Vilka strider ska man ta?

Den lille grabben har börjat trotsa något så in i. Allt som inte går hans väg resulterar i stortjut, slag på oss och annat som kommer i vägen och inte så kontaktbar. Det är tyvärr ganska ofta som saker inte går in hans väg.

För att klara av denna del så måste man välja sina strider.
De strider som jag försöker inte att ge mig på är tex: klä på sig innan dagis, tandborstning (som faktiskt oftast går som en dans), äta glass till frukost och gå utan att hålla mamma i handen när det finns bilar i närheten.
De stider jag jag inte försöker ta är tex: att stoppa kniven i munnen och äta med den och inte gaffel eller sked (orkar inte bråka vid varje måltid bara för att det är dåligt bordskick), ge efter på saker som inte spelar någon roll typ äta med våra bestick istället för sina egna lite mer behändiga
Nu står det lite still i mitt huvud på strider jag inte tar.

Är det fel att låta honom äta med kniven och stoppa den i munnen. Hur ska man få en dag att bli så trevlig som möjlig?


Våldsam

Vincent har börjat bli mer våldsam och slåss när det itne går som han vill, vilket det gör titt som tätt. Att han slår på saker är väl en sak men nu har han även börjat slå på oss. Idag fick jag mig en ordentlig smäll på kinden och jag försöker tackla det hela med att lugnt och sansat säga till honom att så får man inte göra. Det tar oftast bara en liten stund sen vill han kramas istället och det är betydligt trevligare.

Idag mår han mycket bättre och händer det inget under natten så blir det dagis imorgon. Det svänger härligt snabbt med den killen.

Från och med imorgon jobbar jag nu 50% och det ska bli skönt och förhoppningsvis hjälper det lite i min vardag. Nu håller jag bara tummarna på att Försäkringskassan går med på min sjukskrivning.


Sjukling

Idag har det varit VAB med Vincent. En riktigt liten ynklig sork är han och dagen har vi mest spenderat i soffan tittandes på Nicke Nyfiken. Tycker så synd om min lille son. Han har inte velat äta och det jag fått i honom är en skorpa, två glassar och en flaska välling. Hoppas han mår bättre imorgon så jag får tillbaka min glada Vincent.


Häromdagen var det bus i soffan


Idag var det mys i soffan


Helgen

Denna helg är den värsta hittills, ont som f-n har jag, spelar ingen roll om jag står, sitter, ligger eller går, men skönast är att ligga ner. Trots detta måste man ju aktivera Vincent. Igår blev det en sväng in till stan för att träffa Anna, vi strövade runt lite i affärerna och lunchade på McDonalds tillsammans med en himla massa folk och massa regn. Vincent verkade ganska nöjd med trippen men lite besviken att han inte fick springa runt.

Idag har jag fått behövlig vila då Vincent har tillbringat dagen hos sin förskolefröken och hennes sambo, lämnade honom vid 10 och hämtade honom vid halv 4. Han har haft en superdag och mamma en slappdag i sängen. Gjorde både honom och mig gott antar jag då han har fått utlopp för sin energi. Ni kan inte ana vad glad jag är att de ställde upp och det kunde inte varit en bättre vald dag.

Pappa Jocke har vi knappt sett då han jobbat från tidigt till sent båda dagarna, tirst som bara den. Nu är det dags för tvtittande i sängen igen.


Sjukgymnast

Detta blir lite av ett gnällinlägg, men det får ni stå ut med. Denna veckan har bara foglossningen blivit värre för varje dag och idag blev det ett besök till sjukgymnasten. Hon lider med mig och förstår att det är jobbigt och det känns skönt. Tyvärr kan hon inte göra så mycket utan tyckte att jag nog jobbade lite för mycket samt att jag ska skriva upp vad jag inte ska göra så att jag blir påmind, TENSen kan jag använda dygnet runt eftersom den lindrar. Med mig hem kom också ett par kryckor som är till de dagarna då det gör extra ont.

Lill*n sparkar på som bara den och använder min blåsa som fotboll vilket resulterar i att jag är kissnödig hela tiden. Fast det är ju mysigt att känna den.

Jag ska nu försöka bestämma mig hur jag ska göra med min sjukskrivning, öka den eller kämpa på ett tag till med att jobba 75%.


Avslutar denna semester med en dans
Imorgon är det jobb och dagis igen. Om 3 veckor är det semster igen, men då bara i en vecka.


Helg

Även denna helgen så är Jocke ledig så då blir det familjetime. Vi har inte planerat något utan det får bli som det blir. Enligt prognosen så ska det regna på söndag så då kanske dammsugaren kan få komma fram för en gångs skull. Det har inte känts så inbjudande att städa i denna värmen.

Ryggen börjar kännas bättre efter solelden även om foglossningen både i ryggen och symfysen gör sig påmind hela tiden. Symfysen har idag varit värre än vanligt och var såisådär kul att ha picknick med Lee, Nina, Linda och Clara och deras barn. Dels sitter Vincent inte stilla samt att jag parkerade en bit ifrån för att Vincent skulle få titta lite i hamnen. Han tycker det är så kul att titta på allt från vagnen.


Bild på pupa (Vincent kallar den för det=


Blivande brandman?


Bara söt

Efter helgen är det dags för jobb igen så det gäller att njuta nu.


Stranden

Både igår och idag har vi varit på stranden. Igår tillsammans med Clara och hennes underbara familj. Det var supermysigt att träffa dem och se familjens nya tillskott, Hugo, samt uppfriskande att sitta nere vid vattnet. Vincent trivdes också hur bra som helst och influerades nog av Max och blev en liten badanka som man fick släpa upp. Hela kvällen igår och imorse så tjatade han om att han skulle bada. jag själv lyckades bränna mig på ryggen (som jag glömde sörja in och tyckte att jag satt i en stol hela tiden) och på fötterna där skorna brukar täcka.

Idag åkte vi dit själva, jag och Vincent, var det något svalare och Vincent ville inte bada, men tyckte det var ganska kul ändå, men han ville mest åka vagn. Nina med syster som lite senare, trevligt att träffa dem en liten stund. Det blev en kort dag då Vincent som sagt ville åka vagn och min rygg kändes som om någon eldade på så fort solen kom åt.

Vincents ordförråd accelererar fort som bara den och det känns som det kommer nya ord varje dag. Detta gör också att han tjatar hål i huvudet på en. Tyvärr blev det inte bilder på sorken på stranden, lite svårt när man är själv.


Helgen

Det har varit en helt underbar helg som vi har haft tillsammans hela familjen. Jocke har varit ledig från fredag till idag. Det har itne blivit så mycket tid vid datorn som jag skulle vilja särsklit efter igår, MIN FÖDELSEDAG. Jag tycker det är sjukt roligt med paket och i ett av paketen fanns det en dator och det kunde ju inte bli bättre, men som sagt har inte hunnit sitta vi den speciellt mycket.

Dagarna har mest tillbringats ute, helst i skuggan, med en massa lek för Vincents och Sparkys del. Jag har mest försökt vila upp mig inför kommande vecka då Jocke jobbar igen. Lite utflykter har vi också hunnit med, Stenugnsbageriet i Rute (lite besviken på att de inte har fler platser i skuggan eller parasoll samt deras utbud av färdiga mackor), en gårdsbutik i närrheten och tåget i Dalhem. Frågar man Vincent tyckte han nog bäst om tåget och mamma var nöjd med deras fika utbud samt att Sparky fick smulor av en annan familj så han föll för dem direkt.

Nu ska de slappas lite framför fläkten innan jag ska försöka sova,


Dricker vatten i poolen


Det dracks Pommac ur fina plastvinglas som Vincent gillade starkt

Dalhem

Goda ingefärskakor från Rute


Igår ratad - idag stolt

Igår var det äntligen dags för UL och det var en liten krabat där inne som sprattlade runt. Allt såg bra ut och det nya datumet är den 23 november, istället för den 24:e. Stor skillnad. Bilder kommer nog sen.
Under tiden jag och Jocke var där så var Vincent med Linda och hennes mamma. När jag kom och skulle hämta honom så sprang han först mot mig för att sen vägra släppa Lindas hand och när jag lyfte upp honom så ville han bara över till Linda. Han protesterade när han skulle in i bilen och ville hellre med Linda än med mig. Kände mig helt ratad av min mammiga son.

Idag har vi varit hemma på förmiddagen och lekt en massa ute. Sparky haar också varit hemma då vi skulle till veterinären på eftermiddagen. Att ha dessa två hemma samtidigt innebär en hel del stohej men de tycker båda det är roligt så vad ska man göra.
En stolt mamma fick jag vara idag när vi var hos veterinären. Vincent var jätteduktig och stod och tittade på medans Sparky fick sin spruta samt klorna ordentligt nerklippta. Dörren ut var ändå öppen men han var snällt kvar i rummet. Sparky däremot pep som bara den och var inte det minsta modig, han är så rädd att han ratar godis när vi är där men belöning får han när vi kommer hem.


Varmt varmt varmt

Jisses vad varmt det har blivit, men man ska ju inte klaga efter den långa vintern.

Vincent och jag har tillbingat delar av gårdagen och dagen hemma hos Linda och Emil. Idag var det kalas för dem båda. Vincent trivs verkligen där ute och följer glatt med vem som helst av dem för att hitta på saker. Emil har nog blivit lite av Vincents idol då han alltid får åka traktor när han är där och de är så söta ihop. Han är knappt mammig alls där och jag kan verkligen slappna av och det finns inte mycket som gör mig lyckligare nuförtiden.

Imorgon ska Vincent umgås med Linda igen då det är dags för UL. Det känns lite nervöst för tänk om det inte är någon liten bebis där inne utan jag bara blivit tjock.

Nu väntar jag på att Jocke ska komma hem, han har jobbat massor i helgen :(.


Fredag

Nu är det äntligen lite ledighet från jobbet i alla fall.

Vincent har varit helt omöjlig idag och gjort allt som han vet att han inte får och struntat fullständigt i att man säger till honom. Tyvärr tappade jag tålamodet ett par gånger även om jag försöker vara lugn, men det är inte så himla lätt när han bara skrattar åt en när han blir tillsagd. Trött var han för han somnade kvart i 6 i soffan och jag försökte väcka honom med att borsta tänderna men då gapade han bara fint och somnade när jag var klar. Så det var bara att byta blöja och lägga honom. Hoppas han nu inte vaknar en timme tidigare imorgon.

La över lite bilder från mobilen häromdagen:
Ont

Ryggen är värre än någonsin nu och TENSen har gått varm hela dagarna. Knaprar en massa alvedon men det känns sådär då de inte hjälper speciellt mycket. Imorgon är det läkarbesök igen för att förlänga sjukskrivningen.

Imorgon är också sista dagen jag jobbar innan det är dags för 2 veckors semester. Hoppas Vincent är en snäll son under dessa veckor.