Jobb igen

Det har varit en mycket bättre dag idag och Vincent har fått sova som han vill nästan och då blir han den gosiga, mysiga och glada killen vi är vana med. Middagen idag blev till och med lite lugn och jag och J kunde avnjuta en kopp kaffe med nya favoriten Ballerina kladdkaka efteråt. Så himla goda att doppa i kaffet, står på paketet att man ska doppa de mjölk men kaffe funkar lika bra, mums.

Imorgon börjar jobbet igen och jag är ganska nervös inför altt som ska göra och hur det fungerar nu på jobbet. Har i för sig bara varit borta 2 veckor men med ny lokal och myndighet så är det mycket förändringar. Nervös är jag också för Vincents del då han ska vara på dagis länge. Jaja det går säkert bra.



Första affärsdusten

Vincent är allt annat än lätt att ha att göra med för tillfället. Går från pigg och glad tilll övertrött och supersvidig på ett par sekunder. Nätterna är kaotiska med en massa skrik och vill inte somna om. I natt fick han vällingen efter att ha skrikit i 1½ timme och somnade då om lätt, men detta vill jag inte alls ta till för han är inte i behov av att äta på natten, men vi ville sova. Spjälsängen har kommit tillbaka så att man i alla fall kan sätta ner honom där när han får sina attacker så att han inte skadar sig när han springer in i saker. Hoppas detta tar slut snart.

Igår var vi på Jysk, jag och Vincent, och han fastnade dä för en plastbil, modell jag går sönder direkt när jag kommer ur förpackningen. Jag sa nej och satte tillbaka den, han tog den igen osv. Efter att ha satt tillbaka den 10 gånger drog jag honom med mig varpå han slänger sig på golvet och bara skriker. Kommer detta beteendet redan, trodde det skulle komma först om några år. Jaja ta ungen under armen och stega mot kassan blev resultatet. Han är en envis liten rackare. Två söta djurkuddar att piffa upp sängen med fick han och de var mycket uppskattade när vi kom hem.



En liten pulka tur i trädgården blev det igår för att liva upp stämningen och det gillar han starkt och det är också kul att dra pulkan själv.





Mammig som ...

Det är mamma mamma mamma här hemma nu. Pappa funkar ganska bra så länge vi är på humör, men går det illa är det mamma. Antar att det är inskolningen som spökar och den ställer också till en del för hans nattsömn skulle jag gissa. En bra natt denna bvecka har vi haft, annars sover han oroligt från 12 till morgon, vilket gör att jag sover som en kratta. J har vi kastat ut på soffan med alla djuren så vi ahr sängen för oss själva. Hoppas detta snart går över för jag vill sova på nätterna.

Igår kväll vägrade han totalt att bli nattad av pappa, inte ens den älskade vällingen var intressant förrän mamma tog över. Det lär väl itne bli bättre nästa vecka heller då J är borta mellan torsdag och söndag. Jaja sova får man väl göra när de är tonåringar.

Skönt är i alla fall att inskolningen går jättebra och jag hyser inga tvivel på att de kommer funka fint på måndag då jag börjar jobba igen.


Jag hatar ris

Hatar är kanske lite starkt, men vi kommer nog inte äta så mycket av den varan här hemma om det inte är rikligt med sås till. Vi åt ris och fickpinnar till middag igår och Vincent prickar ju inte alltid rätt vilket innebar att när middagen var över hade han ris från topp till tå. Det klibbar ju som bara den och eftersom det var överallt på hans kläder vara det bara att byta om. Golvet sen, hu, det är tur man har en hund som kan dammsuga efteråt så man slipper kliva i det.

Innan den risinvasion hade vi hunnit med ett jättetrevligt besök hos Nina och Ville. Vi åkte dit direkt efter dagis och blev bjudna på smarriga cupcakes och jättebulle (jag åt detta, Vincent fick majskrokar och frukt). Tack för en mycket trevlig eftermiddag.

Idag är det en lång dag för Vincent på dagis så mamma ska passa på att handla och fixa lite, samt vila då natten var kaos.


Ajajaj

Hu vad jag känner mig som en dålig mamma idag. Vincent började stöka runt och inte vilja somna om rikitgt redan vid 4 i morse, vilket gör att jag inte sovit något sedan dess och är på dåligt humör och saknar tålamod. Han fick sova en timme mellan 7 och 8. Han vaknade ganska glad och pigg. Sen skulle det bytas blöja och jag upptäcker då att snoppen har svullnat upp, trodde att den hade legat i kläm och att det skulle rätta till sig för han verkade inte han nämnvärt ont när jag klämde på den (vet inte så mycket om detta med snoppar). Efter en timme hade det inte lagt sig så då blev det ett telefonsamtal till barnmottagning som lugnt meddelade att han troligtvis fått en lätt infektion pga att bakterier kommit in under förhuden. Odern blev att bada honom och spruta in vatten under förhuden. Vincent tyckte först toppen, bada nu tills han insåg att mamma skulle göra rent snoppen, för detta gjorde tydligen ont, men han va duktigt.

Han blev inte glad förrän vi kom ut och skulle köra till dagis, där det var ett smärtsamt lämnande. Känns lite jobbigt då han ska sova där idag, men jag är beredd på att hämta honom.

Hoppas han har det bra min lille prins...


En vecka avklarad

Imrogn börjar andra veckan på inskolningen och förhoppningsvis blir det inte längre. Jag hoppas på det eftersom jag själv har blivit något förkyld och även om Vincent inte visar några som helst symtom på förkylning eller trötthet så vet man aldrig, det är ju en massa ny bakterier på dagis.

Jag har varit lite slö i helgen, men när man har Vincent går det inte att slöa så mycket utan klockan halv 6 är det full fart hela dagen med en liten paus efter lunch för vila.

Jag ska försöka vara lite duktig här hemma nu de timmar han är hemifrån, fixa lite med fotoalbumen och annat småfix som är svårt att fixa när han är hemma och vaken. Julen är i alla fall utstädad nu även om det är lite tråkigt att så mycket ljus försvinner.

Vincent verkar ha kommit i någon form av bekräftelsenoja på att jag är här på nätterna, blir inte nöjd förän han får ligga bredvid mig i sängen och ska då gärna hålla om mig. Väldans gulligt och mysigt men man sover tyvärr inte lika bra. Antar att det är för att jag lämnar honom på dagis och att det snart kommer gå över.


Min lilla kille som bara älskar att vara ute


Att lämna ett gråtande barn

Det gör så ont i mig att lämna Vincent när han blir så ledsen. Jag vet ju att det går över fort och att han sen har det hur bra som helst.
Vincnet har fått vara på dagis utan mamma sedan i tisdags. Jag stannar tills samlingen är över sen får vi vinka av varann. I tisdags gick det bra och han blev inte så ledsen, men igår och idag trillade många tårar ner för hans kinder när han märkte att jag skulle gå. Jag försöker inte visa att jag också är ledsen, men han märker det väl ändå. Han blir på gott humör fort igen och så fort de kommer ut är alla problem borta. Idag hämtade jag honom efter lunch och så härligt det är att möta ens lilla prins som kommer springandes till mamma.

Vi har på prov tagit bort spjälsängen och lagt madrasser på golvet, han far runt så mycket när han sover att han skulle slagit sig blå från fallen till golvet annars. Så mycket lättare det blev att natta honom när man kunde ligga bredvid och sen när han blev orolig på natten lägga sig där ett tag tills han lugnat ner sig. Vid 3 i natt bestämde han sig för att han skulle sova i våran säng och då gick det inte att få honom att stanna kvar i sitt rum, men det är ganska mysigt och betydligt bekvämare att sov i vår säng, enligt mig i alla fall.

Nu sover han som en stock och har gjort det i 2 timmar så mamma har ta hand om sig själv och myst framför tvn.



Så arg

Vincent var ju så himla arg och ledsen hela helgen och inget var bra.



Fast inte var det långt mellan skrik och förvåning.

Nu verkar han ha kommit på bättre tankar och han är merlik sit vanliga gada Vincent.


Inskolning

Vi har idag vår andra dag på dagis och Vincent är där själv nu efter att jag har suttit med på samlingen. Det funkar super och han är inte speciellt mammig utan låter sig tas hand om av personalen, så himla skönt.

Igår när vi kom hem blev det en snabb lunch och sedan sov han gott i 3 timmar och jag sov själv också ett bra tag. Natten blev den första på länge utan en massa skrik och jag kände mig ganska utsövd i morse när klockan ringde.

Nu är det en halvtimmes egen tid innan jag ska hämta honom.


Kolarutor med triss i choklad

Här kommer receptet på de kolarutor som skulle bakas till julafton men det blev till  annandagen istället. Helt supersmarriga men grymt mättande kakor.

24 bitar

½ sats chokladsnitt
125 g smör, rumstempererat
strax under 1 dl råsocker strö (87,5 ml) (går bra med vanligt strösocker)
dygt 2 ½ dl vetemjöl
1/4 tsk salt
15 g kakao

Till kolafyllningen
250 g osaltat smör
3 2/3 dl råsocker strö (går bra med vanligt strösocker)
4 msk ljus sirap
1 burk kondenserad mjölk (400 g)

Till chokladglasyren
90 g mörk choklad
90 g mjölkchoklad
90 g vit choklad

Gör mördegen: Sätt ungen på 160 °C. Vispa smöret och sockret tills det blir mjukt och poröst. Tillsätt mjölet och slatet, sikta ned kakaon. Rör försik tigt samman och vispa sedan tills allt är väl blandat. Tryck ut degen tunt i formen. Grädda i cirka 50 min och låt svalna i formen, oskuren.

Gör koladfyllningen: Lägg smöret i en kastrull tillsammans med sockret, sirapen och den kondenserade mjölken. Värm på låg värme tills sockret löses upp. Höj värmen och koka upp försiktigt under ständig omrörning och låt sedan sjuda försiktigt i 5 minuter tills smeten har tjocknat och fått en ljus kolafärg. Häll den sedan över mördegen och låt den svalna.

Bryt de tre chokladerna i bitar, lägg dem i separata värmetåliga skålar och smält cholkaden i micron alternativt i vattenbad.

Använd en en tesked och skeda över de tre chokladsorterna växelvis på kolafyllningen. Knacka plåten mot arbetsytan så att chokladen flyter ihop och dra sedan en steknål genom chokladen och skapa ett fjäderliknande mönster. Knacka plåten igen för att jämna ut chokladen. Ställ den den sedan svalt och låt chokladen stelna något (undvik kylskåp då blir den svår att skära).

Skär kakan med en vass kniv i 24 bitar (kakan är mycket mättande så få inte för dig att skära kakan i färre bitar). Lyft fösiktigt ut bitarna ur formen. Förvara dem i kylen, men låt dem stå framme i några minuter innan de serveras. De håller ungefär en vecka i kylskåp.



En helg in hell

Fy vilken helg detta har varit, skrik, gråt och ilska från Vincents sida samt dålig sömn för alla. Tålamodet är i botten och hoppet ligger nu att veckan som kommer med inskolning och allt kommer att bli bra.


Trevlig torsdag

Mitt humrö blev medens mycket bättre igår när Nina och Ville kom på besök. De är så söta båda två. Killana röjde bland leksaker, böcker och näsdukspaket (en favorit hos Vincent). En liten tur i det vita tog när solen kom fram.
Efte att de åkt blev Vincent gnällig och skulle bara vara i famnen då mös vi upp i soffan och tittade på tv och somnade båda två.

Tack fö att ni kom och gjorde vår dag till en super trevlig torsdag.




Dåligt humör

Enda sedan igår eftermiddags har jag var på så fruktansvärt dåligt humör. DEt baa bubblar i mig och jag vet inte alls vad det beror på. Tålamodet, som annars inte är speciellt stort, existerar knappt och jag tänder direkt när något går emot mig. Hoppas det går över snart för jag tycker f-n inte om att vara på dåligt humör. När jag var och handlade idag försökte jag muntra upp mig själv med choklad och det gick väl så där. Känner mig som en riktigt bitter tant.

Nu hoppas jag på en god natts sömn, för det har det varit ont om på sistone, och att jag vaknar upp på strålande humör annars får Ville och Nina muntar upp mig när de kommer imorgon.


Ledig igen

Har nu jobbat två dagar, eller egentligen 1½ då det var halv dag idag, och ska nu vara hemma i 2½ vecka för att skola in Vincent på dagis. Känns konstigt att gå hemma igen, men vi lär nog fylla dagarna med massor av saker.

Innan jul flyttade vi in i våra nya lokaler så allt är lite upp och ner på jobbet och med nya system också så är det itne alltid så lätt. I de förra lokalerna var vi vana med en medeltemperatur på 25 och efter att ha jobbat där i 5 å så är min garderob anpassad efter detta. Nu efter flytten är temperaturen mycket lägre och även om jag sitter med två längärmade så är det ändå kallt. Så en grej jag och Vincent ska fixa är någon varm och skön kofta som jag kan ha på jobbet.

Hoppas nu att allt går bra med inskolningen och jag inte blir en hönsmamma.


Lördag 2/1

Snö, snö, snö. Det är så härligt med snö, så fint och vitt. Idag har det snöat av och till under hela dagen. Vi har varit ute och inne lekt och Vincent har varit på ett jättebra humör. Han har verkligen börjat året på topp.





Nyårsafton och nyårsdagen

Kvällen igår tillbringade vi hemma hos Nina och och Robban. Trevligt sällskap och full fart på de 4 ungar som va med. Det kändes helt rätt att ungarna fick så lite i fokus och alla skötte de sig hur bra som helst. Vincent var den som knoppade av först och han sov gott även om han rullade av den temporära sängen och låg direkt på golvet. Med andra ord en nyårsafton helt i min smak för tillfället även om maten som kom från Wallers kunde ha varit lite bättre.







Idag har hela familjen tagit det lugnt och mest softat runt. Vädret var kanon med snö och sol så efter lunch blev det lek ute.