Tävlar

Jag är med och tävlar hos Nina.Tidsomställning

Att vi har gått över till sommartid verkar ha försatt Vincents humör ur spår och han är tillbaka till sitt trotsande och gnälliga och vredesutbrott. Jag antar (och hoppas) att det är han tycker att han får gå upp en timme för tidigt och det inverkar på hela dagen. Hoppas det snart gå över för han är mycket sötare när han är sitt vanliga glada jag.

När man tänker på sig själv känns det lite tragiskt när man är grymt trött 20 i 8 och för några dagar sedan var den bara 20 i 7 och det är på tok för tidigt för att krypa till sängs.


Pippitokig

Vincent har blivit Pippitokig och tjatar en himla massa om Pippi. Har han tur blir det en Pippifilm på tv och då sitter han som förstenad i alla fall i 15-20 minuter. Igår var vi på Åhlens leksaksavdelning och röjde runt och det bästa var nog Pippidockorna och Lilla Gubben. Eftersom jag själv också tycker om Pippi har jag inget emot hans tjat.


Shopping och mopping

En riktigt härlig vår dag har det varit idag, även om den inte alls var lika bra som igår. Hela familjen begav sig till stan för att hitta framför allt ett galonställ till Vincent som lite kläder till mig, vilket det blev också. Tanken var att vi skulle kolla lite mer till Vincent men han tröttnar fort på att sitta i vagnen och släpper man ner honom får en springa hela tiden. Han fick i alla fall mest springa runt med en förälder efter sig och den andra mer koncentrerad på vad som skulle inhandlas. Han tycker det är helt fantsiskt att springa runt på stan och i klädesaffärer. Känns som man gjort ett helt träningspass. Någon chans att diskutera har inte funnits så det var tur att vi visste vad vi ville ha.


Fort går det nedför


Lite makligare takt uppför

På eftermiddagen var vi ute en sväng och sprang runt i trädgården, härligt att kunna utnyttja hela nu när snön är på väg att försvinna.

Hjälpa till att städa måste man göra när man är den som skitar ner mest.Fredag

Äntligen fredag och helg och denna helg jobbar jag inte så nu ska det mysas med familjen. Shopping av vårkläder till Vincent står på listan bland annat. Kändes lite elakt att ha skickat honom med overall till dagis när det blev 15 grader ut på dan.

Fler och fler ord kommer från honom vilket är kul. Dagens ord är "åne", måne.


Besiktning

1½-års besiktning har det varit idag för Vincent tillsammans med pappa. Han gick igenom utan poblem, staplade klossar (som han tyckte det roligt att slå iväg så tornet ramlade), rita och övrigt smått och gott. Pratar gör han inte så mycket men förstår desto mer. 85 cm lång har han blivit och väger 13,6 (tror vi, lite svårt att komma ihåg). Mammas stora pojke.

Jag trodde att han sov hela natten i natt, från 19 till 06, men så va det inte utan Jocke var inne hos honom innan han gick och la sig. Fast efter det sov han till 6 och jag vet inte när det hände senast. Detta betyder att mamma fick sova hela natten, även om jag vaknade 4 och inte kunde somna om så jag la mig och läste "Somna utan gråt".
Till middag idag blev det en thaifiskgryta, men den blev alldeles för stark så den var knappt ätbar även om man blandade ut sin portion med gräddfil. Om den inte hade varit så stark hade den nog varit jättegod, så till nästa gång mindre curry paste.


Tvåårstrots?

Malena skrev på Facebook att Ebbe har tvåårstrots och det fick med med ens att tänka på Vincents humör och efter att ha läst lite om detta så börjar jag inse att det är nog det han har.

Detta medför ju också att vi kan söka information om hu vi ska hanskas med honom när han får sina vredesutbrott och få honom att känna sig trygg. Tydligen är det vanligt att ban får utbrott när de inte lärt sig tala riktigt och då har svårt att få fram vad de vill och det passa in på Vincent, bland annat. Det känns som det är mycket annat som tyder på att han hamnat i tvåårstrotset.

Syster gav mig en bok för ett tag sen, "Somna utan gråt". Den ska hjälpa en att få sitt barn att sova hela nätter utan gråt och stök. Den inleder med att kolla om 2 saker passar in på mig som förälder, 1. "jag känner mig desperat och vill få mitt barn att sova bättre" och 2. "jag vill inte låta mitt barn gråta till sömns". Kunde inte passa in bättre på mig så nu ska det läsas.Ny design

Snälla, rara, supersöta och duktiga Nina har gjort en ny bloggdesign till mig och jag är sjukt nöjd. Tack så jättemycket.

Hemma är det kaos känns det som med en son som är förkyld, hostig och gnällig och vad jag antar är på grund av förkylningen så sover han som en kratta. Idag har han ingen feber i alla fall så jag hoppas det är på bättringsvägen och att vi alla får en god natts sömn i natt.

Jag har sovit ungefär 5 timmar per natt och en timme åt gången i hur många nätter som helst känns det som. Även och Jocke tar honom så kan jag ändå inte sova. Tröttheten beror inte bara på att jag sover dåligt för denna vecka har jag återigen jobbat 6 dagar så lite mör är man allt.

Trevligt är det att man då får en ny design som piggar upp en. Kram på dig Nina.


Sjuk?

Lillgrabben var helt färdig redan vid halv 6 idag och för att han inte skulle somna för tidigt så fick det bli ett bad som alltid piggar upp honom. Efter badet var helt slut så det var bara att göra välling och lägga honom. Hann knappt lägga ner honom i sängen när vällingen var slut innan han sov. Hoppas han inte börja bli sjuk igen, min lilla älskling.

Jag sitter med andra ord själv ikväll med djuren som sällskap då J är på herrklubbsträff. Det är väl bara att sticka färdigt raggsockarna då.Vår

Det är så härligt att se snön smälta i den varma vårsolen trots att det är någon minusgrad ute. Vår stackars häck på tomten har börjat sticka fram och jag undrar hur mycket skada den har tagit av denna lååååånga vinter.

Snart är det dags att hoppa ur Hunter-stövlarna och i Converse skorna.

Planeras vad som ska inhandlas till Vincent i form av vårkläder ska också göras, nice.


Krokusar från föra året i början av aprilSöndag

Söndagen vill man gärna ha till vilodag, men inte går det här hemma, speciellt inte när man försöker att Vincent ska gnälla mindre och då roa honom mycket. Det är ordentligt slitsamt att höra hans skrik och gnäll när minsta lilla går fel, även om vi försöker underhålla honom och leka massor så tröttnar han på oss och vill klättra, klättra och klättra, kasta och tänja på reglerna här hemma. Vi ger inte efter även om det skulle kännas bra för stunden, men eftersom det inte spelar någon roll, så försöker man vara lugn och metodisk och hoppas att det går över inom ett tag.

Idag har vi byggt tågbanor (han är duktig på att sätta ihop en bana själv även om den inte går riktigt ihop), lekt med lego, kollat på Pippi, kört med bilar och varit ute (ett som alltid funkar). Han har fått baka tillsammans med pappa (hans egen balndning bestod i mjöl, vaniljsocker och vatten och detta åt han friskt av) och hjälpa till med matlagningen. Han tycker det är jättekul att hjälpa till men när man är färdig med just det brakar det lös för han vill hjälpa till mera. Med andra ord en grabb med massa vilja.

Ute ha vi...

klättrat i snöbergdragit runt på pulkan


kört skottkärra


och bil

Efter en sådan här intensiv dag ute var den lilla barnskeden otillräcklig


Fisa gulligt

Det pruttas friskt i huset denna helg även om det absolut inte är någon frisk fläkt som möter en. Det är den lille sorken som står för denna förorening.
J tycker att det är konstigt att det kan vara gulligt att när ett barn på 1½ år puttar som en man, men när en man gör det så anses det inte det minsta gulligt.
Naturligtvis sak man hålla inne med gasen men vi vuxna bruka ju ha lite mer självkontroll än barn eller i alla fall innan man födde barn.

Även om det luktar ve och fan så är det sött när små barn fiser tycker jag.


Nöjd

Vincent är pigg som en lärka även om det gnälls en massa, i alla fall så fort han inte får som han vill och det är ju ganska ofta eftersom mamma och pappa inte tycker om när han kastar saker, klättrar upp på bord, river i blommor och tydligen en massa annat enligt honom. Han har dock sina ljusa tillfällen då man bara smälter.Det blev en tripp till stan idag och jag inhandlat ett par nya skor, enligt J tycker han att jag har hamnat i någon pre 40 års kris men dessa skor fick mina vårkänslor att spritta.


Fina va!

Jag har också fortsatt att skämma bort mitt barn som fick en dumper och en lastare.
Nej nu är det soffa som gäller och jag hoppas på lite massage från mannen.


Och så var det dags igen...

1½ dag hann han vara på dagis innan det var dags igen. Efter att inte ha kräkts sedan in tisdags fm skickades hann till dagis igår och det var inga som helst problem och i morse var han precis som vanligt. Men efter lunch hade han tydligen kräkts igen och var dålig i magen så det var bara att hämta honom. Man skulle kunna tro att han skulle vara lite låg då, men inte han röjde som vanligt och ha röjt massor hemma också. Det satt en stackrs liten kille till som väntade på pappa då han också hade kräkts, han såg däemot lite mer medtagen ut.

Jag vill gärna släppa allt när de ringer från dagis, men idag gick det inte då jag satt mitt i ett lönesamtal med min chef. Det blev lite knasigt efter de hade ringt eftersom jag inte kunde fokusera riktigt, men jag hade i alla fall sans att komma med ett motbud till löneökningen. J som fortfarande är själv på jobbet kunde inte alls rycka in, men den lilla sorken var ju i alla fall glad och pigg är jag kom och hämtade honom.

Hoppas jag nu kan göra mina ärenden imorgon som jag velat göra länge för nästa helg är det dags för jobb igen.


Bättre

Han verkar må mycket bätre nu och har inte kräkt sedan i förmiddags och åt lite till middag också. Sedan han vaknade efter lunch så har han druckit massor vilket är jättebra för då slipper han vätskeersättningen. Det blir en hemmadag för oss imorgon med så han är helt ok innan dagis.

Även om vi tagit det lungt idag är jag ändå ganska slut och känner mest för att sova, så jag hoppas på en bra natt utan kräk.


Lilla skrutten

HU vad han tycker det är jobbigt. Han har inte fått behålla så mycket idag, bara lite banan, och han gråter så när han kräks.
Vi åkte ner till affären för att införskaffa lite banan och yoggi och med hem fick och 2 dvd filmer komma, Teletubbies och Nalle Puh. Så mellan sovpassen nu har vi myst i soffan och kollat film.
Hoppas han får i sig lite mer när han vaknar.

Lite trist känns det att vara hemma då vi har invigning på jobbet med tårta och buffe och J är själv på jobbet så han kan inte vabba, men prinsen går först.

För att jag själv inte ska ramla dit drar jag i mig hela vitpepparkorn och tar i trä...


Lilla skrutten

HU vad han tycker det är jobbigt. Han har inte fått behålla så mycket idag, bara lite banan, och han gråter så när han kräks.
Vi åkte ner till affären för att införskaffa lite banan och yoggi och med hem fick och 2 dvd filmer komma, Teletubbies och Nalle Puh. Så mellan sovpassen nu har vi myst i soffan och kollat film.
Hoppas han får i sig lite mer när han vaknar.

Lite trist känns det att vara hemma då vi har invigning på jobbet med tårta och buffe och J är själv på jobbet så han kan inte vabba, men prinsen går först.

För att jag själv inte ska ramla dit drar jag i mig hela vitpepparkorn och tar i trä...


VAB

Idag är man hemma med ett litet barn som kräkt under natten. Det underliga med kräkt att det inte luktade kräk utan ingenting. Han är i alla fall pigg även om aptiten inte verkar vara så stor. Nu sover gossen och jag hoppas han inte får upp mer idag.


Fullt upp

Ja, det är verkligen fullt upp nu. Har knappt suttit vid datorn sedan förra helgen. Att jobba en 6-dagars vecka gör att veckan efter blir seg och att även denna vecka jobba 6 dagar gör det hela inte bättre. Tacksamt att det ger bra betalt i alla fall.

Vincent har blivit en riktig klättrare som nu ta sig upp på alla stolar. Önskar att han hade haft lite förstånd i sig så mamma slapp ha hjärtat i halsgropen var och varannan minut.

I torsdags var det äntligen dags för syjunta igen så nu har jag fått upp lite glöd för raggsockorna efter ett par månaders vila.

Lite bilder från veckan som gått


Kolla tv


Laga mata


Bada bubbelbad, lite suspekt till en början


Men det gick fort över


Alla engagerar sig i matlagnigen

Idag har vi varit och hälsat på Lee med familj som har fått tillskottet lilla Oscar. Vilken liten sötnos han är och så lik sin bror som bebis.

Sekundne innan satt pojkarna jättefint, men så kom kameran fram


Oscar


Visa upp fina magen