4 dagar

Ojojoj det är ingen lek att vara själv med barnen i 4 dagar. Vi har skrattat, bråkat, tramsat, pysslat och myst om vartannat. Tyvärr har det blivit mycket av bråkbiten och då det inte har varit mycket sömn så har jag varit allt annat än pedagogisk. Bara i lördags så bestämde sig barnen att vara vakna i skift från 3 och framåt och med endast en vila på ungefär 10 minuter vid halv 10 så var både jag och Vincent på dåligt humör på kvällen. Han somnade kvart i 6 och då gick jag också och la mig och natten till söndag blev hyfsad.

Vincent har börjat vakna vid halv 5 och tycka att det är morgon. Innan har det gått att titta på film en timme för att sen gå upp, men nu tröttnar han fort på det och vill leka. Trots att jag är morgonpigg är det alldeles för tidigt, så nu ska vi försöka få honom att sova lite längre på morgonarna genom att han får gå och lägga sig senare.
Liselotte och Cornelis var på besök, inte lätta att få en 5-månader och en 2-månaders att posera


Mamma tjatar om att jag ska träna nacken...
Vincent tar kort


Gjorde ett halsband på beställning från Vincent och det ska man ha kort på


Dålig start

Jag och Vincent har båda haft en dålig dag, mycket bråk och hyss. Försökte liva upp dagen med en eftermiddag på Myllan och det var trevligt så länge vi var där.

En riktigt dålig start har helgen utan Jocke fått. Nu undrar jag verkligen vad vi ska hitta på på söndag för att överleva.


Klapp och klang

Klapp och klang ska bli vårat tisdagsnöje. Vincent verkade tycka det var roligt och förhoppningsvis kommer Emilia också att uppskatta det när hon blir äldre. Idag låg hon antingen och tittade eller sov lite, vilket inte var helt fel. Det var ett styrkeprov för min svaga armar att hissa en 16 kilos, men han blev glad.

Emilia har börjat klaga om hon har en för full blöja vilket för mig är något nytt för Vincent har aldrig klagat om det, men det är väl i för sig bra, annars är hon fortfarande ganska nöjd med att bara hänga med i familjens vardag.

Fasar lite för att Jocke åker på torsdag morgon och inte kommer hem förrän på söndag kväll. 4 dagar själv med barnen, kommer bli en prövning.


Namsdag och ensamtid

Vincent hade namsdag igår och fick grattiskort från farmor och farfar och mormor och lera från oss. Namnsdagar måste firas!!En racerbil (om ni mot förmodan inte skulle se det)

Jag har fått min första ensamtid sedan Emilia kom ut idag. Familjen åkte till almedalen och matade fåglar och gungade medan jag försökte att inte fortsätta städningen utan bara vila och njuta. lyckades inte helt då jag blev rastlös och dammsög färdigt.


Familjen hjälps åt med städningen


förutom Emilia och hon är glad för det


Sömn

Sömn är verkligen en lyx för småbarnsföräldrar. Denna lyx får jag tyvärr inte njuta massor av. I natt vaknade Emilia vid kvart i 2 och ville ha mat och när jag väl fått henne att somna om vilket tog en timme så vaknade Vincent. Han var helt besatt i att det skulle vara jag som skulle få honom att somna om, så jag tog över från Jocke efter ett tag (kunde ju ändå inte sova). Efter mycket om och men för att få honom att somna så vaknar Emilia igen och vill ha mat, vilket är ovanligt för det brukar räcka med en gång per natt, så då tog jag med henne in på Vincents rum då han inte hade somnat ordentligt. Klockan blev närmare 5 innan jag somnade och sen vaknade Emilia halv 7 och tyckte det var morgon och dags att gå upp.

Känns lite typiskt då jag denna dag hade tänkt änga mycket tid åt studierna, men det blev fm i sängen med Emilia. Jag måste vara människa när Vincent kommer hem från dagis också.

Funderar starkt på att baka när Vincent kommer hem för att muntra upp mig själv och förhoppningsvis honom.Läskig hantverkare

Vi har besök av en hantverkare idag som ska håller på att installera en luftvärmepump. Vincent tycker han är läskig och det var inte förrän vid lunch som jag fick ut honom från vardagsrummet. Han har suttit och skakat när han har borrat/skruvat och han ville definitivt inte sova på sitt rum som ligger precis vid ytterdörren (pumpen sitter ovanför dörren) så han får sova middag i vår säng. Emilia har också somnat så jag är helt fri från barn, märklig känsla.


Emilia fick jättesöta strumpor igår


Plugg

Idag börjar distanskursen jag ska läsa och det känns lite nervöst för det var ett bra tag sedan man pluggade. Så nu hoppas jag att böcker jag köpt på blocket kommer så jag kan ta itu med första uppgiften.


Tjejen som får de svåra dagarna att bli bättre med sitt underbara leende


Humör utan dess like

Vincents humör idag är inte det minsta roligt, går det inte som han vill så bryter helvetet löst och det tar lång tid för honom att lugna ner sig. I morse skrek han i en halvtimme och inget var bra, så var det med den mysiga lördagsfrukosten. Själv är man inte heller på bästa humör då det blev väldigt lite sömn, eftersom han konstrade även i natt och vaknade sen klockan 5. Tur att man har en relativt foglig dotter och hennes leende samt Vincents härliga ögonblick får en att glömma allt det jobbiga.

Vincent och jag har övat på kullerbyttor och det var lite läskigt att göra dem, men vad göra man inte för sitt barn och sambo (han behövde ett gott skratt).


2 månader

Idag är den lilla tjejen 2 månader. Tiden går fort och det känns som jag inte hinner med riktigt. Hon är väldigt rörlig och man får passa sig var man lägger henne om hon ligger på mage då hon reser sig upp på armarna och får ibland övervikt och rullar runt. Idag rullade hon ner från täcket och in i en leksakbil, tydligen inte det minsta roligt.


Solstrålen

Det tråkiga idag är att jag fått reklamera Vincents fina röda overall och istället blev det en grå och lite tråkig. Jaja huvudsaken är att han har en som är hel. Den röda hade fått friktionshål vid en söm som uppstått när han har gått, både jag och expediten tyckte man kunde förvänta sig att den skulle tåla mycket mer. Trevligt att den nya overallen var på rea så det blev pengar tillbaka.


Vardag

Så har Jocke börjat jobba på riktigt igen, dvs hela dagar borta, och idag har förskolan stängt. Vincent, Emilia och jag var på Myllan, Öppna förskolan, i förmiddags. Vincent gillar verkligen att vara där och Emilia gjorde inte mycket väsen av sig. Riktigt duktig var han pckså och konstrade inte alls när vi kom eller när vi skulle gå. Nu på eftermiddagen har vi varit ute och nu tittar vi på Ice Age och Vincent är russin. Tyvärr har han ratat all frukt idag och jag har fått äta den själv, men jag orkar inte bråka så då får det bli russin framför tvn.


Han ville inte gå ut utan sin reflexväst och det är ju trevligt att han tänker på säkerheten.


Emilia blir mer och mer med och är vaken längre stunder och skrattar ofta under dessa, mycket härligt att höra.


Fiskar

Idag har jag äntligen tagit mig i kragen och införskaffat mig en ny amningsbh. Det är inte helt lätt att göra de4t på denna ö då den enda butik som har min storlek (75H) bara har öppet mellan 13-16 mån-fre och idag fick jag reda på att det ska stänga den sista februari. Tråkigt. Jaja nu har jag i alla fall en, den enda de hade, och får väl beställa från nätet om jag vill ha fler, trevligt är att de har 30% på allt.

Under tiden som jag och Emilia provade bh:ar var pojkarna i djuraffären. Vincent är helt fascinerad av fiskarna och även om de har massa andra djur också så lockade de inte lika mycket. I ett akvarium hade de en liten Nemo och en Doris, Vincent tjatade om Nemo. Ikväll fick det med andra ord bli att titta på Hitta Nemo innan det var sängdags.


Brunt bara för killar?


Detta är dagens outfit

Emilia och jag har varit på läkarkontroll idag och läkaren (kvinnlig) kallade Emilia för honom och jag påpekade att hon är en tjej. Jaha svarade läkaren då har hon en äldre bror eftersom hon har bruna byxor. Det har hon ju i för sig, men jag trodde inte att brunt var en killfärg. Blev lite ställd och svarade läkaren med ett enkelt jo det har hon. Underligt att färger spelar så stor roll när de är små, men inte har någon betydelse när de blir lite äldre.
Hon klarade kontrollen galant och hon var glad under hela undersökningen, 5130 gram och 55 cm.GrrrEmilia gör sig verkligen bra på bild, hmmm. Denna lilla tjej styr verkligen mycket här hemma trots sin ringa ålder, även om hon får skrika ibland då Vincent upptar min tid. Det hon bestämmer mest över är när vi ska sova för natten, vilket inte alls är enligt min rytm. Hon somnar inte in förrän vid halv 12 ungefär och då ligger hon tätt tätt intill mig, för min del är det typ 2-3 timmar försent. Förstår inte riktigt hur jag ska orka plugga då barnen är väldigt osynkade i sin sömn, men det rättar väl till sig med tiden.Citat från Vincent igår: Snälla pappa fixa godis


Jul och nyår

2011 har börjat och Vincent invigde det nya året med att sova hela natten och Emilia sov till runt 8.
2010 avslutades med en strålande sol och 2011 började med lite tö, hård blåst och snöfall.

Julen firades med min syster med familj och mamma den 23:e och med Jockes föräldrar och syster med familj den 24:e. Lagom stressigt och mycket mysigt har det varit även om jag kunde varit utan den feber och förkylning som dök upp på julaftons kvällen.


Kusiner bland paket
Emilia julfin


Vincent fick en Buzz, tjohooo


En ny favorit, vörtbröd med ketchup

Nyårsafton spenderades här hemma med vår lilla familj, en lugn och tidig kväll. Vi åt en smarrig pepparstek med gräddsås och klyftpotatis och parmesanchips som en liten förrätt, gott gott gott. Emilia är som en koala på mig på kvällarna och igår var inget undantag, men vid 10 började hon skrika och det var inget som hjälpte det tog ett bra tag innan hon lugnade ner sig och somnade.


Glad Emilia


Nyårsfin


Nyårsfin här med