Oturspojken

Jag hann knappt komma hem idag förr han ramlade och bet sig ordentligt i läppen. Blodet det bara rann och rann tog en väldans tid innan det slutade. En fläskläpp blev resultatet blev en fläskläpp. Ja, det är väl bara att räkna med att de kommande åren så lär det bli en hel del av denna vara.

Jag har kommit på mig själv att alltid tänka det värsta när J ringer mig på jobbet. Ganska jobbigt.
Han ha mer och mer övergått till att småspringa istället för att gå så här går det undan. Han tycker också det är roligt att stoppa olika saker i kökslådorna så man vet aldrig vad man hittar nör man öppna en låda.

Nu ska bara prinsen somna så att jag kan klippa J.


Kokt torsk med senapssås

Det är vad vi har ätit till middag. Det var min favorit fiskrätt när jag var liten och jag tycker fortfarande det är supergott. Vincent verkade också tycka att den var god då till och med potatisen åts med behag. Det som gör den så god är såsen och i den ska man ha spad från fiskkoket och kossade senapsfrön. När jag bodde hemma hade vi en senapskula som man krossade fröna med i en bunke, men tyvärr äger jag ingen sådan så jag får mortla mina. Det är inte alls lika kul, men det funkar. Hoppas jag kan få bli ägare till en senapskula någon dag, för vi kommer att göra den rätt ofta.
(Hoki funkar lika bra istället för torsk)

Vincent leksak för dagen har varit en korg som han sprungit runt med.




Av någon anledning är det roligt att springa med saker framför ansiktet



Svåra situtationer

Det har varit en ganska lugn dag idag. Vincent, jag och Sparky tog en promenad i förmiddagas för att avslutas med lite lek utomhus. Leken fick ett abrupt slut när Vincent hittade en död mus som han började svinga omkring i svansen, det var bara in och tvätta händerna noga noga. Tycker det är så äckligt med möss.

Efter lunchvilan så pkte vi in till stan och handlade grejer som jag ska ha när Vincents byrå ska målas. Jag ska passa på att måla den när de är i Stockholm över helgen. Kommer nog kännas lite konstigt att vara helt själv med bara katterna hemma, varken sambo, barn eller hund.

Vincent har försatt sig i lite svåra situtationer idag som han inte har kunnat ta sig ur:

krypa under en pall och inte kunna komma ut


klättra på crosstrainern och fastna


men söt är han ute


07:30

Klockan är snart halv 8 och jag har varit upp i 2½ timme och Vincent sover redan sin morgonvila.

Igår var det Js tur att vara ute på galej och jag och Vincent fick roa oss själva. Det gick bra ända tills han skulle sova, det tog 1½ timme för honom att somna så istället för halv 7 så somnade han 8. Detta gjorde att min egen tid minskade drastiskt för jag somnade en halvtimme senare i soffan. Skönt är att han i alla fall sov ända tills halv 5, för sökte få honom att somna om hos mig i en halvtimme innan han slet sig loss och klättrade ner för sängen och då var det bara att gå upp.

Sitter och funderar på vad dagen har att erbjuda mer än solsken. Nej nu ska tvätten hängas.


Pollykladdkaka

Här kommer receptet på Pollykladdkakan, (skulle ju ha lagt in det igår, men hinner inte mycket numera)

3 dl socker
2½ dl mjöl
3 msk kakao
1 msk vaniljsocker
125 g smält smör
3 ägg
1 påse Polly
--------------------------------------------
Sätt ugnen på 150 grader.
Vispa ägg och socker poröst i en skål.
Vispa i mjöl, kakao och vaniljsocker i äggsmeten.
Smält smöret och blanda det i degen.
Häll i smeten i en smprd form med löstagbar kant, ca. 24 cm i diametern.
Häll över en påse Polly jämt över kakan.
Sätt in i ugnen och grädda i mitten i ca. 30-35 min


(Jag tog ut min efter 35 och då va den fortfarande väldigt kladdig)


Tandläkaren

I söndags ramlade Vincent i vår säng när vi bytte lakan. Han tycker det är jätteroligt att kasta sig bland täcken, kuddar och lakan, eller i alla fall tills man slår sig. Den här gången slog han i tandköttet precis ovanför ena framtanden så att det började blöda ganska mycket. Vi vill ju inte riskera något med hans tänder så idag fick han och J åka till tandläkaren för att kolla upp det. Han var tydligen jätteduktigt och charmade alla. I väntummet gick han runt och gav bort saker till de andra väntande och inne hos tandläkaren fick han pilla på hennes dator, lyckades logga ut henne. Det var i alla fall inget farligt enligt dem, men vi har ringt försäkringsbolaget iändå för man kan ju inte veta.

Idag ha han också kommit på åt vilket håll man ska sitta på brandbilen samt hur man kommer fram.


Ikväll har jag bakat en pollykladdkaka som vi ska smaka när Vincent somnat.
Såhär blev den

kanske skulle ha haft dem i smeten istället?


...och så var den snart över

Det är hemskt vad helgerna går fort, man har så mycket man vill göra och ändå vill man ta det lugnt eller så lugnt det går med den lille vilden här hemma.
En del har vi i alla fall fått gjort som att klippa gräset (hade blivit en djungel på vissa ställen) och städa. Vilat har vi gjort när Vincent sovit.

Trodde jag skulel må dåligt i lördags eftersom som det var så längesen jag var ute, men vi åkte hem ganska tidigt och jag tog det lugnt med ölen. Jag mådde med andra ord ganska bra, skönt var det för att vara bakis är inget jag se framemot.

Fattar inte varför Vincent sover så dåligt på nätterna när det är helg. I natt sova han oroligt mellan 2 och halv 6 då han tyckte vi skulle gå upp, och naturligtvis sov jag också dåligt då. På veckorna går det relativt bra och han brukar vaara lätt att få att somna om, vilket är skönt för jag tar honom fortfarande på nätterna. J skulle säkert ta honom, men eftersom jag vaknar direkt när Vincent vaknar så tycker jag jag kan ta det. Annars ska jag försöka få liv i J och sen ändå inte kunna somna förrän han är tillbaka.

Vincent har lagt till sig med den stora ovanan att kasta mat, maten den flyger över allt när han är igång. Har lite svårt att veta hur vi ska tackla det, just nu tar vi bort maten och måltiden är över för hans del, men det är svårt att veta om han fattar konsekvenserna av sin handling. Ä det någon som har något tips?


Vincent har nu börjat förstå vitsen med brandbilen även om det är fel håll


Idag har vi varit på skogspromenad, jag, Vincent och Sparky. Vi skulle gå en skogstig som jag har gått innan vi fick barn, men det var knappt den syntes så igen vuxen den var. Fast skam den som ger sig.


Såhär så det ut där vi kom ifrån


och detta var det vi gick igenom


På vägen hem stannade vi och tittade på korna (eller vad de nu är kalvar?, kvigor?)

Lite överraskad över kvaliteten på min mobilkamera.


Snart helg igen

Ja nu har man snart klarat av 2 veckor på jobbet och idag slog det mig att jag nog har det bästa arbetskamraterna som finns. Det går inte en dag utan att jag skrattar hejdlöst att par gånger per dag och har man en jobbig dag så finns det många som stöttar en och får en på bättre humör.

Tråkigt är dock att Linda jobbar sin sista dag imorgon, fast jag vet att hon komemr få det bra på sitt nya jobb. Eftersom det är sista dagen för henne är det after work som gäller imorgon. Tror inte jag har varit ute med kollegorna på after work på över 2 år. Det ska bli super skoj.

Vincent har haft 2 riktigt dåliga dagar då inget alls är bra och han gnäller i massor enligt J. Han sitter och kör huvudet i väggar och slår sig med flit. Jag upptäckte idag att han håller på att få 2tänder till i överkäken så vi hoppas det beror på dom.


Vincent provar skor vi kanske ska köpa begagnat av en kollega


4 år har gått

Idag är det 4 år sedan lillebror Erik gick bort. Jag har precis som åren innan varit på lite dåligt humör i en vecka och tänkt massor på honom, men igår ramlade det helt ur mitt minne ända tills jag pratade med mamma. Det har faktiskt vairt en bra dag trots allt och mina kollegor har roat mig hela dagen på jobbet. Efter jobbet åkte jag till kyrkogåden och mötte upp J och Vincent för att tända ett ljus i minneslunden. Vincent fick det hela att inte blir så sorgligt med att peka, prata och skratta massor.


Lillebror

Lite bilder från vardagen:

Mina älsklingar från i söndags på Wilhelms kalas


Jag och Vincent (han myser runt i sin nya pyjamas innan läggdags)

Nu ska soffan få lugna sina ropa för det är dit jag ska nu.
(Orkar tyvärr inte kommentera andra bloggar, men jag skummar igenom då och då)


Lördag

Efter en hel veckas arbete var det äntligen fredag igår och då blev det bara slappa framför tvn till halv 9 då jag höll på att somna och masade mig i säng.
Natten blev bråkig då Vincent inte alls ville komma till ro, när han äntligen somnat i sin säng efter två timmar så försökt jag mig till att sova i vär säng men då var det nog som snarkade som bara den. Jag puttade och puttade på honom men han ville inte röra sig ur fläcken, det tog ett bra tag innan han fattade vinken och då undrade ha väldigt argt vad jag höll på med, jag var inte långt ifrån att ge honom en känga. Tydligen inte han hellre för vi bråkade tydligen i hans dröm och var han arg som bara den på mig i drömmen. Jaja jag lyckades i alla fall somna, men baa för att vakna igen efter en kvart då Vincent var vaknat igen. För andra gången tog jag över honom till vår säng och denna gång gick det bättre även om jag inte fick sova så mycket. Fösta gången han fick komma över kunde han inte komma till ro alls så det vara bara att gå tillbaka med honom.

Jag fick sova kvar när Vincent vaknade i morse och när hans mellis var uppäten gick vi allihop ut på en 1-timmes promenad, riktigt mysigt och kändes nyttigt. Efter lunch var det dags för hans vila men åter igen vill han itne komma till ro och varje gång jag försökt lägga ner honom så började han skrika, J fick ta över och han lyckades. Tyvärr vill han baa sova 25 minuter i sängen så han fick sova en stund i min famn framför tvn sen.

Vi har även tagit en tripp in till stan. Grinden som ska vara vid kaminen hade kommit och den vill vi ju ha upp ganska snart för det börjar bli lite ruggigt på kvällarna. För att inte Vincent ska frysa om fötterna i höst och vinter så införskaffades ett par innetofflor till honom.

Nu sover han för natten och vi ska snart äta och sen är det soffan som kallar.


Äta gröt


Leka med koppel


Sparkys nya leksak



Torsdag

Inte hinner jag med bloggen alls längre känner jag och att läsa andra bloggar är inte lättare. Jobbet tar ju sin tid och när jag kommer hem prioriterar jag familjen och när Vincent somnat skriker soffan så mycket på mig att det nästan gör ont.

J och Vincent verkar ha det jättebra hemma och de har infört lite rutiner. Efter mellisen på förmiddagen går de ut och går en timme och leker lite ute innan det är dags för lunch. På eftermiddagen ha de gjort utflykter till stan. Idag var de tänkt att åka till Myllan men det var stängt för sjukdom fast de lekt lite ute där ändå med några andra som också åkt dit.

Jag själv har varit på brandutbildning idag. Den var faktiskt bra då vi hade både teori och praktik. Praktiken var att använda en brandsläckare, brandfilt och att veta vad man gör om det brinner från en gasoltub. Vi fick även se när sprayburkar exploderar, inget för en med dåligt hjärta kan jag säga för vilken smäll det blir.

Nej nu skriker soffan på mig och jag orka inte stå emot.

Hemma hjälper Vincent både till med dammsugning och tvättning



Tisdag och helt färdig

Jag skulle kunna ta helg nu, känner mig slut i huvudet och kroppen. Huvudet beror väl på att jag får använda hjärnan igen och kroppen troligen på att jag tränar en kvart på crosstrainern varje morgon innan frukost.

J är på herrklubbsmöte ikväll så vi är själva och Vincent har somnat så nu ska jag bara ta hand om tvätten innan soffan kallar på mig och jag ska läsa lite bloggar. Har knappt hunnit gå in på några nu.
J och Vincent har varit på öppna förskolan idag och enligt J var han lite pappig ibörjan men efter tag så var det full fart som vanligt.

Jag har glömt att berätta att tand nummer 9 och 10 är på väg upp och det är kindtänderna i nederkäken.

Det har inte varit lika förvirrande på jobbet idag och jag har till och med tagit på mig lite ärenden. Hoppas nu bara att jag kommer ihåg rätt.





Söndag och måndag

Igår var det äntligen dags för Vincents 1-årskalas. Tyvärr kunde inte alla komma som vi hade bjudit men det var full fart här hemma ändå. Vi bjöd på lite gott onyttigt fika för de vuxna och gott nyttigt fika för de mindre. Fina presenter fick han den lille sonen och han verkade nöjd med dem. Både J och jag var trötta och helt slut när Vincent somnat så att sitta framför datorn var inget alternativ.


Paket är kul


Sparky vill hjälpa till




Oskyldig i badet


Idag har det varit min första dag på jobbet och J första dag hemma med Vincent. När jag åkte hem så var jag hög på koffein och hade vätskebrist, hade helt glömt bort att jag ska ha vatten med mig till jobbet då det smakar illa som attan där. Glömde även bort att ta med min mack till förmiddagsfikat, så jag fick klara mig till lunch. Det har varit en ganska förvirande dag då jag bara försökt komma ihåg hur allt fungerar. Vi  arbetar med ett gäng program så det är lite att komma ihåg.

Vincent har haft det toppen med pappa (som hade skrivit upp allt de gjort och de olika klockslagen). De har promenerat, åkt till stan, lekt, slagit sig och ätit. Han blev jätteglad när jag kom hem och de skulle pussas och kramas massor. För första gången sov han mellan 18.45 till 05 utan att vakna, så jag var ganska trött för att jag sovit för mycket. Vi får se hur det går i natt.


Drog ut hela plastpåse rulle när jag åkt 



Fredag och lördag

Det är full rulle här hemma och jag har knappt suttit vid datorn på 2 dagar. Det har röjts i förråd, klippt en del av gräsmattan, stojats och lekt, satt ihop en byrå och turer till stan.

Igår var Vincent glad och det mesta verkade vara på topp. Han fick umgås mycket med J då jag fixade med annat det verkar ha gjort honom gott för nu är pappa toppen. När jag hade lagt Vincent på kvällen och kom ut i köket hade J gjot det romantiskt med tända ljus, vin och höll på att förbereda middagen till oss. Det var tänkt att det skulle vara fläskfilé med egen rödvinssås och potatis, men när vi öppnade förpackningen till fläskfilé var det en stank utan dess like som mötte oss. Köttet var dåligt, troligen har det blivit ett hål i vaccumförpackningen. Det var bara att öppna kyl och frys för att kolla vad som fanns istället. Valen var bacon, kassler, frysta kotletter eller kyckling. Det föll på kycklingen och det blev riktigt lyckat och vi kunde njuta av vår middag.

Idag har Vincent inte varit lika glad då han hoppade över förmiddagsvilan och sov bara 40 min efter lunchen. Han har gnällt, slagit sig (har får lite dålig balans när han är trött) och varit något bångstyrig. Vid sex fick han välling och han somnade som en stock, hoppas natten blir bra. Det blev en sväng till Maxi för att handla och då passade jag på att klaga på köttet och fick pengarna tillbaka, skönt att slippa slänga ut pengar på något dåligt.

Imorgon är det dags för kalas för Vincent så då ska det fixas lite till.

Bilder från igår


Lite suddig men söt


Äta med hela ansiktet (slutade med dusch)


och när vi andra är i badrummet försöker Sparky städa (FYYYY)


Vincent hjälper mig att sätta ihop byrån


Torsdag

I morse tog J Vincent så jag fick ligga kvar och läsa och vila ett tag till. Riktigt härligt att slippa gå upp bara för att Vincent tycker man sovit klart. Det innebär också att J inte är så dålig längre.

Det har röjts en del idag och J tog en tripp till återvinningen medan jag lagade gulaschgryta. En av mina favorit grytor, jag har i morötter och använder mig av spiskummin. Eftersom vi äter middag tillsammans nu så försöker vi laga sådant som Vincent kan äta, det enda jag gör är att minska på saltet. Han verkade gilla grytan han med.

En ny rutin är att en av oss går med Vincent och hämtar posten efter maten, för att göra lite roligt innan sovdags. Idag började det regna när vi skulle ut, så det var bara på med regnjackan och gummistövlar. Han var först lite supekt till det som kom ner från himmeln, men efter tag så var det skoj.




Onsdag

En dag närmare jobbet nedräkningen pågår för fullt.

Idag mår J lite bättre så han har röjt lite i förrådet samt att vi har veckohandlat. Dagen i övrigt har varit som de flesta andra dagar, Vincent springer runt och busar.
För första gången lydde han J när han sa till honom att han inte fick gå upp i trappan. Oftast blir det ett himla liv och han springer iväg och lägger sig på knä och böjer ner huvudet i golvet och skriker, en liten dramaqueen (eller kanske kring).

Ska prova på en ny kladdkaka tills på söndag då Vincent ska ha kalas, men jag måste nog provbaka den först, hihi.


Vincent i sin jättestora pyjamas, 86/92, enda som fanns i hans storlek som var tröja och byxor och inte var bilar, döskallar eller annat som jag inte vill ha.


En av Vincents favoriträtter, blodpudding med lingonsylt. Skeden endast för syns skull för han använder inte den alls utom möjligtvis att hålla i medan man äter med andra handen.


Tisdag

Jaha då var det tisdag och bara 5 dagar kvar innan jobbet kallar. Tycker det känns lite läskigt och J kommer nog få det tufft de första dagarna då jag inte ens kan gå och slänga soporna utan att Vincent gråter hysteriskt men han får lära sig den hårda vägen.

När han sov sin morgonvila och tydligen ansåg sig vara klar så skrek han "mamma". Både J och jag tittade på varandra och sa mamma för det är första gången som han har sagt mamma. Gissa om han blev glad när jag kom. Är det så att han vet vem mamma är nu? Mamma är i alla fall stolt så det räcker.

Det blev en tur till öppna förskolan idag för att komma hemifrån lite och aktivera den lille krabaten. Han röjde runt som vanligt och mamma fick sig lite välbehövlig vila. Det var inte så många där vilket kan vara skönt men samtidigt lite tråkigt, men det tar väl ett tag innan folk kommer nu efter sommaren.

Nu ska jag fortsätta med albumen och slappa i soffan.