Slappardag

Det är så skönt att bara slappa en dag. Når Vincent har sovit idag har jag tagit tillfället i akt och slängt mig i soffan och kollat på House och det ha varit så mysigt. Visst har jag känt att jag borde gjort annat men men de sakerna finns ju fortfarande kvar och kan göras någon annan gång.

Vincent har idag försökt klättra in i nederst hyllan på sitt skötbord och det gick nästan, men han tappade balansen och slog i huvudet först i ett stolsben och sedan i golvet. Han grät en del, men det var ingen fara. Han har också skallat mitt smalben och det gjorde tydligen också ont. Det är väl bara att vänja sig för en lugn bebis är han ju inte.

Detta är de nya favvogrejerna, damsugaren och en plastslev.





Hemma hos Nina

En heldag hemma hos Nina blev det igår tillsammans med Clara och Max. Så mysigt så med Ninas goda kakor och mumsigt bröd och trevligt sällskap. Vincent och Max utforskade golvet, Max betyligt med högre fart än Vincent och Ville studerade hur när han väl vaknade. På eftermiddagen tog jag och Nina en liten promenad i solskenet, det var riktigt vårmysigt.

Idag har jag och Vincent mysdag hemma, fast det är väl inte så mycket mys utan det ska vara full fart för herr'n ska vara nöjd.



Här går det undan

Ojojoj, här gäller det att vara med för nu ligger han inte alls kvar där man lägger honom. Sparky fick sin vattenskål snodd imorse vilket resulterade i att det blev ganska blött också. Innan har man kunnat lägga honom utanför toaletten med dörren öppen när man har gått på toa, men idag var han gensat på väg mot kattlådan, usch och fy, måste nu komma på hur man lösa detta.

Idag gled han också nerför sängen med fötterna före så han slog sig inte utan blev mest chockad, men Spaky tröstade honom och då blev allt bra igen.


Vincent inspekterar sin mage (har inte fått krypandet på bild än)


En riktig toppendag

Precis som Nina och Clara säger, vilken dag. En hel dag med mammor utan barn, det var jag, Clara, Linda och Nina. Bara tänka på oss själva. Frukost på Wisby hotell, en promenad vid havet, shopping, fika, badminton, bastu och tillfixning och middag på munken. Från kl 9 till 22. Jag bara längtar till nästa gång. Bilder från dagen finns här.
J och Vincent hade en grabbdag som innehöll bland annat en promenad på stan och på kvällen åkte de hem till Lena och Jacob. De var till och med hemma senare än jag.

Idag är man ganska stel och trött. Den där badmintonen var riktigt jobbig och man fick använda muskler som inte används i vanliga fall. Man kan summera detta med att det är en slappardag idag, mest håller jag på att träna Vincent på att kypa då han har fattat lite mer nu hur det ska gå till och kan tar sig dit han vill. Just nu kryper han unt efter Sparky och hans leksak eller min dator. Nu kanske de sista kilona kan försvinna.


Han kryper!!

Idag har Vincent tagit sina första krypsteg framåt. Han har ju kasat bakåt ett tag, men nu verkat han ha hajat att man kan flytta armarna också. Så nu börjar nog de lugna dagarna bli få.

Rapport om gådagen kommer senare, hihi. En toppendag.


Sångstund

Idag har vi varit på sångstund på bibblan. Vincnet var som förstenad när de sång och tittade bara och det verkade som han uppskattade det. Det var riktigt många bebisar där idag och vi fick knappt plats på golvet. Efteråt gick vi tillsammans med Linda och Martin och åt lunch och sen blev det naturligtvis en liten shopping runda. Jag shoppade då inget, utom en liten godispåse, utan var mer smakråd till Linda.

Väl hemma igen har jag mest försökt hålla Vincent vaken och på gott humör. Det är tänkt att han ska vara vaken till kl 6 och då har han varit vaken sedan halv 2, så det börjar spåra ur lite här hemma, men det är bara 40 min kvar.

Ikväll kommer Linda (jobb) och jag ska laga mat till oss och sen blir det Let's dance. Nej nu gäller det att underhålla sorken mer.


Jäkla butiksbiträde

Då det var länge sedan jag och Vincent var på mitt jobb så bestämde jag mig för att åka dit idag, betydligt trevligare väder idag än i tisdags då jag först tänkt att åka. Vi hade ingen lunch hemma så jag och Linda (jobbLinda) gick till Coop och handlade en sallad (nyttigt nyttigt). Där inhandlades också en ny nappflaska och det blev en rosa (det du Nina) för det var den enda färg som fanns, dessa falskor är super och dessutom billiga (41 kr). Det är som alltid lika trevligt att träffa kollegorna och det tar sin lilla tid att gå igenom lokalerna därför är det bra att äta lunch där för då träffar man många under tiden och de kan titta på Vincent. Vincent kan också titta med stora ögon på kollegorna, vissa fick leende andra fick en rynkad panna av honom, fast alla tycker han är så söt (han är ju den sötaste).

Jag fick som jag skrev tidigare skavsår av min nyinköpta bh så jag tänkte i mitt stilla sinne att det är väl bara att lämna tillbaka, men icke. Ett surt butiksbiträde upplyste mig att man inte kan lämna tillbaka när man använt den. Jag försökte hävda att jag fick skavsår av den och svaret blev då att alla är vi olika och du får väl ge den till någon kompis. Jag svalde ett par gånger och kände att tårarna var på väg. Då var det bara att gå för jag kunde inte stå där och gråta som ett litet barn. Kollegorna hade upplyst mig om att det fanns bh-experter på Malmgrens idag så jag knallade dig i förhoppning i att få hjälp, och det fick jag. Fick med mig 6-8 bh-ar in i provhytten och hittade en som känns perfekt (nu i alla fall, hoppas på att den är super), fast den kostade något mer är den tidigare. Linda kan nu känna sig stolt då även bh-experterna tyckte att jag skulle ha samma storlek som Linda plockade fram till mig.
På väg därifrån var jag tvungen att ringa Nina då jag kände så väl igen mig i detta inlägg. Nina fick mig på mycket bättre humör, dessutom fick jag se detta fina inlägg om mig när jag kom hem och blev på ännu bättre humör. Tack för det tjejen.
Jag kanske borde förstått att man inte kan lämna tillbaka grejer man använt, men men så långt tänkte inte jag.

I förhoppning om att J ska komma hem lite tidigare så åkte jag Vincent och veckohandlade. När jag väl var där passade jag på att posta mammas handcreme som jag fått med när vi var nere. Det är ganska dumt på Maxi att de har de vaderade kuverten längst bort, i alla fall gick jag och hämtade ett och gick sedan tillbaka till postdisken och frågade om jag kunde få låna en penna, butiksbiträdet tittar på mig och säger surt och besvärat att pennor har vi borta vid spelen, dvs där de som spelar på tex hästar står och fyller i sina kuponger. Jaha kunde han inte ha lånat mig en penna, nejdå det var bara att traska till pennorna, skriva adressen coh sedan gå tillbaka för att posta och betala kuvertet. Rackarns omständigt när man har en stor vagn med baby i också. Kan de itne ha en penna vi kuverten???

Var är de serviceminded butiksbiträdena??

Kan avslöja att jag slagit sönder vår kökslampa, så det någon som har en snygg lampa att hänga över köksbordet till över.... Klantiga jag. Undra J kommer att säga???


Knipa

När jag var gravid var jag himla duktig på att knipa varje gång jag körde bil, dvs till och från jobbet varjer dag. Efter förlossning tänkte jag också mycket på det, varje gång jag ammade knep jag och ammades gjordes det hela tiden. Men ju längre tiden har gått mer sällan har det blivit och efter att rumpa fick ok så har det nästan inte blivit någon knipning alls. Jag måste skärpa mig och komma på någon bra tid då jag ska knipa.

Hur gör ni andra, när kniper ni?


När man tror att man...

...vet hur han fungerar, ja då ändrar han hur han vill ha det. Förra veckan gick det hur bra som helst att låta honom sova i vagnen ute och han kunde sova ett bra tag. Det gick också bra att han sov kvar i bilen när man hade kommit hem. Denna veckan funkar inte alls detta, utan om vagnen eller bilen står stilla för länge så vaknar man. Så nu ska man lära sig att det är nya grejer som fungerar.

Idag har vi varit hos Linda och Martin och Nina och Ville var också där. Himla mysigt, Linda bjöd först på macka sen på två olika sorters kladdkakemuffins med daim på, en med bara daim och en med apelsinkrokant också, samt en kladdkaka med mintkrokant. Ojoj vad gott. Jag berättade för Nina att jag också vill tänka som hon gör, inte att vi har samma tankar men att jag skulle fundera över saker och ting. Det verkar vara lite trevligt, men jag funderar bara lite grann på saker och sen är dessa tankar borta. Nina tycker dock att hon tänker för mycket, så det är kanske en mix som skulle vara optimalt. Det är i alla fall himla roligt att läsa om hennes tankar i hennes blogg.

Som vanligt har jag inte tagit några kort. Jag får helt enkelt boka tid med Nina och Linda för att gå igenom deras på Vincent och mig.

Jag har fått skavsår av min nya bh så nu hoppas jag att jag kan få byta den. Det gör så himla ont där den skaver. Js förslag var att sätta compeed på såren, nja vet inte det.


Mera snö

Jag som klagade igår på att det snöade, fick så jag teg idag då det har varit snöstorm. Jag och Vincent hade planerat att besöka jobbet idag och sen hämta Sparky hos J, men nej det hoppade vi över och stannade hemma, Sparky också. Han fick stanna hemma med oss tråkiga då J ska på herrklubbs grej och hinner inte hem emellan, det betyder också att vi blir ensamma hemma hela dagen, tråkigt värre. Detta väder vill man inte gå ut i, inte ens katten Zorro. Han har försökt två gånger men när han försvann helt i snön sprang han tillbaka fort. En liten promenad till postlåda har det blivit för mig och Sparky under tiden Vincent sov. Sparky fick hoppa fram då han inte kan gå i så mycket snö.

Har förvarnat J att han kommer få skotta imorgon, hihi. Det är ju inte så lätt att göra sådant när man aldrig vet hur länge sonen sover.

Jaha nu ska sorken ha gröt och sen ska vi leka vidare.


Såhär såg köksfönstret ut innan idag, nu kan man se ut iaf


Väntar på att mamma ska bli färdig (från igår)



Himla snö

Jag är inte alls intresserad av att det ska snö utan nu ska det vara vår. Tydligen håller inte vädergudarna med mig för det snöar som attans ute. Stackars små krokusar, de har kommit upp i rabatterna enligt J, själv har jag itne haft tid att studera vårens framträde i vår trädgård, får ta och göra det när det blir fint igen.

Det var i alla fall uppehåll när vi var på stan och lunchade med Linda och Martin. Martin och Vincent satt i varsin matstol och med varandras leksaker, Martin har börjat tuffa till sig och snodde det Vincent hade så fort det kom inom räckhåll. Efter lunch blev det lite shopping, ny bh (fick hjälp med storlek av experten Linda), tofflor till J att ha på jobbet och fotoalbum. Nu kan jag äntligen fixa med våra bilder som jag framkallat.

Vincent somnar utan problem på kvällarna och sover gott fram till 11-12, då vaknar han och vill inte somna om och inget funkar, inte amma, inte ligga nära mamma och inte bli buren på. I natt funderar jag på att stänga av babylarmet vid den tiden efter att jag har stoppat i nappen så kanske han somnar själv, för natten till idag blev att jag fick försöka få honom att somna om i en timme, inte skoj alls. Hoppas bara jag klarar av att stänga av larmet.

Min kära syster har skickat bröllopstidningar, så nu ska de kollas och planeras noga. Jag har ju gott om tid på mig att komma på hur jag (vi) verkligen vill ha det.


Vad händer där borta?


Mammas solstråle



Det kom blod...

(publicerade detta för 9 timmar sedan, men fortfarande har det inte kommit upp, 18.44, segt idag)

Vår lille prins törnade rakt ner golvet med ansiktet och lyckades på något sätt slå till det lilla bandet under överläppen så att det började blöda, ojoj vad han grät. Den ena sekunden sitter han upp och den andra ligger han på magen och gråter. Efter lite ompyssling och napp var allt bra igen. Det är många tankar som far runt i huvudet när man ser att det kommer blod.

Lördagen var väldigt lugn och vi myste mest runt hela familjen. På eftermiddagen gick jag, Vincent och Sparky en promenad och i dikeskanten hade det kommit ut några små blad, spännande att se vad det är för blommor som kommer upp. Våren är himla mysig med alla knoppar och jag kommer ihåg första våren som vi bodde i huset, det var himla roligt att se vad som poppade upp i rabatterna.

Vincent har gått från krypställning på knäna till att gå upp på fötterna, men eftersom händerna fortfarande är stilla kommer han ingen annanstans än bakåt. Det känns dock som att det inte är så långt kvar till att det går framåt. En annan grej är att han sticker ut tungan en liten bit och sen blåser, detta resulterar i att han sprutlackerar allt med saliv och mat, inte så skoj när man försöker mata.


Detta är vad jag hittade när jag lämnat Vincent ensam en stund i sitt rum


Vårdagjämning

Det var inte bara vårdagjämning igår utan även Js namnsdag, som jag hade glömt, dumma mig. Jag älskar presenter och tycker därför man ska få något även när man har namnsdag, det behöver inte vara något stort och dyrt, så det kändes inget bra att jag glömde hans. Försökte dock påpeka att man måste påminna i tid, jag börjar ett antal veckor innan. Dessutom åt jag upp pizzan i frysen till lunch som han hade tänkt äta till middag.

Igår var det bowling med jobbet, även om pizzabuffen inte var någon höjdare, så var det skoj att träffa kollegorna utanför jobbet. Bowling är en bra grej då alla är ganska jämna och nästan alla får en strike och missar någon gång. Det gick inte så himla bra för mig men några käglor ramlade i alla fall. Det vanliga snacket om att det är helt okej om jag vill börja jobba tidigare rabblades, men nja det vill nog inte jag för jag trivs alldeles utmärkt med att vara mammaledig. Lovade dock att komma upp på jobbet snart och visa upp Vincent. Vi var några som kom på den roliga idén att till nästa personal grej går vi och gymmar ihop, hehe.

På vägen hem svängde jag inom Maxi och letade efter present till J, det blev en svart badanka och 4 st maoam. Vilken otrolig påhittighet...

Detroit spelade i natt och då tittar/sover J i soffan och han gjorde inte bara det utan han tog även Vincent hela natten så jag fick sova ut. Jag hämtade honom vid 5 när han vaknade lite mer, han fick sova 1 timme till i vår säng, och J hade kommit och lagt sig i sängen. Detta bevisar att Vincent inte behöver någon mat under natten och det räcker med nappen, man ska bara vara snabb med nappen så att han inte vaknar ordentligt. Hoppas på en lika bra natt i natt.


Nu har de kommit

Idag kom äntligen ringarna så nu syns det att vi är förlovade.



Vilda babyn på besök

Malena skojar inte när hon säger att Ebbe är överallt. Malena och Ebbe kom hit på besök idag och det känns som det bar länge sedan man såg dem sist. Ebbe ålar fram snabb som en vessla och ska kolla i lådor resa sig upp mot saker och ha hinderbana under köksbordet. Öppnar man skafferiet så sätter han direkt kurs dit. Jag blev alldeles matt bara att titta på honom och jag hoppas att Malena får vila någon gång. Vincent verkade tycka det var lite kul med att titta på Ebbe.
Det var jättetrevligt att de kom förbi och hoppas det inte dröjer lika länge tills vi ses nästa gång.

När de skulle åka passade jag och Vincent att ta oss ut på en blåsig promenad, Vincent somnade som en stock. Jag hade förhoppningar om att han skulle sova länge, men han vaknade 5 minuter efter att vi kom hem. I ett försök för att få honom att somna om gick vi och la oss och det lyckades nästan, men bara i typ 5 minuter. Detta resulterade i att han somnade när han åt välling vid 6, vaknade till lite vid tandborstningen, men somnade direkt. Han sov nästan en timme sen började han knorra, efter att han knorrat i typ 5 minuter gick jag in och stoppade i nappen vilket han nog spottade ut ganska fort då han började knorra igen lite, men tystnade efter ett par minuter och somnade om och sover fortfarande.

Natten till idag gick väl inte super, men jag vaknade inte lika lätt fast jag fick vara upp mellan 3 och 4 för att han inte ville sova så det blir en tidig kväll idag.

Tummen har åkt in ännu fler gånger idag och även då han ser söt ut byts den ut mot napp fort.


Eget rum

Vincent sover i natt för första gånen i sitt eget rum, detta är ett försök för att se om han och jag sover bättre då och inte stör varandra. Det känns stort att sksa sova själv, men J tror att han kommer hamna i vår säng under natten.
Bilder kommer en annan dag då rummet inte är helt klart. Allt fixades ikväll efter att vi kom hem efter en dag på stan så det gick ganska snabbt.

Dagen på stan har innehållit lunch med Linda (på jobbet) på Joda, fixa lite på stan för att sen möta upp Nina och Linda med barn för att gå och fika. Jag har nu fixat halkmatta till badkaret så inte sorken halkar runt samt solskydd till bilen.

Skriver mer imorgon, är ganska trött. Nu hoppas jag på en bra natt med mycket sömn.



Sista gången

Sista gången på babysimmet var det idag och det gick bra även idag, typiskt att han ska gilla det nu när vi inte ska gå mer, men vi får ju gå och bada själva. Det var en massa dyk och på slutet fick Vincent prova en flytväst, en sådan som de har på båtarna. Just flytvästen var inte superskoj. Konstigt var att han kliade i ögonen redan innan vi hoppade i ocjh ändå var det skoj.

Han har idag vi ett flertalet tillfälen stoppat tummen i munnen. Känns inte så bra, bättre med napp i alla fall med att sluta. Jag vet själv vilka problem jag hade att sluta med att suga på pekfingret, man har ju alltid det med sig.

Idag har jag testat och tagit fina kort på Vincent, jag är inte alls en sådan duktig fotograf som Nina, men nu vet jag lite hur jag ska göra. Det blir ju lätt skuggor när man tar själv, så det får vi jobba på i helgen.
Denna blev himla söt i alla fall.


Rensning

J har rensat i två stora pappkassar med mina kläder, kläder som jag plockade undan när jag var gravid. Jag fick vara med och tänka realistiskt så det blev inte mycket kvar, detta är väl bara början och jag ska gå igenom andra kassar samt mina garderober också. Jag har så mycket kläder jag inte använder och vissa av de kläder vi gick igenom trodde jag redan hade slängt. Gick igenom mina bh:ar igår för jag skulle kolla vad jag hade nu när jag har slutat amma på dagarna och jag har bh:ar från cup-storlek B upp till J, himla skillnad mellan J och B och jag ska tillägga att J är en amningsbh. Det var inte många som var sköna ändå då de flesta har alldeles för smala axelband som skär in.

Förkylningen har börjat ge med sig. Vincent är nästan helt bra, det är bara lite hosta kvar, och jag är bara lite snorig. Pigga är vi i alla fall så vi joinade Nina och Ville på en shoppingrunda på eftermiddagen idag, det var mest Nina som stod för shoppingen, för min det blev det tre par strumpor till Vincent. En liten fika på Siesta hann vi också med. Tycker det är himla snålt att de tar betalt för att man ska gå på toa så jag höll mig. Detta resulterade till att fick köra hem med uppknäppta byxor för att jag skulle klara mig. Det var så skönt att komma hem och äntligen kunna sätta sig på toa.

Våra vagnar fick agera barnstolar, himla smidigt



Ikväll försökte jag få Vincent att somna själv i sängen medan jag satt bredvid. Det gick inte så bra så efter en halvtimme gav jag upp och plockade upp honom, Han somnade direkt i famnen. Tro nu inte att han låg och skrek i en halvtimme, men varje gång han var på väg att somna kämpade han emot och började gnälla och han var så trött att han inte orkade hålla huvudet uppe.


Fortfarande förkyld

Med Vincent är förkylning bättre och han sov riktigt bra i natt, ammades vid halv 12 och sedan sov han till kvart över 6. Det var lite gnäll ibland men han somnade om fort. Jag däremot är fortfarande förkyld och J har fått tillbaka sin hosta, fast det går nog över fort.
Vincent vägrar nu att sova på rygg i sin säng, lägger man ner honom på rygg vänder han direkt och går upp i krypställning och gungar. Där står han tills han faller ihop av trötthet, skäönast är att han inte gnäller under tiden utan verkar tycka det är ganska kul.

Vid lunch idag var vi och lämnade Vincents farmor och farfar på flygplatsen. Det har varit jättekul att de har varit här även om Vincent har varit lite krasslig, men dessto fler som kan ta hand om honom. Goda frukostar har det också blivit i form av french toast och pänkes, inte det nyttigaste men så gott. Nu har jag och J bestämt att vi även ska laga sådan smarriga frukostar en helgmorgon i veckan.

Idag har det varit babtime för Vincent och jisses vad han plaskar det skvätter överallt. Han vill nu sitta och bada, så nu måste man köpa halkpluppar, och han kastar sig fram i krypställning vilket inte verkar så bra i badkaret.


Skojigt att titta på när man fyller badkaret


Här är min napphållare med napp


Förkylda

Det är vad jag och Vincent är, han har också feber vilket jag har sluppit. Natten till idag har varit hemsk, han sov en halvtimme i stoten ungefär sen har han skrikit massor och inget har hjälpt, inte ens mammamjölk. Vid halv fem fick han en alvedon så då kunde vi sova till 7 sen fick J ta honom så kunde jag ligga och vila ett tag. På förmiddagen blev det en sväng till apoteket och köpa näsdroppar vilket hjälper lite, hoppas det hjälper i natt. Tycker så synd om honom när han bara snorar. Eftersom han inte vill äta mat på sked blev det välling till lunch, bättre än inget annat. Med en alvedon i kroppen är han i alla fall himola pigg och studsar runt som vanligt och klappar händerna. Det är något han har kommit på den senaste veckorna att man kan klappa händer. Nu sover han ute i vagnen efter en promenad med farmor och J, jag själv fick också sova under tiden de var ute.
Nej nu ska jag mumsa godis och tycka lite synd om mig själv, hehe.


Fredag den 13:e

Natten till idag har inte varit någon hit, med en superförkyld liten son som dessutom hade lite feber. Han har legat och knorrat hela natten och snoret har runnit. På morgonen fick J ta honom då jag fick mensvärk (trodde den var borta, men inte), men då var han inte lika snorig och febern var borta. Han har varit lite gnällig med mat hela dagen och nu på eftermiddagen började snoret rinna igen och nu börjar även jag känna mig lite hängig. Hoppas det går över fort för oss båda. Pigg är han ändå och studsar runt som en boll.
Vi var en sväng inne i stan idag, shoppade nu jeans till lillgrabben och så blev det en fika på fornsalen. De hade inte alls samma utbud som sist med kakor och jag blev lite besviken.

Nu väntar jag på att det ska lagas mat så man får något vettigt i sig, Coq au vin blir det ikväll, mums, och till efterrätt blir det kladdkaka med daimtäcke.


7 månader - reviderad

På sin 7 månadersdag kom farmor och farfar till ön för att hälsa på Vincent och oss också. Vincent tycker det är jättekul att träffa farmor och farfar. När vi varit och hämtat dem på flygplatsen åkte vi till bvc för det var ochkså tid för 7-månaderskontroll. Han väger nu 10 090 gram och är 70 cm, den fina avtagningen av amningspuckeln steg nu så det blir en puckel till.
På väg hem gjorde vi en storhandling på Ica Maxi och naturligtvis blir det avstämning, usch, tur att vi var många. Trötta har vi varit hela bunten och nu på kvällen började Vincent bli snorig, hoppas bara det inte blir värre. Troligtvis kommer natten bli ganska jobbig då han har svårt att andas genom näsan. Stackars liten.



Utmaning

Nina har utmanat mig i en ego utmaning. Man ska publicera kort på sig själv från varje årtal bakåt i tiden. Inte helt lätt då vi tydligen mest har kort på djur.


2002


2003


2004


2005


2006


2007


2008


2009


Ingen vanlig onsdag udda veckor

Vanligtvis brukar jag och Vincent gå en promenad med Malena och Ebbe och sedan fika på Korpen med de andra mammornapå onsdagar udda veckor, men igår var ingen vanlig onsdag. Jag fick tid hos naprapaten på morgonen och var skönt att passa på nu när J är hemma. Helt underbart var det, efteråt i alla fall för en del ställen gjorde riktigt ont, och välbehövligt. Vid lunch åkte vi hem till Linda och Martin för det var verkligen längesen vi såg dem och det blev en promenad, macka och kaka och mycket snack, mysigt mysigt. Kan inte låta det gå så länge mellan gångerna.

Vincent har varit hård i magen ett tag och mot detta har det givit katrinplommon och det gav verkligen result igår. Jag och Linda hade innan på dagen pratat att det sällan pyser över nu, men inte denna gång för det var bajs upp till nacken på stackarn. Tack och lov hade vi hunnit hem.


Martin är en riktig tuffing redan.


fast han är väldigt snäll och försiktig.
(jag lyckades inte så bra emd att ta kort dock, hihi)


Jippi

Babysimmet gick super idag. Vincent var glad hela tiden och plaskade för fullt. Jag passade på att öva på allt vi inte har kunnat öva på innan och till och med dykningen funkade utan knussel, 4 gånger!!! Nästa vecka är sista gången på denna kurs och jag hoppas det går lika bra då.

Igår var jag och Vincent hemma hos Nina hela dagen, mysigt värre. Är så bra att umgås så där länge för då hinner man komma tillbaka i fall det blivit någon halv mening, vilket det ofta blir med två små. Stackars Ville var ganska grinig och fick feber på eftermiddagen, hoppas det går över fort.


Feminism

Jag har aldrig riktigt tänkt på det där med feminism. Min vän Nina är feminist och av henne har jag fått låna boken Fittstim. Varje kväll har jag läst den och varje kväll har jag blivit upprörd över det jag läser. Jag har börjat tänka på hur jag har haft det i min uppväxt och känt igen många av situationerna. Det är en mycket läsvärd bok och inte bara för kvinnor utan jag tycker att männen definitivt ska läsa den och få en inblick hur det är. Jag föreslog för J att han skulle läsa den, men nja det tyckte inte han, ska försöka påverka honom mer.
Feminism är så mycket och kan betyda olika för olika kvinnor och jag tror att alla kvinnor kan känna igen sig. Tyvärr är det väl så att det alltid kommer vara en klyfta mellan manligt och kvinnligt och det är viktigt att man jobbar för att minska den.

Jag har så mycket tankar känner jag om detta ämne, men jag får inte riktigt ner de i ord. Jaja lite blev det i alla fall.


Mera Skåne

Ja nu blev inte vistelsen i Skåne riktigt som vi hade tänkt oss. J blev jättedålig på fredag en och låg i sängen hela dagen med hög feber, frossa och ont i halsen, den lilla stackarn.

Jag och Vincent fick därför åka ensamma till Sandra och Alwa på fredagen. Sandra hade gjort pannkakor vilket vi mumsade i oss med grädde och sylt. Det är inte helt lätt att få prata när det finns en snart 2-åring och en 7-månaders i närheten, men lite blev det och det är spännande att höra om hennes tvillingar i magen som är beräknade till mitten av maj. Fin var hon också med sin stora mage. Vincent var inte på topp rikitgt heller och ville inte sova så det var ganska mycket gnäll från hans sida. Det var i alla fall mycket trevligt och det är tyvärr alldeles för sällan som vi träffas.

På lördagen skulle hela familjen till min pappa i Småland, men återigen blev det bara jag och Vincent som fick åka de 10 milen till pappa själv. Vägen dit gick utan problem och Vincent gnällde bara de sista 10 minuterna. Vi blev bjudna på lyxlunch med färsk röding i en kantarellsås, smarrigt smarrigt. Min pappa är rätt skäggig ooch det skrämde nog Vincent en del för i början skrek han bara när pappa tittade på honom, men efter lite mammamjölk var allt bra igen. Vägen hem var inte lika rolig då den lille Vincent skrek i en halvtimme och somnade förrän jag stannat för andra gången och puttat i nappen, ville inte stanna var som helst då det var kolsvart i de småländska skogarna.


Söndag och hemresedag betyder som vanligt lunch med min farmor och farfar och komma därifrån fullproppad med mat i magen och också denna gång blev det bara jag och Vincent. Farmor och farfar är mycket glada för sina barnbarns barn och det var en massa gull med Vincent och han var glad för att så mycket uppmärksamhet.





Mamma har passat upp på oss jättemycket, lagat mat så att vi inte gått hungriga och diskat efteråt. Själv har jag gått och lagt mig vid 8 då Vincent har lagt till med den fula ovanan att stiga upp vid 5 och då har nätterna också varit lite oroliga. I fredags vaknade han 4 och ville inte alls somna om så det vara bara att gå upp och göra frukost.



Vincent har också kommit på attt man kan banka och det är super. Han fick sitta vid pianot och det var roligt roligt, låter ju massor.




Nu är vi hemma igen och det är mycket skönt på sitt sätt även om det är kul att träffa familjen.


Skåne

Att resa med 2 katter, 1 hund och 1 barn är alltid intressant och man vet aldrig vad som kan hända. När vi skulle åka till båten igår ville inte katterna följa med utan gömde på olika ställen där det är svårt att få tag i dem vi lyckdes dock efter att ha viftat lite med damsugaren.
Resan ner gick annars mycket bra och vi stannade på Ikea i Kalmar för att ge Vincent lunch och handla lite barnsäkerthetsgrejor. Himla skoja att man får de billigare för att man är Ikea family medlem, tyvärr hade de inte hörnskydden så de får vi köpa någon annan gång.
Väl hemma hos mamma rykte mammas katt och Zorro ihop, det flög tussar från båda. De har bott tillsammans flera gånger och det har inte varit några tendenser till slagsmål. Det hela slutade med att Nils (mammas katt) fick flytta till ett katthem under tiden vi är här. Hon som har katthemmet brukar ta hand om mammas hund Olle ganska ofta och är jättesnäll så det var inga problem, utan hon hämtade Nils på en gång. Våra katter får nog stanna hemma nästa gång vi åker ner.

Idag har vi tagit en morgonpromenad, shoppat lite och käkat mackor hos min farmor och farfar.

Bilder kommer när jag kommit hem då jag glömt kabeln.


Packning m.m

Imorgon åker vi till Skåne för att hälsa på. Det ska bli skoj att komma ner och det är ju bra länge sen sist. Därför är det mycket packning idag och komma underfund med vad man ska ha med sig. Även om Vincent inte är så stor behöver han ändå mest prylar. Bilen kommer bli helt full som vanligt, men vi måste lämna lite plats då det brukar vara mer grejor hem.

Idag har vi också varit på det ångestladdade babysimmet, det gick inte så bra idag heller utan det var skrik och gnäll, så vi myste mest runt i bassängen. Fast Vincent klarade ett dyk och det gick ganska bra. Fortsättningskursen har vi tackat nej till för det finns ingen anledning att gå om han inte tycker det är kul och det verkar han inte göra.

Ska försöka få in lite inlägg när vi är nere


Fjärde gången gillt

Sara, jag och Maria har försökt träffas med våra barn för att ta en fika tre gånger innan, men någon av Saras barn har alltid blivit sjuk när vi har bestämt. Men idag var vi alla friska och fick komma hem till Sara och Molly på fika, en smarrig äpplekaka och vaniljsås. Det var mycket trevilgt och vi pratade massa bebisprat och en hel del jobbprat blev det också då vi vanligtvis jobbar tillsammans.

J har nu två veckors semester från och med idag, så nu är det rensa rensa i förråd och garage i några dagar. Det blir tyvärr inte så mycket lugn nu då vi på onsdag åker till skåne och på trosdag nästa vecka kommer Js föräldrar hit. Det är ju i för sig jätteroligt att träffa alla för det var ju ett tag sedan. Nere i skåne är det fullbokat varje dag, för det gäller att planera för att hinna med allt vi ska.

Och så äntligen är Js julklapp från jobbet komplett, det var också en sån present att man får ett kort från ett företag och på deras hemsida får man sen gå in och välja vad man vill ha. Vi valde ett set med elektrisk salt och pepparkvran med lampa, äggklocka och oljesprayflaska. En av de elektriska kvarnarna var trasig när vi fick dem och malde hela tiden när man stoppade i batterierna, himla slöseri med kryddor, men de skickade gatt en ny och vi behövde inte ens skicka tillbaka den trasiga. Det är kvarnarna som är roligast och man kan nu salta och peppra bara för skojs skull.


Fina va?

Då låterna i melodifestivalen nu har släppts så  är det de som spelas för full rulle här hemma och de popas järnet. Vi försöker komma fram till vilken som ska gå till Moskva. Ja, mamma du hade rätt, Caroline af Ugglas låt är bättre om man inte ser henne.


Här dansar Vincent med pappa

Nu hoppas jag på en lika bra natt som natten till idag då Vincent bara vaknade en gång och ville ha mat.


Nu kommer våren

Eller snart får jag hoppas. Mars är ju den första vårmånaden och det känns bra för nu vill jag att det ska bli varmare och att snön försvinner. Längtar till man kan sitta ute med de små och inte behöva trängas på små fik.

J har varit jätteduktig idag och rensat en del  i förrådet och fyllt bilen med skräp som han ska slänga imorgon samt allt som ska pantas. Vi är inte så bra på det utan det blir alltid så mycket. Jag och Vincent har tittat på och kommit på inlägg om vad som kan slängas och inte.

Natten till idag blev inte riktigt lika bra som förra utan Vincent har vaknat en gång i timmen från 10 till 6 och även om J tog honom på morgonen så att jag skulle sova s¨har jag sovit lite lite. Detta medför att min humor är helt otrolig och när vi tittade på CSI NY och de kom fram till att det fanns en serialkiller, säger J snabbt att de har en flingmördare vilket gör att jag börjar småfniss som leder till att jag inte kan sluta och tycker det är vansinnigt roligt. Så idag räcker det med att J nämner flingmördare och jag bryter ihop och kan inte sluta skratta. Tragisk humor det är vad man har, fast det gör livet lite roligare.

Det är inte bara Vincent som älskar majskrok. En som sitter som klistrad understolen är Sparky och det kan löna sig, idag slängde han ner en stor bit till honom. Han är som en damsugare vår lille hund.

Nej nu är det snart ett av favoriterna på TV, Bones, så det är dag