Jag hatar mygg

Vincent och jag åkte hem till Linda och Martin en sväng idag. Det blev en massa bus, promenad, kladdkaka (mums), Linda satte dit deras trappgrind och en massa prat. Det var jättelängesen vi var hemma hos dem och det var naturligtvis lika trevligt som vanligt.

Vi åkte därifrån in till stan för att handla blöjor, sista dagen på kupongerna och man är ju ekonomisk. Vincent somnade så gott i bilen in, så jag passade på att gå lite i affärer och leta efter en skjorta till honom, det känns svalare med en skjorta än tröja. Det var lättare sagt än gjort, men jag hittade en i alla fall. Nä han väl började vakna så handlade vi blöjor och begav oss hemåt i den något varma bilen. Är såååå glad att vi har AC, för stackars barn annars i denna värme.

Eftersom det var så varmt tyckte Vincent han skulle bada i poolen med kläder och blöja på och jag tyckte han skulle ta en rengörande bad innan läggdags. Han tyckte nog båda varm sköna och helt utmattad somnade han fort ikväll.

J har sagt att Vincent ska få en rosa skjorta, så det fick det bli


Jag vill bada


Såja


Och ett litet klipp på hur kul det är


Såhär ser min myggbett ut i början och det gör svin(mygg)ont, sen blir de mindre och kliar naturligtvis. Har fått massor på benen


Dålig bild, men han är så söt


Piggare än på länge

Jag känner mig så pigg och full av energi idag. Det var inte ens jobbigt att gå upp i morse. Det har väl en del att göra med att Vincent sov i sin säng mellan 12 till 05.30, så alla dessa timmar har jag fått sova ostört. Vincent verkar också ha sovit bra för han var glad som en lärka när han vaknade.



Lyckligt lottad

Idag har Nina och Robban tagit hand om Vincent ett par timmar så att jag skulle få sova och ta igen mig lite. Vi åkte till dem vid halv 10 tiden och nästan direkt gick de ut och gick och kom inte tillbaka förrän vid halv 1. Under tiden fick jag ligga sova och ta igen mig i deras säng där Nina hade gjort iordning till mig, till och med ett stort glas vatten stod på nattduksbordet. Jag sov i 1½ timme och sen låg jag och vilade, lyssnade och tänkte en massa på ditt och datt. Hur skönt som helst. När de kom tillbaka blev jag dessutom bjuden på lunch, Ninas jättegoda makaronilåda. Jag känner att jag har fått lite mer energi och det känns inte alls lika tungt längre samt att jag är extremt lyckligt lottad som har en sådan vän som Nina, hon är så varm, go och omtänksam.

På eftermiddagen har vi varit ute och plaskat i poolen, röjt runt inne och nu försöker J få honom att somna i värmen.

Vincent har börjat släppa och stå själv mer och mer och längre nu. Hoppas det ändå dröjer ett tag innan han börjar gå.


Dagen

Natten var ju inte så bra. Vincent somnade inte om förrän 12 och vaknade sen vid 2 igen. Jag hoppades då att han skulle somna om i vår säng, men nej han låg bara och vred sig och sparkade så vid 5 gick jag upp igen och satte mig i fåtöljen med honom. Vi slumrade av och till i en halvtimme sen fick J ta honom medan jag fick sova i 45 minuter innan det var dags att stiga upp för att dra i sig en kopp kaffe och skjutsa J till jobbet.

Väl hemma igen kände jag att jag itne stod ut hemma så vid halv 10 åkte vi hem till jobb-Linda. Där har vi tillbringat dagen. Vincent fick åka taktor och var helt förstummade och satt stilla under den lilla färden. Vi har även tagit en promenad under vilken Vincent somnade och sov i nästan 2 timmar. Då kunde jag i lugn och o äta lunch som Emils mamma bjöd på, potatisgratäng med kassler, mumsigt värre. Linda, jag och Vincent besökte Lanthandelsmuseet i Dalhem (de bor precis bredvid) där det var loppis i trädgården. Vi gick aldrig in i museet då det kostade pengar men de såg ut att ha väldigt skojiga grejer. Loppiset hade även de en hel del fina grejer, bland annat massa fina gamla burkar.

När vi kom hem så fick Vincent ta en bad i poolen då det var väldigt varmt



Fabellaträff

Igår var det Fabellaträff och denna gången var det femkamp (blev något fler grenar dock) på Mix Ranch och sedan grilla nere vid havet. Grenarna vi provade på var skjuta luftgevär (jag träffade med alla mina skott), köra felstyrd trampbil, labyrint, skjuta med blåsrör, fånga pinnar i luften, hinderbana och dessutom povade vi på yxkastning. Laget jag var med i fölorade, men det gjode inte så mycket då det var superkul i alla fall. Försöker varje gång intala mig själv att jag inte är så tävlingsinriktad men när det verkligen gäller så är jag det. Eftersom J jobbade så fick Vincent vara med mamma och han skötte sig mycket bra, satt i vagnen hela tiden och gnällde baa lite när han skulle somna.

Från Mix Ranch åkte vi sen ner till havet och dit kom även några fabellor som inte varit med och lekt. Vi pratade massor grillade vår medhavda matsäck och satt och mös i solnedgången. Vincent var något svå att natta men när han väl somnade så sov han gott i vagnen. På vägen hem hämtade vi upp J som varit på krogshow på hans jobb och sen blev det aka vägen hem. Vincent vaknade tyvärr när vi kom fram så jag fick natta om honom och kom själv inte i säng förän vid 12.

Jag är så glad at jag fått gå med i denna klubb och det är verkligen underbara tjejer allihopa (i alla fall de jag träffat).

Kan tillägga att Vincent har fått en himla mathumör och när vi samlades hos Sandra innan Mix Ranch försökte han sno mat ur folks händer och när han inte fick det blev han jättesur. Har han detta från mig månne??

Kameran kom inte fram igår så det blev inga bilder.


Bada pool

Det blev inte direkt något badande eftersom det blåste ganska kallt här idag och vattnet var kallt, men han fick plaska en hel del och byta kläder ofta för att inte bli för kall.

Dagen har varit ganska lugn och vi har bara varit hemma och tagit det lugnt. Jag hoppas på en bra natt för jag behöver vara utvilad inför morgondagens äventyr på Mix Ranch.



Jag blåste upp hela själv (utan pump)


Plaska med vattenslangen


Nästan i efter termometern


Dricka måste man göra i värmen


Och så har vi ramlat och fått en fläskläpp



Förvirrad?

Ja jag är väl lite förvirrad. På dagarna tänker jag på vad jag på kvällen ska skriva i bloggen och när jag väl skriver mitt inlägg glömmer jag ju en del.

Somm till exempel har jag glömt att skriva att Vincent nu försöker resa sig upp utan stöd. Han sitter på golvet och helt plötsligt försöker han resa sig, men balansen finns inte där riktigt än.

Det var fler grejer som jag tänkte men de har jag glömt nu.


Torsdag

Jag och Vincent var bara tvungna att komma hemifrån idag, vi har ju bara varit hemma sedan i lördags. Så efter en ganska hyfsad natt (skrek som besatt mellan 11-12, sov sen i sin säng till halv 4 fick då nappen och sov till kvart i 5, då stod som en solstråle i sängen med bajsig blöja, vi bytte sen mös vi i vår säng och somnade om till halv 6) så åkte vi till stan och handlade blöjor. Kupongerna går ut den sista juni så det gäller att passa på.

På vägen hem åkte vi till Malena för att lämna Ebbes vattenflaska. Jag fick mig lite kaffe och Vincent fick röja i Ebbes leksaker. När vi skulle åka gick vi ut och kollade Ebbes pool som Vincent blev jätteförtjust i och han plaskade så mycket att hans tröja blev alldeles blöt. Jag hade inte med någon i reserv så vi fick låna en av Ebbe. Vincent tackar så mycket. Han somnade i bilen hem så jag kunde avnjuta lunch i lugn och ro.

När J jobbat färdigt för dag så mötte vi upp honom och åkte och handlade ett parasoll till altanen (nu kan vi äntligen sitta där mitt på dagen i skuggan) och gjorde veckohandlingen. Vi köpte även en pool till Vincent som vi tänkte inviga imorgon, bilder på detta lär komma imorgon. Ikväll har jag och Vincent tittat på medan J har städat, skönt att se när någon annan jobbar.

I väntan på pappa


Hjälper pappa med parasollet (i den fina lånetröjan)


Svårt att se upp med hatt



Onsdag

Idag har det varit fint väder igen och Vincent och jag (och Sparky) har spenderat mycket tid ute. Vincent är så glad när han får vara ute och när efter lunchvilan bara grät och inget var bra så gick vi ut och då blev allt jättebra. Sparky har fått jaga såpbubblor medan Vincent bara skrattar. De börjar komma bra överens nu och Vincent leker mycket med Sparky, kastar hans leksaker till honom och har lite dragkamp.

För Sparkys del har det blivit en tripp till veterinären för den årliga vaccinationen. När vi väl var där pratade jag med veterinären om Sparkys allergi (han är allergisk mot massor bl.a. gräs och pollen) då den har blivit värre nu och tycker så synd om honom. Hon tyckte att han kan äta kortison nu under den värsta tiden och dessutom dusch 2 gånger i veckan för att tvätta bort pollen som sätter sig i huden. Sparky tycker verkligen inte om att gå dit utan försöker hela tiden gå därifrån och piper ynkligt, han är en lite mes även om jag kan förstå honom efter förra årets alla tripper dit för provtagninar och annat. Det var då vi upptäckte allergin.

Jaja nu är det slappartid i soffan innan det är dags att sova. Hoppas på en bra natt för vi är båda trött och utmattade idag.


Inte lika bra

Nja det gick itne lika bra i natt. Han var vaken mellan 23-02, men det gick att lägga över honom i sängen så J fick sova ostört i 3 timmar. Jag var vaken mellan 24-03, eller inte riktigt vaken men låg och slumade av och till. Tror att det beror på värmen för oss båda.

Sitter här nu med en kopp kaffe så att jag inte ska somna när vi går ut. Vi har redan varit ute en sväng, men det var lite blött i gräset så byxorna blev alldeles våta.


En riktig sommardag

Oj vad varmt det har varit idag. Äntligen känns det som sommaren har kommit. Naturligtvis har vi tillbringat mycket tid ute och J var ledig idag. Han är även ledig imorgon och på torsdag eftermiddag så det ska fixas lite i trädgården. Det blev lite varmt för Vincent att vara ute ett tag eftersom han vägra sitta i skuggan så då fick det bli lite inne lek.

Vi har klippt gräset, blåst såpbubblor (Sparky sprang och försökte fånga dem, vilket Vincent tyckte var superskoj), klippt häcken (tills häcksaxen dog), gått runt i trädgården massa, ätit tårta (nu är den slut) och bara myst.

Äntligen har rosorna slagit ut


Sitta och pilla i gräset


Sparky hoppar efter såpbubblor


Pilla lite på stubben


J kommer sova i hallen i natt igen så jag kommer få sova.


Jag fick sova!!!!

J tog Vincent hela natten. Han hade bäddat med de gamla madrasserna i hallen och där sov de tätt tätt, i alla fall när jag var uppe på toa vid halv 2. När jag vaknade vid halv 6 hade de tydligen varit uppe i en timme redan. Även om jag fortfarande känner mig trött så känns det ändå lättare.

Nej nu är det dags för kaffe.


Denna sömn

Vår son är den underbaraste som finns på dagarna och man bara ålskar honom i massor, han skrattar och busar och hittar på nya rackartyg varje dag. Att få honom att somna på dagarna och när han ska sova för natten är inga problem, men så kommer natten och han vaknar upp och går knappt att få honom att somna om. Innan funkade det att han fick sova med oss, men nu ligger han bara och snurrar runt och sparkar på oss så att vi inte kan sova. Jag har nu ångest för att gå och lägga mig eftersom jag inte vet om jag ska få sova eller hur mycket. Lider av ganska sto sömnbrist känner jag och ikväll grät jag under tiden jag nattade honom, känns inte alls bra. J sa när han kom hem att han ska ta honom och att han inte får komma in till oss för då är det bara mamma som gäller så att jag ska få sova ikapp. Hoppas hoppas detta funkar och att vi sen kan få honom att sova i sin säng hela natten.

Linda och Martin var och hälsade på oss idag, snodde lite av deras energi. Jag bakade scones till lunch och efter 1 timmes promenad avnjöt vi lite tårta i solskenet. Det var så längesen de var här och det var jättetrevligt som alltid när man träffar dem.

Vincent busade i trädgården


Martin busade i stolen


Myggen är grymt stora i år och låter som en helikoter. Lite äckligt att döda dem med handen tycker jag.



Tårta igen

Man kan ju inte slänga bort lemon curd när man gjort den själv så idag blev det tårta igen denna gång med hallon och blåbär. Lika mumsigt det.



Vincent fick inte äta tårta, men han fick smaka hallon och blåbär och det var ingen dirket succé.



Han har också fått prova pannkaka som vi åt till lunch och det gick hem bättre även om han slängde en del till hunden. Till middag blev det ris, kyckling och grönsaker och nja det blir det nog inte igen på ett bra tag för det var himla kladdigt och han vägrade bli matade utan skulle äta själv. Sparky däremot var glad för det ramlade massor på golvet.

Sparky och Vincent fick vara ute och leka ett tag innan himmeln öppnade sig.



Våran sötnos



Dagen har mest inneburit att få lite ordning här hemma.


Charmig blogg



Jag har fått denna utmärkelse av Nina. Enligt henne är jag en av hennes favoritbloggar, jag bara suger åt mig at komplimangen. Tackar så hemskt mycket, vännen. Du vet att jag följer din slaviskt. 


Midsommardagen

Idag har vi tagit det lugnt eller kanske inte. Vincent började morgonen halv 6 med att tokbajsa så det var bara att åg upp och byta. Det är lite jobbigt att han inte är vaken när han gör det  utan att han vaknar när man byter på honom. Själv kände jag mig som att jag va tröttast i välden så efter att ha försökt få Vincent att soman om i en timme så skickade jag upp honom och J så sov jag vidare en timme till. Tyvärr hjälpte det inte helt utan jag har fått ladda med kaffe med jämna mellanum för att inte somna när jag lekte med Vincent.

Vi har i alla fall lämnat tillbaka cosstrainern jag fick i morsdagspresent (fel på den och finns inga fler så vi får leta efter en annan), handlat, ätit våfflor, J har satt ihop sängstommen (det var på håret att madrasserna gick ner), jag har satt iop en byrå, Vincent har lekt med Sparky ute (dvs krypit efter honom hela tiden för att sno hans pinnar) och J har eldat lite skräp. Nu är vi ganska trötta så det blir en slappkväll framför tvn.

En bild från förra veckan


Midsommarafton

Hoppas ni alla hade en underbar och trevlig midsommar. Skulle ha skrivit ett glad midsommar-inlägg innan vi åkte igår, men det blev lite bråttom så det hanns inte med.

Vi hade en underbar dag tillsammans med Nina med familj med härligt väder, god mat och gott sällskap. Eftersom det blev lite bråttom och jag kände mig stressad så lyckades vi glömma kryddorna till salladen (utan dem blir det inte bra) så J fick köra och handla när vi kom dit, en liten miss som sagt. Jaja när han väl kom tillbaka blev det sillunch som familjen Ruthström stod för, bland annat gubbröra, inlagd sill och naturligtvis färsk potatis och gräddfil. I slutet av lunchen kom deras vänner Patrik och Jenny och gjorde oss sällskap. Vid två upptäckte vi att det var midsommafirande vid Strandriddargården, mycket folk var det där med en spelmansorkster och dans kring midsommarstången. Nästa år får vi väl dansa med barnen runt stången istället för att bara titta på. MYsigt var det ända tills Vincent blev trött och hungrig så då var det bara att knata till fiskeboden igen.

Ja då var det dags för min smarriga tårta och vi hjälptes åt att vispa grädden för hand (eller jag slapp faktiskt). Alla tycke den var god så vi behövde inte ta med oss något hem. Ville och Vincent röjde runt hela dagen, gick med Villes gå-vagn satt på en filt och lekt med leksaker och kollade runt allmänt. De var nöjda och glada mest hela tiden, Vincent är helt förälskad i Villes maracas och hade den med sig nästan hela tiden. Så kul att se de små snuttarna tillsammans. Ville som förra gången han träffade Sparky var lite rädd fick bearbeta den rädsla idag och det verkade gå riktigt bra.

Vi stod för middagen vilket blev en thai sallad med helgrillad fläskfilé, hur gott som helst och det gick även hem hos Nina och Robban. Patrik och Jenny hade nu bytts ut mot Erik och Elin några andra av deras trevliga vänner. Pojkarna hade lägligt nattas innan och sov så gott i sina vagnar. Vid 22 drog vi oss hemåt och det regnade en skvätt när vi började närma oss hemmet och väl hemma somnade jag som en stock.

Det var så mycket kul att jag glömde fota, men jag antar att Nina kommer lägga upp lite bilder från gårdagen och jag får väl be snällt så jag kan ta del av dem. Dessa 2 tog jag.




Tack för en underbart trevlig dag och jag hoppas detta är början på en tradition.


Midsommartårtan

Här är den (blev inte riktigt nöjd med graneringen av jordgubbar, men men det kommer ju smaka lika gott ändå)







Vi och en miljon andra

Ja det är väl inte helt sant, men det kändes som det var så många som handlade på Maxi och samtidigt som vi. Hade väl i för sig förväntat mig att det skulle vara mycket folk, men att de skulle vara så otrevliga. Vi kan börja med att en tant hade parkerat sin vagn på tvären precis innanför dörrarna så att ingen kunde komma in, grrr, sen puttas folk och tränger sig utan att se sig för, tittar surt på en som att man är i vägen, istället för att be snällt (okej det var faktiskt en som bad snällt och log). När vi sen ska köra iväg så där det någon som väntar på min plats som inte har vett att stå en bit ifrån, nej stå så nära som möjligt, höll på att backa in i honom (det var säket en han) för att kunna komma ut. Blir så sur, fast det hela lättades upp med att Vincent var hur glad som helst över att det var mycket folk och vi handlade.

Innan den kaotiska handlingen hade vi varit på midsommar firande på Myllan. J var med en stund eftersom han jobba sent ikväll var han ledig på förmiddagen. Det dansades runt stången, åts pastasallad och rulltårta, glass och jordgubbar. Hur trevligt som helst. Jag och Malena fick till och med dricka kaffe och äta efterrätt utan barn då en av personalen såg efter våra små vildar (J hade åkt då). Det gick hur bra som helst, även om de från att ha suttit stilla kröp på var sitt håll för att utforska. Vincent tilläts sig att tröstas av henne då han ramlade, känns hur bra som helst. Säger det igen, vi trivs jättebra där och kul att J kunde följa med.

Nu sitter jag väntar på att min pizza ska bli färdig så jag kan äta den i min ensamhet framför tvn.





Ni som väntar på receptet på tårtan för ge er till tåls till imorgon när jag har granerat den.


Stort tack till Johan

Som med sina extremt snabba reflexer lyckades fånga Vincents huvud innan det landade på golvet. Vincent stod och ryckte i en stol på Borgen och så helt plötsligt ramlade han baklänges. Jag stod som ett fån bredvid och hann tänka att det här kommer inte att gå bra, men det gjorde även om han blev lite chockad och rädd.

Jag och Vincent var på mitt jobb idag och lyssnade på hon som ska bli vår nya GD när vi går över i den nya myndigheten. Han skötte sig jättebra och var tyst och ganska lugn (fast vi fick gå och byta mitt i), han till och med somnade i min famn. Det var efter det som vi lunchade med Nina med familj och Clara med familj. Max och Vincent fick röja lite inne på Borgen och lära av varandra. Det verkar som dessa 2 kan hitta på mycket bus tillsammans. När jag ställde ner Vincent på golvet så stod han utan stöd innan han sträckte sig efter stöd.

Nu ikväll har jag gjot lemoncurden till midsommartårtan. Det är tredje sommaren som jag gör denna tårta och den är super. Föra året gjorde den laktosfri eftersom vi firade midsommar med en laktos- och glutenintolerant och den blev lika god då.

Jag fick natta om Vincent ivkäll efter att han fösökt ställa sig upp i sängen även om han inte vaknat riktigt och amlade och slog huvudet i spjälor. Jag hoppas att han lugnar ner sig lite.

Här kämparna han på med vagnen


Hittade en av Sparkys pinnar


Jag glömde ju

Vi fick svar på proverna som vi lämnat in på lassarettet och Vincent är fullt frisk. Det finns inga dumma bakterier, cysto, maskar eller annat otrevligt och han är inte allergisk mot mjölk eller gluten och inte heller har han någon infektion i kroppen. Med andra ord hittade de inget som kan förklara hans lösa mage. Nu ska vi pova Sempers magdroppa i fall det är så att han har för lite goda bakterier i magen. Vi ska också ge det sommaren ut och skulle det fortfarande vara problem så hör vi av oss. Skönt att han är frisk och inte har några allergier av detta slag.

För första natten på en vecka har jag inte ont i ryggen nä jag vaknar. Hur skönt som helst med nya sängar.





Myllan

Idag har vi haft strålande solsken och faktiskt ganska varmt. Förmiddagen tillbringande vi på öppna förskolan Myllan. Vincent tycker det är jätteskoj där och blir så glad när han får träffa de som jobba där. Vi var ute nästan hela tiden och Vincent antingen kröp, gick med en gåvagn eller satt och pillade. Mia & Irma och Linda & Martin kom också dit, mycket trevligt. Det va full rulle hela tiden så när vi åkte därifrån somnade Vincent som en stock och missade lunch med en timme. Jag tycker Myllan är suveränt och Vincent gillar ju också det, förhoppningsvis kan J följa med ett par gånger nu i sommar så de kan fortsätta gå dit i höst och J vet hur det är där.

Jag och Linda lunchade på stan och sen tog en tur i lite affärer innan det var dags att åka hem. Vincent somnade i bilen hem och nä han väl vakna fortsatte vi vara ute och titta på träden, gå med vagnen och tittar på kissarna samt äta lite av vad trädgården kan erbjuda.

Madrasserna kom idag och vi ska i alla fall få in dem för vi båda längtar efter att få sova i en skön säng. Tyvärr blir det lite sent att sätta ihop sängstomme och byråerna, fast man ska ju inte stressa så det får vi väl ta en annan dag.


Idag har...

...Vincent släppt taget och stått själv ett antal gånger
...Vincent visat var lampan i vardagsrummet är när man frågat
...jag stickat lite till på mina raggsockor
...vi dammsugit hela huset
...möblerna från Ikea kommit
...Mia och Irma varit på besök
...jag ätit alldeles för många havrebollar (det lär bli fler, har ingen som helst karaktär)
...Vincent börjat peka på saker och ting
...Vincent stängt in sig själv i vårt sovrum
...vi varit ute en sväng, bland annat tittat på den stora lastbilen, grymt imponerande tyckte Vincent
...jag tvättat bajsiga kläder igen, det läcker ganska ofta nu tycker jag
...vi inte fått svar från lasarettet
...Vincent lekt i kattlådan, usch vad äckligt, det blev en noggrann tvätt av honom sen
...jag inte tagit ett enda kort än, tråkigt

Ja detta har varit vår dag, en bra dag då till och med solen ha lyst. Hoppas er dag också har varit bra.



Börjar jag bli gammal?

Jag undrar om min kropp börjar ge upp eller om jag bara är otränad. Så nu ska jag göra som man göra när man är gammal, beklaga mig över mina krämpor. Jag har ont i höger handled så pass ont att jag igår inte kunde lyfta datorn med den handen. Min hälsen eller något annat däromkring smäller till och gör ont när jag går, och ja det gör man en del för att hålla koll på den lilla hulliganen.

Jaja nu har jag beklagat mig lite så nu känns allt mycket bättre och jag ska glömma bort att jag har ont. Hoppas dagen har något skoj att erbjuda.


Och så kom solen

Ja det blev lite sol idag så vi gick ut och lekte lite till. Man måste tydligen passa på denna sommar när det är sol verkar det som.

Skorna var lite jobbiga, men efter tag gick det bra.






och så ett litet klipp (har du prutthumor ska du lyssna extra noga islutet innan han skrattar)

Blev så himla gottesugen idag att jag gjorde havrebollar som jag läste om på Ninas blogg. Det lät så himla gott och även då jag bytte ut kokos (J tycker inte kokos) mot pärlsocker.


Rädslor och fobier

Jag har funderat mycket på vad jag inte ska försöka överföra till min son i form av rädslor och fobier. Här kommer en lista på saker jag ska försöka övervinna och inte överföra på Vincent.

1. Den extrema rädslan för alla djur som låter bzzzzz, vill gärna springa skrikandes iväg så fort jag kan oavsett var jag är
2. Fobin för fötter, jag tycker att fötter är fula och ganska äckliga, undantag Vincents då för att de är små och oförstörda. Har svårt att klippa mina egna tånaglar. Har faktiskt önskat mig en fotbehandling i födelsedagspesent av J.
3. Paniken jag känner när det åskar. Hade gärna gått ut och satt mig i bilen varje gång om det inte var så att det känns lite väl töntigt. Ligger maniskt och räknar tiden mellan blixt och muller.
4. Mörkrädd som få och ändå har man bosatt sig på landet utan en gatlykta så långt ögat når. Har svåt att tu hunden när det är mörkt, jättejobbigt på vinterhalvåret. Jobbar på det med att när jag jobbar ta ut hunden på morgonpromenad, går bra så länge han inte skäller åt mörkret för då vänder vi och springer allt vad jag orkar hem


Trotsade vädret

Fast klockan bara är 10 så har vi varit ute och lekt en stund. Vincent verkade tycka att stövlarna var lite jobbiga och var itne helt enkla att gå i, men annas var det skoj att sitta och pilla på det klippta gräset får igår och den något kladdiga jorden. Upptäckte aven att min ljusgråa jacka inte var så bra att bära in honom i för den blev ganska smutsig, fast det går ju att tvätta.





Bara regn

Blåser gör det med, känns mer som en höstdag än en sommardag. Jaja vi får väl dra på oss regnställen och dansa ut i regnet.

Det lilla busfröet har nu på morgonen kommit på att man kan gnissla tänder med de 4 man har. Låter inte så mysigt i mina öron.



Lördag

Idag har hela familjen varit hemma, himla mysigt att vara hemma alla tre för det har inte hänt så ofta. Vi ha tagit tag i lite sådana där jobbiga gejer som att börja plocka lite i förrådet. Så fort man tycke det böjar leda någonstans så kommer det alltid fler prylar och enligt J är det mest mina grejer som ligger där och jag måste gå igenom det. Jag är lite som min far, dvs har lite svårt att slänga grejer, man vet ju aldrig det kan ju vara bra att ha.

Klippt gräset ha jag också gjort medans J och Vincent tog en promenad. Det är himla jobbigt men ändå väldigt avslappnande att gå där och tänka på allt möjligt.

Eftersom alla var hemma kunde vi också äta middag tillsammans, falukorv och potatismos, en riktig lyxmiddag eller kanske inte men det uppskattas av alla. Till och med djuren hänger vid matbordet för man vet aldrig det kanske ramöar ner en korvbit (i alla fall fån Vincent).

Nu ska jag bara komma på vad vi ska göra imorgon för då är jag och Vincent själva igen. Om vädret tillåter ska man kanske göra en lite utflykt och känna sig lite turistig, någon som vill följa med?

Idag fick han upptäcka tvättmaskinen, spännande


Till min förskräckelse har jag upptäckt att jag knipit för dåligt och börjar bli lite slapp i ringmuskeln så nu ska det knipas utav bara....


10 månader

Idag är Vincent 10 månader och J är ledig. Ja han har faktiskt varit ledig hela dagen och ska vara så imorgon med. Tyvärr var inte vädet riktigt på vår sida då vi hade tänkt att fixa lite med altanen, men det känns inte så lockande då det bara öser ner. Det blev en tur på stan istället och vi inhandlade regnställ, gummistövlar och ett par vanliga skor till Vincent, så nu ska han och jag dansa i regnet och det kan regna bäst det vill. Vi var även och veckohandlade och det va tydligen många andra också, vi såg familjen Rasmusson i folkvimlet, men det var lite för mycket folk i vägen för att man skulle kunna ta sig fram och hälsa.

J har försökt sätta ihop crosstrainern jag fick, men det gick inte riktigt som det skulle så han har varit "lite" putt. Nu håller han på att laga mat till en utsvulten sambo.

Man är i upplösningstillstånd när mamma lagar välling på morgonen (lite dålig bild)


Har man inte vagnen tillhands får det gå med brandbilden


En skön dag hemma

Jag och Vincent har varit hemma hela dagen idag och bara slappat. När han har somnat så har jag gått och lagt mig läst. På förmiddagen ville han bara sova en halvtimme, men jag tog in honom i vår säng och då somnade vi båda två och sov en timme till och på eftermiddagen så vaknade han efter 1 timme och då tyckte jag vi kunde mysa lite vilket resulterade att vi somnade och sov 1½ timme. Vi har verkligen fått sova ut.

Jag tog ut gå-vagnen idag så vi fick vara ute i det fina vädret. Med vår ganska ojämna gäsmatta hade vi behövt en terrängvagn, men det gick och det var härligt att sitta i trädgården igen. Det var ju ett tag sedan då det bara har regnat och varit kallt.

Inne går det med full fart (är som mamma)


Ute gick lite trögre


Så trött så trött

Idag har vi varit och lämnat in de sista proverna så nu väntar vi bara på svar. Jag vill ju att de ska hitta felet på honom fast jag vill ju inte att det ska vara något fel på honom, känns lite konstigt.

På eftermiddagen var vi på stan med Nina och Ville. Vi kollade lite i affärer, jag tittade runt vad ett regnställ kostar, tänkte det kunde var en idé eftersom han verkar trivas bra ute och han går bättre och bättre för varje dag med gåvagnen. Han går nu utmed bord och möbler och finns inte vagnen nära blir det hans barnstol. När solen tittade fram blev det en glass, mumsigt värre och sen en lagom promenad.

Det som är lite jobbigt, förutom att J jobbar massor, är att Vincent är väldigt otålig hemma och går det hans väg direkt blir han sur och slå han sig lite börjar han storgråta. Hoppas vi kan vara ute snart igen.

Ikväll är jag så himla trött att jag inte orkar göra något. Imorgon blir en lugn dag då jag ska försöka sova i massor.


Tisdag

Vincent bajsa vanligtvis ett gäng gånger per dag, men bara för att det ska tas prover så väntade han ända tills tio i fem i morse innan han gjorde något. Jag var nästan på väg att tro att det blivit bra, men nej det fick jag sen veta att det är precis som vanligt.

På väg in för att träffa Malena och Ebbe för en promenad innan öppna förskolan Myllan lämnade vi de första proverna på lasarettet. Killarna stojade fritt på Myllan och Linda och Martin kom också dit. Det är så härligt att ser ungarna med massa andra barn. Tyvärr fanns det idag 2 stora syskon som var elaka mot de små, de fick inte vara i närheten av de, inte vara med och leka, puttade andra barn (bland annat Vincent) och förstörde för en snäll flicka som hade byggt en koja. Deras föräldar sa inte ett dugg, jag min fegis vågade inte säga till dem, men det bubblar i mig. Är de där fler gånger, eller om det är andra, så tänker jag ta mod till mig, så kan man ju iten hålla på. Fast egentligen är det väl föräldrarna man ska säga ett och annat. Nog om dessa tråkigheter för annars var det bara skoj.

Sen åkte jag, Vincent, Linda och Martin till stadens city och intog ett McDonalds mål, eftersom vi kom mitt i lunchen tog vi det med oss och satte oss på en parkbänk. Under tiden vi satt där så bajsade naturligtvis Vincent och med ens utan någon egentligen anledning kände jag mig stressad. Linda fick be mig ta det lite lugnt på väg till affären, skulle handla innan vi drog vidare. Det blev ett byte i bagageutrymmet och då jag hade med mig provrören fick Linda assistera lite med att hålla i blöjan så att inte Vincent fick tag i den medan han fick en ren blöja och så att jag kunde ta proverna. Det var lika bra att åka inom lassarettet och där fick Linda agera barnvakt så han slapp följa med in.

Äntligen kunde vi bege oss ut till Nina som skulle servera kakor. Oj så många olika hon hade plockat fram, minnet har tyvärr sinat för tillfället för jag kommer inte ihåg hur många det var. Goda som attan var de alla i alla fall och kaffet med. Hon är en riktig klippa på att baka, både bröd och kakor, och jag som är kakmonster tycker detta är toppen.

Ikväll har J kommit hem så att han kan natta Vincent och jag kan sitta här, så himla skönt, för stressen som jag kände vid lunch ha fått min mage att blåsa upp sig som en ballong som den gör vid stress och mycket kaffe. Jag får helt enkelt ta mer hand om min mage igen och hålla uppe med kaffe (även om det är svårt).



Oturspojken

Inte ska man bara bli fasthållen av två tanter samtidigt som de tar blod av en, utan även ramla bakåt och få en stol över sig, ramla in i en kökslåda, hoppa upp med huvudet under bordet samt klämma fingrarna en antal gånger. Jag vet inte riktigt hur jag ska få honom att ta det lite lugnt, fast han ha väl detta från mig så jag borde vetat att det skulle bli såhär. Tycker så synd om honom när han slår sig hela tiden.

Tycker lite synd om mig  själv också eftersom J bara jobbar och man kan inte planera något. Han åkte hemifrån kl 7 och än vet han inte när han kan komma ifrån, blir så trött.

Sötisen ätandes på en tesil innan allt gjode ont


Barnmottagningen

Det tog hela 2 timmar på lasarettet. Först skulle han vägas och vår knubbsäl har gått ner i vikt, det har han inte gjorts sen vi låg på BB, så nu väger han inte längre 11 kg utan 10,9. Fortsätter det såhär kommer han bli en spinkis. Läkare kunde inte säga om det beror på att han bajsa som han gör eller att han rör på sig mycket. Efter att ha pratat med läkaren kom det en sköterska och satte emla-kräm i hans armveck för det skulle tas en del blod och så fick med oss alla bajsprovrör och sedan fick vi vänta i en timme, vi passade på att äta lite lunch och sen ta en promenad i regnet. När vi kom tillbaka tappade de honom på hela 4 rör med blod och Vincent tyckte det var pest och skrek som en besatt hela tiden. De tyckte han var duktig så han fick välja ett märke, han försökte dock ta alla.

Här är alla bajsprovrör


och här är märket



Idag är det bättre

Det är mycket bättre idag, bara en tom känsla i magen fast det är ju inte så konstigt då jag åt typ 7 knäckemackor på hela dagen igår.
Vi fick tid hos barnmottagning idag för att kolla upp varför Vincent varit lös i magen i 3 veckor. Det är ju inget som hjälper mot den.


Vänner

Det är mina vänner som gör att dagarna går ihop emellanåt. Idag är ett bra exempel, jag vaknade med världens magvärk, ett illamående utan dess like och ont i hela kroppen. J fick ta Vincents morgonbestyr innan han åkte till jobbet och sen försökte jag bara hålla koll så att han itne hittade på hyss. Vid 10 gick det inte längre och jag skickade ett sms till jobb-LInda och frågade om hon kunde ta Vincent ett tag under dag. Naturligtvis gjorde hon det, så mellan 11 och halv 5 var Vincent med Linda, medans jag låg i sängen och försökte bli bättre. Helt ovärderligt eftersom jag knappt orka lyfta honom och springa efter honom hela tiden. ETT STORT TACK, LINDA., hade inte klarat dagen utan dig.

Nu ikväll har J fått göra allt som har med Vincent att göra, samt en del annat. Jag mår i och för sig lite bättre nu, men är fortfarande helt orkeslös. Så bli det ltie tv och sen sova och hoppas på att Vincent vill sova hela natten samt att jag känner mig bättre imorgon.


Döda ärtor

Vi har inte gjort så mycket idag. Jag känner mig ganska hängig, men har ändå försökt busa och leka med Vincent så mycket som möjligt.
Ni får hålla tillgodo med dessa klipp istället.





Gårdagen

J skulle vara borta hela dagen igår, först jobba sen kick-off med jobbet, så jag och Vincent hängde med Nina och Ville och sen på kvällen även Robban. Vi började på stan för lite inhandling och lunch och sen åkte vi alla hem till oss för att fika lite och att killarna skulle få bada.

Ville verkade mer road av badet och ville inte alls gå upp. Vincent fick nog efter tag och skulle bara stå upp så då fick det vara nog för honom, blir lite halt även med halkmatta när man har olja i. Slta var de när plaskade där i badet. Ville blev rädd för Sparky, så fort han kom i närheten blev Ville ledsen. Han är ju lite framfusig och vill så gärna hälsa så det var kanske inte så konstigt. Vi får helt enkelt bjuda hit dem lite oftare så att Ville itne blir rädd för hundar.



Inte helt lätt att få en bild när båda tittar mot kameran


Rena åkte vi vidare hem till Nina, Spaky fick stanna hemma för vi hade nog skrämt stackars Ville tillräckligt. Pojkana fotsatte där att leka och Vincent lyckades stå och hoppa under deras köksbord och hoppa in i något så han fick en bula i huvudet, en del tårar blev det också. Jag fick en mycket smarig middag och när Vincent somnat en välbehövlig paus io soffan. På vägen hem sen hämtade vi upp J och hans kollega Annika.

Ett stort tack för att vi fick spendera hela dagen med er. Lika mysig och underhållande som vanligt. Det är den energin som ni gav mig igår som jag lever på idag. kramkram


Går sakta men säkert(?)





Förkyld :(

Jaha då var man förkyld, helt värdelöst för jag har itne tid med det. Hoppas nu inte jag smittad familjen Ruthström igår, i så fall ber jag så hemskt mycket om ursäkt för de har haft tillräckligt med sjukdomaar för ett tag. Jag som sagt att jag aldrig ska använda nässpray utan bara koksaltlösning använder nu mer än gäna nässpray. Hur ska jag annars orkar med i svängarna med Vincent för det rä full fart på honom.

Bilder och om gårdagen kommer senare när jag lagt över bilderna.


Shopping idag igen

Vincent sov hela natten i sin säng igen, synd bara att jag inte sover hela natten också, utan vaknar titt som tätt. Jaja det blir i alla fall mer plats i sängen. Jag vaknade ändå så fruktansvärt trött så det var hemskt. Jag och Vincetn har röjt hemma och han har nu kommit på att fjärrkontroller är roligt och kryper till soffbordet och länsar det på alla vi har. Ikväll fick vi leta lite innan alla var återfunna. Han har också kommit på att man kan öppna skåp och speciellt det under vasken så det ska det bli lås på.

På eftermiddagen åkte vi in och mötte upp J för att titta på nya madrasser och det hittade vi, så det ska beställas. Vi hittade också en fåtölj som har gung som ska användas när vi nattar Vincent, men även annars för den är himla skön. Vi har också beställt ny sängram så nu ska det fixas i sovrummet.

4 tänder har det nu blivit


Bara söt


Leka i en stor kartong


Syjunta

Ikväll har det varit syjubta i vårat kök, 7 stycken var vi som pysslade av olika slag. Jag fortsatte naturligtvis på mina raggsockor. Nyttigt fika ska man bjuda på så jag bakade scones som serverades med ost och marmelad och det verkade gå hem. Det är ett jättetrevligt gäng och alla är lätta och prata med. En tjej blev klar med sin sjal idag som hon har hållt på med i 4 år, grattis grattis.

J har nästan varit ledig idag, han var baa inne en kort sväng på morgonen. Vi möttes sen upp i stan och har inhandlat min mors dag-present, en crosstrainer, ett aguilityset till Sparky och sen var det veckohandling. Förhoppningsvis kommer cosstrainern upp imorgon så jag kan testa den.

Det har itne blivit några foto idag, ska försöka bättra mig till imorgon.


En ganska kall dag

Jag och Vincent var inne i stan redan klockan 8, vi började med att gå en promenad med Malena och Ebbe innan de öppnade på Myllan (öppna förskolan). Jag hade på mig mina nya skor och naturligtvis fick jag skoskav, ajajaj. Det var bitvis väldigt varmt under promenad och att det talades om regn idag trodde jag inte det minsta på.

Vincent var inte alls lugn på Myllan idag utan det var full fart från början vilket också resulterade att han ramlade in i en spegel och 5 minuter efter det ramlade han i golvet. Annars var det skoj där och han var helt slut och sov i 1½ timme efter det. Jag hann då äta lunch med Nina och Ville på ett kafé i almedalen. Vi träffade ett par riktigt skojiga damer som pratade i ett precis som vi och de hade mycket frågor om vagnar och annat som rör våra barn. Det blev många härliga skratt. Det var också nu som värmen lite smått försvann och när vi gick till lekplatsen var det ganska kyligt så det blev inte så långvarigt där utan fortsatte till biblioteket dit Linda och Martin också kom. Det blev en kall fika på Märtas och sen fick det vara nog då det inte var det minsta mysigt väder alls.

I bilen hem brände till och med fingrarna som de gör när det är kallt och nu ikväll kom också regnet. Vincent var lite svår att få att somna ikväll också men jag hoppas han sover lika bra i natt som igår för då sov han mellan 9 och 5:30. Det är första gången som han har sovit så länge och vi fick en natt utan barn i sängen, endast Sparky sov mellan oss.

Nej nu ska jag sova så jag är utvilad inför morgondagens äventyr.

Tack tjejer för att ni har gett mig en underbar dag.


Vilken kväll

Vincent ville inte alls somna ikväll, han somnade en liten stund vid halv 7-7, men vaknade ganska fort igen, somnade om, vaknade och till slut ville inte sova. Efter lite vatten och vaggande har han nu somnat igen, hoppas han sover länge nu så jag också får sova lite.

Annars har dagen varit toppen. Vincent har utforskat trädgården och det har ätits både lunch och middag ute. Idag har vi också haft lite trafik som åkt förbi och det tycker han är kul att titta på. En sväng till stan har det också blivit eftersom jag hade tandläkartid, Vincent var under tiden på jobbet hos Linda. Randhygenisten sa att det var  längesen hon såg en sådan fin mun och med så få hål, jag tackade och sa att man har en del att tacka flourtanterna i skolan för och det höll hon med om. Dyrt var det i alla fall, men men går hellre dit ibland än ta smällen senare i fall det skulle vara något.

Det börjar fint på filten


Titta en buske


Kan man äta?


Kan man äta detta då?


Oj vad högt


Mycket hatt bli det på bilderna