Midsommarhelgen

Vilken härlig midsommarafton vi hade. För tredje året i rad firade vi den i Kyllaj, i år tillsammans med Nina, Robban och Ville, Jenny, Patrik och Maja och Emma, Micke, William och Gabriel. Vi åt sillunch, tittade på när folk dansade kring midsommarstången (inget av barnen ville dansa), åt smarrig tårta och paj, barnen sparkade boll, fångade fiskar och vissa badade. När de flesta barnen (inte våra) somnat avnjöt vi grillat kött med potatis och sås. Vi fick dock bryta upp lite snabbt då varken Emilia eller Vincent var särskilt sugna på att sova, båda somnade i alla fall gott i bilen hem och sov hela natten, Emilia till 5 och Vincent till halv 7.
Lördagen var lugn och vi påbörjade projektet få Vincent blöjfri. Efter två dagar går det inte så bra, han känner att han behöver kissa men vill inte kissa ute eller på toaletten eller pottan om han har blöja på sig vill han inte heller riktigt kissa utan ber om kalsonger. Lite av moment 22.


Vincents val av kalsonger

Igår jobbade Jocke hela dagen och vi andra roade oss med att leka inne och ute. Det målades och lektes med vatten och mystes en del däremellan.
Tröjan som är Vincent


Emilia drar sig upp på knä mot allt som i lämplig höjd


Vattenlek och älskar mamma

Vincent tycker det är jättekul att leka med vatten, både inne som ute. Idag fick det bli inne och Emilia fick också vara med.

Under tiden det lagades middag fick jag en stor kram av Vincent och för första gången sa han att han älskar mamma, mitt hjärta smälte. Jag fick sen höra det fler gånger och en massa pussar, tyvärr avslutades pussandets med att han bet mig i läppen. Han berättade också att han älskar pappas bilar.


Uppdatering

Jag är så himla trött nuförtiden att jag inte orkar så mycket när väl barnen har somnat utan prioriterar att få sova. Det är så myckt jag vill göra på kvällarna, men orken finns inte. Idag har jag flyttat över lite bilder från mobilen och det var ett tag sen sist så här följer lite bilder i blandad kompott.


Emilia gungar för första gången


Vincent plocker blommor till mamma på väg hem från dagis


På fika hemma hos Ville


Emilia har sett för mycket på hur Sparky gör


Vincents önskan igår, kasta sten i vattenBesök

I helgen har vi haft besök av Jockes föräldrar. Det har varit riktigt skönt för Vincent bryr sig inte det minsta om mig när de är här och jag för verkligen avlastning samt att de får umgås mycket med Vincent. Emilia var till en början lite skeptisk, men efter ett tag gick det bra med farmor.


Idag har varit en toppendag. Vincent och jag har inte bråkat alls i eftermiddag och det tillhör inte vanligheterna. Vi har spenderat eftermiddagen ute och lekt en massa.


Vincent har fått en ny UV-dräkt, ska kollas noga i spegeln innan man ger sig ut

sen är det bara att leka med vatten, klippa gräset och allt annat kul man kan göra ute


Emilia ägnar tiden åt att äta gräs, kottar, pinnar och allt annat man hittar på gräsmattan


Man blir hungrig av en eftermiddag ute


7 månader

7 månader har hon blivit vårt lilla tös. Hon ålar på med världens fart och gör tendenser till att försöka sig dra sig upp mot soffbord, diskmaskin och annat i lämplig höjd. Det är med andra ord hög tid att sänka sängen så hon inte ramlar ur. Hon har inte riktigt listat ut tekniken för att krypa, men det dröjer nog inte länge.Ute ute ute

I detta väder kan man inte annat än vara ute. Det är så skönt att det blåser en del för det fläktar skönt, även om Emilias filt blåser över henne ibland. Jocke har varit ledig ett par dagar så det har blivit lite trädgårdsfix, inhandlat årets pool (får se om den överlever hela sommaren) och röj med barnen.

Vi försöker få Vincent att bli blöjfri, men det är inte helt lätt när han vägrar vara naken ute utan vill ha på sina uv-byxor. Jaja han kissar ibland och det rinner fint längs benen och ner i skorna.


Poolen


Får jag kameran?


När ens egen solhatt är på tvätt får man göra huvudet större så att man kan låna brosansSyskonkärlek

Vincent verkar helt överlycklig över Emilia nuförtiden och ska krama och vara med henne hela tiden. Det är väldigt trevligt, men samtidigt måste man ha dem över uppsikt för man vet aldrig när Vincent blir för hårdhänt eller börjar dra runt på henne.


Emilia har precis vaknat och första besöket är Vincent

Att vara ute med en bebis som ålar sig fram och äter på allt är inte lätt, hon vägrar stanna på filten och i förmiddags så ålade hon iväg över gräset och blev blöt och kall (daggen hade inte hunnit torka upp). Jag måste kolla så att vi inte har något giftigt i trädgården.

Fokuserad!

Vincent fick vara med pappa på hans jobb medan jag och Emilia handlade idag. Det är ju inte det minsta tråkigt på pappas jobb då han fick åka tåg, cykla och köra trampbil. Undra nu om han hellre följer med pappa till jobbet istället för att vara hemma med mamma.

Vi haar två matvrak till barn och det fick jag verkligen känna på idag när vi åt lunch. Under tiden som jag hade fullt sjå att mata Emilia så norpade Vincent min tallrik och åt upp det som fanns kvar och det var efter 3 skivor blodpudding med massa lingonsylt. Tur för mig att jag fått i mig det mesta av min mat.