Det var fest och det var skrik

ÄNTLIGEN så gjorde han det, han kissade på pottan!!! Jag blev alldeles rörd när de ringde och berättade det för mig. Egentligen skulle han tydligen bajsa på pottan, men det kom kiss istället. Precis som vi lovat honom blev det present och godis.

Tyvärr var det något som gick fel när han skulle lägga sig och det blev en vansinnig massa skrik och kastande av napp och han skulle inte ha någonting och allt var fel. Tack och lov lugnade det ner sig efter ett tag, men f-n vad det tar musten ur en. Nu vill jag bara sova efter en dålig natt och sen en dag på jobbet, jag som hade tänkt mig att smaka årets glögg ikväll.


Bråksöndag

Har varit en söndag med mycket bråk. Emilia vaknade halv 4, fick henne att somna om till halv 5 men sen var det kört. Trött var hon och har varit det hela dagen, dvs väldigt gnällig. Vincent vaknade runt 5 tror jag och då hade han nog inte heller sovit färdigt för svidig som bara den var han och har varit resten av dagen.

Vincent och jag hade bestämt att han skulle bli en stor kille som kompisarna på dagis och inte ha blöja idag, men som jag håller han sig och trots att han kan sitta på pottan i över en timme så kissar han inte. Vi har försökt med mutor och hot, men han kan inte och vill bara ha blöja. Jag är så trött på detta blöjandet och önskar att han ville kissa på pottan eller toaletten, tror det räcker med en gång för att spärren ska släppa.

Så summan av denna dagen ligger inte rikitgt på plus även om det blev en lugn avslutning.

Igår var en bättre dag. Vincent tillbringade några timmar hos Helena och Peter osm han tycker så mycket om. Han bubblade hela vägen hem om allt de hade gjort. Det är så härligt att se honom så glad. Vi andra i familjen jobbade lite, städade och tog det lite lugnt.
Leker i lakanen


Vincent byggde ett piano häromdagen


På väg till Helena och PeterKalas och fars dag

I lördags hade vi ett litet kalas för Emilia, 4 jämnåriga krabater och deras mammor och en pappa. En liten lugn tillställning med lite fika och lek. Jag hade bakat Ninas äppelbullar till barnen och de verkade gå hem hos de små, de vuxna fick avnjuta kladdmuffins. Emilia fick fina saker och presenter gick även hem hos Vincent.


Hu mamma har satt på mig klänning

Idag har vi firat pappan i familjen med present. På förmiddagen blev det en sväng in till stan, men i övrigt har det varit en vanlig söndag med röj med barnen och i hemmet.


Trivs i vagnen
Spelar ballongfotboll


Emilia gick självmant mot något annat än mammaEmilia 1 år

111111 och vår lilla flicka blir 1 år. Jag har tänkt mycket på hur denna dag för ett år sedan när hon plockades ut och blir det fler barn (man kan ju hoppas) blir det inte snitt om jag får bestämma.

Idag har blir hon då i alla fall 1 år och det har firats med lite paket och hamburgare till middag. Precis som sin bror gillar hon kött. Den bästa presenten (i alla fall enligt Vincent) var nog dockhuset från mormor och morfar. En lite otippad present kom också, men mycket välkommen, Emilia har fått dagis plats från och med januari. Känns lite underligt att denna lilla tjej ska börja på dagis om 2 månader, men det kommer nog att gå bra.Enligt Vincent måste man samarbeta

Sparky hjälpte också till


Vincent tyckte att mamma och pappa docka skulle pussas en massa


Det glada födelsedagsbarnet


Lugn helg

Det har varit en lugn helg och ändå är jag trött som få. Jag och Emilia var och tände ljus för lillebror Erik igår och det är verkligen mysigt på kyrkogården under Alla helgona, med eldkorgar och massor med tända ljus.

Emilia har börjat ta små stapplande steg, men hon är ganska försiktig, vi får väl se om hon har övergett krypande innan hon fyller 1 på fredag.

Vincent hämtades hem från dagis i fredags med feber och har varit ganska hängig, men nu i eftermiddags blev han lite mer sitt vanliga jag och ville tom äta middag. Det är inte roligt när de små blir sjuka.

Imorgon börjar en vecka med där jag ska lämna in bilen, nytt besök hos ortopeden, försöka fixa en liten födelsedagspresent till Emilia och lite annat smått och gott och så ska man jobba också. Kanske dags att sova....