Ballerina pepparkaka

De var riktigt goda även om jag föredrar vanliga ballerina, men måttliga(?) som vi är så satte vi i oss hela paktet på en gång. Kan hända att jag köper dem till advent.

Alla helgons dag är det idag men vi tar och åker och tänder ett ljus för Erik imorgon när vi båda är lite me pigga. Dagen idag har inte varit så anstängande utan vi ha tagit det lugnt och myst.

Vincent har blivit väldigt mammig och rycker mig i benen så fort jag ska göra något, men J kunde i alla fall lägga honom ikväll vilket är en förbättring från de senaste kvällarna. Tand nummer 13 har nu börjat titta fram, men den verkar inte göra lika ont som kindtänderna gjorde.

Vincent väljer bok





Party

Igår var det party för J och mig, en nykter tillställning för mig. Kvällen till ära hade jag klänning på mig vilket inte händer allt för ofta. För att hålla den överflödande mage på plats så va det ett par shapande strumpbyxor som jag skulle klämmas ner i. De var helt ok så länge man stod upp men när man satt ner så rullade de ner sig och de hela blev vädigt obekvämt och såg inget vidare ut och att försöka dra upp dem var inte en lätt match.

Trevligt var det i alla fall med buffé på Munken och party sen som bestod av en auktion och dans. De tog lite lång tid innan auktionen drog igång och jag var iktigt tött så när den var avklarad så begav jag mig hem till Linda och Johan för att hämta Vincent. Det hade gått ba hos dem och han sov sött när jag kom, värre var det när vi kom hem då det tog 1½ timme för att han skulle somna om.

Nu är det full fart här hemma och idag ska vi försöka få något gjort här hemma, vi får väl se hur det går.


Barnvakt sökes

Vi har sedan länge planerat att vi ska iväg på party ikväll, men nu är det så tråkigt att banvakten har blivit sjuk och de jag frågade igår inte kunde. Är det någon som kan tänkas ställa upp och vara barnvakt till vår lille prins???


__________________________________________________________________

Uppdatering 12.21
Det har löst sig och Vincent kommer att spendera kvällen hos Linda, Johan och Martin.



Måste prova allt nytt

I alla fall när det gäller godis och kakor. Detta hittade jag i affären idag



Min söta prins som mär bättre idag


Sjukling

Vincent haar varit förskonad länge från någon förkylning, men idag har en brutit ut ordentligt. Det bara rinner från näsan och han är väldigt gnällig och nu på kvällen hade han lite feber. Förväntar mig att det blir en hård natt utan så mycket sömn.

J har haft det jobbigt med honom under dagen och när jag kom hem ville han bara vara i min famn och gick och drog i mina byxor hela tiden. Försökte mysa och trösta honom så mycket det gick, men det är inte alltid så lätt att vara honom till lags. Nu har han somnat efter en alvedon och näsdroppar som jag hoppas gör det lite lättre för honom.


Mammas hjälpreda

Idag har han velat hjälpa mamma med vad jag pysslar med allt från att göra våtservetter till att diska. Han fick komma upp på en stol när jag nästan diskat färdigt och diska en plast burk och vid våtsevetterna klättrade han upp på en låda för att komma högre upp. Hoppas detta håller i sig och han kommer vara lika hjälpsam när han blir äldre.

Vi har också varit ute och hoppat och plaskat i en vattenpöl så att han blev alldeles lerig i ansiktet, men kul var det.



Namngivining

Nu är vi hemma från vår lilla resa till Skåne. Det har itne va någon vila alls och jag känner mig trött, så det är skönt att vaa hemma idag. J har varit på utbildning nu på förmiddagen så jag har är hemma med Vincent.

Även om det har varit en ganska stressig helg har det var i kul att träffa en massa släktingar. I lördags var vi hemma hos min famor och farfar och åt lunch. Vincent ville aldrig sluta äta farmors currykyckling, vårt lilla matvrak. Det blev också en liten snabbvisit på stan, men då det regnade hela tiden var det inget mysigt att strosa runt, så det blev bara det vi var tvungna till dvs present till Elis och då hittade vi också en julklapp till Vincent.




På eftermiddagen kom syster med familj och Damians mamma. Första gången jag träffade henne då hon bor i Wales och hon var jättetrevlig. Vi gjorde ordning lokalen där vi skulle vara på söndagen, eller rättare sagt de andra gjorde det medan jag och J underhöll barnen på en lekplats. Det blev en tidigt kväll sen då alla var trötta efter resande.





Igår var det då dags för namngivningscermoni för systers minsta Elis. Det var en hel del som skulle fixas och trixas med och dessutom ska man underhåll alla barn så de är på gott humör. Vincents sovei ubbade lite med tanke på klockomställning men han höll humöret uppe när det var dags för cermonin. Medan jag stod framme med Ulrika och hennes familj och höll i Elis så sprang J runt och höll koll på Vincent så det blev inte så många kort tagna.
Det var en fin cermoni och Elis kröntes med blomsterkrans och Mathilda sjöng sånger. Efteåt bjöds det på exotisk buffe och natuligtvis kaffe och kaka samt en helt underbar kolatårta.

Vi kunde "tyvärr" inte stanna och hjälpa till med städning och diskning då vi skulle med båten hem. En helt slutkörd Vincent sov hela vägen till båten, 3 timmar. Skönt för oss även om det var lite svårare att få honom att somna om på båten sen.


Söta Elis


Söta Mathilda





Fullt upp

Det är så mycket denna vecka. Hinner inte alls med så mycket som jag skulle vilja. Försöker jobba in lite flextimmar för det är alltid bra att ha lite extra, så det tar lite extra tid sen är jag så himla trött på kvällarna. Skulle vilja både läsa min favvobloggar och skriva på min egen, men nja det har prioriteras bort lite.
Skulle också vilja vara med i radion imorgon med Fabella, men det blir nog inte så för jag måste verkligen jobba och vi ska åka iväg över helgen också.

Jag har packat lite idag så allt mitt är klart innan jag åker till jobbet och Vincent tyckte det här med väskor var himla kul.



Vincent fick en egen väska idag, reklamgrej som kom med hundmaten


Springa kan man göra med resväska


Duktig har man blivit på att äta själv


Helgen

Det var helt underbart i lördags, umgås med goa tjejer dricka drinkar och äta god mat. Jag är ju inte så himla flockig av mig när det gäller smika mig och måla naglarna direkt, äger inte något, men jag kände mig jättefin när Clara både målat naglarna och smikat mig. Tack så jättemycket, uppskattade det massor.
Bilder finns på Ninas blogg.
Det blev en tidig hemgäng med en riktigt billig taxiresa. Ha aldrig rest för bara 250 innan.

På söndag förmidag kom Malena och Ebbe på besök och tack vare en tidig kväll och massa vatten till maten kände jag mig riktigt fräsch. Det var så längesen vi träffade dem sist, Ebbe har vuxit så och blivit en riktig liten kille. Både jag och Vincent fick varsin pesent, tackar så mycket gör vi båda.


Den enda bilden på de båda och den blev suddig



Min är redan slut fast det gör inget för jag fick 3 påsar blåa Marianne idag av min kollga som varit på Finlandskryssning. Jag få börja mitt nya liv en annan dag.


Lördag

Äntligen är det helg.

Vincent sover bätter på nätterna nu, men han vaknar väldigt tidigt, mellan 4 och halv 5. Det går inte att få honom att ligga still i sängen utan de senaste dagarna har han fått sova lite till i min famn framför tvn och imorse sov vi till halv 7 i soffan, sovmorgon.

Pappa fick lite egen tid medan jag Vincent åkte till stan och shoppade en overall bland annat. Vincent han pratade med alla och en kollegas son konstaterade att han inte är så lugn. Tack för den.

Vädret är inte så himla kul då det mest är blött och kallt, men ute ska man ju vara ändå och då kan man ha såhär roligt.




Snart är det dags för mamma em och kväll, tjohoo.


Besök

Idag har jag haft mycket trevligt besök på jobbet i form av Vincent och J. De hade lämnat bilen på service och fördrev tiden med att hälsa på mig. Vincent charmade alla och alla vill komma och hälsa. Tyvär är inte vårt jobb alls anpassat för att det ska knata runt små 1-åringar, men en takfläkt och en skrivbordhurts var tydligen väldigt intressant. Fläkten skulle han visa för alla.

Min älskade lilla plutt


Kollegor

Detta fick jag från min kollega Anders idag. Gissa hur lycklig jag kände mig.



Nu är det egen tid, Vincent sover och J är borta.


Söndag och annat

Enda ledaiga dagen på helgen och jag fick sova lite till efter att Vincent valde att gå upp. Mycket tacksam för det för jag var himla trött och det räckte med bara 1½ timme till för att göra mig pigg och glad.

Efter lunch åkte jag och Vincent hem till Nina och Ville. Det var så länge sen vi va hemma hos dem och det är lika trevligt fortfarande. Nina bjöd på himmelska kakor och även Vincent fick smaka en bulle utan socker som Nina hade gjort. Det är tur att man inte bor tillsammans med Nina för hade jag blivit en riktig tjockis, det är så att jag får lägga band på mig själv för att inte rensa faten.

Ville och Vincent röjde på med Villes leksaker och tvn. De är så söta tillsammans och Ville är hur gullig som helst när han klappar händerna, han gör det så försiktigt. Glada var både jag och Vincent när vi åkte hem, Nina fyller mig med sådan energi när vi träffas. Vincent han pratade på större delen av vägen och han verkade ha mycket att berätta.När vi kom hem hade J gjort en jättegod gryta så det var bara att sätta sig till bords och mumsa.
Eftersom jag inte fick fram kameran kan ni få se de randiga barnen här

Vincent har börjat äta med sked och det går ganska bra. Han har väl kommit på att man får mer i munnen (om man inte har vänt skeden innan den kommer fram) när man äter med sked. Mamma och pappa uppmuntrar med att det är gott att äta med sked.




Idag har jag varit och besikttat fulbilen och den gick inte igenom som vanligt. Killen tyckte nog jag hade lite konstig inställning när jag sa att jag räknade med det och att det är sällan jag besiktat en bil som gått igenom.

Nu hoppas jag på lite massage från J så jag blir av med smärtan i axlar, skuldror och nacke.


Äntligen helg

Nu har jag äntligen jobbat klart för denna vecka och känner mig helt färdig.

Vi har försökt ändra lite i Vincent sovtider, han får sova mindre på dagarna och vara uppe lite längre. De första nätterna gick det jättebra, första natten sova han till 4 i sin säng och andra natten ända tills 20 i 6. Jag behövde baa stoppa i nappen någon gång samt att jag sprang inte in till honom vid minsta pip. Men i natt var det precis som vanligt och jag satt uppe och försökte få honom att somna om 1½ timme. Så med all rätt gick jag och la mig när jag kom hem för att vaa människa över huvudtaget. Ikväll ville han inte alls vara uppe så J nattar honom nu.

Man märker större skillnader på honom nu när man jobbar. Idag sa han tavla och han försöker mer och mer uttrycka sig. Klättra är också en ny grej samt att sitta på mammas eller pappas mage och hoppa, super kul. Eftersom det är ganska kallt på kvällar och på morgonen ha nu overallen hittat fram, fast det är inte med förtjusning från Vincent, men det är ju bara att lära sig.


Fleece


Vinteroverallen



Jag ha blivit helt såld på min stickning och är helt överlycklig att jag kommit förbi hälen och stickar på foten. Nu längta jag till den bli klar och jag kan ta upp den och göra om den.


Onsdag

Redan onsdag, har fått för mig at det är tisdag idag och när jag kommer på att det är onsdag så blir jag så glad halv jobbveckan har gått och snart är det helg. Fast jag skall i för sig jobba på lördag också så det är lite längre än vanligt till helg.

Vincent han röjer på som vanligt här hemma. Tycker han blir bättre och bättre på att uttrycka vad han vill och låter ibland som han härmar hur vi låter. Tyvärr sover han som en kratta på nätterna och i natt var det Js tur a<tt ta honom, men efter att han hade varit uppe 3 gånger redan kl halv 1 så tog jag honom då jag redan var vaken. Började med att han fick ligga kva i sin säng och jag satt bredvid men när han efter 1 timme fortfarande vaknade vid varje vindby (blåste ganska rejält) så fick han ligga i min famn medans jag såg på tv och då somnade han äntligen.

Idag har han sovit ½ timme efter lunch och vi har hållit honom vaken tills nu så jag hoppas han ska sova bättre inatt.

Igår fick han klappa Sanna och dessutom dra och rycka lite utan att hon sprang iväg, så de börjar kanske få lite förståelse och acceptera honom.



Bilder från ikväll när vi var ute




Ordningen återställd

Eller kaoset rättare sagt. Nu min älskad familj kommit hem och Vincent har varit kramig som bara den. Borta bra men hemma bäst. Nu får nog farmor och farfar vila upp sig ett tag.
Full är det på honom som vanligt, fast jag tycker han är bättre på att uttrycka vad han vill och inte börja skrika direkt.

Internationella barndagen är det idag, men det har jag glömt bort att fira. Kan låtsas att bokpaketet som öppnades i morse vad med anledning av detta. 2 böcker och en liten trääggsmaracas var det i paketet. Maracasen skulle genast skramlas runt med och kastas hit och dit. Fattar inte varför han ska kasta allt hela tiden.

Skönt är det att ha dem hemma.



Äntligen klar

Äntligen står byrå på sin plats igen. Jag har nog målat ovansidan på den 100 gånger och gjorde de sista strykningarna på den imorse. Jag är ganska nöjd med resultatet och den passar mycket bättre i Vincents rum nu.



Effektiv

Jag sov ända tills 7 idag, då Zorro väckte mig och ville ut. Hur fantastiskt som helst.

Nu har jag tagit en skön frukost och skypat med Vincent och svärföräldrana, målat byrå 2 gånger, städat badrummet, druckit kaffe igen, är inne på andra maskinen tvätt och klockan är bara 10. Det är ju en grymt vad effektiv man kan vara när man är själv.

Både jag och svärmor var lite rädda att Vincent skulle bli ledsen när han såg mig på datorn, men inte han satt och tittade lite sen skulle det leka igen. De har fullt upp med detta energiknippe, men han såg ut att trivas superbra, så detta kommer vi att göra om många gånger.

Kan ju förstå att han har lite svårt att sitta still när jag läser vad jag pysslat med idag, har ju själv lite svårt att sitta still.

Nej nu ska jag fixa lite med albumen innan byrå ska målas IGEN. Hoppas det räcker med en gång till.


Målat

Nu är Vincents byrå målade med första lagret, imorgon blir det andra gång vilket jag hoppas räcker. Hoppas nu bara den blir så fin som jag tänkt mig.

Kanelbullens dag är på söndag och jag och en kollega tog tillfället i akt och köpte varsin bulle till fikat idag, mums mums. Man måste ju ta vara på tillfällena när det är ett måste att fira.

Även om Vincent inte var hemma inatt har jag ändå vaknat ett par gånger, men det var himla skönt att inte behöva stiga upp. En av anledningarna är att vi har 17 grader inne för tillfället och det va verkligen inget jag ville upp i natt. Nu eldas för första gången i kaminen för denna höst så nu hoppas jag få upp lite temperatur.


Alldeles ensam

Eller kanske inte helt ensam, katterna håller mig sällskap.
Imorse åkte Vincent, Sparky och J till Stockholm och de kommer inte hem förrän på söndag kväll.

Jag har tänkt att jag ska måla om Vincents byrå och lite annat fix här hemma. Fast mest ska jag slappa och ha det skönt.

Nu ska jag slappa i soffan för det har varit en dålig dag på jobbet.