Tandläkare och huvudvärk

Emilia hade idag sitt första besök hos tandläkaren. Det var mest information om att man ska borsta tänderna på sitt barn varje dag morgon och kväll, de ska inte småäta, inte äta sötsaker eller dricka söta drycker. Hon tyckte vi skötte det alldeles utmärkt och det känns ju bra även om jag inte har tvivlat på att vi gör något fel. Emilia var glad och nöjd under hela besöket, hon satt och lekte på golvet, försökte klättra upp i stolen och äta på den.

Jag är inne på mitt tredje dygn med punkthuvudvärk, det gör bara ont på en punkt i huvudet. Det är inte det minsta roligt, men idag har jag i alla fall lyckats komma underfund med varför jag har ont. För ett antal år sen så tog jag bort en visdomstand och det har blivit en liten ficka där och troligen har det nu blivit en liten infektion där som har någon nervkoppling till en punkt i huvudet. Skulle ha köpt bakteriedödande gurgel när jag gick från jobbet, men det glömde jag bort och jag har jag fortfarande ont i morgon så blir det en tripp till apoteket.Mina älskade barn


En gubbe

Vincent satt och ritade idag. Han visade stolt upp sin gubbe när han var klar.


Mamman tyckte dock det liknade något helt annat...


Emilia
Resumé

Man känner verkligen att man lever för tillfället, mixen att vara förälder till barn som inte sover så bra på nätterna och jobba funkar väl inte superbra. Vi försöker dela upp nätterna för båda behöver ju få sova, man måste ju ha energi om man ska orka vara hemma med två barn också.
Veckorna rullar förbi och det är så mycket man vill göra, sova, umgås, fixa klart vinden och alla måsten som städa, tvätta osv. Jaja det blir ju bättre i alla fall med nattsömnen för Emilia, Vincent sov ju också som en kratta som bebis och han sover ju nu allt som oftast hela nätter i sin egen säng.

Lite bilder från förra veckan


Emilia 11 månader

I helgen var jag och barnen och hälsade på min syster och mamma kom också upp. Det var jättetrevligt och barnen lekte så bra ihop (visst var det lite bråk, men inget stort). Det stimmades och stojades hela dagarna. Med lika mycket sömn som om man varit på en partyhelg med vännerna så var jag inte direk utsövd när jag kom hem. Jag ska inte åka iväg själv med barnen förrän båda sover bra. Det är helt omöjligt att vara den mamma  man vill med så lite sömn. Vincent var dessutom vaken hela båtresan hem, 20-23.20, så inte ens där fick man vila. Vi hade dock det lite mysiggt och tittade på The wedding crashers tillsammans, kanske inte den bästa filmen att se på med en 3-åring, men den innehöll i alla fall inget våld.Det är inte lätt att vara redo med kameran, så det fick bli mobilkameran och den är ju inte den bästa


Härliga barn

Trots att 3-årstrotsen inte är det minsta rolig eller att sömn är ett minneblott visa nätter har vi 2 underbara barn. Hösten har hittills varit fin med mycket sol på helgerna så då blir det mycket uteaktiviteter och det är inte fy skam.
Emilia har börjat vända på sig när hon ska ner från tex altanen och det är ju trevligt att hon är lite förståndig för hon klättrar på allt. Jocke hittade henne härom dagen ståendes uppe på vedkorgen och det är ju inget bra ställe att ramla ner från. Ett matvrak precis som sin bror är hon och det är skönt och oftast vill hon äta själv, vilket gör att det blir en del klet.