länge efter att Vincent varit uppe förrän det ligger grejer överallt.

Idag fick han prova avocado till mellanmål och det möttes inte med glädjetjut, men han åt ganska bra ändå. Vi provar det imorgon med så får vi se vad han säger då.



När det blev lite sol ute gick vi ut en sväng i trädgården, mycket gick åt till att Vincent skulle hoppa i poolen. Det var ju inte riktigt så varmt idag, men det var skönt att komma ut.


Han har hittat skåpet med kastrullerna idag och det var med blandade känslor som han slängde runt med en kastrull. Lite läskig men så rolig ändå.


Sol, regn, åska och kalas

Jag och Vincent tog en tripp till stan igår för att inhandla presenter till folk som fyller år. Det var något så fruktansvärt varmt och kvavt, men inte ett moln i sikte. Vi var i alla fall klara redan på en timme med allt inhandlande och begav oss till mitt jobb för att äta lunch tillsammans med Linda. Linda hade med sig lunchlåda till mig också och till det bjöd hon på hemgjord rabarbersaft. Mycket mumsig och billigt. Vincent blev bjuden på jordgubbar och det är ju så gott enligt honom, han äter i för sig mer eller mindre allt.

Vincent fick lite fiskar att ha när han badar i poolen och badkaret


Efter lite inhandlande till (hade glömt handla lite) gick vi hem till kollegan Maria som också är mammaledig. Det kom massor av mammor och deras små bebisar till henne och hon bjöd på rabarberpaj med glass och sambons hembakade bullar i trädgården, mums mums. När vi sitter och diskuterar om och när det kommer att regna så börjar det falla stora tunga regndroppar. Ja det var bara att tacka för sig och sätta Vincent i vagnen, den var ju full med grejor, och springa till bilen. Jag såg nog ganska rolig ut där jag sprang med mina flipflop, de är inte gjorda för det.

Pecis innan vi kom hem såg det ut som att det skulle sluta regna, men innan jag hann stänga av bilen stod regnet som spön i backen. Jag tog ett smidigt (hmmm, är ju inte så smidig) kliv bak till baksätet där jag och Vincent satt och lekte tills det slutat regna. Under denna tid kom det ett par blixtar och det mullrade ordentligt. Det var ganska mysigt att sitt där och lyssna på regnet även om det blev lite varmt efter ett tag.

På kvällen begav vi oss hem till Linda och Emil på kalas, Emil fyller år idag och Linda på torsdag. Tanken var att Vincent skulle somna på vägen dit, men det tyckte inte han utan han fick visa upp sitt leende för alla gäster och äta lite majskrokar innan han somnade gott i vagnen efter en liten promenad. Det var nu fint väder och vi kunde sitta ute vid ett långbord och det bjöds på grillspett, potatis och sallad och rulltårta på planka till kaffe, så himla gott alltihop.

Vincent sov även då vi lyfte i och ur honom ur bilen och jag kunde dessutom klä av honom i sängen utan att han vaknade när vi kom hem. Tro det eller ej men han vaknade inte förrän klockan 5 i morse och då hade han sovit ända sen 8 igår kväll. Jag kände mig pigg när han vaknade vilket behövs eftersom det måste städas idag då min mamma kommer imorgon.

Nej nu ska det städas vidare.


Rösta på mig

Jag är med i Veckans blogg hos Emma så rösta på mig innan söndag kl 18.00 HÄR. Jag är bidrag nr 3.


Altanen är klar

Eller nästan i alla fall det saknas en specialsågas, men J har ritat hur den ska sågas och lämnat in den så förhoppningsvis tar det inte så lång tid innan den är klar.



Så vi har alltså varit på brädgården idag och när vi bestämt oss så åkte jag och Vincent till Sandra för att hämta Herman (han är en vänskapskaka som jag fick av Nina i lördags men glömde ta med mig hem, så Sandra har tagit hand om honom så länge). Vi stannde och tog en fick där och pratade en hel del, fast det är inte så lätt med en treåring, en ett åring och Vincent. När Adina (3-åringen) skulle visa mig sitt rum brast det för Vincent eftersom han inte kunde följa med, det var en grind i vägen. Han ha börjat bli lite mammig så jag hoppas att det ska gå bra nästa lördag då Nina och Robban ska vara barnvakt åt honom.

Vincent och jag var inne och handlade och unde tiden sågade J upp alla brädor i rätt storlek. Tycker han har varit jätteduktig, då den blev färdig och fin. Vincent sov bara till 1 och sen blev det nte mer sömn förrän det var dags att lägga sig för natten, men då somnade han fort.


Nätterna

För andra natten i rad har Vincent bra och han har bara vaknat en gång och behövt bli omnattad. Igår natt var det vid 1 och i natt sova han ända till 3 innan han vaknade första gången. Jag har dessutom skickat upp J och honom när han vaknar så jag har fått ligga kvar i sängen och slumra. Det känns som att min kropp börjar återhämta sig.


Sparky 3 år

Jag somnade efter jag hade ätit mina mackor och sov tills J ringde och sa att de var på väg hem. Det var jätteskönt, ligga och gosa lite med Sparky utan att Vincent försöker ta all uppmärksamhet.

Även om det har varit molnigt idag har det ändå varit väldigt varmt och kvavt. Man har gått och hoppats på att det skulle komma ett riktigt regn, men det kom bara lite småstänk här hemma. Vincent har varit så varm idag att hans hår har vait alldeles blött och lockigt och då var det ganska skönt att vara ute eftersom det blåste lite grann. Annars har det varit en stillsam och lugn dag.

Zorro fick en genomborstning i morse, detta blev resultatet


Svettigt


Plaska lite i poolen


Sparky fyller 3 år idag och som vanligt kom det paket från Js föräldrar. Naturligtvis har han fått massa gos och gott, även om vi var tvungna att ta bort en fästing från honom.





Själv

Nu har J och Vincent åkt till stan och ska vara borta ett par timmar. Jag väntar på att mina varma mackor med köttbullar ska bli klara så jag kan mumsa framför ett avsnitt av CSI. Det är ju ingen sol så då kan man sitta inne och mysa. Tar nog fram stickningen också så raggsockorna blir färdiga till vintern.