Hemma

Nu har vi kommit hem efter 1 vecka hos Vincents och Emilias farmor och farfar. Ett trevligt julfirande har vi klarat av och en del av oss fick en härlig förkylning på köpet.

Har inte fått in bilderna från kameran än, men bjuder på vår bild från tidningen.

Källa: helagotland.se


Snö, snö, snö

Vad det har snöat idag. Hela familjen var ute i förmiddags och lekte/skottade/sov. Riktigt mysigt tyckte jag, fast Jocke är nog inte av samma åsikt då det var han som skottade.

Helgen har varit bra utan alltför många duster med den lille sorken. Nu önskar jag mig lite mer sömn så man piggnar till inför julfirandet, fast det lär väl inte hända.
Jag vann

Jag och Jocke slog vad precis innan vi åkte upp på operation om vilket kön det skulle vara. Jag satsade på en tjej och vann. Vad vann jag då? Jo en tårta som skulle bakas av förloraren. I torsdags så blev min vinst till så det har mumsats massa av tårta.Premiär

Idag var det premiär för mig och ungarna att åka ut på äventyr utan att Jocke följde med. Lite nervöst var det eftersom jag inte får lyfta Vincent på grund av snittet. Vi åkte hem till Clara, Max och Hugo för lek och fika. Allt gick över förväntan då det bara lite konstrande från Vincent när vi skulle hem, men betydligt lugnare än jag är van vid. Mysigt var att komma hem till dem, tack så mycket.

Något som det också var premiär för var att det pös över blöjan på Emilia och både på hennes kläder och mina byxor, nice. Det lär väl bli mer av denna varan så det är bara att vänja sig.

Emilia börjar bli lite mer missnöjd med att bara sitta i babysitter utan vill gärna vara i famnen och vara med. Lite jobbigt är det, men ibland får hon gilla läget bara.Besök

Igår hade vi trevligt besök av Malena och Ebbe. Vincent och Emilia fick fina presenter och Vincent och Ebbe hetsade varandra i någon konstig lek när det skulle tas kort.Emilia har börjat ha längre vaken perioder vilket är trevligt eftersom hon då inte sover bort hela dagen. Vincent har nu börjat ta efter mig när jag ammar Emilia och i helgen har både Pippi och Nalle Puh blivit ammade av honom och Pippi fick även gå på pottan.


1 månad

Igår blev vår lilla flicka 1 månad. Hurra hurra hurra säger vi.Vi packade också upp takboxen som ska göra så att vi får oss all packning när vi reser. Stor kartong och stor takbox.

Energi

Kan någon ge mig en massa energi för jag saknar den helt. Den som snor den mest är Vincent och hans humör.. Tråkigt som bara den är det.
Igår när jag hämtade honom från förskolan så fick han väckas och det sabbade hela eftermiddagen och kvällen, inget var bra och trotset visste inte sina gränser. Jobbigt var att Jocke har blivit förkyld igen och hade en riktigt dålig dag. Efter ett samtal med förskolan idag så skjuter vi lite på tiderna och hoppas det blir bättre.
Idag har det i alla fall till och från varit en bra dag och till och med påklädningen har nästa gått utan bråk, skönt.

Nu badar Vincent och Jocke och jag sitter här. Vincent vill bara bada med pappa och det har  ju sina fördelar, han har lärt sig hälla vatten över huvudet och duschandet efter går bättre och bättre.

Emilia och jag var på BVC idag och ökar i alla fall på vikten även om hon inte håller samma tempo som Vincent gjorde, men så länge BVC-tanterna är nöjda är jag nöjd.

 Tyvärr har det blivit mycket gällande på sistone, men det är svårt att göra annat dån man inte känner sig på topp.


Så var det måndag igen

Ojojoj det känns som tiden bara springer iväg och man hinner inte göra så mycket. Det man definitivt inte hinner göra är att sitta framför datorn när Vincent är hemma. Han driver både mig och Jocke till vansinne emellanåt med sina testningar av gränser och utbrott. Tack och lov är utbrotten mindre men han testar gränser mer än någonsin. Det är jobbigt att man inte heller vet hur mycket som går in när man säger till honom eftersom han bara skrattar åt en och det är verkligen inte det minsta kul. Tur att han är den underbaraste också så man blir fort glad igen.

Emilia ligger och småler ibland och är nöjd med dagarna och att ha med henne är inga problem. Igår var hon med och gjorde julgodis och lät endast när hon ville ha mat, annars satt hon i sitt babyskydd och mamma kunde baka.


Blivande hårdrockare?


Ibland smälter man bara


I de supersöta byxorna som hon fick av Cornelis


Härliga ungar

Igår var Ville och Nina på besök och det var en fröjd att se Ville och Vincent tillsammans. Även om de inte lekte med varandra direkt så kunde de ändå samsas om leksakerna utan en massa min, min, min. Visst var det lite småtjiv, men inte alls som det har varit innan när Vincent har haft folk på besök. Har förstått att det är svårt i denna ålder att låta andra barn leka med ens leksaker och det var en trevligt steg i rätt riktning. Fast det lär säkert bli ett par bakslag.

Emilia skötte sig som vanligt, var en lugn och behaglig bebis. Jag hade uppskattat om hon ville sova själv på nätterna och inte på min mage. Hon är det enda barn som jag vet som inte somnar av att ammas, hon verkar istället bli pigg av det och det gör det hela lite jobbigare på nätterna. Just nu är jag färdig för att somna för natten vid 8 och det är inte så konstigt eftersom Vincent vaknar vid 5 och man däremellan ammar och nattar Emilia.


Söta som få


Redo för förskolan