Toppenmamma

Vilken toppenmamma man känner sig som när man åker till myllan när det är fint väder och inte tar med sig kläder så att vi kan vara ute. Vincent fick vara ute en del och sen dras in då han kändes lite väl kall om ben och händer, han hade i alla fall sin vinterjacka och mössa. Väl inne blev det bra och han spelade lite gitarr och la ett pussel för 4-9 åringar, de var mycket imponerade av honom.

Emilia var nöjd med att ligga och sprattla, sitta i en barnstol när vi fikade och sitta i andras famnar. Hon är så go at ha att göra med på dagarna, nätter är hon inte riktigt lika lätt.


en tuff och glad tjej från härom dagen


Älskade barn

Trotrs att de går en på nerverna ibland så är de helt underbara.


Spexarn


Matvrak


Utveckling

Det går runt för Emilia då hon igår klarade att vända sig från rygg till mage, men sen dess har varit lugnt på den fronten igen. Denna vecka har vi börjat ge lite gröt och det går väl sådär för hon har inte riktigt kommit på sväljtekniken. Häromdagen drog hon upp benen under sig och sköt ifrån vilket resulterade i ett ansikte i golvet då det inte fanns några armar som tog emot.

Tänkte jag skulle filma henne när hon vände sig, men hon var mest intresserad av annatSparky är idag ute utan tratt och jisses vad han springer. En helt ny värld är det efter 2 veckor med tratt.


Vårtecken och motion

Den första blomman har nu kommit upp i vår trädgård och då känns det verkligen som vår.


En liten krokus mitt i gräsmattan

Nu när det börjar bli varmare har jag gett mig katten på att jag ska komma i ett par andra jeans än gravidbyxorna. De börjar kännas lite tjatiga och inte så roliga och nu är det ju faktiskt över 4 månader sen jag var gravid. För att jag ska nå mitt mål så ska det nu promeneras när Vincent ska hämtas från dagis, ja i alla fall när vädret tillåter. Idag tyckte jag att vädret tillät det, men det var när att jag vände då det var motvind from hell, men jag stretade på och kom till dagis genomsvettig. Det är i för sig bara lite mer än 2 km till dagis fast med den extremt otränade kropp man har så kändes det som 1 mil. Trevligare var promenaden tillbaka med en tjattande unge och medvind.


Vincent var mycket nöjd med att åka vagn hem

Lillsnuttan har blivit en liten tjatulla och snackar mest hela tiden. Hon kan sitta och tjattra i bilen en bra stund innan hon somnar när man kör. Hon är en riktigt nöjd unge förutom på kvällarna och ibland glömmer man nästan bort henne då hon inte påpekar att hon vill ha uppmärksamhet. Hon tycker inte det är så kul att ligga på rygg utan vill ligga på mage, men då hon inte ännu behärskar tekniken att vända från rygg till mage blir det mycket frustration då fast hon måste ju träna så det får minsann bli en del rygg i alla fall.Hallux valgus

Det är ju ett rätt roligt namn på en knöl, sitter nedanför stortån på utsidan. Jag lider då av detta som så många andra. Denna vinter har det blivit värre och jag har nu problem med att ha på mig skor och då har jag ändå breda skor och fotriktiga, tyvärr gör det även ont när jag är utan skor. Under veckan som kommer ska jag försöka hinna med att prata med ett ställe om inlägg och på torsdag är det dags för röntgen. Sen får vi se vad som händer, kanske räcker det med inlägg annars blir det operation, men den verkar vara ganska lindrig efter vad jag har läst. Jag kan i alla fall inte gå runt och ha ont hela tiden.


Vi lever

Efter förra veckans sjukdomar så har vi varit friska denna vecka, Vincent och Emilia är fria från förkylning och ögoninflammationer och jag med. Det enda som dröjer sig kvar är en retlig hosta och den har gjort min hals alldeles trasig. Försöker att inte hosta men det är inte så lätt och nätterna är jobbiga så då är det bubbelvatten som gäller för att lindra.

Emilia var på 4-månaderskontroll i måndags och hon väger nu 6570 gram och är 62,5 cm, hon är vår "lilla" tjej. Jag tycker att hon är helt lagom, men när man tänker på att Vincent vägde 8420 gram vid samma ålder så verkar hon ju jätteliten. Hon följer i alla fall sin egen kurva och jag slipper höra tjat om amningspuckel.

Ute i det fina vädret
Vincent ville välja kläder till Emilia idag och valde bilar
Sjuklingar

Jag som trodde det hade vänt och vi var bra, men inte och Vincent är hemma från dagis än. Han har ingen feber, men är väldigt gnällig och har ont i halsen. En som också gnäller är Sparky som efter att ha haltat sedan söndags fick en klo borttagen imorse. Han har gnällt konstant sedan vi kom hem.


Gnällolle


Charmtrollet är idag 4 månader, hurra hurra hurra


Farmor

Vincent vaknade vid 3 i natt och allt var fel, vad jag än gjorde så var det inte rätt. Ett tag låg han i sängen och grät och ropade efter farmor, men han fick nöja sig med mig även om det satt långt inne.


Vincent, Pippi och alla djuren tittar på TV

Vi har varit dåliga i veckan och båda barnen har haft en lindrig ögoninflammation som tack och lov är borta nu. Vincent har varit helt röd i ögonen och sett riktigt dålig ut, men han har varit pigg och full av energi.


Emilia underhålls av mamma som byter sängkläder


Barnvakt

Vincent och Emilia hade barnvakt igår. Det är första gången som Emilia har barnvakt och som vi har gjort något utan något barn. Även om jag litar fullt på Ylva (en kollega) och jag känner mig trygg i att lämna barnen med henne så är det ändå svårt att slappna av helt, men jag lyckades ganska bra. Jocke och jag var och sköt lerduvor och åt sen en fasanmiddag. Jag slog Jocke i lerduveskyttet och blev bland de 4 bästa, så jag var mycket nöjd. Med mjölkfyllda bröst och ganska trött drog jag mig tillbaka redan vid 22 och fick lite sömn, mellan amningarna.

Riktigt härligt väder har det varit idag och vi tog vara på det med att vara ute på förmiddagen. Känns som våren är på väg även om det går sakta för snön att försvinna. Emilia har haft en dålig dag och gnällt massor och sovit lite. Hon har tillbringat stor del i bärsjalen och varit nöjd då.


Väl inpaketerad


Vincent kör bilVeckan som gått

Det går verkligen framåt i Emilias utveckling. Hon skrattar och pratar massor och är supergo (förutom på kvällarna då hon är ganska missnöjd). Griper tag i det mesta och äter på sina händer och dreglar. Snart är hon 4 månader, vad tiden går fort. Hon har fått börja sitta i sin höga barnstol när vi äter för att vara med lite.Vincent röjer på som vanligt och ignorerar det mesta man säger till honom, jobbigt.
Imorgon ska barnen ha barnvakt och jag och Jocke ska iväg, först lerduveskytte och sen middag. Spännande att se hur det kommer att gå med allt.

Jag försöker sälja vår syskonvagn och är det någon som är intresserad så hör av er.