Första tanden

Idag kom den upp, Emilias första tand.


Cyklar

Vincent fick en cykel idag och killen cyklar som bara den och njuter i fulla drag.
Jag har funderat ett bra tag på om han skulle ha en springcykel eller en cykel med stödhjul. Då han älskar att cykla bestämde jag mig för att det fick bli en med stödhjul och efter att ha sett honom känns det som rätt beslut.Jocke tycker jag är veltanten nummer 1 då jag på senaste tid har ändrat mig i mycket. Detta betyder att jag köpt ny syskonvagn, Vincent fick en vanlig cykel och det största är väl att jag vill flytta in till stan.


Zorro fick vara lite påskfin ett tag


Långfredag

Vilken härlig dag vi har haft idag. Jag och barnen började morgonen med en timmes promenad och tittade på kossor, blommor och ett husbygge med massa maskiner. Emilia sov och Vincent var glad och nöjd.På eftermiddagen åkte vi till Linda och Emil så att Vincent fick åka trakor, något han har tjatat om i dagar. 1½ timme var han och Emil borta med traktorn och jag kunde umgås och mysa med Emilia. När de kom tillbaka fick han köra en egen tramptraktor och det var inte dumt det heller. Jocke fick vara hemma och städa garaget under tiden.Ikväll har det grillats fläskkotletter. Dagen har tydligen satt sina spår för han ville mysa i soffan redan vid 6.Påskmarsch

Vincent, Emilia och jag har idag gått vår första påskmarsch och detta gjorde vi tillsammans med Ylva och Harald. Det var ett perfekt väder och massor av folk och eftersom vi inte orkade tränga oss med den stora massan så gick vi bland de sista. Tur att Vincent inte har förstått att man skulle få ägg då de var slut, men han var mer än nöjd med en påse Bilar som delades ut istället.

Vår nya syskonvagn kom idag och efter att ha kört den idag är jag mycket nöjd.


Vincent som påskkärring, ville inte vara med på bild


Ylva hade pyntat vagnen och den fick mycket uppmärksamhet och det är ju inte konstigtDagens Vincent

Vincent har:

Vincent har också fått åka med mamma och Emilia och shoppa och ge sitt medgivande till att han ville ha dem. Vet man vad han gillar så är det inte så svårt att göra honom glad.


Härliga vår

Vilket vårväder det har varit idag. Familjen har varit ute och lekt, grävt upp växter vi inte vill ha och  Vincent och Sparky har lekt med vatten. Vincent och Sparky är som ett radarpar när det gäller vatten och har otroligt kul. Emilia trivdes på en filt i skuggan.


Tråkdag

Idag är ingen bra dag och nu är tårarna långt borta. Anledningen till detta är en 2½ åring som är värre än någonsin. Blir det inte som han vill så bryter han ihop fullständigt och gråter, skriker, slåss och är allmänt jävlig. Man skulle kunna göra honom till lags, men det är helt omöjligt då han ändrar sig efter 3 sekunder. Han har varit himla gnällig ett tag, men idag tar priset. Idag är ingen rolig dag att vara mamma.


Friska

Vincent är frisk och på dagis och jag och Emilia väntar på att få åka och träffa underbara mammor och deras fina bebisar.

Vincent har börjat inse att det inte bara är en dans på rosor med att ha en lillasyster, speciellt inte en som börjar upptäcka hans leksaker. Igår lekte vi med tåg och Emilia var mycket intresserad och när tåget kom i närheten så tog hon tag i det och höll fast, Vincent bröt ihop fullständigt och bara grät och mamma försökte medla. Positivt är att när han nu tar hennes leksaker kan man påminna honom vad han tyckte om att hon tog hans.5 månader och VAB

Vincent vaknade med feber i natt så han fick vara hemma idag, men han är pigg sam bara den och har ingen feber längre. Vi bakar havrebollar, myser och leker.

Emilia är 5 månader och vi skulle ha varit på BVC, men det fick vi skjuta upp till nästa vecka. Hon kom verkligen på vändtekniken igår och lägger man henne på golvet lyckas hon kasa bakåt en massa. Dreglar som bara den, undrar om det är en tand på G.
Vinst och vanish

Förra veckan vann jag en tävling på facebook och igår kom vinsten. En summersuit till i sommar. Vinner aldrig känns det som så detta var en glad överraskning.När jag hämtade Vincent från dagis häromdagen såg hans kläder ut såhär:

blåbär, gurkmeja och lite annat smått och gott

Efter en behandling i Vanish (gnuggar först in vanish och vatten på fläckarna sen får de mojsa in sig i en spann med vanishvatten under natten) så blev detta resultatet:

Rent och fint igen


Grötmonster

Vi har fått ett litet grötmonster som skiner upp som en sol när hon inser att det är gröt på gång.
I klänning för en gångs skull


Nya skor

När jag tryckt på Vincent skorna som han hade i höstas och fick kommentaren, "Aj mamma ont", insåg jag att det inte bara var dags för nya gummistövlar utan även vanliga skor. Så i eftermiddags så åkte vi in till stan och provade skor och eftersom han var så duktig så fick han gå och kolla på cyklar på Team Sportia. Efter att jag fått börja bära honom därifrån så tittade han fint på cyklarna och informerade också en del kunder att man inte fick cykla inne, kasta sten i glashus? Han föll för en röd cykel med en älva på sadeln och ramen, mycket fin. Tjejen i skoaffären hade sagt att han kunde springa med dem inne hemma för att test, så det var inte mycket att orda om när vi kom hem.Vår

Det har känts som om vår är på väg nu trots att det inte har varit någon sol i helgen. Det är skönt att inte vinden biter lika hårt i kinderna. Vincent är inne i ett gnällstim och går det inte som han vill så ska det gnällas och bete sig illa. Det tar så mycket kraft att komma ur dem och tyvärr är det ganska mycket som går honom emot. Ute är han i alla fall glad och gnäller mindre så det är skönt att vädret är bättre. I helgen har han varit ute massor med pappa (det är pappa som gäller på helgerna), det har grävts, räfsats, cyklats, lekts i sandlådan och massa annat skoj som man kan göra ute.
Riktigt hjälpsam emellanåt

Emilia verkar ha tagit en paus i vändandet, men verkar inte missnöjd för det. Hon gillar smakportionerna och gröten. Ska bli spännande att se hur mycket hon har vuxit när vi ska till bvc nästa måndag.