Livet går vidare

Min mamma gick bort i onsdag. Trots att vi visste att det skulle komma ganska snart är sorgen så stor. 

För snart ett år sedan fick vi reda på att hon hade cancer, i höstas strålades hon intensivt och de trodde att prognoserna var goda. I januari visade det sig att den hade spridit sig och att det inte gick göra något åt den utan det var bara smärtlindring som återstod. Vi tror att det ändå blev ett relativt bra slut då hon fick vara hemma med sina djur och fortfarande klara sig själv.

Jag och min syster åkte ner i torsdag och har tagit tag i mycket av det praktiska. Både det praktiska och barnen gör att det känns lättare, livet går vidare. Vi har inte berättat något för barnen än, för Emilias del spelar det väl inte så stor roll men Vincent förstår ju en del. Vi fundera på hur vi ska berätta det för att de ska förstå.

Saknar mamma otroligt.


Liten utflykten, ultraljud mm

Igår blev det en liten utflykt till Slite i det fina men blåsiga vädret. Det åts lite mellanmål och barnen röjde. Det sägs att Emilia är så stilla vid både samling och när det äter på förskolan. Det är svårt att tro med tanke på hur hon är hemma. Vincent är sådär rolig att ha att göra med, så länge det går som han vill är allt frid och fröjd, men så fort något går emot honom är det kris och katastrof och alla är enligt honom dumma och han bara skriker. Tär på hela familjen. Det är tur att han är otroligt go emellanåt.

I tisdag var vi på ultraljud och fick oss en ordentligt titt på den lilla smurfen där inne. Läpparna, händer, ögon, ögonlock och en massa annat peckades ut av barnmorskan. Allt såg bra och BF flyttdes några dagar till den 28/8.


Jag har varit mer glömsk än vanligt denna vecka bland annat glömt en TENS efter vattengympan (har tyvärr inte kommit till rätta än) som jag fått låna, glömt plånbok när man saknar lunch och dessutom ska handla och bara idag har jag glömt bort att jag skulle klippa Jocke 2 gånger. Hoppas minnet blir bättre till kommande vecka.


Lillsnuttan vill ha luvtröja och keps som stroebror


Påsk

Så var det då påsk. Det som är det roligast med påsken är äggen med godis, enligt mig i alla fall, och naturligtvis ska barnen få varsitt. Jag är så himla rolig att de får varsin tandborste i ägget tillsammans med lite godis och eftersom de båda gillar att måla så blir det en målarbok också, men den får inte plats i ägget. Jag har inte riktigt klart för mig vilken dag som man ska få påskägg, men det får bli imorgon då det ändå är lördag.

Annars hoppas jag det blir en lugn och trevlig helg med mindre foglossning än idag, hade nästan börjat tro att det nog inte skulle bli så illa denna gång, men jag får nog tänka om. På tisdag är det dags för ultraljud och jag har då nästan gått halva tiden.


Emilia gilla att måla

sjungaPåskpyssel ala Jocke och Vincent


En tjock mamma

Glad Påsk!