Trött trött trött

Emilia sover som en kratta för tillfället och även om vi delar upp kvällen/natten/morgonen och jag går och lägger mig tidigt som bara den så är jag ändå så himla trött. Jag vet ju att det blir bättre men det hjälper föga som det är nu. Vincent är pappig så det är bara pappa som ska natta honom och ska ta honom på nätterna och det får han gärna göra för min del.

Mina skinkor gör ont idag efter gårdagens teambuilding med jobbet, vet inte om det var promenaden på 4 km eller att försöka få upp en egenbyggd drake som är orsaken, ont gör det i alla fall.

Idag har det varit toppenväder och barnen och jag gick och tittade på småkossor på förmiddagen medan Jocke fick lite egentid med att veckohandla.


Alla hjälper till på sitt sätt med gräsklippning


Sten är gott


Vincent blev lite trött när vi tittade på kossorna10 månader

10 månader är hon idag vår lilla tjej som på en vecka har fått 3 tänder. Hon är allt som oftast en solstråle, men får hon inte tillräckligt med uppmärksamhet eller den mat vi äter så ger hon ifrån sig små ilskna tjut. Hon är en liten vilde som ska klättra och ramlar och slår sig. Igår tog hon sig ur barnmatstolen och ramlade ner på golvet, hon blev inte jätteledsen och lugnade sig ganska snabbt, men det blev ändå ett samtal till sjukvårdsupplysningen och de trodde inte det var någon fara men vi skulle hålla lite koll på henne. Det var det andra samtalet dit på 2 dagar då Vincent tryckte sönder en ficklampslampa i munnen i fredags, men han fick troligen inte i sig så mycket, Jocke plockade ut en del småbitar samt tråden så det var nog ingen fara tyckte de.

Själv var jag på fest igår och hade riktigt roligt och kunde verkligen koppla av och njuta av vara på galej själv. Idag har varit en lugn dag här hemma för alla.
Ont i magen

Nu är vinterns overall till Vincent beställd och jag har ont i magen. Jag är så orolig att den inte ska hålla efter förra vinterns 4 reklamationer av 4 overaller. Det blev en Didrikson denna gång och alla säger ju att de ska vara bra så då kör vi på det.

Annars har jag ju ont i magen av lite andra anledningar också, jobb, mamma och livet som småbarnsförälder, men jag är glad och mina älskade barn välkomnar mig (på lite olika sätt) när jag kommer hem från jobbet så man ska inte klaga.

Idag har Vincent bara sovit ungefär 20 min på förmiddagen så det ska bli intressant att se hur natten och morgonen blir. Det kanske är dags att ta bort vilan på dagen helt snart?

Emilia som nu även har tänder i överkäken har börjat gnissla tänder och det är inte det minsta mysigt att höra på. Natten till idag fick hon sova i eget rum för att se om jag kan sova bättre, jag sov bättre men Jocke fick sitta med henne i 1½ timme innan hon somnade om då han inte hade gått och lagt sig när hon vaknade. Dock tyckte jag hon skulle sova längre än till 04:30, men det tyckte inte hon. 


Denna blev det, hade velat haft en röd, men det fanns bara lila eller cerise och det vill jag inte ha på något av mina barn. (lånad bild)


Nya livet

Ja då var mammaledigheten slut för denna gång. Känns lite underligt att börja jobba igen, men det är samtidigt skönt. Mitt nya jobb verkar vara toppen (svårt att uttala sig när man bara varit där i 2 dagar) och kollegorna likaså, har redan gått med i fikagruppen på fredagar (det fanns en fruktsalladsgrupp också verkade det som, men det är inget för mig). Jocke började sin pappaledighet med att ta Vincent till tandläkaren, 3-årskontroll, och det gick vän inte så värst bra, ville inte öppna munnen, men han hade i alla fall fina tänder enligt tandläkaren.

På Emilia har det ploppat upp två tänder och det verkar vara två till som snart kommer fram så jag vill definitivt inte stoppa in mina fingrar i hennes mun. Vincents humör är ine på den bästa sidan och han gnäller som bara den om allt. Det är så att man blir alldeles galen av att höra honom, hoppas det vänder snart för det är inte roligt att göra något med honom.

Imorgon är det jobb så man ska väl snart sova så man är relativt pigg, jag envisas med att ta Emilia på nätter trots att jag jobbar. Snart kanske jag fattar att Jocke också kan ta henne.
provar pottan


man kan stå i en liten glasslåda