Avundsjuk

Åhh vad jag är avundsjuk på de föräldrar som ha småbarn som sover hela nätter. Jag skulle ge massor för en hel natt för tillfället.

Vincent ha inte sovit hela nätter så värst ofta och en bra natt är om man bara behöver stoppa i nappen ett par gånger.

Vi hade ett bra flyt för ett tag sedan och jag trodde att trenden skulle vända, men inte. De senaste nätterna ha varit asjobbiga, han vaknar inte direkt utan ligger och snurrar och gnäller massor så att ha honom i sängen gick inte. Han har ju sovit inne hos oss i sin resesäng i 2 veckor så jag vaknar direkt av gnället. Jag har med anda ord sovit som en kratta och tålamodet är i botten.

I natt fick han sova i sin egen säng i sitt rum och så la vi ut en madrass på golvet som vi kunde ligga på. J var inne en gång och sen gick jaginte när han vaknade vid 12 typ. Han somnade om ganska fort och jag somnade med och vi vaknade halv 5. Jag hade då så ont i min ena axel, madrassen är ganska tunn, och var alldeles snurrig. I hopp om att få sova lite till så gick vi in och la oss i vär säng, men inte vill ehan sova och det hela resulterade bara i att jag blev arg. När J gick upp med honom vid 5 kunde jag ha sovit vidare men jag var så sur och arg att det inte gick. Bara att åg upp och leva på kaffe denna dag. 

I kväll kom jag på vad det är som krånglar för honom, en tand är på väg upp, så det är inte konstigt att han är gnällig på nätterna.

En annan som är gnällig är tydligen jag... om jag får säga det själv. Jaja det blir väl bättre nån gång.

Vi dessa tillfällen ha jag något svårt att förstå att jag vill ha 4 barn, fast det ba överväger helt klart och det går ju iten en timme utan att man blir helt vam inombords när man ser honom.


Seg

Efter att ha jobbat 8 timmar en lördag är man något seg i kroppen. Så snart J har lagt Vincent får det bli en kopp kaffe med kladdkaka så att man inte sommna kl 8 ikväll.

Halva kladdkakan fick ju följa med till jobbet och det var mycket uppskattat av kollegorna och det tog slut snabbt.

Då mamma va på jobbet har J och Vincent fått roa sig själva, veckohandla och Vincent fick hjälpa till med att scanna varor, skypa med farmor och farfar, skoja och busa och natuligtvis favoriten just nu klättra på allt. Han är lite galen och verkar tro att han inte kan slå sig (fast det vet vi att han kan) när han står på kanten av soffan och kastar sig ner. Tur att han har fångats varje gång.


Fredag

Äntligen är det helg! Tyvärr ska jag jobba imorgon igen mellan 7.30 och 15.30, så det känns lite tungt. För att motivera lite så står det nu en kladdkaka med kinapuffar i ugnen där halv ska med till jobbet. Ska man jobba 8 timmar en lördag så måste man få unna sig lite.

Bilderna från kameran har kommit in i datorn så nu kan jag visa upp min lilla sötnos. Den sötnosenskallade idag sitt skötbord så han fick näsblod, att han inte tänker sig för.

Idag kom böckerna som jag beställt från adlibris, reaböcker till mig och en visbok med Astrid Lindgren sånger, Hujedamej heter den, till Vincent. Jag är så trött på han skivor och denna kändes helt rätt och är nöjd efter att ha lyssnat igenom den 2 gånger redan.

Hoppas kaka blir färdig snart så man kan umgås med mannen innan man somnar.


Grannar

Glatt överraskad var man när man kom hdem idag och insåg att grannen har varit här med sin lastare och skottat bot snön som kom idag samt lite till och det var inte det kom idag. Man tackar så mycket.


Varannan kväll

Äntligen ska det bli ändring på att mamma alltid lägger och diskar samt att vi kanske kan mildra mammigheten lite. Fast det verkar som om den är lite på väg bort för nu säger han bara pappa. Frågar man var mamma är så svarar han pappa och pekar på pappa.

Från och med igår kväll är det varannan kväll som gäller med diskning och läggning. Den andra får då busa runt med yrvädret och sen få lite egen tid. Man är ju så trött ibland när man kommer hem att man knappt orka tänka och för att få något gjort så ska detta funka.

Idag var det premiär för att inte gråta när mamma lämnar. Hur skönt som helst att lämna en glad kille som bara står och vinkar. 


Pappa borta

Vincent är väldigt mammig av sig men nu när pappa har åkt iväg på konferens så verkar han se pappa över allt. Han kallar på pappa när vi sätter oss i bilen och idag när jag hämtade honom så tyckte han se sin pappa i en annan pappa som kom innanför dörren. Tur att mamma ändå duger.

När jag hämtade honom idag var han helt blå och röd på underarmarna samt en del på magen också visade det sig när vi kom hem. Han hade tydligen målat som en tok inklusive sig själv. Han verkar i alla fall ha mycket roligare på dagis nu och det gör mig så glad.

Den som det är mest synd om är nog Sparky som får vara hemma på dagarna istället för att hänga med J till jobbet. Glad som en stolle blir han när man kommer hem.

Imorgon är det dags för föräldrarmöte, spännande och vuxet.


Framsteg eller bara tur?

Vincent gnällde bara lite gann när jag lämnade honom idag och blev glad när jag kom och hämtade honom men vill fortsätta leka i kuddrummet. Så himla skönt istället för panikskrik som det varit alla andra dagar.

Vincent uppskattade badandet med polarna och deras föräldrar igår vilket han inte gjort innan då det bara varit skrik och missnöje. Tyvärr var det svårt att ta något kort när man är själv, men Nina fick du något bra på Vincent får du gärna dela med dig.

Förra veckan sov han 2 hela nätter!!! Första gången på jag vet inte hur länge.

Han har lärt sig ett nytt ord, tator (traktor) som nu läggs till den lilla skaran ord han kan. Han låter mycket men det är inte mycket till ord.

Själv känner jag mig stressad och försöker hitta rutiner för att hinna med allt. Har för första gången sagt till att jag har för många uppgifter och att de ska plocka bort något, vilket de gjorde och när en kollega försökte proppa på mig ett ärende så sa jag bestämt ifrån att jag itne kudne ta emot det och hon fick behålla det själv. Min supergoa granne var lite chockad, men hon heja på mig.


Söndagen

Även om det inte blev ,mycket sömn (som vanligt) mellan lördag och söndag blev det en riktigt härlig söndag.

På förmiddagen va vi hemma hos Lee och Wilhelm. Vi fick smarrig fika och pojkarna busade runt. Det var längesen vi sågs, alldelse för länge, och jag hoppas det inte dröjer lika länge innan vi kan ses nästa gång och då bör man få se Wilhelms syskon också för nu är det inte långt kvar innan bebben i Lees mage vill komma ut.På kväleln blev det fläskkotlett och pommes och Vincent gör som pappa. Först laga mat sen äta som en vilde.

Idag när jag hämtade Vincent väntade ett inte alls så kul meddelande från fröknarna. Det går inte så bra för Vincent på dagis, han är orolig när de vuxna rör sig omkring dem och ropar mycket på mamma samt är gnällig. Så nu ska vi ha ett möte på torsdag om hur vi ska försöka att få honom att bli lugnare på dagis. Blev så ledsen när jag hörde att han inte var den glade lille pojke som han kan vara på dagis.


Klätterapa

Jag ha väntat med fasa på när han ska börja klättra omkring på saker, men nu har tiden kommit. Han är ju inte den försiktiga typen så han kan få för sig att gå med huvudet före ner från soffan och det slutar ofta med att han slår i huvudet när han klättrar på tripptrapp stolen. Jag försöker lära honom hur han ska göra för att ta sig ner säkert men det glömmer han fort. Han har också kommit på att man kan skjuta runt stolen och komma åt en massa saker på köksbänken, klättra upp på köksbordet och riva ner saker som sitter på kylskåpet. Ja med andra ord vågar man inte lämna honom en lång stund själv.

Idag var det fabellaträff med pulkaåkning, grillning och lekar jättetrevligt att umgås med dessa härliga tjejer, Hemringd blev jag på slutet på grund av att Vincent ramlat och blodet ville inte sluta rinna från munnen. När jag kom hem hade han världens fläskläpp och han har troligtvis bitit sig i läppen på något sätt så det är ingen fara med tänderna.
Denna vecka ha ocskå varit händelserik. Måndag, Vincent hemma från dagis med J. Tisdag, Vincent fick gå på dagis. Onsdag, Vincent hemskickad från dagis på grund av feber, J tog första delen på dag och sen avlöste jag honom, J blev sjuk på kvällen. Torsdag, Vincent hemma från dagis, jag fick åka hem då J var för dålig för att ta hand om honom då Vincent var så pigg. Fredag, Vincent på dagis, J hemma sjuk och jag fick jobba en hel dag.

Hoppas nu nästa vecka blir en lugn vecka unta några incidenter.


Intensiv vecka

Oj vilken vecka som har gått. Min pappa och hans sambo kom på besök, J åkte till sälen, Vincent har varit både supergnällig och superglad , vi har spenderat en dag hos familen Ruthström (härliga Nina, hon gör mig alltid på bra humör) och avslutade veckan med att Vincent kräktes. Det konstiga med Vincent var att det blev bara en kräkning och sen åt han en vanlig frukost på mändagen och var pigg som vanligt. Sovit dåligt har han också gjort och hans mammighet håller verkligen i sig. Nu ska vi i alla fall ta tag i den nu när J är hemma igen.

Det är fortfarande en massa gråt vid lämnandet på dagis och gråt av glädje när jag hämtar. Skönt att vet att han är glad däremellan och att han tycker det är roligt. Imorgon är det J som lämnar och hämtar så vi får se hur det går då.