Nere

Usch jag är verkligen inne i en dålig period och känner mig nere och på uruselt humör. Jag försöker vara glad men det är inte lätt och familjen känner av det. Konstant trött är jag då Vincent bara vill ha mig på nätterna och även om Jocke skulle kunna ta honom skulle jag ändå inte kunna sova pga skriken som blir när det inte är mamma och av förklarliga skäl är Emilia också beroende av mig på nätterna. Jag är trött på rådet, sov när bebisen sover, det funkar inte dirket när man har två barn som inte sover samtidigt. Troligen beror det dåliga humöret till stor del på att jag är trött och jag vet att det kommer gå över, men just nu är livet tungrott. Skulle bara vilja dra täcket över huvudet ett tag, men det funkar ju inte med 2 barn.

Emilia är inne i någon gnällig period och vill bara bli buren på kvällarna och är inte helt till freds med selen, hoppas det ger lite muskler i armarna.

Nu väntar jag på att lilla snuttan ska somna så jag kan unna mig glass med kladdmuffins.Det tur att barnen lättar upp stämningen när de är på bra humör.


Lika?

Här är mina små vid 3 månader, lika? Nja, inte direkt tycker jag.


Vincent


EmiliaNamngivning

Vi har varit nere i Skåne i helgen och haft namngivning för Emilia. Det hela gick jättebra trots att jag inte läst igenom det jag skulle säga mer än då jag skrev det och känslorna överrumplade mig när jag skulle berätta varför vi har valt namnet Lisa, som främst är efter min farmor. Vincent skötte sig bra och åt kakor istället för smörgåstårta, vad gör man inte för att han ska vara nöjd. Nästan alla som vi bjudit kom och det är alltid lika roligt att träffa släkten ävenom man inte han prata så mycket med alla som man skulle vilja. Väntar på att det ska komma lite bilder från andra, för själv tog jag inte många.


Snuttan somnade i slutet av cermonin, som inte var lång


Smarrig pärontårta


Kusin Lina och Emilia


Vincent hade hjälpt till med att baka kakorna eller i alla fall med att slicka skålen

Citat från min systerdotter på 4 år:
"Vilka långa bröst du har"


Fina Vincent

Vincent älskar att vara ute och det var inga som helst problem med att få på varken den nya overallen eller mössan när det skulle ut och lekas med pappa. Även om jag ofta blir arg på honom (mitt tålamod suger för tillfället) så är han min fina kille.Jag och Emilia har varit på Fabellaträff och myst med tjejerna. Alltid lika energigivande att träffas och det känns som det är lite långt emellan träffarna.


Reklamation

För andra gången detta år har jag reklamerat Vincents overall så nu är han inne på den tredje för denna vinter. jag hoppas nu att denna håller för det börjar bli tunt i utbudet. Vi är också inne på det 3:e märket, trots olika märken så har det blivit samma slitning på de första 2. Det har inte varit några som helst problem med att reklamera, men lite konstig känsla när de kände igen mig från förra gången jag reklamerade. Hittade en jättesöt mössa till Vincent också som jag hoppas han vill ha på sig så jag får tillbaka min som han har lagt beslag på. Man väljer sina bråk, så vill han ha min mössa så får han väl det.


3 månader

3 månader har gått och med en rasande fart. Det händer saker hela tiden, greppar efter saker, mer vaken, mer med vad som händer, gillar att kolla när storebror springer runt här hemma, vaknar för tidigt (har problem att få henne att somna från 4 och framåt då hon bara vill sova på mig).Tur att hon gillar att bli fotad

Vincent har varit hemma från dagis idag och vi har fortsatt med bakningen inför nästa helg då namngivningen för Emilia ska vara. Vi har också varit en sväng på Myllan och lekt. Vincent stormtrivs där och jag med.Näsblod

Jag fick världens näsblod igår när vi åt middag och det var så kraftigt att jag inte kunde äta under tiden och mitt i allt så ringde även pappa, men han fick en upptaget ton. Gillar inte alls att blöda näsblod och gör det väldigt sällan och har ingen aning om varför det började igår.

Emilia var på sin 3-månaderskontroll igår och hon klättra fint på sin kurva, 5940 gram och 60 cm. Det var också dags för vaccinering så det var en spruta i varje lår, usch så hon skrek stackarn. Hon har tack och lov inte fått några biverkningar.


Mi snygg

Det är härligt med en son med självförtroende.
Stadig

Emilia har blivit riktgit stadig i nacken och det är skönt att inte behöva tänka på nacken hela tiden. Hon är med mycket mer nu och skrattade åt storebror när han tramsade sig när vi ätit. Vincent har sin underbara stunder men tyvärr är det många som inte är så underbara. Idag var vi på Coop och kollade på leksaker, man blir förvånad när han inte tjatar om att han ska ha utan lugnt och stilla ställer tillbaka leksaken. Hade han velat ha något litet hade vi säkert köpt det men nu blev det inget.

Värmer i mammahjärtat

Vincent klappade mig fint på huvudet och sa: "Tack snälla mamma", när jag visade honom var en bil som han letade efter var. Ibland är det så man bara smälter inombords.

Emilia har upptäckt sin hand i helgen och kan ligga och titta på den länge, men den ska vara knuten. De små och stora stegen i hennes liv får gärna ta lång tid så jag hinner njuta ordentligt för det kommer ändå gå för fort.