Underbart

Jag och barnen har tillbringat hela dagen i stan idag. Först ett besök på myllan med lek och pussel, efter det en timmes promenad för att barnen skulle sova, tyvärr somnade aldrig Vincent så det blev en tur i bilen så han skulle vara pigg när vi skulle hem till Malena och Ebbe. Vilket härligt besök vi gjorde hos Malena sen, Ebbe och Vincent lekte i 2 timmar utan att bråka på Ebbes rum och vi kunde sitta och prata. De två sötnosarna hade till på köpte likadana tröjor. Man lyssnade dock efter gråten eller något annat som skulle visa att det inte gick så bra, men det kom inte. Efter 2 timmar var de dock lite trötta och Vincent fick en dinosauriesvans i ansiktet av misstag så då brast det lite, men det gick snabbt över. Det gick inte att gnälla av sig över att han är så gnällig nuförtiden, för det märktes inte då. Lite trassligt att ta sig till bilen var det för han tyckte han bodde överallt. En helt underbar dag.

Efter förra vinterns misslyckande med overaller så har jag nu bestämt mig för en Didrikson denna säsong och jag ska vara ute god tid, dvs nu.

Tyvärr blev det inga bilder idag men bjuder på ett gäng ifrån helgen.

Emilia på myllan i torsdagsEmilia och Vincent ritar


Leker i Tallunden


På kalas för att fira Max


Helt borta

Mitt huvud är inte alls med längre. Gör jag inte saker direkt när jag kommer på dem så är det kört, jobbigt för jag blir avbruten ganska ofta även av mina egna tankar. Jag dukar fram grytunderläggen som tallrikar (de är av kork och inte det minsta trevligt att äta middag på) och tar på Emilia Vincents kläder, lite stort. Mina drömmar ska man inte tala om och jag vaknar ofta med tanken: va f-n, och undrar vad mitt undermedvetna håller på med. Det är inte annat än att jag blir riktigt nervös i hur jag ska kunna börja ett nytt jobb.


Hårigt


Emilia hade klänning idag


men när det blir varmt luddar den av sig...


(närbild)

Klänningen får nog användas vid kallare väderlek (det var riktigt varmt idag) för det var inte lätt att få bort allt ludd i vecken.


Premiär

Emilia hade idag premiär för att använda skor och galonbyxor. Det var riktigt vått ute även om solen sken och värmde en del. Vincent och jag sparkade boll medans Emilia kröp runt och skulle upptäcka det mesta med munnen. Skorna var dock ganska stora och eftersom Vincent har slitit ut sina skor som köptes i våras så åkte vi och köpte skor till båda barnen efter lunch.Idag har vi fått vattnet fixat, eller det var inte så mycket att fixa egentligen och istället för att få hit 2 VVS-snubbar borde jag ha kunnat fixa det själv. Jaja nu är det i alla fall ok och jag kan tvätta igen. Tjohoo.


Mitten

Det är mitten på augusti idag och min mammaledighet närmar sig sitt slut. Känns lite jobbigt, men också skönt på sätt och vis. Det ska bli skoj att börja jobba igen även om jag börjar bli lite nervös för det är ju trots allt ett nytt jobb.

Min mage har tyvärr brakat ihop lite och jag måste ta det lugnt med kaffe (endast pulverkaffe), vilket inte är det lättaste när man inte får sova ordentligt och har 2 galna ungar att ta hand om på dagarna, samt att det ät så mycket annat som snurrar runt i huvudet. Jag behöver mitt kaffe. Emilia sover sämre än vanligt så det är troligtvis tänder på gång.

I helgen ska jag sova lite mer då jag åker ner till mamma och försöka pyssla om henne lite. Idag fick vi i alla fall lite energi av Annelie och Stella som var här och röjde lite.


Leker bra (ibland)


Min städare


Tränar på att springa ifrån pappa när mamma jobbar


3 år

Min älskade lilla smurf fyller 3 år idag och det har varit firande hela dagen. Svärföräldrarna och Jockes syster med familj har varit här, svärföräldrarna kom ju förra veckan och Jockes syster med familj bor på Kneippbyn men sov här natten till idag. Vincent har fått massa fint som trampbil, dinosaurier, djungeldjur, gitarr, trumpet (gick sönder idag) och lite annat smått och gått. Jag hoppas han tycker han har haft en bra dag och sover gott i natt.


Svårt att köra på grus
En gitarr!


Hela familjen sov i Vincents rum i natt, sådär roligt att Emilia var vaken 2½ timme


Helgen

Jag åkte ner till mamma i torsdags igen och denna gång var det bara jag. Lite lyx att bara behöva rå om sig själv, strunta i att gå upp så fort man vaknar, dricka kaffe när man vill och en hel kopp. Jag insåg däremot att jag blir väldigt rastlös när jag inte har mina barn omkring mig och har svårt att sitta still. Man kan ju undra var de får sin energi ifrån. Ganska utsövd och med längtan efter familjen kom jag hem i lördagsnatt och fick min vanliga nattsömn, dvs inte så mycket.

Jocke fylllde år igår så det var tårta, massa paket och champange och en smarrig grogonzolaspäckad oxfilé. I år är också första gången som jag tycker det är roligare att ge bort paket än att få dem själv, underlig känsla.


Emilia i klänning, det är inte ofta det


Pappa får hjälp med paketen


Emilia är något skeptisk till detta med paket

Idag fyller kissarna år och på fredag är det Vincents tur, det är tur att vi samlat större delen av familjens medlemmar på en vecka så man inte behöver ha så mycket i huvudet.


Full fart

Livet rullar på i en faslig fart och om en månad börjar jag jobba och Jocke tar över här hemma. Känns lite nervöst och jag hoppas solen håller sig framme tiden som är kvar så jag och barnen kan njuta ute den tid som är kvar.

Bjuder på lite bilder på mina underbara barn (Vincent är underbar ibland även om utbrotten haglar tätt)Lite trött

Lite tuff

Blöjor är kul

Mammas skor smakar mumma

Skön sovstil