Sommar

Vilken härlig dag det har varit idag, sommarvärme. Jag försökte utvidga sommargarderoben, men det var inte så lätt då Emilia inte var det minsta intresserad av att titta på mamma när hon provade kläder. Det blev i alla fall ett par shorts och 2 linnen. Tyvärr är inte min kropp riktigt i form för de kläder jag hade tänkt att köpa, trots att de satt löst så såg ut som en uppstoppad korv eller stor som ett hus, jaja de är bara att välja andra kläder.


Man måste dricka mycket i värmen

Nu kom en skamsen hund ut från sovrummet, han ramlde ner från sängen.


Tandläkaren

Vincent hade en liten incident med en bil igår som när han låg i sängen lyckades tappa och den hamnade precis på en framtand så att det blev en liten flisa som försvann på tanden. Efter samtal med tandläkaren blev det ett besök dit på eftermiddagen. Efter en lång väntan i väntrummet (25 minuter) blev han äntligen uppropad, han var hyfsat lugn under väntetiden. Utan någon som helst förvarning så bröt han ihop totalt när vi skulle gå in i behandlingsrummet och bara grät och ville inte gå in och definitivt inte sitta i någon tandläkarstol. Storgråtandes i mammas famn blev det en liten undersökning och det verkar som det gått bra. Tandläkaren ville röntga men eftersom han ska på 3-årskontroll i augusti så väntar vi tills dess och hoppas det går bättre då, hon frågade också om han var vild då detta är andra gången vi är där. Han fick i alla fall välja en sak och tog ett armband och så köpte han en tandborste för det hade jag lovat honom.


Lördag och söndag

Var ensam med barnen, igen, igår och dagen tillbringades mest inne med en massa lek, godisätning och ett avslutande bad för barnen.

Vincent visar Emilia lobotomi


Mys efter badet, eller var det brottning

Idag är det Mors dag, men Vincent tyckte att pappa skulle ha paktet som han hade gjort i förskolan. Jaja han tyckte väl pappa såg lite sliten ut som var på galej hela dagen igår. 
 

Detta fina armband var det i paktetOlika stil

Nytt jobb

Idag har jag varit och hälsat på mitt nya jobb. Känns helt underbart och jag kände mig otroligt välkommen. Jag blev presenterad för alla som var där, men jag kommer tyvärr inte komma ihåg alla när jag börjar för det är ett tag kvar, närmare bestämt den 1:e september.


Ensam med barnen

Det är verkligen fullt upp nu känner jag och det är inte mycket tid för vila och återhämtning. Jocke har jobbat massor från torsdag till söndag så då gäller det att underhålla barnen själv för att vi ska ha det roligt. Tack och lov har det varit fint väder så vi har varit ute och lekt/ätit gräs.

I lördags blev det en tripp till stan med lek i Hästarnas dal, rundtur på Lekstugan, godishandling och Vincent skulle prompt in på Lindex. Vincent var jätteduktig i lekssaksaffären och sa bara att han önskade sig saker.Vincent i sina egenvalda kläder från Lindex


Mina älskade barn

På lördag är vi ensamma igen, någon som vill härja runt med oss?
I mitt huvud snurrar tankarna kring beskedet min mamma fick förra veckan. Tänker massor på dig mamma.


Unge i spannEmilia får alldeles utmärkt plats i kattmatsspannen.Sparky och Emilia

Emilia har börjat uppskatta djuren här hemma, men än så länge är det bara Sparky som vågar närma sig.

6 månader

Ett halvår är vår lilla tjej idag och bara den senaste månaden har utvecklingen rusat iväg med tänder, mat och krälandet. Hon är så go och tillfreds, för det mesta i alla fall. Det jobbigaste för tillfället är hon har svårt att somna och kvällarna kan vara en riktigt pina ibland, men men det blir väl bättre med tiden.Hon ville dock inte visa sin bästa sida på kort idag


Hon rör sig

Emilia har börjat röra sig framåt och går upp i krypställning. Tur är att det inte går så fort för henne och för min del kan hon snigla sig fram ett bra tag.Tand nr 2, kosläpp och dinnersafari

Lördagen var en fullspäckad dag.

Emilias tand nr 2 kom fram och hon dreglar som ett vattenfall.

Vi var på kosläpp i Eskelhem. Vincent lite rädd för korna men fick sitta tryggt på pappas axlar. Härligt att se alla  kossorna när de skuttade ut och inte det minsta dumt att avsluta med bulle och mjölk.


På eftermiddagen var det dags och köra runt halva Gotland och lämna barnen. Emilia skulle på pyjamasparty hos Stella i Slite och Vincent hem till Helena och Peter i Dalhem. Vincent tjatade hela vägen om Helena. Sen var det dags för mig att gör mig iordning inför kvällens Dinnersafari. Det är inte mycket kläder man har till denna kropp, men det största problemet var skor då knölen på foten gör så förbannat ont i alla skor. Efter att ha provat en massa skor blev det mina "fina" Ecco receptor, jaja inte så fina men sköna.

Det blev en tidig kväll för mig då jag inte är riktigt redo att vara utan Emilia så länge och det är inte mina tuttar heller, de var sprängfyllda med mjölk.

Söndagen var lugn och äntligen kom trädgårdsmöblerna fram.


Emilia spexar under tiden mamma lagar mat


Måndag eftermiddag

Att hämta Vincent från dagis är ingen lätt sak för han vill inte följa med hem. Idag gick det ganska bra tills han såg en cykel och då skulle han absolut inte med jag jonglerade med honom, lekte flygplan och det blev glatt igenom. Sen kom vi utanför grinden och han insåg att vi skulle åka bil och inte vagn hem (ja mamma var lat idag) och då brast det igen. För att honom på bra humör lovade jag att vi skulle baka är vi kom hem och man får hålla sitt ord. Väl hemma rörde vi ihop smeten till havrebollar som fick stå tills vi ätit middag då vi rullade dem till bollar.


Sitta

Emilia kan nu sitta korta stunder själv, men man får vara beredd för hon tippar ibland eller kastar sig bakåt. Idag fick hon en skrapad/mosad äppleklyfta och det var gott tydligen för sur blev hon när det tog slut och Vincent ätit upp resten. Utvecklingen går verkligen framåt med stormsteg för den lilla tjejen.Gåstolen är toppen