Hemma

Ja då var jag och Emilia hemma efter vår tripp till min mamma. Lite seg är man eftersom man kom hem halv 1 och så tog det lite tid att somna och Vincent började bråka klockan 4. Hur får man barn att sova längre?

Det har varit mycket trevligt hos mamma och det var roligt att träffa syster. Nu är jag hemma till på torsdag då jag ner igen.

Vincent har varit hemma med pappa och haft skoj även om han nu är i en period då allt är fel och slutar i skrik och bråk så det är ju ingen dans på rosor direkt.


Emilia

Emilia har lärt sig en hel del under den tid som vi var bort. Redan första dagen så gick hon från ålandes till krypandes, på båtresan hem blev hon snabb på att ställa sig upp och hon vill gärna klättra upp på saker. En sak som är mindre bra är att hon har blivit himla mammig och vägrar ibland att bli matad från någon annan.
Kul med stolar


Tills man inte kommer ut i alla fallResa med barnen

Så är vi då åter hemma jag och barnen efter att ha varit ifrån Jocke i 10 dagar. Semester skulle jag inte kalla det, men det har varit trevligt att träffa min pappa, mamma, farmor och farfar och några vänner. Jag är stolt över mig själv över att jag faktiskt genomförde denna resa för det är inte alltid lätt att vara ensam med 2 barn. Vi har ändå gjort en del som att besöka IKEA, åka ut i Blekinge skärgård, leka med jämngamla till Vincent, åka en faslig massa bil (tack och lov för DVD i bilen) och ibland försökt ta det lite lugnt.

Eftersom jag inte hinner skriva blir det bilder


Emilia 8 månader, avresedagen


Lisa och Vincent


Lunch på IKEAÅka båtProvar näverkeps som är gjord av min farfar


Lek på lekplats


Mys med Lisa


Morfar och Emilia


Vincent köpte solglasögon


Om ungefär 2 veckor bär det av till mamma igen men då är det bara jag så då kanske man kan få sova lite mer.


Veckan

Det är svårt att hitta energin för tillfället, Emilia vaknar nu mellan 3 och 4 och är svår att få att somna igen. Hon får en flaska välling och ibland få man sova en stund till innan nästa huligan vaknar.
Att Emilia sover som en kratta får vi hoppas har att göra med att hon är i en utvecklingsfas samt att det är varmt. Denna veckan har hon lärt sig sitta stabilt och ramlar sällan, sätter sig upp själv från magliggande, har börjat ta krypsteg, men ska det gå fort ålas det och visar tendenser till att vila ställa sig upp. Det går verkligen undan i utvecklingen.

Vincent har varit på utflykt med dagis både i måndags och i onsdags. När jag hämtade honom i onsdags så frågade jag om han hade sett några djur, han svarade att han sett "en bä, en nyckelpiga och ett får" och lite senare berättade han att han också sett små elefanter. Undra om allt är sant?
Projekt blöjfri har vi lagt på is ett tag då han till slut vägrade att kissa alls och höll sig ibland upp till 5 timmar. Vi får prova igen om ett tag och se om det går bättre.

Igår var vi på 40-årsfest och barnen hade barnvakt, Emilia hos Malena med familj och Vincent hos Helena och Peter. Vincent ville inte hem idag och hela dagen har varit ett kaos, bortsett från att Ville och Nina var på besök, han varit arg och sur och kastat grejer på sin mamma. Uppenbarligen mycket känslor på gång. Stort tack till Nina och Ville som fick dagen att kännas ganska bra ändå.

Bilder från veckanBjuder på en bild på mig själv, det är inte ofta det och defenitivt inte i klänning