Loppis

Klockan 10 idag gick jag och Vincent på loppis med Linda och hennes mamma i Fole bygdegård. Man vet ju aldrig man kan ju göra fynd, men inte idag, fanns inget i min smak. Istället åkte vi till affären och köpte grädde och glass till våfflorna som vi skulle äta sen. Det är så himla gott med våfflor. J äter sina med lingonsylt och grädde och jag med glass. Förstår inte alls det där med lingonsylt, men det är hans val. Undrar vad Vincent kommer vilja ha på sina. Idag gick han knapra på majskrokar istället. Vad har ni på era våfflor?

En myslördag är vad det annars har varit och det kommer fortsätta med det med god middag och melodifestivalen. Till middag ska J göra pestokyckling sallad med vitlöksbaguette, mummms.


Vår lilla sötnos


Babystund på biblioteket

Biblioteket har en gång i månaden en stund i sagorummet för de små som ännu inte kan gå, de sjunger, läser saga och ramsor. Det har vi varit på idag för första gången och det var riktigt bra, så det kommer vi gå på även nästa månad. För att Vincent skulle vara en glad kille gick vi en promenad innan. Jag tänkte att det kunde vara mysigt att gå på strandpromenaden, men då vi nästan blåste bort fick det bli innanför murarna. Efter fick Vincent lunch och för mig blev det en macka tillsammans med Clara och Max.

Hemma har vi bara tagit det lugnt samt sovit en stund. Vincent går nu hela tiden upp i krypställning och står och gungar, hoppas det tar ett tag innan han fattar hur han tar sig framåt.
Blåsigt värre


men Vincent hade det mysigt i vagnen


Det kändes som vår

Det var nästan så man fick vårkänslor när jag körde in till stan idag och det blev en mysig promenad i solen tillsammans med Cilla och Max. Vi tog en liten rundvandring runt muren och promenaden slutade på fornsalens cafe. Ganska mysigt och det var gott om plats. De hade inte jättemånga olika sorters kakor men jag fick mitt behov stillat och de serverar även lunch så det ska jag definitivt prova någon gång för vi behöver ett alternativt ställe att gå till. Vincent och Max går i samma babysimgrupp och jag och Cilla jobbar för samma myndighet. Det var mycket trevligt att sitta och prata lite mer en det man snabbt slänger ur sig innan badet och jag hoppas vi kan göra om det då att prata med sköna tjejer är alltid skoj. På vääg till bilen så började det regna så då var det slut med vårkänslorna.


Cilla och Max, Max är majskrok för första gången


Vincent ville inte titta i kameran

Jag tror att Vincent håller på att få en ny tand då han dreglar något fruktansvärt och är mycket gnällig. Hoppas den kommer ut fort så jag får sova igen. Han har nu lärt sig att lyfta på huvudet när han ramlar från sittande åt sidan så nu ska han bara få lite koll bakåt och framåt.


Onsadag udda vecka

Det är det idag och då var det dags för promenad med Malena och sedan fika på Korpen. Inte heller denna gång var det så många som kom, så det blev en kort fika för oss. Det börjar i för sig bli lite jobbigt att sitta med de små då de inte är så intresserade av att sitta still utan vill ner på golvet och annat så vi får väl snart ge upp detta.

Efter fikan gick jag och Vincent och lunchade med jobb-Linda och som åp den gamla goda tiden gick vi till Max. Att komma in och att äta där gick väl fint men värre var det med att komma ut då det är himla trångt samt att folk inte flyttar sig. Lättare blir det inte att vagnen har en sådan bred bakdel, men gott var det i alla fall.

Sen flanerade vi runt lite på Åhlens och när vi sen var på väg till bilen stötte vi ihop med Linda och Martin som var i stan på ärenden. Stackars Martin är lite dålig så han låg i vagnen och var ynklig. Vi höll dem sällskap hos polis då Linda gjorde en polisanmälan då deras bil blev påkörd igår och inte lite heller och den lömske f-n smet från platsen. Linda kommer säkert att skriva mer om detta på sin blogg.

Det blev ingen semla för mig igår så idag har vi provat en från Siesta. Betyget blir inte bra, torra och för mycket mandelmassa. Bäst är nog ändå Norrgatt.

Vincent kan nu sitta riktigt bra själv och även om han ramlar så säger han inget utan bara ligger där och tittar så det gör nog inte så ont.


En kväll i ensamhet

Jag har ju i för sig Vincent, Sparky, Sanna och Zorro hemma, men J är iväg med sin herrklubb. De träffas varannan tisdag och det är väl inte så mycket, men det är så tråkigt att vara hemma själv. I kväll gick det himla lätt att lägga Vincent, utan att bråka låg han i min famn medans jag läste ut boken om Emil.

Tisdag är det idag och det betyder babysim, jag hoppas att det skulle gå lika bra som sist men inte det. Det gick bra så länge vi inte gjorde någon övning och tanken var att vi skule låta de dyka idag, men för Vincents del får vi ta det en annan dag. Vi kommer inte att fortsätta med nästa kurs utan inrikta oss på att plaska runt med polarna utan krav som vi gjorde i lördags.

När vi kom hem tog vi båda en välbehövlig vila till halv 4. Skönt att vi båda kan sov så gott tillsammans på dagarna och det är ganska mysigt också.


Hos Nina

eller Lina som jag envisas med att kalla henne. Stackars Nina det är inte mening och jag vet mycket väl vad du heter.
Det är i alla fall hos Nina som jag, Linda och Clara tillsammans med våra söner har tillbringat dagen. Vi blev bjudna på hembakt bröd och mumsig kakor, det är alltid så gott att äta där. Vi har naturligtvis haft mycket intressanta samtalsämnen och det är kul att veta hur de andra gör hemma osv.
En mycket intressant ämne som avhandlades idag är hur vi gör när våra pojkar blivit större med regler hos varandra. Vi var överens att det är den som bor i huset som bestämmer och vi måste våga säga till om de gör något som vi inte tycker om.  Troligen lyssnar de mer om det är någon annan som säger till än om mamma gör det. Hoppas man nu kan leva upp till det här, det är väl en sak när de är små, men hur blir det när de blir tonåringar. Jag hoppas att Vincent blir en snäll och väluppfostrad pojke, fast det hänger väl mycket på hur jag och J lyckas med det så det får vi väl se till att göra.

Jag trodde att jag kunde min son nu och att vi hittat ett sätt som fungerar, men idag har han nog sovit för lite över dan som helhet, 1½ timme totalt, så det är lite vrångt i sovrummet. Jaja hoppas det går bättre imorgon. Efter att J sjöng för honom så somnade han som en liten stock.


En liten sovstund på golvet blev det


Här sitter de alla så fint, utom Martin som sov

Sparky fick ett krya på kort av farmor och farfar (Js föräldrar) och nu när vi tagit av bandaget kan han utan problem gå på alla fyra tassar, men tratt får det bli så han inte slickar för mycket på tassen.

Tack så mycket!! Nu mår jag mycket bättre


Vincent och pappa läser tidningen2553 bilder

Ja det är vad jag ska gå igenom så att vi kan bränna ner backup på dem. Kan väl ta ett ta innan det är klart, men ska bli lite kul också att titta på gamla foton.

Idag har varit en lugn dag, men tyvärr har det blivit lite konstigt med Vincents sovtider så det har tagit en timme för att få honom att somna för natten. Hoppas nu han sover ett bra tag. J har varit duktig och skottat medan jag och Vincent tittade på.Vincent provar pappas keps


Denna snö

Jaha då snöar det igen och inte bara det utan idag blåser det också vilket gör att man verkligen inte känner för att gå ut. Börjar bli trött på snön nu, den är väl trevlig i slutet på november och i december då det är mörkt och tråkigt, men nu är det ju ljust ganska länge. Fast man ska väl vara glad att barnen får snö på sportlovet.

Igår var vi och tittade på ringar och hittade ett par jättefina, stål eller titan (kommer inte ihåg vilket) med en guldrand i och sten till mig och två guldränder till Jocke. Björn som hjälpte oss med ringarna tyckte det var väldigt konstigt att jag lät Jocke bestämma vilken typ av ring, men jag vill ju att han ska känna sig bekväm i den och jag tycker själv att jag passar i de flesta, sen tittade han konstigt på mig när jag ville ha den lilla stenen vilket tydligen inte är helt vanligt. Tanken var att vi skulle byta ringar nu på lördag, men vi får se när de kommer och kanske får vi flytta på den dagen då vi byter. Det kändes himla vuxet och definitivt att titta på ringar.

Efter detta var det dags för bad på Geab-badet, Mia en av mammorna jobbar där och kan hyra det. Det är också där vi går på babysim. Det var himla mysigt att plaska runt med de små och Vincent verkade mycket nöjd med att få plaska utan krav samt att pappa var ju med. För att vi inte ska rucka på Vincents rutiner hoppade vi fikan efteråt och körde hem.
Vincent och Martin vill ha samma leksak


Linda badade inte utan var paprazzi på land


Ville verkar nöjd med badet


Badkrukan Max


Mia och Irma. Vincent och Irma är babysimpolare också

Resten av dagen var som ett töcken då min mage ballade ur natten till lördag och fram till middagen vid halv 8 hade jag endast fått i mig ett gäng knäckebröd, lite fil och Cola. Med denna näringsrika kost hade jag då ingen energi alls och kände mig rätt hängig. Såg de två första bidragen på Melodifestivalen sen somnade jag gott. Tack och lov har mage gått tillbaka till sitt vanlig jag idag. Tror det blev för mycket kaffe i fredags, att jag aldrig lär mig.


Besök på en gård

Lee med familj bor för tillfället på en gård då de passar gårdens djur, hästar, hundar, höns och en kanin, och dit var vi bjudna på lunch idag. Lee är en riktig värdinna och vill alltid så väl och att allt ska vara perfekt, så hon var lite stressad när vi kom då hon inte hunnit göra sig iordning eftersom hovslagaren hade kommit lite sent och fortfarande var kvar. De gjorde inte oss någonting utan vi gjorde oss hemma i köket och förberedde lunch till Vincent. Till lunch hade Lee gjort två stycken pajer, en med festaost och en med köttfärs, mycket smarriga båda två och sen blev det morotskaka och kaffe. På morotskakan hade hon färgat kokos i gult och rött och lagt på, såg himla proffsigt ut och hade paparazzi-Linda varit där hade hon tagit kort på denna skapelse men nu får ni bilda er en egen bild. Emellan tuggorna och gnälliga små söner hade vi intressanta samtal om ditt och datt. Tack Lee och Wilhelm för en jättetrevlig dag och jag ska försöka bjuda igen snart.

Matvraket Vincent har slukat allt med aptit idag och det har inte varit knussel med något och efter en flaska välling nu på kvällen somnade han som en stock utan saga.
Sparky är lite rolig då han inomhus bara hoppar runt på tre ben, men när vi kommer ut och han har en plastpåse på foten går det hur bra som helst att använda alla tassarna, så länge man inte tittar på honom förstås.


Vincent leker med sina bollar


Stackars Sparky

När Sparky var ute och gick idag på lunch lyckades han bli av med sin ena klo. Så det fick bli en tripp till veterinären för att bli nersövd då det fanns en bit kvar och få den bortplockad. Det var J som fick åka dit med honom sen så hätmade jag och Vincent honom då J var tvungen att åka tillbaka till jobbet. Det var en mycket ynklig hund som mötte en och nu skuttar han mest runt på tre ben och leter efter husse och vill ha mat.Jag och Vincent har inte gjort mycket idag, hade tänkt ta en promenad men inte när det snöar hela tiden. Jag längtar efter vår. Vi tog en välbehövlig vila på 1½ timme, hade nog blivit längre om det inte var så att vi fick hämta Sparky. Vi har i alla fall bakat en kladdkaka med non-stop enligt önskan från J, så det ska han få när han kommer hem.

Grattis mamma

Idag fyller min mamma år och det är jämt och dagen till ära ska hon åka till Sthlm till syster med familj. Eftersom vi inte kan komma och hälsa på får du här 2 klipp på Vincent.

Stort grattis på födelsedagen från oss.


Att lyckas med matning är hårfin

Ska man lyckas riktigt bra med att mata Vincent måste man ge honom mat innan han blir alltför hunrig. Väntar man för länge är det mest en massa skrik och han vill inte alls äta. Det som gör det lite jobbigt är att han är precis som mig verkar det som, hungern kommer som en blixt utan förvarning. Så nu gäller det att lära sig vid vilka tider han ska ha mat.

Något som var himla skönt var att man nog kan säga att hon sov hela natten till idag. Han fick välling vid 18.30, somnade vid 18.45, gallskrek 19.30 det räckte då att han fick vara i famnen en stund och sen tillbaka till sängen, fick amning 21.30 och sen var det bara napp 01.30 för att sen vakna för dagen vid 05.30-06. så man kan ju påstå att jag fick en god natts sömn. Det lär nog inte gå lika bra i natt då han inte ville ha all välling men jag håller tummarna.

Idag har det varit lönesamtal och det gick väl ganska bra tror jag, får väl se det i april då man får reda på summan. Lite distraherande var det med att ha med Vincent, men vi var ändå övernes om det mesta. Det svåraste var nog att komma ihåg vad jag gjorde det första kvartalet 2008. Jag som knappt kommer ihåg vad jag gjorde igår.

Sen var det en tur på stan med Linda och Martin, vi tog en lunch på McDonlads (igen). Det är ganska skönt att luncha där tidigt då man får plats samt att de har micro och bra barnstolar. Idag har jag handlat till mig själv och inte till Vincent. Det blev två tröjor i vårfärger, känns skönt nu när det bara är vintern. Längtar tills det blir lite varmare och man kan sitta ute och äta och umgås med de andra.


Vincent i väntan på mat


Martin var inte så glad över att vara på McDonalds, men Linda däremot lika glad som vanligtIdag gick det bättre

Tack och lov. Idag var nog första gången som Vincent verkade tycka det var kul med babysimmet. Han plaskade som bara den och inte ens när han fick massa vatten över huvudet gnällde han. Hoppas bara det inte är en tillfällighet men det lär väl visa sig nästa gång- Jag har varit så nära att ge upp det här då han inte verkar ha tyckt att det har varit roligt, fast man ska väl inte ropa hej än.

Annats har vi inte gjort mycket idag utan myst runt lite hemma. Försökte får en liten vilostund med hpnpm idag, men då ville han baara sova en halvtimme sen skulle vi tydligen upp igen. Han är totalt livsfarlig med sin gåstol och idag fick han tag på den nedre korgen i diskmaskinen och försökte ta den med sig med disk i, lyckligt nog han jag stoppa honom innan allt for i golvet. Fast går gör han inte riktigt i den utan han hoppar fram.Såhär ser jag ut när jag inte orkar fixa håret, med mössa på. Nu kommer mamma inte bli glad!


Antar utmaningen

Jag antar din utmaning, Nina

Här är min bild.


Bilden är på lilla Sanna från augusti 2007 och sådana här bilder finns det ganska gott om då hon älskar att vara i lådor.

Tyvärr är redan alla mina vänner som bloggar inbjudna till utmaning så jag hoppar den delen. Ganska tragiskt faktiskt, kanske finns det någon som jag inte vet om att bloggar men då får de skriva en kommentar


Blip blip

Idag skaffade jag mig blip blip på Coop och prövade den natruligtvis med att köpa en ny nappflaska som också är giftfri, men inte lika svår att dricka ur. Jag kollade på priset som stod på hyllan och jämförde det med vad som stod på blippen, det skillde 10,50 och inte tänkte jag betala så mycket mer, men det behövde jag naturligtvis inte heller. Den nya flaskan fungerar bättre.

Efter att jag introducerat min blip blip så var dags att luncha med Linda och Martin och ställt vi valde var McDonalds, inte helt fel. Jobbigt var det dock att få Vincent att fokusera på maten när han blev matade då det fanns så mycket att titta på. Sen var det föräldrargrupp på bvc och ämnet idag var barnsäkerthet, vi skulle lära oss hur vi gör om de sätter i halsen och det är ju viktigt. Lite fick man väl med sig idag från denna sammankomst, men mest är det tyvärr ganska förvirrande.

Nina och Ville skulle också ha lunchat med oss men de fick förhinder så det blev en fika efteråt och då passade den käre Vincent på att bajsa ner sig vilket inte var helt optimalt då vi var på Ringduvan och de har inget skötbord så det blev lite improviserat bakom bordet med lite skydd och Nina och Linda med hjälpande händer. Man kan se att det är tur att han gör det ibland, bajsar ner sig alltså, så han får använda sina reserv kläder.

Lite röjning av förrådet har också hunnit med efter maten så det känns som det har varit en bra dag. Har kommit på att jag och Vincent måste aktivera oss med andra människor varje dag då han nu är himla gnällig/skrikig och tyvärr sinar tålamodet lättare när man är hemma. Hoppas han snart får tillbaka sitt mer glada jag så jag också kan få ladda lite energi. Massa kramar till Nina och Linda som stöttat mig idag, skönt att jag kan prata med er om allt.Nappflaska

Jag köpte en ny nappflaska till Vincent i fredags och vi hade premiär av den hemma hos Linda och Johan i fredags kväll med välling. Det gick inte så bra då det är en helt annorlunda sugteknik, försökte själv att dricka ur den och efter lite möda fick jag i mig en jätteklunk med välling. Han får nu börja med den och sen häller vi över i den andra så han får något i sig. Det är mycket möjligt att det blir en ny igen.

Annars var det himla trevligt hos Linda och Johan. De gjorde jättesmarrig tacopaj och till efterrätt blev det apelsinkladdkaka. Proppmätt blev jag och sådär lagom dåsig. Jättetrevligt att bara sitta och prata när barnen sov och inte pockar på uppmärksamhet. Vi tänkte på hur det kommer att bli när vi börjar jobba igen och inte träffas flera gånger i veckan, hu hur ska man klara sig.

Vincent har börjat få upp en himla fart med sin gåstol och ska pilla på allt så nu får man nog börja tänka lite mer på barnsäkerhet.

Min förhoppning om att välling skulle göra att han sov bättre stämde tyvärrinte riktigt än. I natt skrek han en gång i timmen mellan 10 och tre och det var inte något som funkade inte ens tutte. Hoppas verkligen det blir bättre i natt.

Nu är det tydligen dags att ta hand om storbajsarn.


Tar saken i egna händer

Egentligen har jag alltid velat att det är killen som fria, men när det tar för lång tid får man ta saken i egna händer. Det var det jag gjorde när jag friade till J igår och naturligtvis svarade han ja, för vad skulle han annars ha svarat. Det var inte direkt romantiskt utan mer på mitt vanliga lite småpinsamma sätt. Jaja nu är det i alla fall bestämt att vi ska gifta oss hösten 2010.

 Ringen som jag gjort, vi ska titta på ringar tillsammans

 Denna söta blomma fick jag av J samt att han hade köpt massa godis


Musiklek

Idag var det musiklek på biblioteket. Vincent var himla svidig ett bra tag innan vi skulle åka, så jag tänkte att vi åker nu så kan han få sova lite och få ersättning när vi kommer fram. Nu vart det så att fiket inte hade öppet så han fick dricka ersättning kall, var väl inte jättegott man han fick i sig 40 ml sen var dags för sång. Det var tydligen väldigt många som hade tänkt denna tanke då sagorummet blev fullt annars var det väl helt ok. synd bara att de små inte kunde kravla runt på golvet. Känns som han är lite för liten för det här, men men man måste ju prova.

Efter detaa tog jag och Linda en promenad efter att ha flyttat bilarna till Åhlens garaget till Babyproffsen för införskaffa ny nappflaska (den vi hade läcker när man skakar den = ersättning överallt) och pipmugg. Vincent vaknade upp där och bara skrek och ville inte somna om. Somnade om när vi gick men då vi kom i bokhandeln vaknade han igen. Eftersom det bara snöade och inte alls var något trevligt promenadväder gick vi några varv i Åhlensgaraget tills han somnade ordentligt. Då kunde vi äntligen få i oss lite lunch på Ali's, det var himla länge sedan jag var där och det har helt ok mat och inte så fullt med folk.

Nu sitter jag och väntar på att Vincent ska vakna så han kan äta gröt och vi kan åka hem till Linda, Johan och Martin.


Vincent 6 månader

Idag är Vincent 6 månader gammal. Det känns inte som att det gårr 6 månader sedan han kom utan mer som att han alltid varit här. Tänker man tillbaka på vad som hände för 6 månader så blir jag både glad och ledsen, den där förlossningen har satt sina spår och ju mer jag tänker på den ju mer inser jag att jag nog inte bearbetat den färdigt, ska ta mig i kragen och prata med något proffs om den så ska det väl kännas bättre.

Tanken med idag var att Malena och Nina samt deras söner Ebbe och Ville skulle komma hit på besök, men så blev det inte utan istället åkte jag och Vincent till Malena då Nina hade ont om bensin och Malena inte tycker om att köra när det är snö. Naturligtvis tog jag med mig kladdkaka. Denna gång var det en blandning av dumlekakan som kaka och på var det nöttäcket, inte alls dumt. Hemma hos Malena lekte grabbarna och var något småsvidiga. Det är så kul att komma hem till Malena och jag trivs väldigt bra i deras kök och naturligtvis med Malena också och idag var första gången jag på toaletten hos dem och den är himla fin, badrummet i helhet inte bara toaletten. Vi fick också träffa sambon Conny och det är alltid kul att få ett ansikte på någon som det ofta pratas om. Han kom hem med semlor så sötbehovet är ordentligt stillat idag.
 Kladdkakan

 Vincent försöker äta upp Ebbe

  
Vincent provar majskrok för första gpngen först lite skeptisk sen vill han bara ha mer

Därifrån åkte vi till Ica Maxi för att möta upp J och veckohandla. Idag skulle vi även inhandla lite 6 månaders grejer så som välling och nya nappar så det tog lite tid.

Slänger in en bil på lilla Sanna idag på hennes favorit plats.


(För de som inte vet kan man klicka på de småbilderna så blir de större)


Himla snö

Jaha då var det snö igen. Jag som bara längtar till våren och vill inte alls att det ska komma mer snö, fast jag har faktiskt skottat lite idag. Det fick gå snabbt som rackarn då Vincent inte sover så länge.
Nej nu får jag underhålla den lilla prinsen.


Babykonsert

Efter den vanliga fikan på Korpen med mammorna och deras bebisar var det idag dags för babykonsert i Visborgskyrkan. Jag hade rätt så stora förväntningar på detta och tyvärr var det inte så bra som jag förväntat mig. Vincent blev först rädd och började skirka, men efter ett tag satt han mest förstummad för att i slutet börja hoppa lite till Sov du lilla videung, han verkar inte förstått att det är en vaggvisa. Tyckte också det var lite tråkigt att några sånger var om gud samt att det var högt så det ibland blev lite skränigt. Jaja nu har vi testat det i alla fall.

Motion har jag fått idag med råge. Innan Korpen gick jag och Vincent en promenad på 40 minuter och sen gick vi alla från Korpen till Visborgskyrkan vilket tog ungefär en halv timme och sen gick vi tillbaka igen. Istället för fika i kyrkan blev det McDonalds, kan ju inte bara göra av med kalorier, hihi.

Här hemma har vi städat och klippt J, ätit mat och pratat med farmor och farfar via Skype. Vincent verkar tycka det är himla kul med Skype, men nu verkar han inet alls vilja sova utan det är bara gnäll.


Snacka om snabb leverans

Jag beställde den ergonomiska bärselen manduca igår morse och tänkte att det tar väl en vecka eller så att få den, men inte den låg i brevlåda idag redan. Tror aldrig jag har varit med om en så snabbleverans på något jag beställt. Glad blev jag i alla fall och känner mig väldigt nöjd med den.

Vincent och jag i den nya selen
Idag var det babysim igen och det gick bättre, mycket tack vare att han hade en leksak i händerna nästan hela tiden. Jaja jag ger det ett par gånger till sen får vi se om vi fortsätter, för vill han bara leka och plaska kan vi göra det någon annan gång och inte betala massa pengar.

Innan babysimmet var vi en sväng på stan för att byta mössan vi köpte igår då den var något för liten samt köpa miniderm till Vincent, han har så torra kinder den lille. Efter det flanerade vi en stund så att Vincent somnade.

Sen bar det iväg till Linda och Martin, vi började med en långpromenad på en timme och vi kände och riktigt duktiga. Det är så mycket trevligare att gå två jämfört med att gå själv och det gör att man inte tänker på hur långt man går samt att man hinner prata rätt mycket om ditt och datt. När vi kom hem till Linda igen var vi hunriga och då passade det bra att äta kladdkaka som Linda gjort, mums. Hon hade improviserat lite denna gång och gjort en glasyr som innehöll bland annat vit choklad, vanlig choklad, romerska bågar och lite citrondroppar. Den var super god. Linda gjorde kaffe till mig även då hon inte dricker själv, himla snällt och gott. Sen började pojkarna basja så då var det mest att byta för oss båda. Idag samtalade vi om allt från vår tidigare bilar till det klassika barnpratet. Det är så kul att diskutera med Linda och hennes små egenheter och den goa tjej hon är gör att man inte kan annat än att tycka om henne och ha kul i hennes sällskap.

Martin chillar


Vincent och Rolle. Vincent tycker mycket om djur och tjuter av glädje


och så naturligtvis den goda kladdkakan


Vi kan väl konstatera att vi ialla fall inte är några lattemammor utan mer kladdkakemammor.


En dag på stan

En heldag på stan har det varit idag. Började med att Vincent var grinig vid 10 så blev att åka in lite tidigare, skulle ju inte ses för lunch förrän halv 12, men men det blev en liten runda på stan först och Vincent sov som en stock. Lunch blev det tillsammans med Linda, Nina och Clara och naturligtvis Martin, Ville och Max på Joda, en mycket trevlig restaurang. Sen bar det iväg uppför till Korpen för föräldrargrupp på BVC för att sen blev det en sväng på stan till. Iväg till bilen för att hämta katterna och köra till veterinären. Idag var det ingen som gömde sig. Vincent var så hungrig så innan det var dags att åka blev det lite amning i bilen. Det gick jättebra där och Zorro väste inte alls men vågade inte sig ut ur buren.

Imorgon är det dags för babysim igen och jag hoppas verkligen det går bättre än de senaste gångerna.


Söndag hos Linda

Linda och Emil flyttade ihop förra helgen, äntligen, och idag var jag och Vincent där för att kolla hur det såg ut. Jag tycker inte om att köra atill ställen jag aldrig varit förut då man inte vet hur det ser ut, var man ska parkera osv, men det var enkelt att hitta och det med att parkera var inget svårt. De bor jättemysigt i en flygel till Emils mammas gård och det var mycket större än vad jag trodde. Jag blev bjuden på lunch, köttbullar, potatis och sås, som Emil lagade medans jag och Linda satt och pratade och såg på gamla kort (fick se min mammavän Linda när hon var 15, hihi). Matvrak som man är så var det mycket trevligt och gott.

Det har inte blivit någon kladdkaka idag utan det blev en sockerkaka istället, inte fy ska det heller. Till middag idag har det blivit storkok av köttfärssås så nu ska frysen fyllas.

Melodifestivalen del 1

Som så många andra (antar jag) måste jag ju skriva mina åsikter om årets melodifestival.
Del 1 som gick av stapeln igår var helt klart inte något vidare, men vi hade för oss att det var likadant förra året med första tävlingen.
Det skrivs så mycket om de nya reglerna och att det är rörigt och jag kan inte mer än hålla med. Mycket underligt att man kan både gå till andra chansen och bli den internationella juryns favorit, då får man ju två chanser. Dessutom var det inte en låt som fått mina poäng alls, passar inte alls i schlager sammanhang samt att jag har svårt för henne överlag. Förra gången hon var med såg det ut som hon skulle krysta ut ungen mitt på scenen, hmmm.
Tycker lite synd om Marie som faktiskt inte hade en så dålig låt att inte få komma vidare, det är väl inte bara den internationella tävlingen som gäller. Känns som de bara fokuserar på då det gått så dåligt de senaste gångerna.
Vad det gäller de andra så var det väl inte något som föll mig i smaken såhär när man precis har hört dem, men det kan ju ändra sig.

Ja nu kan man bara hoppas på att de andra deltävlingarna har bättre bidrag.


Shopping

Idag har vi varit och shoppat till Vincent på Brio, de har 25% på allt. Det vi främst skulle kolla på var om det fanns några bärselar, men det gjorde tyvärr inte utan vi stylade om han säng, kan tillägga att vi behövde ett nytt spjälskydd då det andra bara glider ner.

Såhär blev det:

matchar hans snuttefilt som vi hade sedan innan.

På vägen hem blev det en sväng förbi Norrgatt för att köpa semlor. De har klart de godaste semlorna.


Fullt upp

Ja jisses vad det var mycket igår är helt tom i huvudet och det är så skönt att vi fick lite sovmorgon till tjugo över 7, lyx.
Dagen började i för sig väldigt lugnt med att jag och Vincent myste runt hemma lite, men efter lunch var det fullt upp. Tanken var att vi skulle efter att varit med Linda och Martin på Linds köra och lämna katterna till J då det är dags för vaccinering, men så blev det inte eftersom Zorro bestämde sig för att gömma sig och vägra komma fram, så det var bara att boka om tiden.
Lee fyllde år i onsdags så det bar iväg till henne för att fira henne och äta lite tårta, mums mums säger mig godsaksmage. Linda ville ha sällskap till Bokia, en snabb sväng dit för att sen ila hemåt för att dusch och fix för kvällen. 

På kvällen var det dags för min första Fabella träff. Det var Mary Kay visning denna gång och passade mig super då jag är helt grön på detta med att smika mig, det är alltid bara all natural för min del. En supertrevlig kväll med mysiga tjejer.
Vincent och J åkte hem till Håkan och fikade och det gick naturligtvis bra med en kväll utan mamma. Tack och lov ville han ha lite mat när jag kom hem då det var väldigt fullt.

Enligt J är det snart dags att sänka sängen då han har börjat ta tag i kanten och dra sig upp. Det går lite fort nu tycker jag.
Har varit lite dålig med kameran så det blir inga bilder, ska skärpa mig.


Krypställning

Vincent har idag kommit upp i krypställning, men jag hoppas att det dröjer ett tag innan har fattar hur man ska krypa för då lär det inte bli en lugn stund här hemma.

Idag har Nina, Ville, Linda och Martin varit på besök. De blev bjudna på scones och min nya last kladdkaka. Kladdkaka med kola blev det denna gång och den var mycket godare än den med nötter. Egentligen hade jag inte tänkt att baka men eftersom jag glömde att köpa bröd, det stod inte på listan, så fick det bli scones och lägligt nog somnade Vincent en halvtimme innan de kom så jag kunde baka i lugn och ro. Då pojkarna har lite svårt att somna nu förtiden så föreslogs en promenad i snövädret, Nina hade dock ingen vagn med sig men det gjorde inget då vi haar två. Efter promenaden förtärdes ännu mera kladdkaka, mums mums. Som vanligt var det underhållande samtalsämnen och mycket trevligt sällskap, ett av samtalsämnena var erfarenheter om frisörer då Linda skulle klippa sig sen. Nina klippte mig i nacken då den har blivit lite lång och det känns onödigt att gå till frissan för det. Hon var orolig att det inte skulle bli bra men det blev det och jag tackar för klippningen. Tack tjejer för att ni ville komma.
Kameran kom tyvärr inte fram men det finns möjlighet att Linda eller Nina lägger ut något. Här är i alla fall kladdkakan.Tyvärr är itne J hemma ikväll så det blev att äta och lägga Vincent själv och när vi skulle borsta tänderna kräkte han ner sin pyjamas så det var bara att byta och nu sitter jag här.
Kan uppdatera er om skroven, vi körde rikligt med salsy-vase och mössa i natt och idag var nästan allt borta. Det var väldigt effektivt och betydligt skönare att behöva smörja många gånger per dag.Läkarbesök på bvc

Idag har det varit 6-månderskontroll på bvc vilket även betyder läkarkontroll. Vincent klarade testerna, vilket bestod i att ta en leksak och följa den, tror jag, det går så himla fort när det är läkarbesök att när man kommer ut därifrån så vet man inte riktigt vad som har hänt. Han har i alla fall planat ut viktkurvan, enligt skolboken, och väger nu 9 510 gram och är 69 cm lång. Enligt vår bvc-tant bör vi göra något åt hans skorv och han är tydligen inte torr bakom öronen då detta är också skorv, så det planeras till helgen.

Efter bvc-besöket gick vi hem till kollegan Maria och hennes dotter Klara för att ta en tripp först ner till biblioteket och sen vidare för att äta lunch. Att prata samtidigt som man skjuter vagn och gå uppför Hästbacken är ingen lätt match och det blev en del konstpauser. Det blev en tidig lunch på Borgen för att sedan ta en sväng förbi jobbet för att hälsa på superkollegan Anders som inte var på jobbet i måndags. Anders är en av mina bästa kollegor och jag hoppas jag får sitta i närheten av honom när jag börjar jobba igen för då blir arbetsdagen aldrig tråkig.

Vuxenpoäng är att jag nu har skaffat mig medmera-kort, ett steg för att få blip-blip på coop. Knäppt är dock att man måste få det riktiga kortet innan man kan skaffa blip-blip, det behöver man inte på Ica har jag för mig. Jag är en aån där människa som köper att snask som det står new på, man måste ju prova, och idag blev det en dumle påse och ja mamma det är mycket kladdkaka och godis men det jobbar jag bort med att ta hand om vårt lilla energiknippe.

 Maria och Klara fast inte från idag

 Talar för sig själv.

Uppdatering om Vincent. Han tycker det är jättekul när man skrattar åt honom och skrattar då med, mycket sött.


Sova

Det är något det inte blev mycket av efter 3 i natt. Så fort han var i famnen var det lugnt men att ligga själv var tydligen ingen hit, det var bara gnäll och ett himla sparkande. Till råga på allt lyckades han bajsa så det läckte i sängen sen. Fast sova får vi göra senare då vi ska på 6-månaders kontroll idag och sen är det en sväng på stan som gäller.

För att bli lite gladare blir det en bild på lilla Zorro som leker gömma tassar.

Och en på Sparky.


Och på den lilla sötnosen


Detta babysim

Ja vad ska man säga även denna gång var Vincent jätteledsen och ville bara hänga runt halsen på mig. Det gick bra enda tills han skulle ligga på rygg i vattnet och när han väl har blivit ledsen finns det inte mycket som hjälper. Vi får öva i badkaret i helgen och se om det går bättre. Tycker så synd om honom, vi hoppas på att det går bättre nästa vecka.
Jag var så nöga med att att Vincent inte skulle vara hungrig att jag glömde äta lunch själv och eftersom vi skulle en sväng på stan blev det två kokta med bröd på öster. Inte mycket till lunch men när jag väl kom hem åt jag upp resten av kladdkakan.

Kladdkakan som jag gjorde i helgen var inte jättegod då själva kakan var lite tam, men toscatäcke var super och smakade som kola. Får låta den vara inne lite kortare tid.

Idag har han lyckats att somna i sin matstol, han var så trött men försökte att leka ändå. När jag skulle ta kort på det lyckades jag skrämma honom så han började gråta. Det är inte lätt att vara liten.

Middag idag blev en DT från Max. Så himla smarrigt, om det inte hade varit så att det är helt omöjligt att äta där när man har barnvagn så hade jag nog ätit lunch där minst en gång i veckan. Nu får jag nöja mig med en DT då och då. Vi kan summera att detta inte har varit en smaldag direkt, men gott.


Bakåt

Det är åt det hållet det går nar Vincent försöker ta sig framåt och det är tydligen inte bakåt ahn vill då han blir rätt sur när han inte får tagit i det som han var på väg till.

Nått som jag inte förstår är när man klär på hundar diverse kläder, förutom nakenhundar och andra som inte kan hålla värmen själva. Igår när vi var på stan såg jag en typ Jack russel som gick omkring med ett liknande vindtäcke och sedan var det något annat lurigt som hade på sig en helstickad dräkt. För det första så blåste det itne nämnvärt igår så vindtäcke är lite överskattat för det andra har de flesta hundar päls som skyddar dem och de gånger de fryser är väl möjligtvis när det regnar och blåser mycket. Sparky har hoppat i havet när det var nollgradigt ute och han såg inte ut att lida även om vi raskt promenerade hem. Det kan inte vara speciellt bekvämt heller. Jaja nu fick jag det sagt.


På jobbet

Där har jag och Vincetn varit på besök idag. Det gäller att inte ha något annat planerat när man går dit för det tar ett tag innan man kommer därifrån. Ylva gosade så mycket med honom att hon tog en halvtimmes extra lunch. Vincent var på toppen humör hela tiden och hoppade, sprattlade och log mot alla, nu däremot är det lilla grin som kommit på besök. Även om jag inte direkt saknar jobbet så är det trevligt att träffa alla kollegorna.
Efter jobbet somnade han som en stock och då passade jag på att gå till Julia och köpa ett par nya jeans. Himla trevlig affär att handla jeans i då de är mycket hjälpsamma samt att jag idag kunde lämna de jag inte skulle ha kvar i hytten, vilket var typ 6 par. Vincent sov lydigt under hela tiden. Jag fick en komplimang av expediten om att jag såg så smal ut även då jag fött barn för inte så länge och tro det eller ej men jag svarade tack istället för det vanliga, nja det är många kilo kvar. Jag börjar bättra mig.

Vincent har hittat något nytt att tugga på, stolsben.Crazy dog

Detta klipp är från sommaren 2007.


Biff stroganoff och banan

Det är det som stått på menyn idag tillsammans med bröstmjölk och gröt för Vincent. Det är ett steg mot att sluta amma. Stroganoff var väl si sådär och att nysa när man precis fått in en sked gjorde det extra kladdigt för mamma. Banan däremot var ingen hit och det slutade med att han fick amma istället. Troligtvis går det bättre imorgon då det både var ny konsitens och smak.

Känner mig väldigt nöjd med helgen för jag har hunnit med en hel del. Städat, lagat mat, underhållit Vincent, tagit hand om J, bakat, promenader och slappat är en del av vad jag har uträttat. Inte så illa fast jag hoppas att J är frisk till nästa helg så han är lite mer aktiv för det blir så mycket roligare då.

Jag har tänkt mycket på mina vänner idag både gamla som nya och jag känner mig så lyckligt lottad över att ha träffat på som många omtänksamma, trevliga och goa människor. Vet inte vad jag skulle ha gjort utan dem, de hjälper mig i så många situationer och jag vet att skulle det vara något finns det alltid någon till hands. Mina mammavänner har gjort livet som mammaledig så givande och händelserikt och jag väntar med spänning på vad resten av ledigheten ska ge. En stor kram till alla vänner, gamla som nya, ni är guldvärda allihopa.

Naturligtvis kommer en bild på den lille och hans nya favoritleksak, att tilläga är att han nu inte alls vill ligga på rygg och sitter själv gör han riktigt bra.