nyårsafton

detta innebär en massa städande då lena och jacob kommer hit ikväll. skönt är det i alla fall att vi inte behöver fixa all mat. vi står för huvudrätt och dricka och de står för fördrink, förrätt och efterrätt.

idag har vincent provat morotspure (min egen) ocg det var ingen hit alls. jag tror jag fick den för kornig och funderar starkt på att köpa färdig. jaja det är ett senare problem. nu är det mera städning.

GOTT NYTT ÅR PÅ ER ALLA DÄR UTE!!!


Här hinner man inte med mycket

Även om man är hemma och tycker man inte har mycket att göra går dagen ändå väldigt fort och det man skulle göra görs inte.
Storhandla dagen innan nyårsafton var nog inte den bästa idén, men eftersom det inte finns någon mat hemma och vi ska bjuda på huvudrätt imorgon så var det inte så mycket att be för utan att bege sig till maxi och en sväng till systemet.

det vi dock har hunnit med är att byta kläder på vincent två gånger för han kräkte på den första och bajsade ner den andra. nu är han väldigt gnällig så det blir väl att mata...


Paket

Jag älskar att få paket och det verkar som vincent fått den mycket trecliga gåva. han var i sitt esse över sina julklappar även om han verkade gladare för papper, kartonger och band. det känns ganska att vi inte köpte några julklappar till honom för han fick nog ändå.
vincent's julklappar:
bilaktivitetsleksak, 3xbody, 3xbyxor och snutte - farmor och farfar
trjöa, byxor och mössa- mormor
pengar till babysim - mormor och morfar
body, byxor och jacka - morfar och agneta
2xbody, tröja, lemur gosedjur - faster alexandra m. familj
tröja, skumpussel, lära-gå-vagn - moster ulrika m.familj
body och byxor - tilda och alva

från moster ulrika fick han även en jätte p.o.p-kanin och den silvriga barnkammarboken som han skulle fått innan.

kläder behöver vi i alla fall inte köpa. tydligen är brun den nya svarta färgen för vincent fick 3 st likadana bruna byxor och han hade dessutom ett par sedan innan...

det blev ju prinsessklänningar till kusinerna och hör en bild på dem


lägger in en bild på kusin mathilda också


Äntligen hemma

"borta bra men hemma bäst" sägs det och det stämmer för gud vad skönt det är att ha kommit hem fast det är ganska kallt, innetempen har inte kommit över 18 än, brrrr.
vi fick tyvärr inte alla med oss hem. lilla katten sanna bestämde sig för att gömma sig bakom en garderob när vi skulle åka och gick inte att hitta. vi letade efter henne tills vi var tvungna att åka för att hinna med båten, det kändes lite olustigt att åka utan henne men tack och lov ringde svärföräldrarna när de hitta henne. detta innebär att j ska åka upp imorgon och hämta henne. vet ine om zorro saknar henne för han springer ut och in hela tiden.

vad tvätt det blir när man är borta. jag kommer att behöva tvätta konstant hela veckan för komma i kapp känns det som, fast det känns skönt att vi har torktumlare så man inte behöver hänga allt.



Idag bär det av hemåt

Packa, packa och packa... det är det som vi ska göra. Jag hoppas verkligen vi får plats i bilen för det har tillkommit en del grejer här uppe.

I natt har vincent sovit riktigt bra så det är nästan som man känner sig utsövd. jag antar att det är tanden som har spökat för i två nätter innan har han skrikit för full hals och det enda som har funkat är att han sover med oss vilket inte är helt optimalt då vi sover i en bäddsoffa men men är det som funkar får man ta det som det är.
nu ligger han och jollrar med farmor och har det mys även då han har varit vaken sedan halv 8, vet inte riktigt vad som har hänt.

jag får redogöra mer för vad som har hänt i jul när vi kommer hem, det har varit fullt upp sp jag böhöver nog själv lite tid att tänka.


Ännu mera mat

Idag har det varit annandag jul middag hos j's syster med massa mat, en trevlig "liten" italiensk buffe som var mycket god. vi var hela 17 personer på middag, vår familj, j's föräldrar, j' syster med familj, min syster med familj, min mamma och j' syster's man's bror med familj, himla roligt att alla kunde träffas. med 6 barn i olika åldrar från 4 månader till 6 år var ljudvolymen ganska hög så nu när vincent somnat så susar det nästan i öronen, eller det kanske är datorfläkten, tyst är det i alla fall.

vi fick massor av kläder (ärvda av j's systers döttrar) i nästa storlek till vincent och då stod vi ändå och sorterade ut det som var mest girly-girly. med kom i alla fall ett par supersöta kalasbyxor med pingviner, bild kommer sen. vincent vill först inte somna men efter en liten promis sov han som en stock i vagnen, så fick till och med äta i lugn och ro.

natuligtvis han vi med en liten tur på stinsen (köpcentrum) idag, fast jag var duktigt och handlade bara en skjortklänning och ett par stövlar. tycker det är jobbigt när det är för mycket folk.

nina kommenterade att det var lite mumsmums i hjärna i förra inlägget, det blir så när jag tänker fortare än jag skriver och vem korrektur läser innan man trycker på publicera.

kom att tänka på när vi var hos syrran igår och mathilda lekte med j, det skulle köra dockor i vagnar men först skulle täcket naturligtvis på och j gjorde tydligen fel och mathilda säger bara "onej onej", det lät så himla gulligt. lite kul också att se j köra runt med en lite rosa sulky, hihi.

det här var blandad kompott...


Nu har tanden börjat titta ut

Det gör ganska ont när han ska gnaga på ens fingrar, så det blir det stopp med. Han är konstant också vilket gör att man ammar hela tiden.

Mycket paket blev det igår och även om vincent är yngst fick han mest och bara sådant vi önskat oss till honom. Mitt idoga letande efter prinsessklänningar lönade sig och jag hittade till slut två stycken till vincents kusiner och gissa om de blev glada, de åkte på direkt (lägger upp en bild senare). Det känns bra att vi inte köpte några julklappar till vincent då han fick så många ändå.

Idag vart det också paket när vi var hos systern på julfirande a la wales, hennes sambo kommer därifrån. till middag hade han lagat kalkon med stuffing, ungrostad potatis och morötter och palsternacka som skulle varit ungsrostat och till efterrätt blev det äppelkaka med vaniljsås. MUMSMUMS

nej nu ska jag hand om min skrikande son, han har ätit gröt och tömt båda tuttarna men vill ändå inte sova ensam.


God Jul

Ja då var det julafton och då ska det ätas godis, julmat, kakor och ännu mera godis och så naturligtvis öppna paket. Jag blir som ett litet barn pånytt.
Vincent tyckte det var jätteskoj med paketet som kom i julstrumpan och Sparky kunde inte alls hålla sig. Till Sparky var det en pipleksak och vi har slagit vad om hur länge den kommer att leva. Den har slagit alla rekord för den lever än,

Vill önska alla en riktigt God Jul!!!

Lägger in en favorit i repris...




En liten parentes, när man skriver julen i T9 blir alternativ ett kuken, hihihi.


Fullt hus

Idag kom J'syster med familj och de ska också bo här, så det är fullt hus och troligtvis inte en lugn stund. Jag känner mig redan helt matt och Vincent verkar väldigt lugn i jämförelse med dessa två yrväder till barn. Man kan ju bara tänka på hur det kommer att bli när Vincent blir större och troligtvis har syskon också, ojojoj. Det lugna livet är över. Något som de har gemensamt är dock att humöret skiftar lätt från superglad till superledsen på en bråkdel av en sekund, det gäller att hänga med i svängarna.

Det som är det bästa med julen är att man kan äta hur mycket kakor och godis som helst utan att behöva tänka och för en som är ett kakmonster är det livet. Just nu står systern och förbereder för kakorna som ska bakas imorgon, mums. Vi har även provat något nytt, saffranssnittar, typ som kolakakor fast med saffan, mycket smarrigt. Det är skönt att man firar jul mde någon som tycker om att baka eftersom jag själv bara vill äta.

Det ska bli pizza idag till middag, det var så längesen och det känns nästa skönt att man har en mage utan botten....
Nej nu blev jag hunrig igen, jag som precis har fikat.


Alla tomtar

Ikväll har det pyntats och granen har klätts så nu känns det verkligen som jul. J's mamma har en tomtemaffia och det är tomtar av all dess slag, mycket roligt att titta på.

 Den fina granen

 En del av tomtemaffian


Vi har börjat känna en av Vincents tänder och det när han knager på ens fingrar känns det verkligen. Vet inte om det beror på detta eller allmän vrånghet, men han har vägrat gröt i två dagar, han bara skriker. Fast jag ger inte upp, skam den som ger sig.


Shopping

Det är ett av mina favoritsysslor, fast det är inte lika roligt i julrushen.
Jag och J har idag vairt och shoppat, till oss själva, det sista inför jul utan Vincent. Det känns lite konstigt att gå båda två och handla utan honom, men jag visste att han hade det bra hos farmor och farfar så jag var inte nojig i alla fall.
Som det perfekt barnbarnet han är har han skött sig exemplarisk, det vill säga de gick ut och gick och han somnade och han sover fortfarande 2 ½ timme efter att han somnade i vagnen. Han är söt han när han ligger i overallen och bara snusar.

J skulle prova ett par skor idag. När han satte på sig den tyckte han den var lite trång och det kändes som att ha en cement sko. Jag fick den i handen för att sätta tillbaka den och upptäcker då att kartongbiten längst fram fortfarande är kvar, inte konstigt att han tyckte den var trång. Jag med mitt fnissiga humör höll på att skratta ihjäl mig, J han bara lämnade affären.

Oj nu vaknade den sovande prinsen och vill nog ha mat då han inte har ätit sedan 9.


Snart får jag sova, måste bara blogga lite

Usch, jag är som besatt av detta bloggandet. Det känns nästan som jag inte komma till ro om jag itne får blogga. Det går väl förhoppningsvis över om ett tag.
Jag har märkat att ord som jag ofta använder när jag skriver är bland annar "så" och "känns". Jag ska jobba för att komma på andra ord.

Ikväll ville inte Vincent äta sin gröt utan det skulle vara mammamjölk och en del av den kräkte han sen uppoch jag har ammat kl 18, 19:10, 20:25 och 21:20 och äntligen sover han i sin säng och mina bröst känns som tomma skinnpåsar.

Vi tog en liten tripp till min gravida syster med familj idag. De har en dotter som snart blir två och jag kan tillägga att "vd" magen går tydligen i släkten. Det är så mysigt att träffa dem och det blir ju inte så ofta tyvärr. Vincent var på sitt vanliga toppen humör ett tag, men sen blev han trött och helvetet brakade lös och det var dags att åka hem. Han somnade gott i bilen.

Jag har varit på att skriva "så" så många gånger, hmmm.

Nej nu ska man väl sova lite innan han vill äta igen.


Vill inte sova

Vincent ville inte alls sova igår kväll. Klockan 10 var han fortfarande pigg som en liten mört och utan en tanke på att sova. När han väl somna sov han bara någon timme i sin säng för att sedan vakna igen, så det blev att han fick sova på mig. Vi sover nämnligen i en bäddsoffa och den är inte alls lämpad för att sova mer än två i. Jag har med andra ord inte sovit sådär super för det är både tungt och varmt med en ca. 8,5 kilos klump på bröstet. Till råga på allt bestämde han sig för att tokbajsa klockan halv fem.

Nu på morgonen så ramlade farmor nerför trappen utomhus när hon skulle ta ut Sparky. Tack och lov skadade hon sig inte utan blev mest chockad. Väldigt läskigt.

Vincent sitter här bredvid och vill tydligen också skriva, men han får vänta några år innan han börjar blogga.


Nu är vi framme

Hade inte tid att skriva igår, det var fullt upp.

Resan upp till sthlm gick bra och vi lyckades till med att vara med packning av bil och klara för avfärd innan beräknat. Tråkigt nog visade det sig att Vincent börjat bli förkyld så han har varit lite hängig hela tiden.
Väl framme hos svärföräldrarna gick allt i ett, packa ur bilen , komma iordning i rummet där vi ska sova och naturligtvis att äta. Jag var ganska hungrig för det blev bara en liten frukost med våra medhavda mackor på båten och förstås lite godis. Godis är ett måste när man ska åka båt.
För att Vincent skulle sova och Sparky få sig en ordentlig promenad gick vi en lång runda på över en timme i det gråa vädret, fast det var skönt ändå.
Eftersom Vincents kusin Elsa fyllde 5 år begav vi oss dit på kalas, mycket trevligt med god mat och efterrätt som det alltid är hemma hos J's syster. Hon är så duktig i köket. Där upptäckte vi att vår lille prins hade lite feber, inte konstigt att han var grinig, men efter en alvedon var han sitt glada jag igen.

Idag har vi handlat de sista julklapparna, det är bara nått till J och kanske något mer till mig (hoppas!!!) men det tar vi åp måndag då farmor och farfar ska passa Vincent så vi kan få lite tid själva. Jag orkar bara handla fram till 12 ungefär sen blir det för mycket folk och jag får känslan av att slå till någon bara för att det är i vägen, vilket tålamod jag har, hihi.

Frukosten idag bestod av french toast med smulor (kanel och socker??, tror jag det är) och lönnsirap, mmmmums. Tack och lov går man inte på diet.



Imorgon åker vi

Nu är vi nästa färdig packade, det är bara det lilla sista som vi tar imorgon.
Vincent vill inte alls komma till ro utan vaknar upp och skriker så fort man lägger ner honom i sängen, vi hoppas att det funkar med att J nu har honom, så att vi alla snart kan sova, vi ska ju upp kl halv fem imorgon (hua vad tidigt).

Djuren har fått sin halvårliga dusch så nu är de rena och fina. Katterna kommer att sitta och slicka sig torra halva natten, men de blir i alla fall av med lite hår och annat vilket är bra då svärmor är allergisk mot katter.

Blev glatt överraskad i dag, då jag anmälde intresse för babysim förra veckan och idag fick vi veta att vi ska börja den 12 januari. Det är verkligen jättesnart och jag hoppas att önskningen om bidrag till babysim nu slår in. Hoppas vi hittar ett par badbyxor på rean, annars får vi köpa ett par ändå

Jag kommer nog inte att skriva lika ofta när vi är i den stora staden, men lite ska det nog bli. Kram på er alla


Smakportion - ärtor

Idag har Vincent smakat mammas hemmagjorda ärtpure och det gick hem riktigt bra. Tyvärr hade jag gjort den lite för fast när jag frös in den men det löste sig i dubbel bemärkelse med mammamjölk.

"Det man inte har i huvudet får man ha i hjulen" som svärmor sa efter att jag kört in till stan för andra gången idag. Jag hade ju glömt att köpa hundmat, inte nog med att jag glömmer bort att ge Vincent mat jag glömmer bort hunden också, vilken matte.

Just nu sitter Vincent bredvid mig och han vill leka med datorn, men nja jag vet inte det med dessa kladdiga små fingrar. Han får nöja sig med leksaker.

Nu när man är ammande mamma känner jag mig lite smått förvirrad, mer än vanligt det vill säga. Igår så glömde jag att ta mitt visa kort när jag betalat min lunch så den fick han i kassan snällt komma och ge mig när jag väntade på min mat.
Detta med kort ja. När jag var gravid och skulle tanka en dag efter jobbet. Jag tycker inte om att tanka efter jobbet utan vill hem fort så jag kände mig lite stressad och det var bilar bakom. Jag stoppade in kortet och slog koden och apparaten svarar felkod, jag slår koden igen och får samma svar. Tänker men för ... jag vet väl vad jag har för kod och slår den igen och får till svar denna gång att kortet är spärrat. När kortet kommer ut ser jag att det inte är mitt tankkort utan mitt visakort som jag nu uppenbarligen har spärrat, hmmm. Stoppar lite småmuttarnde in tankkortet och tankar. Det var bara att köra hem och beställa ett nytt visakort.
Härom dagen skulle jag tanka och tänkte hela vägen till automaten att jag itne ska ta fel kort, men vad gör jag då slår koden till visakortet istället. Denna gång hann jag hejda mig efter ett försök tack och lov.


Alla sover

Är själv uppe för en gångs skull. I sovrummet ligger resten av familjen och sover. Vincent somnade utan gnäll i min famn klockan 7 och har sovit bra i natt. Eftersom han åt så dåligt igår på dagen fick man lägga sig med en bomb till bröst. En av de bästa med att vara på stan en heldag är att Vincent sover mycket bättre i vagnen och på natten efter.

Idag är det packning som gäller eftersom vi åker till Stockholm imorgon. Jag tycker inte om att packa och sen man fick barn så är det så mycket mer som ska med och eftersom vi åker med båten kl. 7 så ska allt vara klart idag, eller så mycket som går.
Man måste ju också kolla bilen innan man åker och inhandla mat som vi kan ha till matsäck (frukost). Med andra ord en fullspeckad dag-

Jag får mina små infall, så igår när jag stod och pratade med J började jag leka att jag och Vincent åkte snowboard. J bara tittar på och undrar vad i ... jag pÿsslar med och så får han den där blicken med ett leende som säger att jag inte är riktigt klok. (så nu vet ni mer om mig)


Hemma

Nu har vi kommit hem från en heldag på stan med mammorna, vilket innebär först en fika på korpen som följs av en lunch på Borgen. Dagen avslutas med en sväng på stan. Detta är så mysigt. Idag var sista gängen för i år och det känns lite vemodigt.
Vincent har ätit så dåligt att vänster bröstet var som en bomb när vi kom hem.


Mammafika

idag är det mammafika på Korpen. Det är alltid lika trevligt. Först ska jag och Malena gå den vanliga promenaden innan, så det är snart dags att köra.
Jag fick våra kort som jag skickat för framkallning igår. Det är så kul att titta på kort även om man sett dem ett antal gånger på datorn innan.
Nej nu ska man väl göra sig redo att åka iväg.


Mamma elak

Ja om Vincent kunde prata skulle han nog säga det. Han skulle nog fortsätta med detta är bland annat vad mamma har gjort med mitt huvud, gå in i en dörrkarm och idag fick man en bitleksak i huvudet samt gång på gång glömmer hon bort att det är länge sen jag fick mat.
Usch det låter som man är en dålig mamma, MEN DET ÄR JAG INTE. Jag är den bästa mamman Vincent kan ha och jag älskar honom så mycket. Det är ju inte med flit direkt och oftast är jag den snällaste.

Jag har ont i min ringtå, eller vad den tån bredvid lilltån heter, och jag vet inte vad jag gjort. Stackars Catti.

Snart kommer J hem och då blir det förhoppningsvis mat för jag är hungrig som vanligt...


Smakportion - potatis

Idag har vi testat potatis som smakportion. Det verkar inte var lika gott som gröt, då han fick rysningar. Men egentligen hur gått kan det vara med potatis och bröstmjölk.
Jag har också var en sådan duktig mamma att jag förberett morgondagens smakportion och fryst in smakportioner i en sån där isbitsfrysare (kan inte komma på vad de heter).


Godmorgon

I natt var det mycket bättre, han skrek i alla fall inte istället låg han och prata när jag la ner honom i sängen efter amningen. Det var betydligt bättre än skrik.
Jag (tror det är Sanna) har tydligen tagit sönder vår dörr. Igår morse när jag skulle gå in fick jag dörrhandtaget i handen och det är någon låssplint som gått av, så nu måste vi köpa nytt handtag. Attans!!

Idag planeras det en lugn dag hemma, men vet aldrig....


Somna?

Ikväll vill inte Vincent somna för natten. Han sover i typ 20 minuter sen vaknar han igen så just nu ligger han i J's famn för att stackars mamma ska få vila sin väldigt onda rygg. Hoppas han somnar snart annars blir det väl till att amma lite till och hoppas på att det funkar.
Jo det där med gröten. Idag gick det bättre, han till och med gapade för att få mer. Fast det verkar svårt det här med att svälja, men det går väl bättre för varje dag. Kan tillägga att gröt är förbannat kladdigt och är lite jobbigt när han emellanåt ska stoppa in en hand i munnen, så idag blev det ett bad efteråt. Så han är i alla fall ren och fin även om han inte vill sova.


Hemma igen

Nu har vi kommit hem från en dag i stan. Först har vi varit på adventsfika hos en mamma och det var jättetrevligt. Det är så kul och komma hem till andra och se hur de har det. Sen var vi en runda med Linda och Martin på stan och köpte regnskydd till vagnen, han ligger inte alls lika skyddad i sittdelen, och en ny nappflaska. Det känns lite konstigt att det börjar mörkna redan vi halv tre, det gör ju att man tror att klockan är jättemycket och man måste skynda sig hem. Snart är det väl dags och laga mat och ge Vincent yttreligare en smakportion. Vi får väl se hur det går idag.


Smakprotion - gröt

Igår var det permiär för smakportion, vilket jag hade valt banangröt i förhoppning om att han skulle somna bättre inför natten. Det var tydligen ingen jättehit, han verkade inte fatta hur man skulle göra när denna sörja kom in i munnen. Det blir ett nytt försök ikväll. Han somnade med lite gnäll i J's famn, i alla fall så fort han ställde sig upp, J alltså. Tyvärr var natten likadan som föregående dvs han har vaknat ungefär en gång i timmen. De som inte sett mig i min nya frisyr har möjlighet här.


En som fort var framme så fort man lämnat bordet för att torka av en kladdig liten kille var Zorro som verkade uppskatta detta med gröt betydligt mer.


Bättre?

Eftersom Vincent sover som en lite prins så fördriver jag tiden med min blogg. Kom på när jag läste min egen blogg att det var jobbigt med grå bakgrund så jag ändrade mallen. Blev det bättre?
Har tänkt att jag kan göra en egen, men det orkar jag inte. Det får nog bli nästa år.


Hugga gran (kopierat från Nina)

Läste precis i Nina's blogg att de hade varit ute och letat efter gran. Det är så mysigt med gran som doftar gott samt allt skoj man får hänga upp i den. Det får mig osökt att tänka på förra året då vi firade jul här och jag skulle hugga gran med min vän Linda och hennes bror. Först skulle man hitta varsin gran och bara det är ju inte lätt, för den måste vara fin, men till slut hittade vi varsin. Jag en lite mindre och Linda en ganska stor. Japp tänkte vi då var det att traska tillbaka till bilen med våra fynd och så började vi gå. Men ack så lätt var det inte, när vi kommit till samma ställe för tredje gången insåg vi att vi var vilse och endast gått i cirklar, även då vi försökte att inte göra det. Jag tyckte ju i för sig att de skulle hitta eftersom det är deras morbrors skog, fast så var det tydligen inte. Förslaget kom att vi skulle ringa Lindas pappa som kunde komma och tuta, Linda tittar på sin bror och säger, "du får ringa", svaret blir "jag har ingen telefon" och på detta svara hon "inte jag heller". Varför åker man hemifrån utan mobil? Här kom jag in i bilden för jag hade med min, så Lindas pappa kom till slut till vår undsättning där vi stod som tre vilsna själar. Att hitta gran tog en halvtimme och att komma ut från skogen tog en och en halvtimme. Jag trodde inte man kunde gå vilse i en liten skog i Lokrume. Nästa gång jag ska hugga gran gör jag som Hans och Greta, inte brödsmulor dock.

Jag är tyvärr inte så bra på att återberätta men ni får ta det som det är.


Solen

Det blev ju sol och jag som klagade på att det var så tråkigt väder. Promenaden med Sparky och Vincent blev ju riktigt trevlig i solskenet. Vincent somnade i vagnen innan vi ens hunnit utanför dörren, så den verkar vara godkänd.
En sak förstår jag inte med vagnen, var ska man ha skötväskan nu? Det blev inte något utrymme kvar nästan och har man den i liggläge går det knappt att komma åt korgen under. I värsta fall får man väl ha den på ryggen.

Naturligvis en bilden på den lille
.


Inte en så god morgon

I natt har Vincent varit något besvärlig och vaknat en gång i timmen och skrikigt och det är bara mat som funkar. En gång var jag så trött att jag somnade och slog huvudet i kanten på sänggaveln, ajajaj, vaknade med ett ryck. Klockan åtta vaknade han naturligtvis glad som en lärka som den lilla solstråle han är och mamma försöker se glad ut även då jag bara vill sova.

Varför ska det vara sånt tråkväder. Jag vill ha snö och kallt eller i alla fall en solig dag, men nej det ska vara blås och se ut som det ska regna.


Eran med liggkorg är över

Vilken otroligt fjantig rubrik, men det är så sant. Idag har vi (jag) tagit bort liggkorg på vagnen eftersom Vincent snart är för stor för denna samt att den blir mindre när vi ska åka till den stora staden Stockholm och fira jul. Vi kommer ju ha bilen full med djur och julklappar samt en massa packningen, för vi ska vara borta i 10 dagar. Troligtvis kommer vi väl ha en massa grejer med oss hem också, hihi.
Att sätta på sittdelen var inte så jobbigt även om det inte finns någon instruktion (varför kan man undra), men vagnen ser mycket större ut och Vincent ser verkligen liten ut. Nu måste vi bara köpa åkpåse och regnskydd till den. Imorgon får vi ta första promenaden.



Mysigt med lammskinn i alla fall.


Bajsbonansa

Vincent har lite svårt att somna så jag brukar försöka tråka ut honom i mitt knä. Det lyckades idag ganska bra men när jag skulle lägga honom i sängen känner jag på ryggen att han är blöt, dvs han har tydligen bajsat och det har pyst över blöjan. Ja det var inte mkt annat att göra än att byta och då vaknade han naturligtvis, så då var det tåget kört.
Jag kommer på mig själv ganska ofta att jag undrar varför han är så grinig och efter ett tag slår det mig att ojdå han är nog hungrig. Hur kan man glömma bort att amma honom samt när man ammade sist. Stackars barn!!

Eftersom sambon somnade ifrån hockeyn, vad var det jag sa, så fick man se om match nu på förmiddagen.


Lusse lelle

Idag är det lucia och det har vi firat med att ta en sovmorgon ända till 8. Det är ju nästan så att man blir utsövd. Sambo bestämde sig tydligen för att inte sova med oss i natt utan tillbringade den på soffa. Detroit (NHL) spelade ju match och det kan man ju inte missa även då allt som oftast sover igenom match ändå.



God Lucia från Vincent och Sparky.


4 månader

Nu har jag ju glömt det viktigaste idag, VINCENT FYLLER 4 MÅNADER. Hurra hurra.
Man kanske ska fira med en smakportion eller jag hoppas nog bara på en lugnare natt, för jag orkar nog inte kladda med det idag.
Med tanke på mat, jisses vad hungrig jag är... hoppas smabon snart fixar middag.


Luciatåg

Nu har Vincent sett sitt första luciatåg och han var riktigt duktigt. Det var ju jättespännande med så mycket ljus och sång. Däremot efter var det tydligen inte lika kul då alla ville titta, hålla och peta på den söte pepparkaksgubben för så fort det var någon som tittade lite för länge började han darra på underläppen för sedan brista ut i ett gallskrik. Han somnade sedan gott då mamma skulle göra lite julklappsinköp.


Godmorgon

I natt bestämde sig prins Vincent att det här med att sova mer än en timme i taget inte var hans melodi. En gång i timmen skulle han skrika och det var bara mat som funkade. Jag är med andra ord något trött.
Idag är det luciatåg på jobbet och det kan vi ju inte missa och naturligtvis är Vincent pepparkaka dagen till ära.


Tändernas ankomst

Enligt bvc tanten kan det vara så att tänderna är på igång i Vincents mun, vilket tydligen ska förklara hans något grinig humör. Ikväll sjöng J Eloise, till Singing Bee, för honom och gissa om han blev glad, låg där i hans famn med ett stort leende. Man kan ju hoppas på att det J's sångröst han blev gald över och inte låten i sig...

Jag har fått denna komplimang idag: "Vincent är för lik dig ibland". Ska detta vara en komplimang??
Likheten just då ska tydligen ligga i yvigheten, fortfarande komplimang??
Men men man får vara glad för det lilla.


Äntligen hemma

Så har man äntligen kommit hem efter en dag på stan. Jag och V började med ett besök på bvc för 4 månaders kontrollen, 8420 gram och 65,5 cm, stor pojke, för att sedan luncha med en kollega och hennes snart 2 månaders. Det är så skönt att komma hemifrån särskilt eftersom V sover mkt bättre när vi går omkring.
Eftersom det är torsdag betyder det den vanliga veckohandligen och jag som redan var i stan tog den med lillparveln. Tack och lov var han lugn hela tiden och vi hann till och med prata med en annan kollegas sambo och deras dotter. Väl hemma nu upptäcker jag att jag har glömt att köpa borago (för skorven), diskmaskinsalt och te, det är inte så att världen går under men grymt irriterande, fast vi ska ju till stan imorgon igen så då blir det att handla resten samt lite till för det är säkert mer som jag glömt i amningsdimman-
Naturligtvis kom det stora problemet när det gäller att lasta in i bilen jag håller på att ramla i själv. Jag är ju inte så lång och vagnarna med stol för småttningar är så grymt djupa, så det är att ställa sig på tå för att få upp kassen.


I drömmens värld

Det har slagit slint i mitt huvud när det gäller att blogga. I natt drömde jag bara i inläggsform fram till första amningen. Det var inte alls sammanhängande, hmmm. Ja man är väl kanske inte helt frisk.


Julens låtar

Sitter och lyssnar på när J lyssnar och sjunger med till julsånger med en liten V knäet. J kan dock inte låtarna så bra så det är mest en na na na na och inflikaas med en del whiiiiii...
Vad gör man inte för att underhålla sitt barn.
Det är så mysigt med julen, allt pynt, alla ljus och de klassiska sångerna det kan inte bli bättre. Fast när man tänker efter så borde det vara snö ute och inte det tråkiga grå.

V har för första gången idag suttit själv på golvet. Han vill så gärna till hunden att viljan tog över och ögonen höll på att ramla ut. Tydligen är hunden väldigt intressant.

Jag vill öppna julklappar nu!!!!!!!!!!!!! (parentes)


I skrikens dimmor

Det här med att skapa en blogg är inte helt enkelt. Först ska man komma på en bra adress, vilket i detta fall jag inte kom på utan det blev mitt smeknamn, verkligen helkul. Sen ska man försöka få den att se fin ut, vilket kommer ta ett tag inser jag och varje dag ska man försöka skriva något. Jisses jag får ångest bara jag tänker på allt. Detta ska också göras när man har en 4 månaders som inte är på sitt bästa humör och inte vill sova.



Välkommen till min nya blogg!

Jaha då har man skapat en blogg. Det trodde jag aldrig att jag skulle göra. Nu sitter jaag här och funderar på hur den ska se ut vilket itne är helt lätt då jag har beslutsångest.
Jaja vi får se vart det här bär vägen.