Mera kladdkaka

Det är ju så gott med kladdkaka och idag har det blivit en ny variant, kladdkaka med nötter. Har inte hunnit smaka den än utan det får bli efter maten. Längtar så.

Vi skulle ha gjort ärenden i stan idag men det sket sig totalt eftersom J är superförkyld och gör inte många knop, det är lite synd om honom faktiskt. Hoppas bara vi andra klarar oss ifrån förkylningen för det har jag inte tid med. Jeans till mig var det ena som stod på listan så det blev det inga, men jag får väl göra ett nytt försök i veckan som kommer.

Vincent har pratat med farmor och farfar via skype idag och det hade tydligen gått bra för den lilla linslusen enligt J, själv var man inne på Maxi och handlade. Skype är ju ett trevligt sätt för de som inte bor i närheten att se den lilla prinsen.

Satt och funderade på vägen in till stan idag på att jag ofta börjar tänka i bilen och när jag sen kommer ur tanken vet jag inte hur jag har kört och kan inte komma ihåg att jag kört förbi vissa saker. Känns lite skrämmande.

Jag har börjat med öronproppar på natten dels för att J snarkar så när han är förkyld samt att jag inte vaknar så fort av Vincent, det vill säga så fort han rör sig. J har introducerat att vi ska äta mer frukt inte riktigt min grej det där med frukt men jag har fått i mig ett päron i alla fall. Synd att det inte är godare då hade det gått bättre.

Och så en bild på kakan.


Nu höll jag på att glömma att Vincent har börjat få kläm på det där med att vända sig från rygg till mage. Gjorde det 4 gånger på rad när jag var borta. Himla son att inte göra sånt när mamma är hemma.



En dag utan planer

För första gången på länge så hade vi inga planer för dagen, så vi har myst runt lite hemma. Det är dock lite jobbigt att bara vara hemma då Vincent inte blir lika stimulerad verkar det som även om jag leker och undehåller honom och vi ska inte tala om att sova det är inte det lättaste att få honom att göra hemma. Detta har resulterat i att vi har tagit 2 promenader á 40 minuter så jag känner mig riktigt duktig, nästan så man är värd något gott. Annars har det inte hänt så mycket idag.

Igår fick J läsa godnattsaga för Vincent och de såg så söta ut. J tyckte i för sig att sagorna var lite hemska men han förstår de ju inte än så det gör inte så mycket. Det är en ganska skön rutin men det finns dock risk flr att man själv somnar.

Vincent har sedan en tid hittat sin tunga och nu sysselsätter han sig med suga på den stora delar av dagen.





Mammaträff hos Malena

Idag har vi varit hos Malena som bjudit på hembakt bröd och smarriga kakor, tuppkaka och kanelbulle. Det är något speciellt med hembakt bröd som gör att man knappt kan sluta äta det, endast tanken på att på att det ska ner kakor efteråt får en att sluta. Vi som var där var jag, Vincent, Linda, Martin, Nina, Ville, Lee och Wilhelm. Clara och Max kunde tyvärr inte komma, tråkigt tråkigt. Det var som vanligt en massa kackel (kanske därför hon bjöd på tuppkaka, hihi) som berör en väldig massa ämnen. Så här när jag skriver kan jag nästan aldrig komma på vad det är vi egentligen har pratat om men pratat har vi i alla fall gjort.
Jag hade förhoppning om att Vincent skulle somna i bilen hem, men ack så fel jag hade. Eftersom det var sovtid var det bara att dra fram vagnen och på med reflexvästen och ut och knalla så nu sover han gott i vagnen. Det är det smidigaste sättet att få honom att sova och det går oftast bättre än bilen och det är väl himla bra för mig med som bör röra på mig ett par gånger per dag.

Jag får lite konstiga funderingar ibland och när jag körde till Malena började jag fundera på om det är någon regel som styr vilken sida av vägen som vägskyltar står på, de som hänvisar till att in dit ligger det stället (kommer inte på vad de heter just nu men ni förstår säkert). Konstaterade att de kan stå på båda sidorna, men det måste väl ändå vara något som säger när de ska stå på ena och när de ska stå på andra. Jaja inget världsviktigt kanske men det har tydligen fastnat. Kanske ska skicka in den till våga fråga på Rix FM, eller inte.

Dagen till ära har Vincent haft på sig tröja och mössa som han fick av mormor i julklapp.



Gåstol

Jag har nu gått emot mig själv och skaffat en gåstol till Vincent. Vad gör man inte för sina barn och det betyder ju inte att han kommer bli hjulbent, kobent eller få någon annan konstigthet som det finns risk enligt tidningar. Han tycker det är så roligt, annat var det för mig som gick med den från Babyproffsen till Korpen med den uppe på vagnen inte helt smidigt.
Väl hemma skulle man bara sätta ihop den, vilket inte var så komplicerat men ömt för tummarna. Eftersom jag nu fått dille på att lägga upp videoklipp så kommer det nu ett på Vincent och hans gåstol.



Igår var det som vanligt på en onsdag udda veckor dvs fika på Korpen och en promenad med Malena och Ebbe innan. Mycket trevligt att sitta där och tjattra med de andra, även om våra små inte verkar tycka det är lika kul att bara sitta och titta längre, men men så länge det fungerar så.
Vi var även och hämtade vår gratisbox från Libero på Lindex. Det var inte superkul grejor men gratis är gott och även om han inte kan använda Libero nu så kan man ju alltid prova senare särskilt nu nar man fått några blöjor.

Gissa om jag blev glad när jag läste Ninas blogg nu på morgon och upptäcker ett helt inlägg om mig, värmen bara spred sig i hela kroppen. Tack så mycket Nina. Det finns att läsa här för er som inte läser hennes blogg vanligtvis.

Lite bilder från gårdagen:








Inte en så glad pojke

Idag är det tisdag så då var det dags för babysim. Det var ingen alls trevlig upplevelse tyckte Vincent som gnällde och skrek om vartannat, men men så är det väl ibland. Hoppas det går bättre nästa gång.

För tredje gången på en vecka har jag bytt lakan även denna gång hade det läckte från Vincents blöja. Det är så himla irriterande, så nu blir det en storlek större i blöjorna för jag är trött på att byta lakan hela tiden.

Linda och Martin kom på besök efter babysimmet och de små solstrålarna satt och muttrade ikapp tills de fick sova lite. Vincent sover fortfarande. Jag bjöd på kladdkakan från i lördags som ínte har tagit slut. Jättetrevligt att det kom hit. TAck för en mysig pratstund Linda.

Nu har jag bestämt mig att inte amma längre än till 6 månader eftersom brösten är så tunga och stora med all mjölk. Har så ont i ryggen efter dem när jag vaknar på morgon, hoppas Vincent också går med på detta.


Klippet från igår

Här kommer klippet från igår:


Familjen är samlad

Det är så skönt att J nu är hemma och man kan få lite avlastning när vår lille prins är på gnällhumör.

Vincetn har börjat rulla från rygg till mage men det tar ett tag. Idag filmade jag det och det tog över 2 minuter innan han kom på hur man gjorde, men när han väl kom det och rullade över såg han så himla nöjd ut. Filmen visade vi för pappa när han kom hem.

Vi skulle ha åkte hem och fikat hos Sara och Molly idag, men hennes son Wille hade fått prickar över hela kroppen och hon ville inte att vi skulle smittas. Vi bokade om till nästa vecka, även om vi är mammalediga är det inte lätt att hitta en tid som passar båda. Istället åkte vi hem till Malena och Ebbe och fikade. Hennes söta dotter Hedvig var också hemma. Vincent lånade Ebbes gåstol och jag har nog bestämt mig för att vi ska köpa en.


Hallon- och lakritskladdkaka

Här kommer receptet:



Söndag

Receptet på kladdakakan kommer imorgon hoppas jag.

En riktig kakdag har det varit idag. Först var vi hemma hos Linda och åt ballerinakex samt pratade om att hon snart ska bli sambo. Väntar på att få en inbjudan till henne och Emil. Jag tycker det är så spännande att de ska flytta ihop och är så glad för hennes skull. Sen kom Lee och Wilhelm hit och då bjöd jag på kladdkaka och Lee hade kärleksmums med sig och de som vi inte åt upp lämnade hon kvar. Toppen tycker för det är min älsklingskaka. Wilhelm och Vincent fick ligga på golvet och peta på varandra medans Sprky var gick runt och var superglad. Tack Lee för att ni kom och hälsade på det får vi göra om.
 

Nu väntar vi bara på att J kommer hem.


Lördag

Ja då har man lyckats bjuda 4 personer på middag alldeles ensam med en son på 5 månader, inte helt enkelt att hinna med, men det gick bra och jag fick till och med tid för att vila lite.
De som var här på middag var Nina, Robban, Ville, Linda, Johan och Martin. Alla verkade tycka om maten även om det blev mat över, blir middag till mig ikväll. Jag älskar grytor så jag hade gjort en gulasch som kokat i 3 timmar för att sen få vila i 5, himla mumsigt. Just gulaschen är min favorit då den är så enkel och inte innehåller så många ingrdienser, kött, lök, morötter, vitlök, vatten och sen kryddor i form av paprika, spiskummin och salt. Egentligen ska det vara vanlig kummin i men jag tycker bättre om spiskummin så då får det bli det i stället.
Till efterrätt hade jag gjort en hallon- och lakritskladdkaka och kladdig var den till och med lite väl. Tog nog ute lite för tidigt, får lära mig det till nästa gång. Jaja den smakade bra i alla fall.
 

Ikväll kommer J hem och det ska bli så skönt, men först ska vi åka hem till Linda J och sedan kommer Lee och Wilhelm hit så dagen kommer nog att gå fort.


Ensamstående föräldrar

Jag beundrar dem mycket. Att de hinner med allt som de gör det är imponerande. Jag är nu inne på min tredje dag ensam med Vincent och djuren, i för sig har jag inte varit hemma så mycket, och det är inte helt lätt. Vi har varit mycket hos Nina och man behöver verkligen någon vuxen att prata med känner jag.
Fast jag är ändå lite solt över mig själv dels för att jag inte har stressat upp mig själv på kvällarna samt allt jag har hunnit med idag. Idag har vi verkligen varit effektiva.
Detta är vad jag gjort idag:
- städat färdigt badrummet
- dammsugit
- duschat
- varit och handlat på Maxi
- tvättat 2 maskiner
- gjort grytan jag ska bjuda på ikväll (ska puttrar ett bra tag nu)
och klockan är bara 10 över 10. Det är bara bakningen kvar sen är jag redo för att folk kommer hit, men den väntar jag nog lite med för nu börjar jag bli hingrig.

Vincent kissade så mycket i natt att inte blöjan räckte till utan den blev helt full och sen rann det utanför, så jag har fått byta lakan i vår säng också. I morse vände han sig för första gången från rygg till mage i sängen, mycket stolt mamma är jag nu. Han höll på att vända i sin egen säng i natt så han fick sova hos mig så jag kunde hålla koll på honom, för jag vill inte att han sover på mage riktigt än.


Fredag

Även denna dag har vi terroriserat familjen Ruthström. Idag var även Robban hemma och Sparky fick följa med. Fast ni får inte tro att vi har latat oss bara för vi började dagen med att gå en långpromenad. Det var riktigt härligt. Robban och Nina körde barnvagn så jag kunde koncentrera mig på Sparky som ska nosa på allt och är ju iten precis hunden som går fot. Pojkarna sov en god stund ute i vagnen till efter det att vi kom hem.
Till lunch lagade Robban wok med ris, mycket smarrigt för den som alltid är hungrig och till efterrätt blev det kladdkaka med grädde och hallon som Nina gjort. Det är så gott att äta hos denna familj och jag trivs väldigt bra i deras sällskap. Tackar så hemskt mycket för idag.

Nu är vi hemma igen och det ska bli lite kvällsmat till oss snart, gröt till Vincent och grönsakssoppa med curry till mig.

Jag har inte taagit ett enda kort idag, sorry.


Torsdag

Nu sover min lilla prins efter att få höra om bockarna Bruse och en bit på Dummerjöns. Det är vår nya rutin på kvällarna och det verkar lugna honom mycket.

Det är Vincent's namnsdag idag och han har fått kort från både mormor & morfar och farmor & farfar samt lite kläder från mamma & pappa. Det från oss hade han i för sig fått ändå men nu passade det bra i namnsdagspresent, hihi.
   

Idag har vi inte varit hemma så mycket till Sparky's stora besvikelse. Vi lämnade av J vid båten halv 7 och planen vara att vi skulle åka hem och sova sen, men den planen sprack innan vi körde hemifrån eftersom hunden kräktes i sängen i morse så när vi kom hem var det bara att byta sängkläder och Vincent ville ändå inte sova.
Vid 10 bar det iväg hem till Nina för att hämta upp henne och Ville och fortsätta till hennes vän Sandra och Siri. Vi fick plats med 2 vuxna, 2 barn och 2 barnvagnar i vår bil, himla skönt och ekonomiskt. Vi gick en bahaglig runda i området  där Sandra bor och det visade sig att hennes släkt håller på att ta över området för de verkade bo en i vartenda hus eller hade bott. Det gjorde inte ens något att det regnade lite. Väl hemma hos Sandra blev vi bjudna på örtbulle, fetaostpaj och kakor (kommer inte ihåg vad de hette), mycket smarrigt för en som alltid är hungrig. Vincent fick prova Siri's gå-stol och fattade vinken direkt hur den fungerade, så jag överväger starkt att skaffa en.
   

Hemma hos Nina blev jag bjuden på hennes otroligt goda valnötsbröd och så bjöd jag på den sista biten av kladdkakan. Äntligen är den slut så jag baka en annan.

Sparky blev helt överlycklig av att vi kom hem sen så Vincent har fått titta på med jag har lekt med honom. Han är en riktig sällskapshund som inte alls tycker om att vara själv. Har han tur får han följa med imorgon.

Nej nu är dags för lite tv-tid innan jag ska sova, man har ju varit uppe sen halv 5.



Ensam hemma

Snart åker J till Sälen och kommer inte hem förrän på söndag. Det är ju lite tråkigt tycker Vincent och jag även om vi kommer fylla dagarna med aktiviteter. Jobbigast kommer nog kvällarna att bli eftersom jag är mörkrädd och såhär på landet blir det verkligen mörkt, fast vi har Sparky, Sanna och Zorro som vaktar oss så det ska nog gå bra.

Detta är vad de ska dricka på väg upp.

hihi, ni behöver inte vara oroliga för det är vicks blå i en mycket noggrant urtvättad flaska.

Nej nu är det dags att få lite frukost i magen innan man ska köra in honom.



Den fick godkänt!!!

Ja rumpan alltså och det känns himla bra. Det var inte alls så farligt som jag trodde jag skulle tycka, det kan ju vara att det var han som lagade mig. Vi pratade också lite om fler barn, han har läst min journal från MVC där det står att jag vill ha kejsarsnitt. Han menade på att man kan inte garantera att det inte händer igen men det är jag som bestämmer fast det tar vi när det är dags igen. Det kan ju hända en hel del med känslorna tills dess, men det känns skönt att jag ändå kan få bestämma. Vincent vi gå promenad med J under tiden och det tog inte mer än 10 minuter.

Efter denna skojiga upplevelse gick och fika med Malena och Ebbe. Ebbe och Vincent satt i varsin barnstol och de verkade uppskatta varandra och snodde varandras leksaker. Vincent fick smaka ett rån och var till en början skeptisk men skulle ha mer i alla fall. Sen blev det en liten shoppingtur, köpte en kläda som vi kan ha i skötväskan och en filt. Skulle egentligen inte handla till honom, men men halva reapriset på Lindex. Snurrig som man är så glömde jag vantarna på Lindex, man kom på det innan vi hann åka. Det var bara att tassa tillbaka och de låg där så fint.

  

På väg hem stannade vi till på Maxi för att handla lite och hämta PAKET. Fick inte med mig allt jag skulle så får nog handla imorgon igen. paketen kom min Kosta Boda skål (julklapp från jobbet, sånt där man kan bestämma själv av några grejor). Den matchar mina glas. Vincent fick sin mycket för tidiga 1-årspresent, en kamera som tåler vatten och anna burdus behandling. Mycket praktiskt som vi kan ha när han simmar samt när vi är ute på äventyr. Tack så mycket morfar.

  

Och vad låg inte i lådan om inte detta  och den åt jag upp fort, mums.


Tisdag

Innan vi åkte till babysimmet vid 11 hade Vincent sovit ½ timme sedan halv sex. Jag trodde att han skulle somna i bilen in, men inte idag han satt där bak och bubblade.
Det gick bättre på babysimmet idag, även om han inte sovit, och han tröttnade inte lika fort. Hälla vatten över huvudet var inte alls lika läskigt tyckte han. Skönt att det går bättre och bättre tycker jag, för det är för hans skull vi går och hade han inte tyckt det var kul så hade vi slutat. På vägen hem somnade han och sov i 3½ timme, han var väl helt slutkörd.

Jag har känt Vincent's andra tand så snart har han två små tänder som sticker upp. Skönt är i alla fall att han inte använder dem när han ammas för då hade det fått ett abrupt slut.

Efter simmet kom Linda och Martin på besök. Jag bjöd naturligtvis på min kladdkaka. Martin var inte alls sitt vanliga glada jag utan ganska gnällig. Jag tror han börjar få tänder, stackars Martin att ha ont. Vincent sov under tiden och vaknade när de skulle åka hem. Han är så väluppfostrad, hihi.

Idag känner jag att jag saknar att ha Vincent's far- eller morsföräldrar här på ön så att de skulle ha kunnat passa honom imorgon när jag ska på undersökning, men men det löser sig ändå.


Måndag

Men inte vilken måndag som helst utan mamma Clara's födelsedag och Ville's 5 månadersdag. Vi var hembjudna till Clara på äggmacka och tårta. Himla gott och trevliga samtalsämnen. Alltid lika kul att träffa dessa tjejer. Ännu ett grattis till Clara om än en dag för sent.
Jag och Linda skulle handla present till Clara innan vi åkte dit. När vi håller på att disskutera vad vi ska köpa så kommer naturligtvis Clara med familj. Linda var snabb med den lilla vita lögnen att vi shoppade på halva reapriset, en annan stod som ett fån. Fast lite hopping blev det två par strumpor och en mössa.
Eftersom jag var så slö att jag inte fick fram kameran länkar jag till våra paparazzi's Linda och Nina.

J köpte hyllor igår som han satte upp i tvättstugan under tiden jag lagade mat. Det är ett projekt för att för att få lite bättre plats där. Det blev väldigt bra.

Bättre sent än aldrig men nu har julen äntligen åkt ut från vårt hus. Förstår inte varför det har tagit sådan tid för så mycket grejer hade vi inte uppe.

Idag är det babysimmning igen och jag hoppas det går bättre med vatten över huvudet än förra gången.


Vilken natt

För första gången på nästan ett år har jag sovit riktigt bra och Vincent har också fått en god natts sömn. Han somnade vid 8 efter en halvtimmes sprattel. Insomningsproceduren går verkligen bättre nu och det är så skönt. Han vaknade vid 11 och fick mat men efter det fick han endast napp när han började gnälla och det fungerade utmärkt. Jag hoppas det går lika bra i natt för jag sover mycket bättre när han inte sover i sängen.

För en vecka sedan hittade han sin tunga vilket betyder mycket sugande på denna och nu i helgen har han börjat med att dra in underläppen. Han verkar ha kommit på ett nytt ljud som låter ungefär som ööööööö och då låter han heldryg.

Gårdagen var en riktigt mysdag med mycket tv-tittande. Jag är ett CSI-fan och nu tittar vi på CSI Maimi och det avverkade ett par avsnitt. J hade beställt en kladdkaka med daim- och nuogattäcke, mycket smaskig och söt kaka. Såhär såg den ut.


Jag läste i senaste mama-tidningen om tävlande mammor och det är så tråkigt att man hackar på varandra istället för att stötta varandra. Det nyaste i skrytvärlden är tydligen hur jämställda våra män är. Jag tycker verkligen det är tråkigt att det ska vara såhär. Alla barn är olika och en del saker kommer tidigt för vissa barn och sent för andra och sen dra in männen i der här, man gör väl förhoppningsvis det som passar bäst för hela familjen med jobb och annat som spelar roll. Nej, man ska ta hand om och stötta varandra och man vet aldrig när man kan behöva varandra som mest.

Slänger in en bild på den glade så att mamma kan se honom lite. Mamma lycka till idag med kursen, det kommer att gå jättebra.

  

och så en bild på oss tre...
 



Ojdå vad det blev fel

Jag döpte förra inlägget till myssöndag för det är det vi ska ha idag. Bara ta det lugnt och mysa.
Tydligen glömde jag att skriva om det innan jag publicerade, men men hjärnan är inte på topp.


Myssöndag

Igår var en dag med planer för hela dagen. J skulle klippas, huset skulle städas, åka in till stan och åka hem till Lena och Jacob så jag hann knappt med att sitta vid datorn. Det var en annorlunda känsla med en del abstinens.
Det vi bland annat skulle in till stan att göra var att åka till Opel och Snicken, men båda dessa stänger tydligen tidit för vid halv 2 var det helt mörkt.

Vi var som sagt hembjudna till Lena och Jacob igår på lite poolbadande och bastande för att avsluta med lite nachos/tacos och lekande. Tony och Maria samt Tonys barn var också där. Det var himla trevligt även om jag hoppade badet då det var lite kallt för Vincent så han kunde inte vara med i. Jag avnjöt istället trevligt samtal med Lena. Jacob är en riktigt lekfarbror så det blev en hel del lekande efter maten och det är ju alltid kul. Sparky fick också följa med och han blev mycket populär hos barnen och dottern konstaterade att de var tvungna att köpa hund idag och hon kunde rasta den på lunchen. Sparky blev bland annat bjuden på kattmat och majs så det gick ingen nöd på honom. Vincent skötte sig exemplariskt och somnade vid 7, ammades vid halv 11 och sov när vi åkte hem vid 12. Han ammades när hon kom hem och somnade om direkt.

Eftersom jag glömde min inköpslista hemma när vi åkte till stan så fick vi även handla i lilla butiken. Jaja bättre än att komma hem utan. Vi träffade även Maria och Sara med familj. Vi bokade om fikan hos Sara till den 26:e så jag inte behöver stressa och känna mig obekväm efter att ha varit på kvinnoklinken.

Jag är himla nervös inför besöket på kvinnoklinken, men det ska väl gå bra.

Buffe kom häromdagen och Ica har ju infört "mina varor" dvs det man har handlar myckt av får man rabatt på. Det går lite och se vad som köps till hemmet. Denna gången var mina varor köttbullar, pesto. baguette, maoam, c-vitamin och fajita sti fry sås. Det känns inte helt nyttigt.

Nej nu får man ta hand om sonen som sitter och vill ha uppmärksamhet.



Hinner egentligen

Hinner egentligen inte skriva då hela familjen ska hem till Jacob och Lena.
Vill bara säga att jag idag köpt Aftonbladet bara för att få bilagan med kladdkakerecept, så nästa vecka får jag nog testa lite, mums.



Promenader

För tredje dagen i rad har jag varit ute och promenerat i minst en timme. Idag var det i Tingstäde med Linda och efter att ha blivit guidad i Tingstäde bjöds det på kladdkaka med glass och kaffe, mycket smarrigt. Jag gör kladdkaka alldeles för sällan eller kanske inte egentligen, men det är så himla gott. Tack Linda för idag.

Promenader kanske inte gör mig lika gott som de kunde eftersom jag äter en hel del onyttigt, men tänk om jag inte hade gått. Det är i alla fall skönt att komma ut och betydligt trevligare när man har sällskap.

Vincent somnade ju så fint igår och det känns bra, men tyvärr vaknade han ändå nästan en gång i timmen och kvart över 5 och var piggelin. Han fick ligga och underhålla J tills jag tränat och duschat.

Idag började jag läsa en ny blogg, singelpappa. Den handlar om en pappa som tar hand om sin dotter själv sedan hans fru och andra dotter omkom i en bilolycka. Jag har gråtit himla mycket när jag har läst vad som hände, men han skriver om sin vardag vilket är trevligt att läsa och för att se hur de har gått vidare.
(hoppas det med länken fungerar, första gången, hihi)


Mammaträff hos Nina

Då Malenas sambo var sjuk så kunde vi ha träffen hos henne som planerat utan då ryckte Nina in och bjöd oss till henne istället och inte nog med det utan hon lagade stompa till oss också. Stompa är ett bröd som man steker men tyvärr kommer jag itne på vad det var i förutom rågsikt. Jag hoppas jag kan få receptet för det var supergott. Det tråkiga var dock att Clara inte kunde komma då Johan cyklat iväg med bilnycklarna. Det blir så intressanta samtalsämnen när vi träffas och så även denna gång även om det inte alltid är de gladaste ämnen. Ebbe tog bort det allvarliga ibland genom att låta roligt, kommer inte på vad det heter när man gör som han gjorde men de som var där fattar säkert och kanske kan skriva det i kommentarer. Tack för idag tjejer och särskilt Nina som stod för maten.

 Ville och Vincent i djup diskussion
 Somnade sittandes i kökssoffan hos Nina

Linda skulle till bvc idag och efter det skulle jag och Vincetn gå en runda med henne och Martin. Först bar det iväg till Babyproffsen för att Linda skulle köpa nappflaska. Jag skulle inte ha något men det gick inte så bra utan gick därifrån med en åkpåse. Vi behöver i för sig en, men kanske inte riktigt än. Jaja så är det med det. Sen började vi en timmes lång promenad, mycket skönt. Tack Linda för en god pratsund och trevligt sällskap, det är så mycket roligare att gå flera.

                   
Vincent och Martin redo för promenad 

Ikväll provade vi en ny metod. Han var lugn och full matad vid 7 så då la jag honom i sängen och han vände och vred på sig ett tag. Jag var inne två gånger och stoppade i nappen men till slut somnade han vid tjugp över 7. Tjugo över 8 gnällde han lite så jag gick in och stoppade i nappen och han somnade om direkt. Det har inte varit något skrik ikväll och det är jätteskönt. Hoppas han nu söver ett tag till och detta även fungerar imorgon. Jag håller tummarna.



Godmorgon

Jag trodde i min enfald att ersättningen Vincent fick igår kväll vid 9 skulle göra att han sov bättre, men inte det. Han sov till tjugo i 10 och sen var det skrik igen så det var bara att gå och lägga sig med honom i sängen och då tog det naturligtvis inte lång tid förrän han somnade. Något som är skönt att han somnade om klockan 5 med napp för sta gången han har accepterat napp på natten på väldigt länge, fast han har ju ammats ungefär 3 gånger innan på natten. Måste snart hitta på ett sätt så han sover i sängen i alla fall ett par timmar för ryggen mår inget vidare av att honom bredvid. Hoppas att det går bättre vid 6 månader då jag kan ge välling.

Igår hade vi premiär för havregröt och det var tydligen lika gott som banangröten och jag gjorde för lite. Jag får bättra mig till ikväll. Första gången han fick potatis så rös han av obehag, men vi provade igen härom dagen och då gick det ner utan problem.

Tack och lov bajsade han inte på hela dagen vi var iväg igår, men det kom på beställning på kvällen och då var det tur att vi var två för hela blöjan flöt fast det hade inte läckt. Man får vara snabb nu med att torka av vid snoppen för han är där med sina händer hela tiden och igår var det på väg att rinna över magen när man försökte torka där bak. I morse bajsade han ner boby innan vi ens hade börjat äta frukost. De kan verkligen bajsa de små.

Vincent har inte riktigt upptäckt sina fötter utan pillar mest på dem när han sitter på golvet. En som verkligen har hitta sina fötter är Linda's Martin och han ser så söt ut när han helt fasinerat tittar på när de rör sig. Vi får väl se om Vincent kommer till denna upptäkt snart.

Nej nu lär väl den lille prinsen vakna snart...



en dag med fullt upp

Idag har det varit full rull, vilket känns himla skönt och något som jag verkligen behövde. Det kan lätt bli att man sitter och tänker för mycket en dag som denna.

Redan klockan 7 i morse bar det iväg in till stan för att lämna bilen och sedan J på jobbet. Varannan onsdag är det fika på Korpen och innan det brukar alltid jag och Malena gå en runda vilket vi gjorde även idag fast idag blev det en lite längre. Försöka prata samtidigt som man går uppför backen från lasarettet till Norrgatt rondellen är inte helt lätt insåg jag och som förvirrade småbarnsföräldrar pustade vi och försökte bestämma vilken väg precis vid ett övergångsställe och då stannar det naturligtvis bilar.

Efter en som vanligt mycket trevlig fika på Korpen och en lika trevlig lunch på Borgen följde Nina och Linda med mig till minneslunden på Norra kyrkogården för att tända ett ljus. Det blev en lång och skön promenad också och väl behövlig om man ska jobba på formen. Tack tjejer för att ni följde med och jag uppskattade det verkligen. En stor kram till er.

Jag bjöd med en tjej från babysimmet till Korpen och hon verkade tycka det var kul och trivas och hon är en lika stor pratkvarn som många av oss.

Ikväll blev det ersättning vid 9 och jag hoppas verkligen han sover bättre i natt. Han somnade i alla fall ganska fort efter det.

Hem kom vi äntligen vid 5 efter att hämtat J och bilen. Det har varit en heldag som gör att man är lite sliten.

Mamma, för din skull har jag skrivit med stor bokstav så att inte läraren i dig blir upprörd. Hihi


lillebror erik

idag den 14 januari skulle min älskade lillebror erik fyllt 25 år, men tyvärr får han inte göra det då han omkom i en mc-olycka den 15 september 2005.

mycket sorg har man bearbetat under denna tid som gått fast det kommer alltid tillfällen då man gråter av saknad efter honom och detta inlägg tillägnas honom.

erik var en geonomgo kille, glad, mycket omtänksam och otroligt smart.
han hade precis börjat på sin andra termin på juristutbildningen på lunds universitet. det kan tilläggas att han hösten 2004 kom in på juristutbildningen i uppsala men att han kom på att han nog inte ville läsa i uppsala utan i lund, så han tackade nej och sa "jag kommer ju in i lund till våren". som storasyster tyckte jag det var lite våghalsigt då det är ganska hårda krav för att komma in, men med hans betyg kom han naturligtvis in i lund till våren.

jag och erik åkte till vår storasyster ulrika som då bodde i bryssel under en helg i maj 2005 och jag är jätteglad att vi gjorde det. en resa som jag nu ser tillbaka mycket på eftersom vi fick mycket tid tillsammans med varandra.

även om han inte blev så gammal hann han med mycket. efter studenten tågluffade han och hans dåvarande flickvän i europa. han ryckte in i lumpen i januari 2004, men den resan var kort då han fick frisedel efter 2 veckor på grund av dålig hörsel, så då var det bara åka hem till gotland igen. under hösten 2004 åkte han till norge för att rensa fisk för att sen påbörja sina studier i januari 2005. sitt mc-kort tog han under sommaren 2005 och köpte en egen mc.
han gjorde alltid det han kände för och ville och sköt inte upp något.

eftersom åldersskillnaden mellan oss var 6 år tog jag lite extra hand om honom när han var liten och vi hade mycket roligt tillsammans. när han började spela fotboll var det jag som körde honom till matcher. deras fotbollslag var verkligen dåligt och de förlorade alltid, men de var alltid glada än då och förlorade de med mindre än 10 mål var de nöjda. naturligtvis har vi precis som andra syskon bråkat en hel del, men det har fort gått över. jag kommer speciellt en gång efter att vi hade flyttat till gotland och jag tjuvrökte eftersom jag sagt till mamma och pappa att jag slutat, jag skulle handla cigaretter och erik blev så sur på mig att han inte pratade med mig på ett bra tag. jag vet att han är stolt över att jag äntligen har slutat.

den finns så mycket skoj man kan berätta om honom för det hände alltid något när han var med. till exempel när vi var i frankrike och han skulle hoppa ut på balkongen men landade i glasdörren med en smäll eller att han hade en förmåga att klappa mig på huvudet, jag kände mig verkligen liten då. han trillade ner från en trappan och fick en spricka i högerfoten som resulterade i kryckor men envisades ändå med att köra bil och det var inte någon mjukkörningen.

det är så tråkigt att han inte får träffa sina systerbarn, men både jag och syster kommer att berätta mycket om morbror erik för våra barn. erik, du kommer alltid finnas i mitt hjärta och jag saknar dig så.

 


babysim

nu har vi haft vårt första babysimpass i bassängen.
med fördel ska barnen vara utsövda och mätta innan man börjar och utsövd var nog vincent eftersom hur föriktig jag än var vaknade han när jag klädde på honom för att vi skulle åka och jag tänkte att äta kan han göra när vi kommer fram. tydligen hade jag helt glömt bort hur nyfiken han är och äta ville han inte alls göra där då det fanns så mycket nytt att titta på. väl nere i poolen sprattlade han för fullt och ibland var det svårt att hålla i honom för allt sprattel. greppet att hålla honom under magen i mina händer var inte helt lätt, det kändes som han skulle halka ur hela tiden och han lapade vatten hela tiden, kanske inte så konstigt eftersom han inte ville äta. momentet strila vatten över huvudet var något som vincent inte alls tyckte om utan uttryckte sitt missnöje i ett illskrik av hög tonart som han är så bra på. han lugnade ner sig ett tag men att ligga på golvet sen när mamma skulle duscha och klä på sig var ingen hit, men men så fort vi gick till bilen blev han lugn och somnade sött och då var klockan 1 och han sover fortfarande. detta med att simma är nog himla jobbigt för de små.

längtar redan till nästa gång då detta verkligen är kul.


blogglivet och lite annat

det här med att blogg är ju himla roligt. det spelar inte så stor roll om det är någon som läser det eller ej, bara att få skriva av sig känns skönt. nu vet jag att det är några som läser den och det är ju också trevligt att folk vill läsa. ett av de moment som är mest spännande är att läsa kommentarerna och jag försöker ibland gissa mig till vad folk kommenterar, fast det är inte så lätt. SÅ NI SOM LÄSER KOMMENTERA MERA

de två gånger som vi nu har borstat tänderna har gått jättebra och han gapar och vill att vi ska borsta mer när det är färdigt. vet inte om det påverkar men han får tygga och leka lite med tandborsten innan vi borstar och jag hoppas att det gör att han tycker det är kul att borsta. det är ju inte så mycket att borsta ään så länge.

idag är det dags för babysim men det rapporterar jag om i eftermiddag.


5 månader

det är vincent idag och det har varit en dag full med aktiviter.
klockan 10 var det teori på babysimmet som börjar imorgon och till j's glädje köpte jag ett par nya badbyxor eftersom de han har ärvt kommer vara för små inom kort. dessa blev av unisex typ som även kan användas om nästa blir tjej utan att j skäms, barnet ifråga bryr sig nog inte. mer om babysimmet skriver jag om imorgon då vi har varit i vattnet.

sen bar iväg till ville, nina och robban. där blev jag bjuden på nina's suveränt goda hembakade valnötsbröd och cupcakes. valnötsbrödet fick mig att tänka på när man var yngre och bodde hemma, pappa bakade alltid bröd och bland annat ett väldigt gott valnötsbröd. då tyckte man det var väldigt tråkigt med hembakt bröd och nu kan jag inte tänka mig något godare bröd. det jobbiga med pappas bröd var att det absolut inte fick ligga i plastpåseutan i papperspåse eller i handduk för detta behöll skorpan. det var just den som var det jobbiga då den var väldigt hård och jobbig att tugga särskilt på morgnarna. tack nina för en trevlig pratstund, du är en vädigt god lyssnare och så omtänksam. jag är så glad att jag lärt känna dig, STOR KRAM. det är så roligt att se de små i sin hemma miljö för då ser man verkligen hur de har utvecklats. ville är så gudomligt söt och han har små knorrande när han är missnöjd inte som vincents gallskrik.

efter det var det dags för 5 månaderskontroll hos bvc. denna kontroll innebär inte bara obligatorisk vägning och mätning utan också vaccinering. vikten är nu 9200 gram och längden är 67 cm. han är verkligen vår lilla tjockis. vaccineringen gick jättebra för idag fick han sin första tandborste och den fick all uppmärksamhet så han grät inte alls. hoppas tandborstningen kommer att gå lika bra. bvc-tanten tror inte det dröjer länge innan medvetet rullar runt, vi få väl se för det är inte lätt med den magen.
   

på vägen hem körde vi inom maxi för att handla lite och sen för tvätta bilen vilket inte var en dag försent. något som är jobbigt när manska tvätta bilen är att köra in den i den lilla hallen eftersom man ska hamna mellan en skena och en upphöjning. jag tror alltid att jag ska köra på något av dem och punktera hjulet, vilket kanske inte är så troligt, men lika jobbigt för det. irriterad blev jag över att någon rökt i det lilla rummet där man väntar, himla äckligt. så jag och vincent fick stå ute med dörren som vindskydd under tiden, brrrr. bilen kommeer nog inte vara ren så länge i detta väder men den är i alla fall fin nu.

väl hemma har det varit ett himla gnäll på honom. vet inte om det är sprutan eller den andra tanden som jag tror snart kommer. nu väntar vi på att j kommer hem och lagar mat.


gottegrisarna

ja det är vi verkligen. igår körde jag in till maxi halv 8 bara för att köpa godis.
när jag precis skulle gå ut hittade jag inte nyckeln till bilen, letade i jackan jag hade senast, men den gick inte att finna. jaja tänkte jag den dyker väl upp och tog reservnyckeln. börjar går mot bilen och trycker på upplåsningsknappen, men inget händer, konstigt men men den är upplåst redan. sätter mig i bilen och vad upptäcker jag inte då jo att nyckeln redan sitter i bilen. tur att man inte bor i stan utan mitt i buschen får då hade jag väl inte haft någon bil längre.

i natt var vincent svidigheten själv, vaknade 1 gång i timmen och gnällde. så idag är det jag som är gnällspik då jag sovit för lite, hihi.

något som stör mig otroligt mycket är när folk lämnar toalettlocket upp när de varit på toaletten. jag vill inte se hur det ser ut i toaletten. var inne på nätet och kollade på hus som är till salu och vad får jag se jo de har tagit kort på badrummet när toalocket är uppe. lite kan man väl anstränga sig. jaja mitt intresse svalnade direkt, fast det gör ju itne så mycket för jag är nöjd med det jag har.


sälen

vincent har börjat med något nytt. han ligger på mage och lägger armarna bakåt och balanserar på mage, ser ut som han gör anjas säl. ibland skjuter hn upp med rumpan och hamnar lite i krypställning med benen. det verkar vara krypställning med antingen benen eller armarna och att han inte har kopplat ihop de två. han är dock väldigt söt som vanligt.

   

imorse när j gav honom mat så hade lite av en bajsbonansa från smalbenen (de är i för sig inte så smala) och en bit upp på ryggen. killen kan han.

jag har kommit fram till att jag ska låta mitt hår växa ut igen eftersom jag fortfarande inte känner mig helt nöjd, eller kanske ska klippa det ännu kortare. det är ju väldigt skönt att ha det kortare men samtidigt himla jobbigt att man måste tvätta håret för att se kolk ut på dagarna.


uppsats om en ko

den här uppsatsen, skriven av en mellanstadieelev har jag kopierat från en rix fm blogg. den lades ut i augusti 2008 och är helt klockren så jag bara måste dela med mig.

Nyttan med Kon

Kon är ett husdjur... Men den finns också utanför huset. Och den lever ofta
på landet, men den kommer också in till staden, men bara när den skall dö. Men
det bestämmer den inte själv.

Kon har sju sidor... Den översta sidan - Den nedersta sidan - Den främre
sidan - Den bakre sidan - Den ena sidan - Den andra sidan- Och den invändiga sidan.

På den främsta sidan sitter huvudet... Och det är för att hornen skall ha
något att sitta fast på. Hornen är av horn och dom är bara till prydnad. Dom
kan inte röra på sig, men det kan öronen. Dom sitter på sidan av hornen. Kon
har två hål framme i huvudet. Dom kallas ko-ögon. Kons mun kalles mule. Det
är nog för att den säger mu.

På den bakersta sidan sitter svansen... Den använder den för att jaga bort
flugor med, så att dom inte ramlar ned i mjölken och drunknar.

På den översta sidan - Och den ena sidan - Och den andra sidan, är det bara
hår... Det heter ko-hår och har alltid samma färg som kon.
Färgen på kon heter kulör.

Den nedersta sidan är den viktigaste för där hänger mjölken. Och när
mjölkerskan öppnar kranarna så rinner mjölken ut. När det åskar så blir
mjölken sur... men hur den blir det har jag inte lärt mig ännu. Kon har fyra
ben... Dom heter ko-ben. Dom kan också användas till att dra ut spikar med.
Kon äter inte så mycket, men när den gör det äter den alltid två gånger. Dom
feta korna ger helmjölk. När kon är dålig i magen ger den ost. I osten är
det hål.
Men hur den gör hålen har jag inte heller lärt mig ännu.

Kon har gott luktsinne... Vi kan känna lukten av den på långt håll. Kons
valpar heter kalvar. Kalvens pappa heter tjur, och det gör kons man också.
Tjuren ger inte mjölk och är därför inte ett däggdjur.

Den som kommer och hämtar kon när den blir gammal heter ko-fångare. Den
sitter ofta framme på bilar. Så blir kon slaktad, man häller mjölken i
tetror som vi kan köpa i affären. Kons fyra ben skickas till
snickaren. Det kallas återanvändning.

Som man kan se är kon ett nyttigt djur. Och därför gillar jag kon väldigt
mycket.

Lärarens kommentar: Jag har aldrig läst något liknande!



jaha då var det slask

det är inte länge man får glädjas av att det är vitt av snö ute som gör att vintern blir lite mysigare, nej för nu är det plusgrader och det resulterar bara i slask.

j var iväg igår kväll och jag kände lite bävan inför detta då vincent inte är så glad när han ska somna inför natten, men tro det eller ej det gick väldigt bra. han somnade vid 7 min famn utan minsta knyst. efter att ha ammats med 2½ timmes mellanrum vaknade ha halv 6 utsövd och pratade för fullt. morgonpigg rackare man har, tur att jag också är det.

till min stora besvikelse börjar jag känna av min foglossning igen och det var något jag trodde försvann när man fött barnet.

nina, här kommer bild på filten jag sytt.

           
jag är inte så lite stolt över mitt verk, :-)


leksaker

innan vincent kom till världen var jag rädd att sparky skulle ta alla vincents lekseaker och göra de till sina, men så är det inte utan han är jätteduktigt på att bara leka med sina egna. någon som däremot leker med v's saker är zorro. idag när jag kom hem från fika med malena och ebbe har kisse blivit som tokig på den bitring och far runt i köket med den.



och vad händer inte ikväll, jo då hittar jag vincent bitandes på en av sparky's leksaker, jag skyndade mig dock att ta bort den.

den som har varit uppe på vår vind vet att den sett likadan ut i 1 år, men nu under jul och nyår så har j arbetat hårt med den och kommit en bra bit på vägen så nu ser den ut såhär. förhppningsvis tar det inte 1 år att bli klar.



barnvagnar

läste  i en annan blogg att det är så irriterande med människor med barnvagnar för vi inte visar respekt och går sakta samt att vi blokerar bland annat hyllor och gångar i affärer. kan väl till viss del hålla med att man blokerar men det är ju inte så enkelt och det skriver bloggaren också att hon gör själv med kundvagnen så det går väl på ett ut. men respekt försöker vi visa och hålla sig lite till sidan och inte vara en "sån där" och går sakta finns det ju tusen andra som gör och det känner inte jag mig träffad av. hade god lust att skriva en kommentar att vänta tills du har en barnvagn själv. blir smått irriterad på sådana inlägg.
äsch jag kan inte riktigt formulera mig på ett bra sätt, hoppas hi förstår innebörden.

det här med barnvagn och visby är ju ingen lättmatch. man skulle ju kunna tycka att affärer som säljer barnkläder ska vara lite anpassat för föräldrar med barnvagn, men inte här. en del affärer är det så trångt att man får parkera vagnen en bit iväg för att man inte kommer in med barnvagn bland babykläderna, känns inte så himla kul alltid, sen finns det ju de med en smal trappa upp och är det mer än en vagn får man knappt plats själv. hur tänker de? troligtvis inte alls.
går man in i en klädaffär anpasat för vuxna finns det som regel mycket mer plats och inte små smala trappor, mycket underligt.
tyvärr är det inte bara affärer som är dåliga på detta med trappor utan även fik och resturanger som serverar lunch. det får ju en osökt att tänka på de som är rullstolsbundna och de är tydligen inte välkomna in i vissa affärer, fik eller restauranger. lite av diskriminering...

hu vad gnällig jag blev jaja men nu är jag på bättre humör i alla fall.

idag har vi provat ett nytt agerande för vincents sovande. jag har när han börjat visa tecken till trötthet skojat lite till med honom för att sedan få honom att lugna ner sig ta nappen och mysa till det med snutten. så fort han har blivit lugn har jag lagt honom i sängen där han somnat utan gnäll efter några minuter. skönt. det är ju fasiken att man ska vara så envis att man inte prövar något nytt fortare... jaja bättre sent än aldrig.



sa till j i helgen att jag skulle baka muffins. idag har jag gjort det, lite lång startsträcka kanske. när jag skulle ha i sockret insåg jag att det bara fanns 1½ dl och det skulle vara 2, men idérik som man är (hihi) så mortlade jag bitsocker så det blev 2 dl. hoppas jag inte äter upp alla innan j kommer hem.


lunch med mammorna

idag har det varit lunch med mammorna nina, linda och clara. mycket trevligt. kan såhär i efterhand nästan aldrig komma på vad vi har pratat om, men tiden rinner iväg ändå. eftersom våra grabbar börjar bli lite större kommer det nog vara svårt att ha de i knäet när man äter då försöker ta tag i allt.nu kom jag på en sak som vi diskuterade och det var syskon och vi skulle försöka få de samtidigt, vilket nog kan bli lite jobbigt då det tog långt tid för en del av oss och inte alls lång tid för andra, men vem vet hur det blir nästa gång. det är ju faktiskt mammavännerna man har som gör att det är extra roligt att vara mammaledig. hade nog blivit lite utråkad annars med att bara gå hemma och skrota.

skickar en stor kram till mina mammavänner, ni är guld....

pratade med mama idag och beklagade mig lite över hans skrikighet och hon påpekade lite snällt att det kan komma från mig. jag hade tydligen bara två lägen som barn det var antingen på eller av. ja det är väl bara att hålla med om att ha har det från mig, hmmm


nu är tiden bokad

japp den 21/1 kl 11 ska jag på återkontroll av den bakre regionen. hu vad nervös jag är och kommer väl va lite hispig i 2 veckor nu.



vardagen

jaha då var den här, vardagen alltså. det innebär att j har börjat jobba igen och jag och vincent ska få lite rutiner på dagarna och komma tillbaka till träningen. ja vi får väl se hur det går med det.

igår ville vincent inte alls sova i säng men det gick alldeles utmärkt i liggkorgen, men envis som jag är tyckte jag efter första nattamningen att han ska sova i sin egen säng. det gick väl inte så bra så det slutade med att han sov i vår säng.
jag känner att jag snart måste få tips på hur han kan komma till ro när han ska sova. för tillfället skriker han som en besatt varje gång och det tär tyvärr lite på tålamodet och eftersom han är så tung orkar inte min rygg riktigt med känner jag. hoppas att det bara är en fas som snart går över.

usch vad jag klagar på den stackars lilla pojken. han är ju bara 5 månader så inte vet väl han hur livet fungerar. mellan sina skrik är han ju den gladaste lilla krabat och man kan inte annat än att älska honom. det är så skoj att se hur han försöker vända från rygg till mage men att han inte riktigt har kommit på hur det ska gå till samt när sitter och pratar med hunden som nu på morgon verkade prata tillbaka. jag fattade i alla fall ingenting.


i form

det är väl lite så att man skulle vilja komma lite i form efter graviditeten men jag känner absolut ingen stress utan det får ta den tid det tar.
men jag känner mig lite kränkt när man får direkt reklam addresserad till sig i form av ett erbjudande om att prenumerera på tidningen I FORM. är det inte lite av ett påhopp. den gick dirket i soporna, naturligtvis noggrant sorterad efter sorteringskonstens alla regler.

fick ett tips härom dagen, att jag inte kommit på det själv är lite pinsamt, att bara lägga bajsblöjor i blöjhinken eftersom påsarna dit är så himla dyra. jättesmart tänkte jag och det kommer ju knappt bli något i påsen. men jag inte om det spelar så stor roll när vår lille bajsprins bajsar tre gånger mellan 7 och 10 och det är med en timmes mellanrum också. den sista resulterade dessutom till klädbyte.



varför vill han inte sova???

vår lille prins är helf fenomenal på att inte vilja somna, han bara skriker. han verkar inte ha ont utan han bara kämpar för att hålla sig vaken och då är inget bra, inte mamma och inte pappa, ibland kan han ta tutte men det funkar inte alltid. det är nästan så man blir knäpp när man inte kan göra någonting för att kan ska somna. nu har han äntligen kunnat bli lagd i sin säng, men först ska man börja skrika när man blir nerlagd och när jag plockar upp honom somnar han direkt. försökte 4 gånger innan det gick. han har börjat fara runt med huvudet så fasligt när han sover så det är jobbigt att ha honom i sängen.

idag åt han för första gången upp gröt gjord på 3/4 dl vatten och ville ha mer, oftast har han sagt stopp vid ½ dl. jag trodde i för sig att gröten skulle göra att han somnade och sov bättre men så är det tydligen inte.

hela familjen åkte in till stan för att gå på biblioteket idag, men det var stängt. vi fortsatte till djuraffären men tro det eller ej den var också stängd så det vara att åka hem och ta en kopp te.

brevid mig i soffan ligger j och säger "THIS IS SPARTA" så kommer av mig i mitt skrivande. han är lite knasig.

nej nu ska jag nog sova lite innan vincent vaknar och vill ha mat igen.


Sparky

det är min hund det, fast eftersom han är med j på jobbet så har det väl lite mer blivit hans hund. jag har alltid velat ha en hund men det blev ingen förrän för 2 år sedan då vi köpte lilla sparky.
han är en liten jack russel hane som inte alls är som en vanlig terrier. han skäller inte och är inte lika ettrig, men envis är han.
det bästa han vet är att ligga i soffan tillsammans med oss och bara mysa, fast det är också himla roligt att skutta omkring som en galning i trädgården eller i skogen.

jag var lite orolig för vad han skulle tycka om att det kom ett barn i familjen och han då skulle få dela uppmärksamheten med någon. det hade jag ju inte behövt vara han är den bästa barn hunden som överöser vincent med pussar och skyddar honom från katterna. det kan ju bli lite trångt när båda ska sitta i knäet.
vincent tycker att sparky är toppen och är han på skrikhumör kan man bar visa sparky för honom så blir han genast glad. första gången vincent satt själv var när han skulle sträcka sig efter honom så jag tror att han kommer hjälpa vincent i sin utveckling. vid köksbordet kiknar vincent när han ser sparky sitta på en stol, det är så att man blir alldeles varm i kroppen.

jag hade gärna velat avla på honom om det inte var för att han är allergisk mot gräs, lite olika träd, husflugor och tobaksrök bland annat. mot detta ger vi honom en spruta en gång i månaden och han har verkligen blivit bättre på att vara still när den ska ges.



Blommor

jag skulle gärna överösa mitt hem med blommor, men tyvärr har jag en förmåga att få blommorna att dö. ibland så håller en blomma i ett år och sedan får den för sig att bli ful och bladen ramlar av.
blommor med blommor ska man inte tala om de håller på sin höjd en månad.

fast det finns en som har klarat sig riktigt länge. den fick vi av min mamma när vi flyttade till vårt hus för 3½ år sedan. det är en orkidé och den har blommor för tillfället. det är så vackert och jag önskar att den ville blomma hela tiden istället för en gång per år.
tack mamma för denna fina blomma



Sova i vagn

vincent ville inte alls sova för ett tag sedan så jag bestämde mig för att snabbt bädda i den gamla vagnen och gå ut, tror den gamla är bättre i snö samt att den är större (inte mkt då ,men lite), men jag hann inte ut innan han somnade och eftersom det snöar igen får han sova inne fullt påklädd. man är väl lite elak, men han verkar tycka om det. han blir så jobbig när han inte vill sova, han ska inte ha napp, vill inte sitta i knäet vill inte sitta i matstolen och ligga på golvet eller i sängen är helt otänkbart så vad gör man inte


Här kommer vinterbilderna

jag samlade krafter och hämtade kameran, såhär ser det ut hos oss idag





Vilket väder

hej mitt vinterland, nu är jag här....

idag vaknade man upp till ett underbart vinterlandskap. det är runt 10 minus, klarblå himmel och inte mycket till vind. det krävs en promenad idag.

igår snöade det nästa hela dagen. j som satt på en båt halva dagen blev lite chockad när han kom tillbaka från sthlm för det var ju ingen snö när han åkte. jag och vincent tog en snöig promenad i stan för att leta present till nina. nina fyllde år igår och vi åkte ut till henne, robban och ville direkt när vi lämnat av sanna hemma. jag tyckte att snöfallet började lugna ner sig när vi var där, men när vi körde hem var det mycket värre. det snöade tokmycket och det gick knappt att se vägen, j fick köra i ungefär 40 och bara rätta sig efter plogpinnarna. det var ganska läskigt, men vi kom välbehållna hem.

tack nina för dina otroligt goda cupcakes och för att vi fick komma och fira din födelsedag.

sanna har blivit uppvaktad både av zorro och sparky genom att de hela tiden går bakom och nosar henne i rumpan. inte helt uppskattat av henne, men har tydligen varit saknad av dem.

borde lägga in en bild på vinterlandskapet, men orkar inte hämta kameran nu så det får komma senare.


DET SNÖAR

hoppas det får ligga ett tag. det blir så mycket ljusare och mysigare


morgonstun har guld i mund

ja det könns verkligen så när man stiger upp kl 5 för köra sambon till båten. nja inte direkt, hade gärna sovit ett tag till då lille vincent bara har sovit 1½ timme i sträck i natt. trodde han skulle sova bättre i vår säng men inte ens det hjälpte.
idag kommer äntigen sanna hem. J är uppe och hämtr henne, därav denna tidiga morgon. hon har i alla fall inte lidit hos j's föräldrar utan blivit bortskämd ordentligt, på nyårsafton blev hon serverad färska räkor tex.

man skulle ju kunna tro att det inte är mycket folk i örelse klockan 6 en lördagsmorgon, men så är det tydligen inte. jag mötte många bilar på vägen hem. vad gör folk? kändes lite sent att vara på väg till båten då.

då j har tagit med min dator på färden får jag sitta vid hans och jag är inte riktigt överens med hans tangentbord. tappar bokstäver så nu måste jag läsa igenom innan publicering.


Morgonhumör

Vincent har nog det bästa morgonhumöret som finns. Han är sprudlande glad. När han vaknar för dagen ligger han bara och sparkar och jollrar och sedan får han sitta i sin matstol medan vi äter frukost och leker han med sina leksaker och fortsätter att jollrar. Morgonmålet äter han sedan ur flaska som J ger honom.
Det är så mysigt att lyssna på honom.

Kusin Lina döpte Vincent under julen till Vimcent. Blir han bra på att städa eller blir vimsig som mamma kan det få vara kvar.

Som väntat var det inte mycket aktivitet igår det växlades med tv-tittande och lek med Vincent. En väldigt skön dag.
Idag ska jag verkligen försöka komma ut på promenad....


nyårsdagen

jaha då var det 2009 och för andra året i rad är jag inte alls bakis denna dag, förra året var man gravid och nu ammar man, men det känns himla skönt. jag tror i för sig inte att jag kommer göra så mycket idag ändå för man måste ju vara omtänksam mot en smått bakfull sambo så han får dåjigt samvete, hehe.

gårdagskvällen var jättetrevlig med trevliga samtalsämnen, givetvis en del om barn, och mycket (nu bajsade vincent ner sig fullständigt) god mat. till förrätt var det en lax- och räktårta, huvudrätt gorgonsolaspäckad oxfile och efterrätt creme caramel. mycket smarrigt.

det som var riktigt jobbigt var att vincent vaknade vid tolv i natt och ville inte somna om förrän vid två. han var jättetrött men så fort man la ner honom vaknade han upp igen. det slutade med att han fick sova på min mage.

jag hoppas på ett mycket roligt och givande år med min familj och goda vänner, väntar också på ett spännande år med massor av uteckling för vincent.