Även detta år

Ja, även detta år så är det möss som tar sig in under diskbänken. Skönt att det finns en effektiv fälla där under, tråkigt att jag nu knappt vågar öppna för att slänga skräp. Enligt Jocke ska jag inte överföra min tramsiga rädsla för möss till Vincent, vi får väl se hur det går.

Det är verkligen skönt att det inte är långt kvar för det är tungt och jobbigt att ha ont hela tiden. Jag är tacksam för att Jocke tar nätterna så slipper jag försöka ta mig upp ur sängen mer än alla dessa toabesök.

Förstår en 2-åring att han gör fel när han bits, slåss och sparkas? Försöker tala om för honom att så gör man inte och ibland ser det ut som han fattar, men samtidigt så slutar han inte för det. Det är inte alltid så lätt att vara lugn och ha tålamod heller, vilket definitivt inte gör saken bättre. Hoppas det är en period som fort går över.Bilder från i onsdags


Ny tid

Det är skönt när det för en gångs skull går snabbt inom sjukvården. Idag när jag kom hem får vattengympan hade brev med tid för snitt kommit. Denna nya tiden är den 11/11 med inskrivning dagen innan. Känns lite läskigt att det bara är 2 veckor till bebis kommer.

Dagis har varit stängt idag och Vincent har varit hemma med mig. Tack och lov kunde Jocke sluta klockan 2 så att jag kunde gå på vattengympan. Dagen har väl inte varit den mysigaste då Vincent har varit vrång och väldigt bestämd med vad han vill och inte vill och detta resulterat i massa bråk och skrik. När jag kom hem från vattengympan slogs han, drog mig i håret och bet mig, en riktigt liten rabiat unge. Vi har i alla fall haft några mysperioder. Det hela beror väl på att varken han eller jag har speciellt mycket tålamod. Skönt att Jocke kunde komma till vår undsättning.Sjukvården

Var på besök hos BM nu på morgon och sa då att jag tyckte det var lite konstigt att jag fått tid för snitt på en söndag och det höll hon med om. Efter ett telefonsamtal visade det sig att avdelningen som planerar operationer inte fått någon impuls om mitt planerade snitt. Nu ska det i alla fall ta fart och troligtvis kommer de att ändra datum för snittet. Har jag inte fått besked inom en vecka ska jag höra av mig igen. Känns som det börjar bli lite ont om tid och jag hoppas verkligen inte att de senarelägger snittet får då hamnar vi ju lite väl nära bf-datumet.

Man känner sig så maktlös och jag vill veta när det blir.


Vatten

Det har ju regnat till och från hela helgen och då blir det en vattenpöl på uppfarten som är himla rolig att leka man kan både cykla i den och springa i den.

Tyvärr blev det ett lite olyckligt slut och då såg man ut såhär.

och oj vad blöt man blev.

Vincent har också lagt till med den fina vanan att pappa också måste bada när Vincent badar. Ibland tycker han att jag ska vara med, men ett så stort badkar har vi inte.

Idag är det 3 veckor kvar innan ankomst och det har varit en kass dag för min del. Ont som bara den och ibland har jag knappt kunnat gå. Vincent hämtade mig vid 4 i morse och ville ha mjölk, eftersom jag ändå var vaken tog jag honom och trodde han skulle somna om fort, men när jag somnade efter en timme så hade han fortfarande inte somnat helt. Jag vaknade av honom vid halv 7 och kunde inte resa mig ur sängen. Även om extrasängen vi har hos Vincent är helt ok så är den grym mot mig. Det har varit en relativt lugn dag för mig och Jocke har tagit det mesta. Nu hoppas jag på 3 snabba veckor och ett snabbt återställande av fogarna efter förlossning.


Sovmorgon

Ja det får man kalla det när klockan är 7 och Vincent inte haar gjort någon antydan på att vilja gå upp. Han har dessutom sovit hyfsat bra i natt och väckte mig bara 1 gång vid halv 4 och vill eha mjölk, somnade om ganska fort och har sover fortfarande. Inte ens katterna och hunden har gjorde några anspråk på att vilja gå innan jag gick upp heller. Detta måste ju vara någon sorts rekord för Vincent som annars är uppe och studsar vid 5.

Vad gör jag uppe då kan man ju tycka. Inte kan jag sova längre än till halv 7 uppenbarligen. Hungrig börjar jag bli så det blir väl att fixa frukost.


Brrrr

Det blåser en massa och ner från himmeln kommer regn och snö. Det är skönt att sitta inne framför brasan och bara mysa. Ska beställa tid för att få på vinterdäcken och lite annat fix som bilen behöver idag. Vill att bilen ska  vara redo för vintern innan bebis kommer samt att det är inte många grader på morgonen så det skulle kunna halt när jag kör Vincent till förskolan.


Vattengympa

Varje onsdag är det vattengympa för gravid med besvär av tex folossning. Det är helt underbart att röra sig i vattnet, man är så smidig. Det tog mig 4 gånger innan jag kom på hur mycket jag kunde ta i utan att få mer ont dagen efter. Igår däremot var det fruktansvärt jobbigt, varje gång vi skulle använda benen så resulterade det i en sammandragning så jag flaxade mest med armarna.

Vi är i alla fall ett glatt gäng och några av oss träffas innan och fikar och ska väl försöka träffas även efter att bebisarna har kommit.

Jocke har tagit hela natten med Vincent så jag borde känna mig ganska fräsch, men inte sover jag bättre för det. Tar minst en halvtimme att somna om när jag har vaknat på nätterna och det gör jag ett par gånger.


Att vara gravid

Jag har försökt tänka på hur jag kände mig när jag väntade Vincent. Inte hur det är med foglossningen utan som gravid i allmänhet. Har inte för mig att jag tyckte det var såhär tungt och då jobbade jag fortfarande vilket för mig nu är helt otänkbart. Jag har sådan himla dålig ork nu och bara efter att ha tagit hand om en tvätt får mig att behöva vila så allt tar sån himla tid. Kommer inte ihåg att jag hade så mycket sammandragningar heller kvällarna är riktigt jobbiga ibland.

Skönt att det inte är så lång tid kvar.


4 veckor kvar

Igår var det 4 veckor kvar tills bebis kommer. Det är verkligen inte alls långt kvar och jag börjar bli ordentligt nervös.

Helgen har innehållit en fabellaträff. Det var självförsvar som stod på schemat och jag nöjde mig med att titta på tjejerna. Efteråt var det en trevlig middag på Hamnplan. det som är lite tråkigt med att gå ut och äta är att man inte har chans att prata med alla utan det blir mest de som sitter närmast. Det är en del som man inte har pratat med så mycket och de satt långt ifrån så det blev inte mycket sagt till dem. Skönt var det också att komma iväg lite själv även om det blev en tidig hemgång, är ju tråktanten just nu.

Vincent och jag bakade kladdmuffins igår och det är ett riktigt kakmonster man har som gillar att baka och slicka skålen. Han blev också nöjd med resultatet, jag är väl lite halvnöjd men de kommer nog att gå åt.


Vincent i sin fina vinterjacka och påtvingade vantar

Vincent värgrar ofta vantar, men jag är inte den som ger mig. Efter att ha tvingat på honom alla kläder innan vi går ut så får han gå och titta sig i spegeln och då blir han ofta nöjd.


Sovrutiner

Jag hade förhoppningar om att Vincent skulle sova hela nätterna innan bebis tittar ut, men det kan jag se mig i stjärnorna efter. Vincent vaknar fortfarnade 1 eller fler gånger per natt och de nätter han har sovit hela natten är nog inte mer än 10. Det jobbigaste är väl att det kan ta tid för honom att somna om och att han vill ha lite uppvärmd mjölk. Han kommer gärna in till oss och hämtar mig för att vi ska fixa möjlk, om Jocke ska ta honom för han försöka hinna ta honom innan han har kommit in i vårt sovrum för att det inte ska bli en massa skrik efter mamma. Ska bli spännande att se hur det kommer bli om en månad.


14 november

Vi har varit på läkarbesök idag och fick då snittdatum den 14 november. Märkte inte förrän vi satt i bilen att det är en söndag och det verkar ju lite konstigt, men det visar sig väl när vi får hem papperna på det. Det känns i alla fall skönt att ha ett datum och nu börjar nedräkningen på riktigt. Det är bara en månad från och med idag och det är ju inte mycket.

Känns lite underligt att ha ett datum då man vet att bebis ska komma.


Dricka mindre

Idag har jag varit på MVC för kontroll. Allt såg bra ut och jag nämnde att jag har börjat må illa, speciellt på kvällar och nätter, men jag kräks inte tack och lov, eftersom allt annat såg bra ut så är det inget jag ska vara orolig för, men trevligt är det inte. Jag sa också att jag dricker ganska mycket vatten, 4-5 liter per dag, och det tyckte hon att jag borde dra ner på, vilket inte är så himla lätt att göra när man är tröstig. Jag får väl passa mig så att jag inte samlar på mig vätska.

Dagen i övrigt har varit lugn då jag har haft väldigt ont och det gör mig rastlös vilket inte är någon bra kombination. Jag hade tänkt att jag skulle sy i hakar på ett par handdukar, men det visade sig igår att jag har tappat pressarfoten och det var tydligen inget som gick att finna på Gotland. Nu är en i alla fall beställd så förhoppningsvis kan jag sy inom ett par veckor. Jag försökte leta på nätet efter en, men de enda pressarfötterna som går att beställa där är om man ska ha en speciell inte om man vill ha den som kommer med symaskinen, väldigt irriterande.


Föräldrarutbildning

Idag har jag varit på föräldrarutbildning. Kan tyckas lite onödigt med tanke på att vi redan har barn, men jag tyckte det kunde var en kul grej för att träffa lite nya folk och man vet ju aldrig. Tyvärr var det väl inte riktigt vad jag hade hoppats på, det klicka inte direkt och alla andra väntar sitt första barn och då blir ju utbildningen mer riktad mot dem. Kändes mest som om jag kom med råd och inte fick så mycket i utbyte. Nästa gång är det tänkt att vi ska ha en föreläsning om förlossningen på 4 timmar, men jag ska ha snitt och redan varit med om en förlossning skippar jag den. Efter den gången är det bara en gång kvar och vi får se om jag går dit.

Jag har ju en hel del andra vänner som har barn så det går ingen nöd på mig.


Snart vardag igen

Jag prioriterar inte att blogga på helgerna eftersom som jag vill umgås med Vincent när han är vaken, vila när han sover och är halvdöd när han har somnat för natten.

Denna helgen har varit sådär för Vincent har varit ganska gnällig så fort det inte har gått som han har velat och det är ju ganska ofta det händer. Igår bakade han och jag i alla fall en dumlekladdkaka medan pappa sov, det är inte mycket som slår en kladdkaka och det verkar inte Vincent heller tycka som gladeligen hjälpte till med att slicka vispar och skålen.
En sväng ut i det fina vädret blev degt också och Vincent tränar hårt på sin cykel.Ikväll hade vi söndagsmys. Det är bättre än fredagsmys då Vincent är så himla trött på fredagarna. Han fick både glass och kladdkaka efter maten så han verkade himla nöjd om än lite sockerspeedad.
I över en vecka nu har vi sett på Bilar varje dag och imorse orkade jag inte leka så det blev tv och slumra till Bilar, klockan var i för sig bara kvart över 5 så det är väl godtagbart.


Torsdag

Jocke har vabbat idag och jag har varit inne i stan och fikat. Vincent hade feber i natt, men har inte haft någon feber på hela dagen så om natten är lugn blir det dagis imorgon. Det vänder fort när det när det gäller honom och det är skönt. Redan i morse så sprutade energin ur honom precis som om han var tvungen att göra sig av med den han itne gjorde av med igår.

Det blev lite shopping till Vincent idag och det blev riktiga killtröjor, en med traktorer och en med Lightning McQueen. Gissa om han blev glad, det är kul att hitta något till honom som man vet att han gillar och jag gissar att det blir lite favoriter här hemma ett tag.

Provkörning av den nya vagnen har gjorts och Vincent verkar gilla att sitta i den och pekar på mjukliften som ligger bakom och säger bebis. Han och jag pratade om vad bebis ska heta och hans förslag var pappa (inte helt otippat), men vi väljer npg något annat.


Vi har mätt Vincents längd i legobitar (46 st)


Jag hittade en gammal kamera som Vincent får leka med
Ynklig

Det är en ynklig liten Vincent som nu har gått och lagt sig. Jag hämtade honom från dagis vid halv 12 redan då han hade feber och det har han fortfarande. Han är sådär febergosig och gnällig och jag hoppas han får sova bra ändå i natt.


Sinna

Eller hur det nu kan tänkas stavas (Cinna?). Detta är Vincents namn på sig själv och pekar ofta på foton på sig själv och säger sitt namn. Han har också börjat räkna en del även om allt blir åtta, vi får träna lite mer. Han berättar gärna för mamma vad barnen på dagis heter. Något som han fortfarande inte ber om är något att dricka och för att han ska få i sig tillräckligt här hemma måste man erbjuda honom. Ikväll somnade han i soffan och missade mjölken han vill ha innan han somnar, troligtvis vaknar han om ett tag och är törstig.

Filmen bilar är verkligen populär här hemma och när man föreslår att vi ska titta på något ropar han bilar och viftar med armarna och hoppar. Det kommer ta lång tid innan vi får se något annat här.


Sprider så mycket glädje omkring sig.


Besök på förlossningen

I morse hade jag itne känt nåra fosterrörelser sedan lördag eftermiddag och den ville inte besvara mina puffar och stök på utsidan. Så efter lite påtryckningar från Jockes sida ringde jag förlossningen och de bad mig komma ner. Mamma lämnade vi av vid båten och fortsatte sedan till förlossningen. Jag blev med ens lugn när de kopplade på CTG då jag kunde höra bebisens fina hjärtljud. Vincent var till en början blyg, men det tog inte lång stund innan han röjde för fullt och sprang fram och tillbaka mellan rummet jag låg i och dagrummet där leksaker fanns. Efter en timme vad de nöjda med CTG kurvan och då väntade besök från läkaren och ett ultraljud, eftersom jag inte visste hur lång tid det skulle ta fick Jocke och Vincent åka iväg och hitta på andra bus. Ultraljudet såg bra ut och det var gott om fostervatten och jag fick se att den låg med huvudet upp och inte ner som jag har trott. De vet inte rikigt varför jag inte har känt av bebisen, men de kunde inte se att något var fel och jag fick åka hem. Senare under dagen har den kommit igång med sitt vanliga rörelsemönster så den tog väl bara en väldigt lång paus.


Både Jocke och jag har vairt trötta idag, men Vincent har röjt järnet och innan maten blev det en sväng ute för att rasa av lite energi. Jag försökte filma när han cyklade, men han var inte på humör just då tydligen. Han är faktiskt riktigt duktig på att cykla och han vill cykla massor. Tyvärr är inte vårt underlag det bästa så det går lite trögt här hemma, bättre går det på dagis.
Mammas sötnos

Vi har utökat hans DVD-filmer med Cars (Bilar) och idag hoppade han runt av glädje när vi skulle titta. Han sitter tyst och ganska stilla och tittar helt trollbunden av bilarna. En riktig hit för alla.


Tidig fredag

Vincent vaknade redan 4 i morse och både jag och Jocke försökte få honom att somna om, men det var han inte alls intresserad av. Klockan 5 gav jag upp och vi gick ut till soffan med täcke och tittade på Pippi i en timme, jag halvslumrade under denna timme. Han sov inte speciellt länge på dagis heller och det var en trött son vi hämtade.
Nu är klockan halv 7 och han sover sedan en kvart. Jag kommer nog inte heller orka vara vaken så länge så det blir en tidig fredagskväll. Fattar inte varför han ska vakna så rackarns tidigt, det är ju mitt i natten.