Smart son

Fick reda på att min sonen är smart (som om det skulle vara en nyhet) när jag hämtade honom på dagis. Tydligen ber han de äldre barnen (4-5 åringarna) om hjälp när de ska gå ut om fröknarna tar för lång tid. Som sagt han är inte dum han. Imorgon är det utvecklingssamtal och det ska bli riktigt spännande.

Resumé av helgen. Jag har varit på kick-off med jobbet i Stockholm. En mycket välarrangerat med konferens på dagen och middag på kvällen. Höjden var nog att få sova en natt utan banskrik och sitta njutat av frukosten i en timme i lugn och ro.
Jocke hade sitt Dinnersafari så Vincents farmor och farfar hade kommit ner för att passa honom och det gick jättebra. Skönt att veta att farmor och farfar funkar även om det är långt mellan gångerna vi ses. Skulle vara skönt att ha dem lite närmare.

Om en vecka är det dags för inskivning på MVC och jag har redan varit hos sjukgymnasten då det gör riktigt ont av foglossningen. Känns lite konstigt. Jag fick tyvärr inte en permanent plats i vattengympan, men de ringer mig om det finns plats på morgonen, så jag ska vara beredd varje onsdag med badkläder. Sen är det bara att vänta tills tillräckligt många har fått sina barn innan jag får gå varje vecka. Med mig hem fick jag en vändalätt lakan som gör det till dröm att vända sig i sängen.


Försvann

Hade skrivet ett långt inlägg om helgen och annat så hänge sig datorn och allt försvann. Jag är trött så jag orkar inte skiva om det utan det kommer någon annan dag.


Foglossning

Känns väldigt trist att känna av foglossningen redan. Man kan ju inte direkt ligga och ta det lugnt och vila upp sig lite efter en dag på jobbet när man kommer hem då Vincent kör på för fullt. Idag ville han i alla fall titta på Pippi efter maten och eftersom Jocke inte var hemma så var jag inte sen att hänga på och vad mysigt vi hade det uppkrupna i soffan unde en filt.

Får ta och leta reda på bältet jag hade när jag väntade Vincent för att stödja upp det hela.


Sååå glad

Idag blev det officiellt på jobbet att familjen utökas med en till i november (om allt går som det ska dvs). Jag är i för sig bara i vecka 9, men det är inte så lätt att gömma magen längre och eftersom jag ganska ofta mår illa för tillfället så kändes det helt ok att berätta redan nu, samt att skulle det inte gå vägen skulle alla få reda på det ändå. Skönt är det också att kunna må dåligt när man gör det iställer för att hela tiden försöka vara glad och käck som vanligt.

Det är så många tankar som snurrar i huvudet på hur det kommer att bli och hur Vincent kommer bete sig när det kommer en till. Jaja det hela ska nog gå, men nu är det dags för soffan då jag är så trött och det är jobb imorgon med.


i v. 9


Så var det onsdag

Känns som det är fullt upp nu och trött som en gris är jag också. Vincent har blivit bättre med sitt humör och verkar sova bättre på dagis vilket medför att han är mysigare på kvällarna och sover bättre på nätterna.
Eftersom jag inte orkar skriva mer kommer det lite bilder och klipp på våran älskling.


Myrorna har kommit, usch och fy


Åka skottkärra är alltid kul


Inspekterar efter att pappa spolat av bilen


Myser framför Pippi efter ett bad

Håll tillgodo...


Underbar lördag

Hade en helt underbar lördag tillsammans med tjejerna i Fabella, lunch, mycket intressant och roande (fast mycekt kall) stadsvandring, bad med frukt och Evas tapenade (gudomlig) och avslutande middag. Eftersom jag sovit dåligt under hela veckan åkte jag hem efter middagen och förberedde mig också på att få lösa av Jocke med att ta hand om lilla stökVincent, men han sov så gott när jag kom hem och vaknade inte förrän halv 5 och fick då slumra vidare i vår säng ända till halv 7. Kände mig nästan utvilad när det var dags att gå upp.

Jocke och Vincent fick roa sig på egen hand och det hade tydligen inte varit en dans på rosor då den lille har väldigt svårt för motgångar och det bli det en del av när man ä så liten.

Idag har vi varit ute en hel del, inhandlat grillkol till grillpremiären som vi hade ikväll (sååå gott) och natuligtvis lekt en massa.


Trött och skrikig

Vincent vill inte sova mer än 20-30 minuter på dagen när han är på dagis och han behöver minst 1½ timme för att orka. Så tills vi kommer hem håller han humöret upp men väl hemma så är det bara massa skrik och vill bli buren. Man försöker trösta så gott det går, men att bära orkar inte min rygg med alls så jag sitter mest på golvet och försöker krama honom. Det är en sak när båda är hemma och en kan fokusera på Vincent och den andra laga mat. Värre var det ikväll (även då han hämtades en timme tidigare) då jag är själv med honom att samtidigt laga mat och underhålla. Till råga på allt så var korvarna jag köpt äckliga så de vill inte någon av oss äta så det blev att panik värma de sista 2 goda i micron. Han åt i alla fall pommes med korv med stort välbehag och jag fick nöja mig med enbart pommes.

Nu sover han som en stock och jag hoppas han gör det resten av kvällen och natten med och jag ska trösta mig  själv med lite glass för jag är ganska slut jag med.


Mycket vilja

Ojojoj vilken vilja killen har och minsta lilla fel, oftast utan att man fattar vad, så brakar det lös. Nu har vi också kommit till den viljan att välja kläder och imorse vill han ha sin smustiga pyjamaströja med traktorer och andra fordon och det blev ett himla liv, men som oftast så vinner mamma eller pappa.
Till middagen idag skulle han äta på en likadan tallrik som vi och man får välja sin duster så han fick äta på en likadan tallrik och var nöjd med det. Precis innan middagen hade han gått in i bordskanten och fått en elak bula så det var inte så glatt.

Tandborstningen har börjat gå lite enklare sedan han får sitta själv på toalettstolen medans vi borstar tänderna och och så avslutar han med att borsta sina egna tänder.Påsk i Skåne

Nu är vi hemma igen efter att ha firat påsken i Skåne. Det har varit full fart från morgon till kväll som det brukar. Vi åkte ne i torsdags och kom hem igår natt till ett kyligt hem.

I fredag var vi ute en massa, Vincent lekte på en lekplats, hjälpte mormor med trädgården och bara spang runt. Kvällen spenderades hemma hos min pappa där vi bjöds på en god laxrätt. Naturligtvis glömde vi barnstolen så Vincent fick vara en stor kille och sitta på en vanlig stol och det funkade riktigt bra.


Stan var det som gällde på lördagen och det jag ville hitta var en fleecejacka till Vincent först och främst, men det ville sig inte alls utan vi får kolla runt på nätet om vi hittar någon som är i våran smak. Mamma bjöd på en smarrig kycklingrätt (tydligen populär på 80-talet) som var annorlunda och mumsig.Sandra med familj stod på schemat för söndagen och då de har 3 barn och vi en vilde så träffades vi på Andy's lekland. Oj vad Vincent njöt och stormtrivdes. Helt perfekt att få honom att leka av sig till tusen på ett ställe som är anpassat för barn. Det åktes rutschkana, hoppades studsmatta, lekte i bollhav och gick i typ äventyrsbanor. Han lyckades till och med passera sin sovtid, men sov som en stock sedan.


En sedvanlig lunch hemma hos min farmor och farfar på avresedagen som annars mest bestod i att packa och komma ihåg allt.
Natten till torsdagen så sov Vincent hela natten och likadant den natten som vi kom ner, men sen har det varit lite sisådär med sömnen på natten. Hoppas det beror på att rutinerna har ruckats lite och vi kommer tillbaka till sova hela natten snat igen.