Dagen

Toppenväder har det varit hela dagen och Vincent och jag gick ut redan halv nio. Den nya poolen blåstes upp (förra årets var det en katt som satte alla klor i) och denna gången hade jag en pump och slapp blåsa för mun. Efter en välbehövlig vila efter lunchen (Vincent somnade mot slutet när vi åt) så åkte vi inte till Kneippbyn och lekte och såg Pippiteatern. Vincent var riktigt road av den och satt ganska still den halvtimmen den varade. Att krama Pippi efteråt var däremot lite läskigt och så han visade bara sina sandaler och tår för henne, pekade och sa titta. Söt är han min älskling.Midsommarafton och midsommardagen

En helt underbar midsommarafton blev det tillsammas med Nina, Robban, Ville, Jenny, Patrik och Maja. Vädret var prefekt, barnen var glada och nöjda den största delen av tiden och maten var super. Lite tråkigt var att Jocke jobbade lite och slöt upp med oss vid 3. Tyvärr var vi lite sena till dans kring midsommarstången men vi får försöka bättra oss till nästa år, barnen fick i alla fall en gratis glass.(Glömmer bort att ta kort när man ska hålla Vincent under uppsikt, så det blev inte så många i år heller. Hoppas på att Nina lägger upp lite roligare bilder.)

Idag ha det lekts ute, sovits (Vincent var vaken 3 timmar i natt mellan 12-3), hälsat på pappa på jobbet och lekt lite på sommaland, handlat och grillat hamburgare. En trevlig midsommardag.


'


Trasiga föräldrar

Med mig är det som vanligt, ont och trött, men jag jobbar nu bara 75% så förhoppningsvis hnner jag vila lite innan jag hämtar Vincent på dagis.
Jockes rygg small i torsdags och han har sedan dess inte varit så allert, men det är på bättringsvägen och han kan nu också lyfta saker.
Vincent tycker inte vi är alltför roliga då, men man försöker roa honom så gott det går. Igår blev det ny kritor som jag hittade i pysselaffären när jag var där och det betyder att det ska målas mest hela tiden. Kritorna kladdar inte så mycket samt att det går superlätt att torka bort från bord och annat som är i vägen när det målas.

Vincent har en ny favorit film, Nicke Nyfiken, och den vill han titta på varje dag innan läggdags och jag är inte sen att hänga på. Börjar dock bli lite tjatig enligt mig då vi ser på den varje dag, men vad gör man inte för att underhålla killen.


Sparky och Vincent roar sig med den bästa uteleken, vatten


Den nya sängen, med egenhändigt val av påslakanset.


Grillmästaren


Favoriträtten, grillad kotlett med pommes, ketchup och mango raja


De nya kritorna


Ingen energi

Efter många dagar med dålig sömn både för mig och Vincent så är det inte mycket till energi kvar och natten till igår var den värsta på länge. Vincent smågnällde fran till 22 sen var inget bra, inte vara hos mamma, inte vara i sängen, inte vara på golvet dvs inget. Vi bytte rum och hade oss för att han skulle lugna ner sig, men det tog ända till halv 2 innan han somnade och jag somnade inte själv förrän 2. Nu kommer det underliga klockan 5 studsar ungen upp hus pigg som helst och ska definitivt inte sova mera, en annan var halvdöd med spänningshuvudvärk.

Det blev en halvdag på jobbet och sen åkte jag hem och sov i 3 timmar innan jag hämtade Vincent. Skönt som bara den och jag kände mig som en ny människa. När jag sover så lite har jag dessutom inget tålamod och stackars Vincent har det inte lätt med mamma samt att jag får dåligt samvete. Jag är nästa alltid lugn på nätterna men det är kvällarna som mitt humör är i botten. Funderar mycket på om jag ska sjukskriva mig och gå ner i tid på jobbet då det också tar en massa energi som jag inte har. Ett jobbigt beslut tycker jag.

Ikväll satte jag i alla fall ihop Vincents nya säng medan han såg på Nicke Nyfiken (en favorit). Vi får väl se hur natten blir.


Rörelser

Jag tyckte att jag kände den lilla krabaten sprattla runt. Härligt då jag även denna gång ibland böjar tvivla på att jag är gravid. Det känns så overkligt och vem är det som säger att jag är gravid. Jo, resultet på en sticka och den kan ju visa fel. Jaja nu finns det andra tecken såsom mage, foglossning och små små sprattel.

Cravings har jag också, kylskåpskalla körsbärstomater och detta äter jag typ en förpackning per kväll. Så grymt gott.

Tens är nu en trogen följeslagare till jobbet och den hjälper mycket. Jag tycker inte om att äta piller så Tensen känns super.


Vattenlek och plantering

Ännu en härlig dag med massa sol. Efter en välbehövlig sovmorgon till 7 så var hela familjen ute och lekt redan halv 9. Det var mycket lek i  sandlådan tills Vincent skulle hjälpa mig med att troka av utemöblerna. Han tyckte det roligaste var att doppa trasan och sen svänga runt med den så att det skätte ordentligt och Sparky var inte sen att leka med. Blöt blev han så det stod härliga till och efter tag åkte uv-dräkten på och mer vatten kom fram. Man kan inte bli annat än helt salig när han tjuter av skatt för att det är så kul.
Nu har alla citrusplantor fått en egen kruka  och jag hoppas de tar sig ordentligt. Jag har också försökt rädda Vincents tomatplantor med en omplanteringen, men vi får se hur de klarar sig. Lavendeln jag fick förra vecka kom också ner i jorden.Känns som en produktiv helg och nu ska Vincents nya fövaringsmöbler monteras.


After work och sandlåda

Nu har Vincent äntligen varit på sin första after work. Vi åkte till Tott igår direkt efter dagis och mötte upp pappa samt en massa annat folk. Det va premiär för deras after work och det kunde inte ha varit bättre väder. Vincent trivdes med att knalla runt där och stå och lyssna på killen som spelade live. Detta betydde också att en av oss också fick knalla runt en del så han inte hittade på hyss eller ramlade ner i poolen. Inte förran han hittade en ikeabarnstol ville han sitta och då fick vi alla sitta och njuta.

Sandlådan är nu inköpt och Vincent sprang genast och hämtade spann och spade så fort det kom sand i den och njöt i fulla muggar att leka i den. Känns som ett riktigt kanonköp. Vi hade först tänkt att bygga en egen men hittade en sats på Snicken som verka lagom stor samt med lock, vill inte att katterna använder den som sin.


leker med blommor som han plocka, tydligen jättekul att plocka blommor


pilatesboll, man kan göra massa skoj med den


sandlådan är super


Skål


Vårkonsert

Här kommer ett klipp från vårkonserten. Inte den bästa kvaliteten, men det får duga.Om ni inte hittar Vincent sitter han i mitten med keps och blå- och grårandig tröja.