Svinkoppor (?) och internetlöst

Äntligen har vi fått tillbaka vår internetuppkoppling och telefonen funkar igen, båda har varit döda sedan igår. Man känner sig lite låst utan internet.

Jag är från och med imorgon helt sjukskriven och tanken var att jag igår och idag skulle rensa upp på mitt jobb i lugn och ro. Nu blev det inte alls så då de ringde från dagis vid 8 och sa att de misstänkte att han har svinkoppor, eftersom det tydligen går på dagis. Det var bara att sätta sig i bilen och hämta upp den lille sorken som var mäkta förvånad över att jag kom då det var alldeles för tidigt men samtidigt väldigt glad. Hans allmänn tillstånd är inte det minsta påverkat utan han har lika mycket energi som vanligt, tyvärr kan inte jag riktigt göra så han får utlopp för den, men jag kämpar på.
Idag fick han vara med pappa på jobbet några timmar medan jag rafsade ihop och försökte få ordning på jobbet. Lite väl stressande och mycket sammandragningar, men det gick.

Svinkoppor är grymt smittsamt så jag har bytt sängkläder varje dag och byter hans handduk 2 gånger om dagen. Han får tvätta händer och ansikte med tvål och vatten innan och efter varje måltid och idag har vi även rengjort med alsolsprit allt för att bakterierna inte ska få fäste. Tycker det ser bättre ut idag och hoppas det går åt rätt håll, men det är bara att vänta och se hur det har utvecklats sig till imorgon.

Verkar som min premiär på vattengympan efter sommaren får skjutas upp en vecka, jag som har längtat så, men det är inte så mycket att göra åt den saken.


Helguppsamling

Inte mycket man hinner sitter vid datorn på helgerna heller, Vincent vill ha mycket uppmärksamhet och eftersom han är mycket på dagis på vardagarna så får man ta den tid man har.

I fredags var det kalas för Vincent på dagis så när jag hämtade honom var han mätt på glass, hade fått en skruvmejsel i present och så hade de gjort en fin tablett med olika bilder till honom som han fick med sig hem.

Kalas var det även igår, men då för Max. Ett mysigt kalas med smoothies, kakor och glassbåt till barnen och kakor och kaffe (tll de som dricker kaffe) till oss vuxna. Trevligt var det att ungarna fick fika först och sen vi vuxna som då i lite lugn och ro kunde sitta ner medan barnen röjde bland Max alla leksaker. En del tårar blev det förstås, men vad annat är att vänta när det är roligare att leka med sådant som någon annan har. Som avslutning var det fiskdamm, mums med godis.Idag har det handlats skor till Vincent och det roligaste var nog att springa runt i skoaffären med pappa efter sig medan jag försökte hitta några i rätt storlek, var ingen lätt match. Annars har vi mest pysslat hemma med att få ordning på lite saker och ting. Vincent har varit på ganska gott humör hela dagen vilket är skönt och idag ville hen för första gången på riktigt länge att pappa skulle komma in i sovrummet och lägga honom. Skönt för mamma det.

Dragkamp med Sparky (börjar bli jämt mellan dem)

Hjälper pappa, ny toarullehållare ska på plats och den gamla måste ju tömmas.


Ditt och datt

Var tog sommaren vägen? Känns som det blev höst med en gång och jag skickar sonen till dagis med allt för lie kläder på sig, tur att det finns kläder där om han skulle frysa.

Funderar på om Vincents sömn påverkas av månen. Vissa sover sämre vid fullmåne även om detta inte gäller mig. Det har varit många nätter nu (förutom i natt) som han har sovit oroligt och inte velat vara själv samt att få honom att somna har varit en rikitg pina med massa skrik. Igår och idag har det gått lättare. Trots dålig sömn har hans humör varit ganska bra och imorse var vi upp kl 5 och kastade boll med Sparky och efter frukosten var det dans. Han är då det sötaste min älskade son.

Idag fick det inhandlas ett par nya jeans till mig då jag växt ur de andra gravidjeansen som finns här hemma och jag kan ju gärna inte gå i shorts fram till november. Igår var det läkarbesök och jag är nu helt sjukskriven från och med 1 september och håller tummarna på att kassan går med på detta. Det ska bli skönt att kunna lyssna på vad min kropp vill och var en glad och trevlig mamma på kvällarna.Bestämt mig

Nu har jag äntligen bestämt mig för hur den lilla krabaten ska komma ut, det blir planerat snitt. Jag trodde jag hade bestämt mig för en månad sedan men så började jag grubla en massa och var inte säker på mitt beslut. Hur jäg än vrider och vänder på det så hamnar jag ändå på att det är snitt som jag vill ha. Det känns som en liten sten har ramlat ner och det är skönt.

Helgen i Skåne var mycket trevlig även om resan ner och hem kunde varit kortare. Ett super mysigt bröllop var det och bruden var så himla fin.

Själv mår jag väl sådär och använder nu kryckor varje dag på jobbet samt att det blir fler och fler sammandragningar även om jag försöker ta det lugnt. Igår var det 3 månader till beräknat datum och en liten tröst i det hela är ju att det kommer bli tidigare än det då det blir snitt.


Lampbyte

Imorgon bär det av till Skåne för att gå på bröllop, känns lite jobbigt att åka själv men får ta tillfället i akt och vil när jag kan. Vincents farmor och farfar kom ner idag och ska ta hand om honom i helgen då Jocke ska jobba.

Inför min resa måste ju min bil var fullt fungerande och en strålkastarlampa har varit trasig ett tag så det var dags att byta. Jocke tyckte jag kunde åka till en verkstad och göra det, men inte jag, lampa måste man kunna byta själv det är ju bara att läsa instruktionsboken. Väl vid macken slog jag upp boken och började läsa, snabbt insåg jag att jag hade tur för hade det varit den andra sidan hade jag varit tvungen att åka till en verkstad, enligt boken. Jag hade som sagt tur och kunde byta själv det var ju bara att ta bort halsen till spolarvätskebehållaren innan man kunde komma åt lampan. Ok, det var lite trassligt, men skam den som ger sig. Nu är den i alla fall bytt.

Det ska bara packas och flyttas på bilbarnstolen också innan jag åker imorgon, men det ska väl inte vara några problem.


Söndag på Kneippbyn

Gårdagens eftermiddag spenderade vi på Kneippbyn med Nina, Robban och Ville och Clara, Johan, Max och Hugo, Vilken eftermiddag det var, skoj som bara den med bland annat Pippiteater och åka vattenrutschkana. Vincent satt som klistrad. Efter en tveksam inledning ville han inte sluta bada, skrek av förtjusning när vi åkte vattenrutschkana och sprang runt och var lycklig i barnpoolen och det gjorde honom inget att han hamnade helt under vatten ett par gånger. När jag började känna mig slut fick jag locka med att vi skulle träffa pappa och då gick det bra att gå upp och när han hamnade i vagnen såg han ganska trött ut han med.

Jag får nu betala för denna underbara dag med fogar som värker som bara den. Känns som knivar sticker i mig för varje steg. Trodde det skulle gått över till idag, men inte, så idag har kryckorna varit mina vänner. Som sagt vad göra man inte för sitt barn och det är värt det för hör honom tjuta av skratt och skrika bada, bada, bada.

Detta gör vi väl om nästa år, tjejer med familjer?(bilder är tagna av Nina)


Glukosbelastningen som gjordes idag gick bra, men det var inte speciellt gott att dricka 2 dl sockerlösning på fastande mage. Har haft huvudvärk hela dagen efter detta som inte ens gick att bota med kaffe.

På torsdag kommer Vincents farmor och farfar ner igen och ska ta hand om honom medan jag är på bröllop i Skåne och Jocke jobbar. Vincent blev jätteglad när vi berättade det och tjatde om faffa.


Ingen energi

Varken igår eller idag har jag haft någon som helst energi och dessutm är jag på dåligt humör. Värmen gör väl sitt till då varje rörelser känns som man ska rinna iväg. Idag är foglossningen fruktansvärd och sammandragningarna kommer och går. Vincent tycker att mamma är tråkig som inte orkar göra något och inte har ett uns av tålamod. Kan tilläga att jag då har fått pinnar viftandes i ansiktet och en sten i huvudet, så han tigger lite om att jag ska bli arg. Han kommer också och vill kramas emellanåt och då kan man inte göra annat än förlåta honom. Han ju för söt min lilla älskling.
Som varje kväll avslutar vi i alla fall mysandes framför Nicke Nyfiken. Han fick en ny film i födelsedagspresent och han är som klistrad till den. Jag kan i lugn och ro läsa under tiden.


Vincents dag

Min älskade lilla kille blev 2 år igår och oj vad tiden går fort. Han var på toppen humör nästan hela dagen och gillade alla sina presenter han fick. Vi spred ut paketöppnandet över hela dagen så han i lugn och ro kunde se vad han fick och leka med det. Efter ett par paket fattade han dock vad kul det var och ville gå in i tvättstugan (där presenterna var) med jämna mellanrum och hämta ett nytt. Han försökte även detta imorse. Till råga på allt så hade han en bra natt där han bara vaknade en gång.
Bilder från gårdagen och en del av presenterna.


Badleksaker


Legotraktor


Båt med bil


Bestick


Chokladpudding istället för tårta, mums


Vincent grät när vi sjöng för det tog för lång tid


Verktygslåda


En traktor


Sulky


Födelsedagsbarnet som gärna myser i mammas tröjor som hon inte längre kan ha


Idag har han knappt velat gått ut, utan ville bara vara inne och leka med sina nya fina leksaker, men ett lie tag lyckades jag i alla fall få ut honom.


Försäkringskassan har godkänt min sjukskrivning och det känns himla skönt att inte behöva ödsla den lilla energin jag har på att bråka med dem.


Igår och idag

Igår hade Vincents farmor och farfar fått semester från Vincent vilket betydde att han skulle tillbringa dagen med sina tråkiga mamma. Nu var inte mamma så tråkig då vi åkte hem till Nina och Ville och spenderade dagen hos dem. Vi målade med penslar och fingerfärg, skoj tyckte Vincent, åt lunch och lekte ut i sandlådan och med draken och gungade. Det var mycket mitt, mitt, mitt, men inga större incidenter mellan Ville och Vincent. Även om Nina hade en dålig dag så hade vi mysigt och det hjälpte mig att överleva dagen.

Imorgon är det Vincents födelsedag. Han blir 2 år, helt otroligt vad tiden går fort. Jocke och jag har letat presenter i stan medan Vincent har varit med farmor och farfar. Vi hittade inte riktigt vad vi letade efter även om vi inte visste vad vi letade efter, men några presenter kom vi hem med i alla fall. Efter en snabblunch vid Rusta, en fransk hot dog och en cola, så åkte vi ner till MVC. Det är första kontrollen sedan inskrivningen vilket känns som en evighet sedan det var. Allt såg bra ut tills värdet för plasmaglukosen visade sig då det låg över det värde som de godkänner. Detta beror troligtvis på cola till lunch (ska aldrig mer dricka läsk innan MVC-besök), men det innebär att jag måste göra en glukosbelastning på måndag morgon. Jaja det är ju bra att de tar saker på allvar. När jag berättade om mina sammandragningar jag fick när jag stressade på jobbet så sa hon till mig att jag måste ta det lugnt för vi vill inte att bebis ska titta ut tidigare och skrämde upp mig med att kommer bebis innan vecka 32 så blir det Linköping, ska inte stressa mer på jobbet.

Nej nu är vila som gäller innan det ska firas ordentligt imorgon.


Pappighet

Vincent är nu himla pappig på dagarna men när det kommer till att läggas för natten och ta hand om honom på nätterna så är det mamma som gäller. Jag antar att han märker att Jocke är borta mycket nu på sommaren och vill vara massa med pappa när pappa väl är hemma och jag tycker det är ganska skönt att få vila mitt onda bäcken.

Jockes föräldrar åker iväg varje dag med Vincent så att jag får vila lite och det uppskattas mycket och Vincent har inga problem med att följa med dem.Mina tofflor har stått ute ett pa veckor och jag har inte använt dem. Den ena har legat upp och ner och den andra har stått som den ska. Trodde de tålde lite mer då den ena nu är bred och platt medan den andra har blivit smal och kort. Får väl bli ett par nya nu när fötterna växer.


Jockes dag

Idag är det Jockes födelsedag och hans föräldrar är här och hälsar på. Dag började med en riktigt tvär Vincent som inte tyckte att nått var bra, men när Jocke började öppna paket blev allt bättre.

Vincent har spenderat förmiddagen med farmor och farfar medan vi var inne i stan och bytte ett par jeans som jag köpt till honom. Vädret var riktigt tråkigt så det var inte så man ville strosa omkring, men ändå skönt att kunna titta på jeans i lugn och ro.

Nu är de ute på promenad och Jocke och jag sitter framför våra datorer och jäser efter att ha mumsat massa blåbärsstubbe.

Parentes: Sammandragningarna blir fler och fler, inget roligt alls.


Apor på stan?

Jocke har jobbat hela helgen så det har varit jag och Vincent som myst runt. Lördagen tillbringade vi hemma lekandes och mysandes och naturligtvis en hel del fighter om ditt och datt.

I söndags vaknade han 05:20 och ställdes sig i dörröppningen till vårt sovrum och sa: "gla" (glass). Svaret blev naturligtvis nej och då bröt helvetet lös. Bra start på dagen!
Min syster är på ön med sin familj samt en annan familj och igår traskade vi runt i stan allihopa. Inklusive Vincent var det 5 barn i åldrarna 3½ till 3 månader så lite av en cirkus var det som gick omkring. Efter att ett flertal amerikanska turister hade tittat på oss och sagt "so cute" samt att en dam tog kort på oss, började vi undra om vi var apor på stan eller vad som var så spektakulärt med det hela. Den enda idén vi kunde komma på är att det kanske inte är så vanligt med ett sällskap med en massa barnvagnar (4 st) som traskar runt. Vi fick oss ett gott skratt i alla fall.
Som väntat var foglossningen på kvällen fruktansvärd, men det hade jag räknat med, så det var bara att bita i.

Vincent har hittat en favoritplats att sitta och rita på.

När jag skulle locka ut honom därifrån imorse så sprack min enda fina gravidshorts, jag satte mig på huk. Även denna morgon fick en bra start. Försökte reklamera dem efter jobbet idag men det gick inte, men jag fick köpa ett par andra för halva priset. Hade ju hoppats på en reklamation då jag inte ens har haft dem i 2 månader, men då de sprack i tyget och inte en söm så går det inte.