Hinner inte med

Bloggen får stå tillbaka lite nu för att jag ska hinna med allt. Veckorna är intensiva och fulla med aktiviteter och helgerna är jag själv med Vincent och då prioriterar jag vila när han vilar.

Denna vecka har det varit vårkonsert på förskolan, klipp kommer senare. Så söta de var de små barnen och till min stora stolthet så gick Vincent med på att sitta hos en fröken ett tag i alla fall.
Det har också planerats för Ikea-resan vi gjorde i torsdags och den resa känner jag fortfarande av. Man är ruskigt effektiv när Vincent är med för han gillar inte alls när man ska stå och titta på saker och vi hade en lista på de vi skulle ha så det blev inte mycket annat.

Idag har jag monterat Vincent nya bilbarnstol, han har växt ur sin andra så den får nästa  barn ta, och Vincent var super duktig under tiden och roade sig själv både med att knalla runt i trädgården och klättra i och ur bilen.
Till middag skulle jag prova något nytt, pizzamacka. Vincent tyckte det var kul att lägga på ingredienser på mackan, men när det kom till att äta den var han inte det minsta intresserad utan det fick bli en vanlig macka. Vi lyxade med glass efteråt då det faktiskt är lördag.

Nu är det sängen som kallar för att kurera min rygg och bäcken lite, tror det blir lite chips och tv i sängen innan John Blund kommer.



Saftkalas

En hektisk vecka har tagit slut och nästa börjar imorgon. Denna vecka har det varit syjunta, party på jobbet, komplettering av en ansökan och ond foglossning och det va bara veckan och sen kom helgen. Helgen har gått förvånansvärt bra i för sig med en stundtals super gälling krabat, men lika ofta mammas goaste älskling.

Igår var vi hemma hos Malena och Ebbe en stund eller tills mamma blev groteskt illamående att gunga sin egen son. Supertrevligt var det och alldeles för länge sedan sist. Ebbe har vuxit massor och pratar massa och de små söta ungarna ga varandra varsin kram när vi gick. Gav mig lite energi för att orka med resten av dagen.

Det inhandlades en saftservis igår när vi veckohandlade och Vincent gillar den starkt och fylle på glasen om och om igen, både inne och ute.



Dagen har vi tillbringaat hemma och myst samt en promenad i sakta mak i stan för att fördriva lite tid.


Från förra veckan där pappa fick stå för gungandet. Synd att hans mamma år sådan klenis när han gillar det så mycket.



Sällskap sökes

Jocke är borta många helger nu och då är jag själv med Vincent vilket känns jobbigt då jag nu har väldigt ont. Eftersom han jobbar denna helg söker vi lite sällskap i helgen, inte hela helgen men ett lite tag, för att muntra upp oss och ge mig nya krafter.


Så är det snart vardag igen

Vad fort tiden går, känns precis som det var onsdag och imorgon är det redan måndag. Skönt har det varit i helgen speciellt när Jocke är hemma. Det har röjts i trädgården, Vincent har hoppat i vattenpölar och skrikigt av förtjusning och en sväng till stan samt en massa en del inne i huset har pulats med. Känns faktiskt som vi fått en del gjort och det är aldrig fel.

Nu sover en trött, nybadad och nyklippt prins och snart är det dags för mig med.


Trehjuling och kladdmuffins

För att underhålla den lille sorken åkte vi inte till stan idag och flanerade omkring lite och inhandlade något som han har pillat på länge. En trehjuling, han är helt besatt av cyklar och vill gärna pilla på alla vi ser, men än är han för liten för en på två hjul så det fick bli en med tre. Gissa om han blev glad när han vaknade efter lunchen och mamma hade satt ihop den.



Vi handlade också smör så det blev bakning idag med. Jag prövade något nytt och stoppade i en plopp i en del muffinsar, både vanliga och de med saltlakrits.


Vad tror ni, gott eller? Har inte smaka dem än då jag väntar på att Vincent ska ha somnat så att vi vuxna kan mumsa lite i lugn och ro.

Projektet med att klippa ner rosorna har också börjat idag. Tar lite tid när Vincent vill vara med och det är taggigt som bara den. En del rosor ser inte ut som om de ska skjuta ny skott utan hel döda. Hoppas vintern inte har tagit livet av dem.


Torsdag

Det är helt underbart att vara ute hos Linda och Emil. Vincent trivs som fisken. Han går omkring och tittar på alla djuren och alla traktorer. Idag har vi tittat på tjurarna, hästarna och lammen och deras lammungar och natuligtvis traktorer. Att det regnade lite störde inte honom det minsta utan han njöt i fulla drag. Till lunch blev vi bjudna på lax och potatis med wasabi och creme fraiche sås, supergott. För att fullända Vincents dag så fick han åka traktor samt sitta i sätet själv (när den stod still) och det var inte utan tårar Emil fick dra ner honom. Han somnade som en stock på vägen hem.

Jag blev så himla gottesugen på vägen hem och tänkte att man ska väl hinna slänga ihop en sats kladdmuffinsar under tiden han sov. Så på vägen hem svängde jag inom affären och köpte mjöl och ägg och skyndade mig hemåt. Väl hemma insåg jag att vi bara hade 70 g smör och det räcker ju igen stans om man ska baka. Istället bakade jag och Vincent en halv sats chokladbollar när han vaknat.

Det blir att göra kladdmuffins imorgon istället.


Lång helg

Både jag och Vincent är nu lediga ända till måndag, tyvärr är inte Jocke det utan han är bara ledig i helgen. Jag är lite orolig för att ta hand om Vincent själv både idag och imorgon då denna vecka är en dålig vecka, men jag har ju inte så mycket val så det får gå.

Dags att få i sig resten av kaffet innan det är dags att åka till Linda.


Värsta båtresan

I fredags var jag med om min värsta båtresa någonsin. Det blåste 17 m/s och vågorna var ungefär 3,5 meter, dvs det gungade friskt. Varken jag eller Vincent kräktes, vilket var skönt, men båda var medtagna av gungandet. Jag fick i mig en köttbullsmacka och försökte få Vincent att äta lite också men det enda jag fick i honom var majskrokar så det fick duga för att stabilisera magen så mycket det gick. Han ville inte va i famnen och inte sitta eller ligga i soffan i kupén utan han ville vara på golvet. Efter mycket gråt och en mamma som bara ville ligga ner så somnade han i alla fall i mitt knä på golvet och där fick vi sitta tills det var en lung stund och jag vågade resa mig upp med honom utan att riskera att ramla. Han sov sedan gott resten av resan och jag kunde vila jag med.
Hade jag vetat om att det skulle bli såhär så hade vi inte åkt.

Resten av helgen har varit jättebra och det är så kul att träffa syster och hennes familj. Vi har varit på inflyttning/lysningsfest där Vincent inte va det minsta blyg utan hälsade på en massa folk som vi aldrig har träffat och försökte sno mat från andra barn. Tur att man inte kände någon då man fick hålla koll på Vincent hela tiden. Han brukar annars vara blyg med nya människor och ty sig till mig, men inte denna gång. I söndags åkte vi alla och badade och efter att ha storgråtit i duschen så tyckte han det var toppen att bada. Eftersom vi inte hade några badbyxor till honom med så inhandlades det ett par och det enda som fanns i hans storlek var ett par rosa med nyckelpigor på så de fick det bli, han blev ändå kallade för pojke i badet av andra föräldrar.





Imorgon ska jag få börja med vattengympa (elefantbalett), härligt.


Inskrivning

Idag var det äntligen dags för inskrivning, jag hade vägt mig hemma för att vara beredd på vad vågen på MVC skulle visa. Det jag inte var beredd på var att den visade 1 kilo mer, så enligt deras våg väger jag nu 64,5. Går ut hårt redan från början och jag hoppas verkligen inte att jag ska lägga på mig 25 kilo denna gång.
Allt gick bra på MVC, alla värden var bra, och det jag är mest nöjd med var att hon redan har börjat kolla efter läkartid till mig och att hon tyckte att jag skulle prata med aurorabm också. Allt detta för både bearbeta den förra förlossningen samt bestämma mig för hur jag ska göra denna gång. Skönt att veta att det är mitt beslut och ingen annans. Jag höll på att börja gråta när vi kom in på förra gången och kände mig lite dum för jag kan ju prata om den annars utan tårar, men det är väl stundens allvar som spelar roll. Hon konstaterade att ut kommer i alla fall bebisen att komma på ett eller annat sätt och man kan inte annat än att hålla med.

Imorgon åker jag och Vincent till Stockholm för att hälsa på syster med familj. Ska bli hur mysigt som helst. Pappa Jocke lämnar vi hemma tillsammans med djuren då han ska jobba. Så jag bode egentligen packa och slå in presenter istället för att sitta här.


Bilder

Efter att ha lagt in bilder från långt tillbaka så blir det ingen novell. Jag är konstant trött oavsett även om jag får sova eller inte och foglossningen är inte att leka med idag.


Vincent vet vad man gör på toaletten




Vincent the worker


Hjälper mamma i trädgården


Skulle visa hur duktig han blivit på att klätta ner från terassen, men det gick inte så bra denna gång även om han inte slog sig.


I almedalen


Gör sin egen röra till den bakade potatisen, ärtor och matlagningsyoghurt, dock tog den slut innan potatisen var klar


Många fina ord

Igår var det dags för det första utvecklingssamtalet för Vincent. Ojojoj vad många fina saker de sa om honom. Efter den väldigt jobbiga inskolningen har det bara gått spikrakt upp, han är alltid glad, tyr sig till alla fröknarna, söke kontakt både med de andra barnen och fröknarna, äter bra och tycker om nästan allt. De andra barnen tycker också han är glad och han vinkar glatt åt alla föräldrar när de har lämnat sina barn. Man kan inte annat än att vara stolt över honom.
Det negativa var att han har kort tålamod och svårt att sitta still, men man är inte så fövånad över det då även hans föräldrar också har detta som sina negativa sidor. Väntar med spänning till nästa år och nästa samtal.

Valborg var det igår, men ingen brasa blev det för våran del. Vi gjorde hamburgare och pommes som vi avnjöt med stort välbehag. Jag som är konstant trött gick och la mig kl 8. Jocke tycker att jag är lite tråkig, men jag orkar inte vara vaken. Hoppas tröttheten ge med sig snart.