Min dag

Ja det är min första mors dag idag och även om det inte blev frukost på sängen så blev det en bra dag. Ett besök till Stenugnsbageriet i Rute för att inhandla lite kakor och bröd. Köpte ett surdegsbröd, men jag måste säga att Ninas är mycket mycket godare, däremot var kakorna smarriga fast de hade inte de där kolakakorna som de hade förra året.

Trots att det är mors dag ha jag klippt vär gräsmatta och den är ganska stor så det tar ett tag, men det var skönt att baa tänka på sig själv ett tag och inte behöva ha koll på Vincent hela tiden. För koll på honom behöver man ha hela tiden för han har nya röda märken i pannan hela tiden. Jag fick inte baa tid för mig själv utan även mycket motion.

Till middag blev det helstekt fläskfile med hasselbackspotatis och sallad, hur gott som helst. J provade en ny kryddning på filen.

Ska läsa lite bloggar sen är det sova.


Pizza

Nu kan man tro att vi har lagt en pizza, men så illa är det inte, inte illa alls faktiskt, utan äntligen ha jag fått äta riktig pizza. Inte en sån där fryst som det bli här hemma, för idag ha jag ätit hos Linda och Emil och då ligger pizzzerian lite närmare så man kan beställa och komma hem med den varm, mums.

Egentligen var det tänkt att vi skulle umgås med Nina m. familj eftersom J är borta hela dagen (har itne kommit hem än), men då de är magsjuka så blev det natuligtvis inte så. Jättetråkigt tycker vi och det är så fruktansvärt att kräkas. Istället har vi umgåtts med Linda, först en stund på förmiddagen då det blev en tripp till stan och sedan lunch här hemma och sen åkte vi som sagt dit och åt pizza nu ikväll. Himla trevligt ha det varit och det var alldeles för längesen vi träffades en lite längre tid och inte bara när jag lämna Vincent till henne.

Mitt på dagen har jag stickat då Vincent sov och det går över förväntan. Denna första får nog bli någon form av test strumpa så jag struntar i att den ser lite konstig ut då jag provar mig fram.

Ser väl inte så illa ut?






Nu har den kommit

Den första fläskläppen. Lillskrutten ramlade in i pallen i köket och blodet rann. Det ser ganska mycket ut när det blöder i munnen, men det var inte så farligt utan slutade ganska fort.



Nu ska det stickas

Ja nu ska jag försöka mig på att sticka raggsockor. Har precis lagt upp maskorna och det var det enkla, vi får väl se hur det går.

Jag inhandlade stickor, garn och mönster idag och även ett par nya skor till mig, Vincent fick inget. Fast han fick umgås med Ville, Max och Martin och Wilhelm och det är inte illa det.


Nej nu har jag inte tid till detta, måste kolla vidare på stickningen


Mamma duktig

Jag måste ju berömma mig själv för idag har gjort iordning lunch till Vincent som vi ska ta med oss till stan. Han tycker ju mycket bättre om mammas mat än den slabbiga burkmaten. Idag blir falukorv med makaroner och lite grönt.


Komplett set med utemöbler

Nästan i alla fall, nu saknas ett parasoll, annars har vi både stolar och bord och dynor.

Även denna dag har Vincent och jag busat och stojat. J ska nog vara glad att han inte vait hemma för vi har varit ganska högljudda, men det har varit glad ljud nästan hela tiden. I eftermiddags åkte vi in till stan för att handla tillsammans med J. Vincent tycker det är skoj att sitta i kundvagnen, då det finns så mycket att titta på, så han var på gott humör och hejade på oss med glad tillrop.

När man är ledsen räcker det med att titta på Vincent så blir man glad igen. Denna underbara kabat som jag (och J) har gjort. Han sprider så mycket glädje omkring sig, varje dag blir meningsfull med honom.

Väldoftande syren


Zorro ser lite elak ut


Vincent tyckte vi skulle dammsuga idag igen


Big hands


Myllan

Idag har vi varit på Myllan (öppna förskolan) och träffat Lee och Wilhelm. Vincent var väldigt lugn där och insöp allt som hände runt omkring honom till en börja och det var inte förrän vi skulle gå som det blev fart på honom. Tyvärr hade jag ingen lunch till honom med mig, missade det, så han fick äta banan medans jag drack kaffe och han somnade natuligtvis i bilen hem så han får väl ha lunch när han vaknar. Stackars barn. Det var faktiskt skönt att vaa där och Vincent kunde kolla på alla leksaker och peta lite på barnen så det blir nog lite oftare vi åker dit. Undrar hur deras öppettider är för sommaren? Såklart var det jätteskoj att träffa Lee också, det var så längesen. En av tanterna kände till och med igen Vincent även om vi inte har varit där sedan i vintras eller när det nu var.

Syrenen har börjat blomma och det luktar så gott, ska nog plocka in en kvist.

Vem gillar inte när det är nybäddat i sängen med rena lakan



Jag började gråta idag när jag tänkte på lillebror Erik, lite jobbigt var det då jag satt i bilen. Det var längesen sist, men jag antar att det är alla motorcyklar som får mig att gråta lätt. Snart är det Lelleveckan och då brukar jag vara extremt lättgråten. Saknar honom så...



Slapp och slö

Slapp är väl min mage och lite slöa kände vi oss efter att ha sovit i 3 timmar i eftermiddags, men skönt och välbehövligt var det för båda. Annars har det inte varit full fart här hemma med en massa bus och lek. Vi har jagat varandra och Vincent har kommit på att man kan tömma lådorna i köket. Fint väder blev det på eftermiddagen så då gick vi ut ett tag, tänkt var det att han skulle sitta och leka fint på en filt medans mamma rensade lite ogräs. Naturligtvis blev det inte så utan han ville vara med mamma och kolla hennes redskap. Skönt var det ute även om det blåser en hel del.

Mammas hjälpreda






Stort arsle

Är det någon mer än jag som tycker denna bil har ett stort arsle.



För övrigt en ful bil, hur tänkte de??


Mamma elak

Vincent har sovit med en basig blöja i natt, stackas liten. Jag vet inte riktigt när det hände, men det läckte dessutom. Förstår inte varför det ska börja läcka nu igen, tror i för sig det är när han sätter sig ner, eftersom det är ganska löst nu igen så pyser det väl ut. Jaja nu har han i alla fall en ren blöja och ligger och sover förmiddag.



Tack Nina

Nina hade med sig en present till mig, så snällt att man blir alldeles rörd. Det var en bröllopsminnen bok och den ska vi verkligen använda när vi gifter oss. Så kul att ha senare i livet. Känns som jag inte uttryckte min glädje över att hon köpt något till mig, men jag blev så glad och det är det som fyller mina tanka ikväll. Massa kramar till dig, det var så skoj att träffa er.


Promenad i stan

Tydligen kan det vara något fel på en fjäder i handbromsen på vår bil, så idag lämnade vi in den för att få det åtgärdat. Vincent passade då på att bajsa så det var bara in på toaletten och byta. Tyvärr har de inget skötbord utan man får ta det på golvet och det är inte helt enkelt med någon som inte vill ligga på stilla på rygg och till råga på allt hade det läckt. Reservklädan är en plyschdräkt och det kändes inte helt 100 eftersom det har varit ganska varmt, men vad gör man killen måste ju ha kläder. Efter mycket om och men fick han en ny blöja och nya kläder på sig och under tiden jag skulle packa ihop tyckte han att han kunde undersöka papperskorgen, toalettstolen och larmknappen, kändes lite svettigt.

Sen åkte vi till Js jobb och hämtade hunden eftersom J var på långt möte, in till stan igen. Det blev en promenad på 1½ timme i det trevliga vädret. Sparky gick väldigt fint hela tiden och drog knappt alls. Det ända jobbiga var att han bajsade utanför Cubus, han har inte förmågan att ta det lite enskilt. Mötte sen upp Nina och åkte ut till Johanna som ska få barn på torsdag, grymt spännande. Vi käkade medhavd pastavagnen lunch och Johanna hade bakat rabarber- och jordgubbspaj smaskens, tyvärr blev det utan kaffe då strömmen hade gått. Ville blev helt till sig av Vincent och skulle pussa på honom hela tiden, så himla gulligt.

Vincent har idag tagit sina första steg med lära-gå-vagnen. Jag kan väl drömma om att han väntar med att gå tills han blir 1.





Hos Mia och Irma

Idag var jag och Vincent bjudna på lunch hos Mia och Irma. Mia hade lagat köttfärssås som även barnen kunde äta och den var jättegod och uppskattades av alla. Barnen fick naturligtvis äta först och sen fick de majskrokar när vi åt för att hålla sig lugna. Efter maten tog vi promenad i det vackra vädret så att de fick sova, jag hade hoppats på att Vincent skulle sova i 2 timmar, men det vill inte han. Vi gick deras runda, en mycket trevligt och lagom lång, perfekt för lilla Roxy att springa fritt. Hon är så duktig och lyssnar fint på matte. Väl tillbaka blev det lite fukt till barnen och kaffe till oss på en filt i gräset. Vincent var ganska still och höll sig mesta dels på filten förutom när han skulle leka med Roxy. Irma är så söt och snäll och satt fint på filten, fast hon kan i för sig da till om hon känner för det. Hon kan begreppet "klappa fint" som Vincent verkar ha missat. Vi kom inte därifrån förrän vid halv 5 och då var det bara hem till Sparky och laga middag till Vincent.



Irma i sin sossehatt, hehe




Middagen idag bestod i potatismos och fiskpinnar, men han verkar inte helt nöjd med potatismoset och efter ett tag ville han bara äta själv. Orkade inte ta fram en tallrik till honom så han åt från bordet och då gick det mesta ner, resterna åt mamma upp som satt och suktade lite. Nu när de äter vanlig mat är det helt ok att äta resterna. Sen gick vi alla ut i trädgåden så Sparky fick springa av sig lite. Vincent försökt få fatt i Sparkys pinnar, men det gick inte så bra.

Kladdigt att äta själv


Äntligen

Nu har jag sytt påslakanet och örngott som mamma köpte tyg och broderade när Vincent var 1 månad. Bättre sent än aldrig.

Såhär blev det



Söndagsutflykt

Redan klockan 7 imorse åkte hela familjen hemifrån. Vi stannade först på Js jobb, så han kunde jobba en stund. Jag, Vincent och Sparky tog då en lång promenad runt Vibble. Efter detta åkte vi hem till Tanja och Magnus, J och några till hade möte, de planerade nästa lödag, medans vi kvinnor och barn lekte. När mötet var klart åkte J tillbaka till jobbet och vi stannade kvar. Vincent fick sitta ute i gräset med en gåbil och Spaky sprang efter pinnar. Så länge nappen är i munnen är det helt ok att Vincent i gräset eller singel för då stoppar han inget i munnen och han verkade trivas där han satt. Vid lunch kom Veronica och Ulas samt deras barn, mer lek blev det då. Veronica gjorde kokt korv med bröd till alla, smarrigt som bara den, det var så längesen jag åt kokt korv. Vi åkte inte hem förrän närmare 2 och då var det bara hem och fortsätta i trädgården, J klippte gräset medans Vincent satt i vagnen och tittade på och jag rensade rabatter. Nu är det lugnt och vi slappar framför tvn. Tyvärr kom inte kameran fram idag så ni får klara er utan bilder.


Denna tandborstning

Visst hade Vincent det hur bra som helst hos Linda och det hade gått bra. Idag var de och tittade på lammen och det var tydligen himla skoj.

Vi har bara tagit det lugnt och umgåtts idag. Vädret har inte varit det roligaste så det har varit en innedag.

När vi började borsta tänderna på Vincent vid 5 månaders ålder tyckte han det va skoj, men nu har det blivit en pina och han kan börja gallskrika innan vi ens har kommit in i badrummet. Varje gång är en kamp för att få in tandborsten. Får han borsta själv är det inga problem alls. Hoppas det inte kommer vara såhär alltför länge.



Sötisen som inte förstår att man ska skaka rätt örat


Dragkamp


Gårdagen

Inte hann jag blogga något igår, det var fullt upp. Jag hade möte med min chef kl 10 och eftersom Vincent vanligtis sover sin förmiddagsvila mellan 8-9.30 (ja det verkar ha blivit en rutin) så tänkte jag att jag skulle gå en runda med honom på stan innan mötet för att sen fika på jobbet innan mötet. Nu regnade massor och jag blev väldigt blöt den lilla vägen till jobbet, dessutom ville inte Vincent sova när bilen stannade, så vi fick tillfälle att umgås massor med de få kollegor som jobbade.

Jag och Vincent gick sen till Ringduvan och åt lunch och till min stor glädje TAR DE KORT nu, teknikens under då et nu finns trådlösa kortapparater eftersom de inte får dra in kablar i det K-märkta huset. De som jobbar där tycker också det är jätteskönt vilket jag förstår helt. Vincent charmade alla och okända människor var framme och pratade med honom, en dansk kvinna gick till och med tillbaka för att gulla med honom. Mysigt med en social son. Sen mötte vi upp J och hittade faktiskt trädgårdsstolar som vi båda tyckte om samt att de hade ett bra pris så nu är det bara bord som ska till och det kommer förhoppningsvis idag. Innan vi fick åka hem skulle det veckohandlas mat, utan inköpslista för den hade J tappat bort. Vi trodde vi skulle klara det ändå, men natuligtvis glömde vi saker så det blir at handla lite till idag.

Väl hemma var det lite nervarvning för att sedan göra kladdmuffins som vi skulle ta med oss till Petra och Håkan, dit vi skulle på middag. Vi stod för efterrätten, kladdmuffins med grädde och hallon. Vincent skulle hem till Linda och Emil, men innan dess var han tvungen att ha mat och mamma skulle packa ner allting. Lite stressigt kändes det och jag hoppas att jag inte glömde något. Jag ska hämta honom vi 10 och jag är så spänd på att hur det hr gått. Jag vill inte vara en sån där jobbig mamma som måste kolla hela tiden, så jag har inte hört av mig fast det har inte varit helt lätt. Natuligtvis skulle han ha kunnat följa med, men jag tycker det är bra om han blir lite van att inte alltid sova hemma och Linda är så snäll som alltid ställer upp, ett enormt tack. När jag lämnat Vincent var det bra hem för att duscha och sen åka till Petra och Håkan. Middagen där var jättetrevligt och vi kom väl hem vid 1. Man kan tro att man skulle sova bra nu när Vincent inte är hemma, men jag vaknar ofta och ligger och lyssnar, irriterande.

Ja idag lär bli lugnare förhoppningsvis.

Är det någon som vet vad detta är för blomma, luktar så gott


och naturligtvis min sötnos


Jakten på en bild

Skulle försöka ta en bild på Vincent idag när han satt upp och tittade på mig. Lättare sagt en gjort, kryper bara fram mot mig hela tiden när han se kameran.




Nästan


Såja


Här står han och pratar under bordet, crazy kid


Leksaker

Jag tog hem 2 Fisher Price leksaker från när jag och mina syskon var små. Nu har jag noga torkat av dem, lite småskitiga efter att ha stått ett tag.

Garaget:



Staden:




Än är han lite liten för dem så de får stå i hans hylla så länge.


Fint besök

Idag kom Malena och Ebbe på besök. Ebbe kröp direkt fram och kramade Vincent, som blev lite chockad. Det är så härligt att se dem tillsammans, ojojoj vad mycket hyss de kommer göra när de blir större. Vincent fick blodpudding även till lunch och då Ebbe inte var så förtjust i burkmaten fick även han äta lite husmanskost. Malena och jag tog lite macka och kaka, inte fel det heller. Sparky var också hemma och blev helt överlycklig över att det kom folk och hälsade på honom, för det är det alla gör som kommer hem hit när han är hemma tror han. Sparky överöste Ebbe med pussar som tyckte det var lite jobbigt och blinkade en massa. En pomenad blev det också så att grabbarna skulle sova och precis när vi kom hem började det regna, skönt att vi hann hem.

Till middag idag har Vincent ätit makaroner med korv och ärtor och det verkade gå hem riktigt bra. Han fick också äta lite själv. Det verkar som han gillar den vanliga maten mycket bättre än burkmaten och det är ju inte så svårt att förstå.

Sparky har nog trivts hemma idag då det har blivit mycket rester och en hel som har ram¨lat åp golvet, man får se upp så han inte blir en tjockis.

Vincent status
Han kan vinka (första gången idag)
Han är bra på att sätta sig på knä när han står upp
Han tror att han kan släppa när han står ibland (slutar inte så bra)

Tränar på att hjälpa mamma och diska


Hög koncentration när man ska äta


Den fina burken


7 sanningar

Jag har blivit utmanad av Linda, och nu ska man bekänna 7 sanningar

1. Jag äter på tok för mycket mat
2. Jag är en riktigt godisgris och kakmonster, har ingen spärr på att man ska sluta äta
3 Tänker inte så ofta innan jag pratar, kan slinka igenom en hel del grodor
4. Har fruktansvärd fobi för alla djur som låter bzzzzz, ska försöka föra den vidare till Vincent
5. Är mycket missnöjd med mitt utseende för tillfället, vikten skulle jag ju kunna börja med utan allt för stora svårigheter
6. Har slagit sönder en del grejer (bara matriella ting) när jag varit arg
7. Är en morgonmänniska


Lite shopping

Det blev en tur till stan igår där vi mötte upp med Linda och Martin. Det skulle shoppas lite och det jag verkligen var ute efter var en fin burk till vällingen, pappförpackningen går ju i sönder, och det hittade jag på Kränku. Det blev en lunch på McD och killarna verkade tycka det var himla skoja att titta på allt folk och även försöka charma så många det gick. Martin satt och skrattade nästan hela tiden med sina huggtänder, så söt. Efter lunchen somnade äntligen de små och det kunde shoppas lite till, en boby på rea och ett par shorts till mig (också nedsatt).

Då maten hemma var slut fick vi bege oss till Js jobb för att hämta Ica kortet och sedan åka till Maxi och handla. Nu ha jag införskaffat i en sele så Vincent kunde åka säkert i kundvagnen och jag behövde inte känna mig nervös för att han skulle trilla ut. Vincent och jag åt på kvällen hans första riktiga middag (vi åt samma mat) blodpudding och det verkade gå hem så idag ska vi prova korv och makaroner.

Vincent ville alls sova i sin säng i natt men han har sovit riktigt bra hos oss och för andra natten i rad har han inte ätit något. Tjohoo.

En liten djävul


En liten sötis


Resumé av helgen del 2

Söndag
På söndagen va det dags att döpa mitt kusinbarn Victoria. Det var jättekul att se henne och naturligtvis alla de andra släktingarna. Vincent hittade en lekkamrat, kusinbarnet Alma som är ett halvår äldre, att prata med i kyrkan så de båda höll sig lugna. Han var glad och ganska stillsam vid bjudningen efter kyrkan också och när vi körde därifrån somnade han gott. Även denna dag åts det mycket kakor så till kvällsmat var jag återigen sugen på sallad, men det blev ingen då heller.

Lilla Elis




Lilla Victoria


Stora tjejen Mathilda



Måndag
Vincent bestämde sig för att inte sova hela natten utan ligga och vara orlig, gnälla och skrika mellan halv 3 och 4. Det enda som fick honom lugn var att killa honom på ryggen och efter ett tag somnade han äntligen. Tack och lov fick vi sova till 7. Tanken va att jag skulle sova eftersom jag skulle köra hem, men så blev det inte. Han somnade när vi körde till Sandra för att hälsa på henne och deras tvillingar, Harry och Erik. Gud så söta de är och små och jag fick  till och med ge Harry mat. Det var inte helt enkelt då man samtidigt skulle hålla koll på Vincent så han inte kröp efter deras hund. På väg hem somnade Vincent igen så då var min vila körd. Vincent hann ändå var vaken så pass länge att han somnade när vi började köra mot Oskarshamn och det gick bra ända tills det bara var 4 mil kva då började han knorra så då var det bara att ge honom lite fruktpure. Jag ä jätteglad över att det gick så bra både på vägen ner och upp.

Ja det har inte direkt varit en vilo helg.


Resumé av helgen del 1

Nu är jag hemma igen. Det har verkligen inte varit en helg med vila utan full fat hela tiden och jag har inte ens plockat upp datorn från väskan på hela tiden. Här följer en resumé av helgen.

Torsdag
Jag var ju så himla orolig och nervös för hur resan ner skulle bli att jag började gråta på väg till färjan, man är inte så tuff alltid. Men jag fick snabbt torka tårarna då min nya mobil hade kommit och den var jag ju tvungen att få med mig ner så det fick bli en snabb sväng förbi Maxi och hämta ut den. Jag är grymt nöjd och känner mig sådär lite fjantigt cool med den. Eftersom J hade jobbat mycket föra veckan åkte vi även till hans jobb för att säga hejdå, sen tog nervositeten överhand igen.
Efter att ha lämnat av grejerna i hytten så ba det iväg ner för att köpa kaffe och vem stöter vi inte på om inte Mia och Irma och hunden Roxy, hade det varit 5 minuter tidigare eller senae hade vi nog inte setts, men man ska ha lite tur. Hon skulle också ner till Skåne och var själv med Irma. Nu fick vi hålla varandra sällskap och hjälp med att hålla barnen vakna så att de skulle sova i bilen. Mia tyckte att hon kunde köra bakom mig hela vägen ner då hon hade deras gamla bil och var lite orolig. Så vi körde en liten karavan genom Småland och det kändes jätteskönt. Vincent skötte sig exemplariskt geonom att sova hela vägen och vaknade inte förrän lampa i bilen tändes när vi var framme. Stort tack till Mia, Irma och Roxy för sällskapet.





Fredag
Efter en någorlunda bra natt, så var full rulle redan från start. Mamma skulle vara hundvakt till chiuaua Thea så huset skulle inte vara full med folk utan även två små hundar och en katt. Vi åkte in till stan för att shoppa lite presenter och kolla lite kläder till Vincent, blev lite besviken då det inte fanns så mycket som jag tyckte var snyggt. Mormor köpte ett par mockasiner till Vincent, jättefina så nu behöver han inte ha dubbla strumpor när det är kallt. Jag hittade i alla fall 2 bodies till sonen. Tillbaka hem för att fika lite och fixa iordning för att syster med familj skulle komma.




Lördag
På lördagen fick vi besök av Eriks (lillebror) kompis Anders, det var längesen vi sågs och det är alltid lika roligt att träffa honom. Tyvärr jobbade hans flickvän Emma, men de kommer till ön i somma så då får vi träffa henne. Han hade med sig presenter till alla barnen, otroligt gulligt och Vincent fick en Brio racerbil, mycket uppskattad. Sen bar det iväg till farmor och farfar för middag. Vincent hörjade ganska fritt i deras lägenhet och eftersom inte farmor använder så mycket salt när hon lagar mat så fick även Vincent är denna middag. Oj vad gott han tyckte det var, det är väl dags att böja laga mat till honom och inte köra med burkmat. Som vanligt hos farmor och farfar är det först en massa mat, sedan äpplepaj med vaniljsås för att avsluta med kakor. Man hamnar i någon form av sockerkoma och det enda jag var sugen på sen var sallad.

Mathilda hjälper mormor i trädgården:





hemma hos farmor och farfar


Fortsättning följer...


Nu åker vi snart

Jag hade så gärna velat att det var hela familjen som skulle åka, men tyvärr jobbar J hela helgen samt att han är jätteförkyld, så det blir bara jag och Vincent. Med tanke på hur de senaste nätterna har varit är jag lite nervös för hur pigg jag kommer vara när jag ska köra bil i 3 timmar. Jag var tvungen och spy lite galla idag så jag ringde Nina och hon har det som jag nu, dvs sover lite, sjuk son och en man som jobbar hela sent vilket gör att man drar ett stort lass själv. Det är med andra ord ganska tungt, men ska försöka ha i huvudet att det bara är för en tid och att det kommer bli bättre som Robban sa till Nina i morse. TÄNK POSITIVT, TÄNK POSITIVT. Nina, jag är så glad att jag är din vän.

Vincent har idag tagit sina första stapplande steg med hjälp av sin matstol, det gick ganska bra. Han har också försökt stå själv men det slutade direkt på rumpan

En favorit i repris


Oturspojke

Oj vad han har ramlat och slagit sig i huvudet i dag så det var tur att Sparky var hemma i dag och kunde lätta upp stämningen. Ena gången var när han försökte gå utmed soffan, vilket han inte har lärt sig än, men man måste ju försöka. Eftersom nattsömnen var lite dålig i natt så blev det även idag en tvåtimmars vila på eftemiddagen, himla mysigt, men man hinner inte så mycket som man skulle vilja då.

När vi var i stan så passade jag på att handla ltie färdkost till imorgon. Det blev Singoalla Lakrits och Ballerina Choko, mycket smarriga båda två, för jag var ju tvungen att provsmaka.


Här har vi ramlat in i en stol


Sanna låg och myste i solen idag


Familjen trasig

Jaha då är alla i familjen förkylda förutom djuren men de hjälper ju inte heller till så mycket här hemma. Jag känner mig i alla fall på bättringsvägen.

9-månaderskontroll har vi varit på idag och Vincent är 74,5 cm och väger 11,020 g. Han klarade också besiktningen i form lyfta på klossar, följa leksaker och annat skoj.


Mysdag

Jag är inte så lite avundsjuk på Nina som åker hem till sin mamma en gång i veckan och blir ompysslad och någon som mer än gärna tar hennes Ville så hon får lite egen tid. Jag vill också ha det så.

Ja nu är det ju så att jag inte har det så då får jag och Vincent mysa med varandra och det har vi gjort idag. Efter lunch gick vi och la oss i vår säng och sov i två timmar, tills telefonen ingde och väckte oss. Eftersom Vincent är lite snorig är han väldigt mammig så han somnade igen i min famn vid halv 4, så mysig när han bara kurar in sig i min famn. Han gör ju inte det så ofta annars då det är roligare att vara på golvet och leka. För att rensa näsa lite innan sovdags fick han bada en stund och det är alltid kul att plaska runt.

9 månader är han idag och tiden går bara snabbare och snabbare, snart är han väl en snorig tonåring och tror att han har sin egen vilja. Haha det kan han ju tro här ska mamma bestämma tills han blir 20, eller man kan ju i alla fall hoppas att han lyssnar på mig, en vis gammal tant.

Nu hoppas jag bara att J kommer hem snart så vi kan äta, hungrig som vanligt.







Han fick även ett paket idag från kusinerna Elsa och Lina. Böcker var det i paket så nu ska det läsas.



Vill så gärna se semifinalen i ESC, men hur ska jag kunna vara vaken längre än till 9. Kanske ska se reprisen imorgon istället.


Jag är förkyld

Usch det är inget roligt och nu har det dessutom börjat rinna lite från Vincent också. Jag mår i för sig bätter än igår kväll, men att känna sig lite hängig, fått sova lite den senaste tiden och ha en mycket aktiv pojke är ju ingen direkt hit. Hoppas det går över fort då vi ska åka till Skåne på torsdag bara Vincent och jag och jag är väldigt nervös inför resan.

J ska tydligen raka benen, han ä så trött på att Vincent drar i hans benhår och försöker resa sig upp. Det finns inte så mycket annat att hålla sig i nu när J har shorts. Vi får väl se om han gör det.

Nej nu kom lilla jättesöta skrik krypande och vill ha lunch.



Uppiffning

Fika med de på jobbet som fick barn 2008 var en av sakerna på schemat idag. Full rulle blev det verkligen hemma hos Maria och Klara med 5 barn mellan15 till 5 månader samt 2 på 5 år. Maria bjöd på rabarberpaj med vaniljsås, oj vad gott. Ungarna röjde runt och en del av oss fick stå i beredskap så att inget dumt hände och vi lämnade deras hem i kaos med leksaker överallt och en massa disk.

Sen mötte vi upp Nina och Ville och tro det eller ej men idag var jag sen och Nina fick vänta på mig, har aldrig hänt innan. Vi strövade runt på stan och letade present till syster min och efter mycket om och men hittade jag vad jag letade efter. Det blev även en hissgardin till Vincent rum och en ny tvålpump till köket. Vi köpet ny till badrummet i lördags och gillade den så mycket att det blev en likadan till köket (du kanske skulle gilla den Linda).

Vincent har lärt sig något nytt idag, klättra i trappan. Jag tog honom när han hade kommit upp på första trappsteget. Det där med lekhage verkar inte så dumt.


Röjer i hyllorna


Fina gardinen


Irriterande

Är så irriterad på reklamen om att fler unga ta sitt liv, tar antidepressiva tabletter osv. De säger att ett visst antal tjejer i varje klass skär sig och att ett visst antal tjejer har ätstörningar. Är det bara tjejer som tar livet av sig eller är deprimerade? Nej, så är det inte, varför kan de inte ha med expempel på killar, det är ju en reklam om att ungdomar mår dåligt inte bara tjejer.

Blir så sur varje gång jag ser reklamen på tv....



Söndag

J tog Vincent i morse igen, han gjorde även det igår å jag fick vila ett tag till. Jag har så himla svåt att somna om så oftast ligger jag bara och vilar, skönt är det i alla fall.

Idag begav vi oss till stan igen för vi trodde vi hade bestämt oss för vilka utemöbler vi skulle ha. Naturligtvis ändrade vi oss när vi satt i dem igen. Nu har vi kanske hitta andra men vi får se hur det blir med den saken. När vi kom hem blev det en tur i trädgården. Det klipptes grenar och J klippt hela gräsmattan, jätteduktigt av honom. Vincent satt snällt i sin vagn i en timme sen gick vi in och dammsög, det är ju så kul.

Vincent sov jättedåligt i natt och låg bara och vred sig bredvid mig så att jag inte sov så mycket. Hoppas att det är den ena framtanden som är på väg som gör att han inte kan komma till ro.


Någon fick resterna av Vincents lunch


Äta stolsdyna


Lördag

Kolla utemöbler till altanen var en av sakerna som stod på to-do-listan idag och det har vi också gjort. Det är inte lätt att bestämma sig, men vi är nästan där. Jaja ni får väl se snart vilka de blev. Det blev också lite annan shopping när vi var inne också, bland annat en lampa till hallen som kan vara tänd på natten, ny hårtrimmer och mat till ikväll. Ikväll blir det pastasallad med kyckling och pesto, eget recept, och det är smarrigt. Tyvärr är det lite kladdigt att göra då man ska plocka köttet från en grillad kyckling. Den ska med med fördel göras ett tag innan man ska äta så att pesto, kyckling och pasta kan stå och dra sig.

Vi var på Coop idag och handlade. Först är det flera som ska förbi utan att handla och ber inte snällt att man ska flytta sig utan bara tränger sig förbi, när man har betalat och ska gå för att ta sina varor så står två familjer med ett gäng ungar och pratar och tar naturligtvis en massa plats så att komma till varorna med vagnen var uteslutet. Kan man inte ställa sig någon annanstans om man nu ska prata och inte drälla precis där folk ska gå, så grymt irriterande.


Zorro i Vincents dregellapp


Finfina lampan


Ombyte förnöjer

Idag har vi gått igenom 3 ombyten av kläder på Vincent. Den första fick han fiskgryta på och det var mindre trevligt när han luktade fisk hela tiden, den andra bajsade han ner, katrinplommonen gjorde succé för en trög mage och den sista höll de två timmarna som var kvar till läggdags. Det fick även bli en maskin tvätt. Det är helt underbart med egen tvättmaskin hade inte velat bara ha gemensam tvättstuga när man har barn, men nu bor vi ju i hus så då har man en alldeles egen. Ja den är faktiskt min då jag fick den i alla hjärtansdag present av J för ett par år sedan, romantiskt som attan.



Ute i trädgåden

Kan man göra annat än älska den lilla gullungen när han kryoer runt och pratar mest hela tiden och är glad till mesta del. Nej det kan man inte. Älskar mitt lilla busfrö.

Vincent har haft sin permiär i att krypa i gräsmattan och oj vad kul det är. Man kan hjälpa mamma att klippa den genom att dra upp gräset och äta det och plocka blommor och äta dem. Stenarna på uppfarten var också intressanta så det gick inte att lämna honom en sekund.









Till lunch provade vi ishavsgryta, men det gick inte alls hem. Kunde inte ens lura ner det med hjälp av fruktpure, så den behöver inte inhandlas mer. Imorgon får det bli något godare.

Nej nu ska vi gå och sova.



Utmaning

Jag har blivit utmanad av Nina

10 FAVORITER
Dialekt: Skånska och Gotländska
Mat: Spansk oxstek (var grymt längesen)
Låt: Forever young
Film: Döda poeters sällskap (gråter varenda gång)
Tecknad figur: Pumba
Sport: Simning
Komiker: David Batra
Veckodag: Lördag
Glassmak: Lakrits
Soloartist: Sofie Zelmani

9 FÖR TILLFÄLLET
Humör: Toppen
Tanke: Ska snart gå på toa
Kläder:  träningsbyxor, pike och kofta
Bakgrund: NHL hockey
Känsla: Lycka att se vår son så glad
Tid: 07:07
Bästa sak: Sängen 
Irritationsobjekt: Att inte få sova i den 

8 FÖRSTA
Bästa vän: Sara
Husdjur: Katten Moses
Utlandssemester: Norge? (tror jag)
Piercing: Öronen, men inget i dem
CD skiva: Milli Vanilli
Bil: Volvo 245
Ord: Docka

7 SENASTE
Telefonsamtal: Jocke
Mat: Fil
Dryck: Te
Biltur: Från Malen och hem
Tv-program: Hockey
Spelad låt: Ingen aning, det är radion som skvalar
Köpta klädesplagg: Shorts

6 HAR DU NÅGONSIN
Dejtat någon av dina bästa vänner: Nej
Brutit mot lagen: Ja
Blivit arresterad: Nej
Badat naken: Ja
Varit med på TV: Nej 
Varit med i tidningen: Ja

5 NEJ TACK
Skolämne: Franska (dålig lärare)
Mat: Leverpastej
Musik: Dansband
Dryck: Dricker allt
Djur: Ormar

4 SAKER
Du gör när du har tråkigt: Inget
Du gjorde igår kväll: Såg på hockey
Du kan höra just nu: Sonen snacka
Du inte kan leva utan: Mat

3 PERSONER
Du kan berätta allt för: Alla, pratar om allt med alla
Du tycker om: Familj och vänner
Du inte gillar: Falska

2 VAL

Coca cola eller fanta: Coca cola
Hund eller katt: Båda

1 ÖNSKAN
Att jag får ha en underbar sommar med Vincent


Jaga katt

Jag fick reda på min nya lön idag, nöjd är jag inte men inte heller missnöjd. Det var dock mer än jag trodde och det gjorde mig glad. Ny tid för medarbetarsamtal bokades också in, så jag kommer snart igen. Vi var på jobbet lite tidigare än vad mitt möte började så vi kunde pata med folk och fika i lugn och ro. Både dom och jag räknar ner till nar jag kommer tillbaka, fast av olika anledningar. Vincent var lite blyg mot vissa och började til och med gråta, men hos mamma var allt bra. Han har väl kommit in i någon fas.

Sen bar det av hem till Malena och Ebbe. Jag blev bjuden på macka, kaffe och sockerkaka, mums mums. Det är så mysigt att vara hemma hos dem och Vincent och Ebbe kan röja runt hur mycket som helst känns det som. Trevligt att sitta och prata om ditt och datt. Vincent blev överöst med kramar av Ebbe, han såg mest fövånad ut. Mesta dels av tiden verkade gå ut på att ha samma leksak, den är tydligen den bästa. Vincent kom i kontakt med deras katt Elvis, som är så snäll att han kunde dra ner huvudet i knäet på sig utan att den gjorde något. Sen var den dock inte lika road av Vincent utan gick mest undan och Vincent kröp efter och tyckte livet var toppen. En gång till fick han tillfälle att klappa katten och det bestod då av att dra den liggandes i bakbenen. Stackars kisse även om han är lite dumsnäll. Katterna hemma flyr fältet så fort Vincent tittar på dem och han är ju inte så varsam med dem. En promenad ner till havet hann vi också med, det var riktigt jobbigt att gå tillbaka då det nästan baa var uppför. Tack Malena för en trevlig dag, så kul att träffa er.


Kramkalas


Vad ska vi laga för något


Bula och boll



Regn regn regn

Från lunch idag har det bara regnat och det gjorde att turen på stan inte blev fullt så trevlig som jag hoppats. Vincent ville naturligtvis inte ligga ner så han blev blöt han också. Vincent och jag tog en lunch på McD själva idag och försökte charma alla och lyckades till stor del, grabbarna från högstadiet var inte så imponerade av honom, men annars gick det bra. Där träffade vi också en tjej som låg på BB samtidigt som oss. Jag med mitt dåliga sinne för att käna igen folk hade svårt att placera henne, men hon kom fram och sa vem hon var och visade upp sin lilla Elin som föddes dagen efter Vincent. Trevligt att folk kommer fram och säger vem de är när de ser att jag tittar som ett fån.

Efter lunchen mötte vi upp Linda och Martin. Det blev ett kryssande mellan affärerna för att inte bli för blöt. Ett av ärendena var dock att gå till Picco för att byta ett par jeans, som jag köpte till Vincent förra veckan, då jag upptäckte att de var felsydda. Tyvärr var även det andra paret som fanns i den storleken också det, det slutade med att expediten ska sprätta upp dem och sy dem rätt och jag ska hämta dem imorgon. Försökte få dem billigare, men det gick inte. Det andra jag vill ha var ett par skor till Vincent som han kan ha på dopet, men det var tydligen dömt att misslyckas. Det fin hur många söta skor till tjejer, men till killarna finns bara ett fåtal och inga som föll mig i smaken eller var de för små eller för stora. Jaja han får väl klara sig utan skor.

Imorgon väntar samtal med chefen för att få reda på den nya lönen...


Vincents favoritställe



En mycket trevlig dag

Idag har vi haft besök av Linda, Nina och Clara och naturligtvis deras underbara söner. Det är hur kul som helst att se på hur de umgås med varandra och röjer runt bland leksaker. Jag bjöd på lunch i form av omelett och sallad, två går på GI-diet så då passar omelett, och det var inte lite gott. Himla längesen jag åt omelett men nu ska det nog bli oftara för det är både enkelt och gott. Duktig som attan tycker jag att jag var, för att skryta lite. Vi andra två som äter allt fick kladdmuffins till kaffet. För att ha 4 ungar som röjer tycker jag att vi fick en hel del sagt ändå, det är ju inte alltid lätt när det kryps iväg och de vill ha uppmärksamhet. På eftermiddagen blev det en lite promenad för att killarna skulle få sova.
Tack för en helt underbar dag tillsammans med er.

När jag berättade för J hur bra det gått för Clara med GI så tyckte han att vi ska prova det när jag kommer hem från Skåne, men vi får se, han kan ändra sig.


Vincent och ugnen


J är inte hemma ikväll och då är Sparky ledsen och söker tröst hos hans jacka. Så synd om honom för han har ju bra tillbringat hela dagen med husse


Nu är den beställd - UPPDATERAD

Äntligen ha jag bestämt mig för vilken mobiltelefon jag vill ha och har nu beställt den. Natuligtvis har jag gått tillbaka till Nokia, det blev en Nokia 5800. Är så trött på Ericsson telefonen. Hoppas den kommer fort.

Uppdatering:
Det är denna telefon.


Mycket lek

Vincent har lite blåmärken här och där i huvudet efter dagens lek. Vet inte hur mycket han har slagit huvudet i, men han verkar i alla fall haft kul.
Lee och Wilhelm var här på besök idag och lämnade en sparkdräkt som jag köpte på det där homepartyt jag var på hemma hos hennes vän. Fin är den. Wilhelm och Vincent lekte, ibland tillsammans ibland var på sitt håll. Vincent lärde också Wilhelm att man kan ställa sig upp genom att dra sig upp med armarna, oj vad han kämpade. Trevligt var det att de kom hit och det var längesen vi sågs.
Jag har också gjort färdigt Elis kanin så den är redo för honom när vi ses nästa vecka. Stackars syster har fått mjölkstockning med 40 graders feber och sårig bröstvårta, hu säger jag bara.

Vincent leker med Sparky




Vill inte sova

Hela helgen har Vincent haft svårt att komma till ro när han ska somna och det tar en timme eller mer innan han somnar. Då är han ändå jättetrött när han få sin välling, kämpigt som attan kan jag lova. Vi får hoppas att det går över snart.

Alla skruvar kom i och nu saknas bara ett staket och en bräda längst in. Den brädan måste specialsågas så det får vi mäta och beställa. Det känns så himla skönt att de hann klart med så mycket som de hade tänkt och jag bara längtar till att utemöblerna är på plats och man kan sitta bekvämt och njuta. Jag är så glad att vi valde gotlandstrall och inte impregnerat, då det blev så mycket finare.



Nu är det Bones!!!


Snart klara

I alla fall med det vi planerade att göra, det saknas baa ett gäng skruvar. Det som ska till sedan är ett vindskydd och möbler. Fint blir det. Det är grabbarna som har hållt på med altanen idag med och jag har fylt på med jord i rabatterna och målat gavelbiten. Marianne har gått en runda med Vincent och klippt mycket av gräsmattan. Js föräldrar åker hem imorgon, men lite ska vi hinna med innan de åker.







Svettigt arbete

Grabbarna gick ut och började med altanen redan efter frukosten. Vi andra tog det lite lugnare och inväntade att Vincent skulle ha sovit förmiddag färdigt. Vi åkte då in för att handla maten för helgen. Väl tillbaka blev det lunch innan vi alla fortsatte ut, grabbarna med altanen, jag med abatterna och Marianne gick en sväng med Vincent. De ha rhar kommit en bra bit på vägen med altanen, men tyvärr rök gaveln då den var lite murken, så det ska köpas nya brädor imorgon som ska upp och målas. Jag har klippt ner rosorna och resnat upp i rabatterna, det är inte så illa, med tanke på att förra våren hände inte mycket då jag hade ont av graviditeten.


Vincent i sina nya snickarbyxor, present från farmor och farfar







Jag vann

Jag har vunnit en bloggdesign, :). Jag som så länge tänkt att jag måste göra något åt min sida, så detta passade perfekt. Ska bli så spännande.