Julfest, julgodis och 1:a advent

Det är vad min helg har bestått av.

I lördags var det julfest på jobbet, eller vi var ju inte på jobbet utan på Wisby Strand. Förfesten böjade redan kl 5 men då jag tydligen inte kunde gå osmikad och i tofs iförd en ceriserosa klänning (våga vägra svart) så åkte jag hem till en kollega kl 4 som fixade till mig. Det är alltid lika trevligt att festa med jobbet så det var en trevlig kväll även då jag gärna går någon annanstans nästa år.

Innan jag åkte hade J bakat julgodis, kolarutor med triss i choklad. Smarrigt som bara den.


Vincent kör bil med vovve i sni fina hockeypyjamas.


Kolarutor

Söndagen var något seg till att börja med och vi skrotade runt hemma och pyntade lite. På eftermiddagen åkte jag hem till Eva och bakade julgodis och åt av det vi bakade. Det blev Rocky road, snöbollar, lakritskola, vittryffel och chokladcrips (tror jag), var helt över äten på choklad när jag kom hem och åt gladeligen korv toganoff med ris som J hade gjot till middag.

Vincent har sprungit runt och varit gullig och han ha börjat testa våra gränser på vad han får göra. Får han inte göa som han vill blir det ett himla liv, men han kommer snabbt på andra tankar.
Idag har den lilla plutten stått på läppen och fått en rejäl fläskläpp.



Min namnsdag

Igår var det min namnsdag och är som ett barn och vill att den sak firas. Jag fick en pepparkaksulle med ljus i till fukost och 3 med mig till jobbet (förmiddagsfik, lunch, eftermiddagsfika), en bok med chokladrecept och kort. Dagen på jobbet blev bättre än föregående och många gratulationer.
När jag fått Vincent att somna för natten kom jag ut till vardagsrummet och möttes av ett fotbad och på armlängds avstånd fanns pepparkakor med ädelost, ett glas vin och toblerone och datorn fick jag i knäet. Ojojoj så skönt det var att bara dsitta där och koppla av.



Idag har jag försökt få reda på var Vincent ska börja på dagis. Vårt första alternativ är kört och på andra alternativet svarade de att det såg inte omöjligt ut och att det skulle lösa sig trodde de. Beslut skulle komma snart. Det börja kännas som det är lite ont om tid då jag vill att han ska börja den 4:de januari alt den 7:de och de ska planeras lite med jobbet och så. Hoppas verkligen att beslutet dimper ner snart.

Vincent har inte haft några men från sprutan vilket känns skönt, men man kunde ju hoppas på att han skulle ta och sova bättre snart.
Pratade med Nina innan idag och vi konstaterade att vi trodde att den jobbigaste tiden på natten skulle vara när de var spädbarn, inte att nätterna skulle bli värre och värre. Lever på att det kommer att vända någon gång, förhoppningsvis innan han flyttar hemifrån.
Söt är han i alla fall.



Besprutad

Nu har Vincent vaccinerat sig och han verkar inte fått några men av den än i alla fall. Hoppas han itne får det också.

Min dag började dåligt med att tappa grötskålen med vatten som skulle in i micron i golvet och tappa ost i kaffet, den fortsatte dåligt med att simglasögonen gick sönder när jag simmade och baddräkten börja bli genomskinlig. Toppen på det hela var att komma till jobbet och sagt hur man ska göra sitt jobb utan att ha kollat om det är så jag tänkt att göra. Sur och butter var jag och det smittade säkert av sig på en del. Jaja arbetsdag fick i alla fall ett trevligt slut med att jag gick till frissan. Mysigt att sitta dår och bli ompysslad.


Provar mammas skor


Möte med Hippo och Vovve



Leker med en av favoriterna, 1-års presenten från Ebbe


Gripande

En gripande berättelse om en av mina barndomskamraters dotter finns att läsa här. Jag ryser och mina tårar rinner när jag läser. Får en att fundera på livets gång.


Härliga söndag

Denna dag har varit riktigt bra trots det inte allför roliga vädret med dimma och regn. Vincent har varit på bra humör och bara gnällt när han ha slagit sig och det är ju ett förståligt gnäll. Vi har lekt och myst om vartannat.
Till middag blev den kyckling med hemmagjord rödvinssås och ris. Jag var lite tveksam till att Vincent skulle gilla det men han åt massor. Efter maten kom trimmern fram och nu är Vincent riktigt korthårig, lite väl enligt mig, men det växer ju ut fort. Det gick väl sådär med trimmer men med glad yuotudeklipp och pappa bredvid så gick det vägen och hela huvudet blev trimmat.




Denna ha jag och J smaskat i oss idag, mjukpepparkaka, mums

Sann hittade lådan hundmat öppen, jippi



Trött trött trött

Efter att ha jobbat 6 dagar denna vecka är jag riktigt trött. Det hjälpte ju inte heller att Vincent tokskrek inatt och inget hjälpte. Till slut fick han baa springa av sig lite och efter en liten stund satte han sig ner och jag satte mig bredvid och det tog inte lång tid förän han låg med huvudet i knät och myste, då började jag om nattningen.

Det är riktigt tröttsamt att han har så dåligt tålamod och att det svänger ordentligt i humöret, man vet aldig vad som ska trigga en skrik- och gnäll-tid. Hoppas det snart går över.

Han har ju naturligtvis sina super söta och mysiga perioder och de väger upp all trötthet man har.

Imorgon är det vilodag eller det lär väl inte bli så mycket vila, men jobba ska jag i alla fall inte.


Vincent och hans djur


Sötnosen lite trött han med


Bara busig


Vart tog vår solstråle vägen?

Det är någon som har bytt ut vår solstråle till ett barn med obefintligt tålamod och minsta lilla som inte går i hans väg är katastrof och då bara skriker han, gråter och slår huvudet i väggar, diskmaskin och skåpluckor. Det har varit såhär sedan i onsdags och det är inte mycket som hjälper när han är i det tillståndet.

Hoppas vårt barn snart kommer tillbaka för jag är trött och det är J med så det blir inte mycket gjort. Det är knappt jag orkar sitta här. Man får ta vara på det han tycker är kul, diska, bada och läsa ljuden på bondgåden samt titta på Timmy på Svt play.

Lilla ålen




Först glad


Sedan otröstlig



Om man inte drar upp handtaget ordentligt på toaletten öppna han numera dörren



Djurljud han nu kan:
Ko, katt, hund, lamm och get (låter lika), tupp och anka

Varför prata när man kan låta som djur



Helgen

Vincent har haft det så bra hemma hos Linda och Emil. Han har idag åkt traktor, varit i stallet och tittat på lammen bland annat, han somnade lätt igår och vaknade en gång bara och kunde ligga stilla i deras säng till 7. Det gör han aldrig hemma.

Jag och J myste i soffan med mat och chips och våra djur myste med. Det var skönt att få sova en natt utan att bli störd (om man bortser från Js snarkande) och kunna ligga kvar i sängen. Jag låg i sängen till 9 och åt chips och tittade på Criminal Minds, en soft och skön morgon.

Sedan Vincent fick sova sin eftermiddagsvila har allt variti fel och minsta lilla genererar ett utbrott och ibland behover det inte vara något. Nu är han glad i alla fall eftersom han sitter i badet. Troligen är han väldigt trött och fick inte sova färdigt innan, hoppas nu han sover bra i natt.


Sparky myser i soffan


Sparky myser i sängen


Längtar tills imorgon

Imorgon eftermiddag ska Vincent hem till Linda och Emil och spendera kvällen och natten där. Jag och J ska ha en myskväll med plockmat och vi ska bara ta det lugnt. Tanken på att få ligga kvar i sängen och dra sig efte det att jag vaknar på söndagmorgon får mig att bara vilja gå och lägga mig. Visst är vår son underbar, men ibland vill man ta igen sig och rå om varandra.

Idag lunchade jag med Ville och Nina, som jag har längtat efter dessa. Jag saknar mina mamma-vänner massor och tänker med värme i hjärtat på den tid som varit då vi träffades så mycket mer och allt vi diskuterade och undrade över.

Ville vet precis vad han vill ha och får man inte det så blir man gnällig, känner igen tendenserna. Jag och Nina fick också prata en hel del även om en jobblunchs tid är lite kort tycker jag.

Vincent har läst en massa böcker och naturligtvis varit på Myllan.



Zorro


Bestämt mig

Nu har jag bestämt mig för att jag ska vaccinera mig via jobbet. Inte för min egen skull utan för Vincents. Vad jag har velat och det va inte förrän igår jag blev säker. Tycker inte att jag ska vaccinerna mig bara för att jag inte ska bli sjuk utan det bör ge mig bättre immunförsvar, men nu är det inte för min skull.

Hoppas vi får det innan man råkar ut för att bli smittad.


15-månaderskontroll

Igår var det dags för 15 månaders kontrollen. Han väger nu 12,5 och är nästa 80 cm lång. Han ligger fint på sin egen kurva lite över den "normala". Tyvärr var inte J så imonerad av BVC-tanten som tyckte det var himla synd att Vincent inte fick vara och sjung kristna sänger samt att vi absolut inte får glömma D-droppar. Det var J första gång där själv, men jag vet inte om hon inte tror att vi är två som tar hand om honom. Jaja han skötte sig bra i alla fall. När de gick därifrån mötte de en gammal tant på rullator som Vincent gick fram till och sträckte fram handen och hälsade och när de hälsat gick han tillbaka till J. Tur eller bra uppfostran?


De här två nätterna som har varit efter att vi ändrade på hans sovtider har varit riktigt bra och det har inte tagit mer en en kvart att natta om honom när han vaknar på natten och han har bara vaknat en gång. Man ska väl dock inte ropa hej än.



Laga mat i hundskålen

Idag fick jag äntligen åka på efterkontroll på besiktning med fulbilen och denna gång gick den igenom.


Helgen

Lördagen var en full späckad dag. Jag började med att jobba 6 timmar, det är som ett andra hem jobbet. När väl dessa 6 timma var slut hämtade jag och en kollega hennes två tikhundar, en dvärgpinscher och en krosning mellan dvärgpinscher och jack russel, för att de skulle få gå på hunddejt med Sparky. Vilken fart de va på de tre, de sprang och de sprang och de sprang. Jagade våra stackars katter och varandra. Roligt verkade de ha och när de åkt hem var Sparky trött och låg och myste massa.





Idag, söndag, är det fars dag och det firade Vincent med att ta sovmorgon till 20 över 6 och eftersom han vakande så "sent" så hoppade vi över förmiddagsvilan och har bara sovit efter lunch och då bara en timme ungefär- Vi får väl se hur natten blir. Vi har ätit french toast till brunch och det gillas skarpt av alla. Vi äter de med lönnsirap och smulor (kanel och flosocker) och Vincent får de som de är.

De har lekts och skojats massor idag och jag har fått en välbehövlig vila medan de andra åt lunch, fixade med tvätten och la Vincent. Till middag väntar räksoppa för mig och J efter att Vincent har somnat. En promenad har det också blivit i det ganska ok höstvädret.




Spisen på plats





Kramis

Vincent har varit en riktig kramis idag. Redan när han steg upp skulle det kramas och under tiden ville han kramas massor. J berättade att efter var tredje tugga skulle det kramas under lunchen.
Så mysigt så.

Ny kladdkaka har bakats idag, en med blå marianne. Ska bli spännande att se hur den smakar.

Bjuder på några klipp då jag inte orkar skriva.






Ha en bra fredag. En annan ska i säng tidigt då det ska jobbas imorgon


Jag ser det snöar, jag ser det snöar

Denna lilla säng stämde jag och en kollega upp i när vi tittade ut och såg att små vita flingor dalade ner från skyn. Alla vara inte lika glada för att det snöade eller för vi sjöng. Tycker det är mysigt med snö och det gör ju att vintern blir lite ljusare och mysigare.

Tråkigt är att vi inte fått på vinterdäcken än så hemfärden gick lugnt och försiktigt med en lång rad bilar efter mig. På grund av detta valde jag att inte åka på syjuntan ikväll då jag inte vill riskera något, tråkigt men det kommer fler gånger. Nina, som också stannade hemma av samma osak, och jag får väl ta en egen juntaträff.

Vincent börja klättra mer och mer och idag skulle han upp i soffan.
Med samma tålamod som mamma så går det såhär, tur att det inte är långt till solsken.


Nej nu är det nog snart sängen för jag är sååå trött.


Ny vecka och redan november

Jaha då var det redan november, veckorna flyger iväg och snart vet jag inte hur jag ska hinna med allt jag vill innan jul. Får nog göra en lista på vad som måste göras och gå efter den.

Köpte en Brio leksaksspis till Vincent härom dagen för pengar han fick av sin gammel farmor och farfar i 1-årspresent. Nu ska den bara sättas ihop vid lämpligt tillfälle. Har kommit på varför han skiker hejdlöst när jag diskar och sliter i mina kläder, jo han vill vara med. Så nu ser det ut såhär när vi diskar



(mamman är ju inte så himla snygg, man får vara nöjd när någon blir söt)



Igår povades en annan nyhet.


Den var riktigt god även då man kan tycka att kanel och nejlikor inte passar i choklad, men det gör sig bra.

Vid jul kommer det så många nya saker och en bra anledning att få köpa gott utan att få dåligt samvete, för man måste ju prova allt nytt.


Vincent har blivt en hejare på att knäppa med fingrarna och det var det första han gjorde när han vaknade i morse. Mammas lilla sötnos.